Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

כמובן שהכל בתיאום מול בעל הדירה.

לא הבדקתי עדיין את נושא הנקודה, אך יש מספיק מקום לדחוף עוד כבל בצנרת שהולכת לדוד , שיושב במסתור כביסה לא רחוק מהמקלחת המדוברת, שאר הנקודות בבית פחות מעניינות.

ה7.7 KW לא מספיק בשביל לפצות על ההפסדים? בהנחה ואני אתלבש על הצנרת שיוצאת היום מהדוד ,שגם ככה מבודדת?

האופציה של החלפת הגוף גם על הפרק, פשוט עלות ההחלפה+ הפלאנג' של כרומגן לא רחוקה מעלות המכשיר +התקנה ,בהנחה ומנתקים את הדוד ומתלבשים על התשתית שלו.

ההייעצות היא רגע בגדר הרעיון, כמובן שהכל יבדק עם חשמלאי ברגע שנחליט על הכיוון.

פורסם

לא מכיר אישית את ה7.7.

אומרים שהוא מספיק חזק (לא ברמה של מחמם מים בגז. אבל בסדר סה"כ)

קח בחשבון שהוא צריך חתיכת כבלים שלא בטוח יעברו בצנרת גנרית רגילה.

וגם לא בטוח שהחשמל בבית יכול להחזיק כזה דבר (אם אין תלת פאזי חזק זה פשוט לא יצליח)

.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז שמתי לב לאחרונה כי המים החמים נגמרים מאד מהר גם אם הדוד דלוק שעה שלמה. 

לזכרוני - מעולם לא החלפנו גוף חימום והדוד לכשעצמו בן כמה וכמה שנים..  

ולצערי אין ברשותי את הכלים, ידע טכני לבצע את הכבוד הנ״ל לבד..

יש בעל מקצוע מומלץ באיזור במרכז ומה העלויות הסבירות להחלפת גוף חימום ? 

פורסם

תלוי בגוף חימום. של כרומגן הוא הכי יקר, וגם הכי טוב. פעם אחרונה שהחלפתי את הגוף חימום+ טרמוסטט עלה לי 750 כולל מעמ, עם אחריות לשנה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

החלפה של גוף חימום ופלאנץ פוט עולה כ500 שח פלוס מינוס.

בדוד כרומגן זה יעלה 700+-

עריכה אחרונה על ידי om2

.

פורסם

הדוד מקצר, אז הלכתי לבדוק מה המצב של הגוף חימום

כשהגעתי, ראיתי את התמונות הבאות, ואני רוצה להבין מה הצעד הבא שלי - האם זה אומר שאני כבר צריך להחליף את הדוד או שיש דרך לתקן את זה ?

(לי זה נראה שהריקבון בצינור עצמו מהדוד)

3.jpeg

2.jpeg

1.jpeg

פורסם (נערך)

כרגע מה שעובר לי בראש הוא לא האם הריקבון התחיל בהדוד ואז ירד לצינור או שרק הצינור רקוב; מה שהכי בולט לי כאן הוא כבל ארקה שלא מהודק היטב, וזה הדבר הכי קריטי כאן בענין.
לא הריקבונות.
יכול להיות שהתמונה לא ברורה מספיק, אבל לעניות דעתי זהו הדבר הראשון שיש לבדוק.

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

לא נגעתי אבל ממה שהיה נראה בעין הכל כן היה מהודק היטב

אבדוק שוב מחר

השאלה כרגע אם יש טעם בלהחליף את הגוף והפלנג (ואז אני רוכש ומבצע מחר) או שהריקבון זה פצצת זמן ואני כבר צריך להחליף את הדוד

פורסם

שפשף את החלודה עם מברשת ברזל 

אם הגעת לברזל נקי, אחלה.

תוכל לסחוב עם זה עוד (אולי חצי שנה ואולי כמה שנים)

אם לא, צריך להחליף דוד.

.

פורסם

תנסה לראות האם החלודה זוחלת מלמעלה, מתחת לבידוד אל החלק התחתון, אל מה שאנחנו רואים.
אם כן - יש לך מה שניקרא "דוד שהתפוצץ", יעני יש לו סדק והמים החמים מצליחים להזיע החוצה. 

אם זה המצב - יש להחליף הדוד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

טוב, אחרי חודשים של דחיות ותירוצים שלא היה מצאתי מתאמים מתאימים- בשעה טובה ומוצלחת אני יכול לברך כעת: "ברוך שפטרנו מאבנית בדוד ובמכונת הכביסה" 🥳

סיימתי הרגע להרכיב את המפחית אבנית של 3M מאמאזון, את המתאמים הצלחתי לימצוא בראשון בחנות גדולה, סה"כ החלקים כולל צינור/מספרי צינור ומתאמי פליז וטפלון  עלו קרוב ל180 שקל בשביל להרכיב את  זה יחד עם יציא למכונת כביסה (ועוד כ28$ למתאמים מתבריג אמריקאי לישראלי) .

עוד שאלה: האם זה בסדר שהמכונה מחובר יחד עם הדוד? צריך לחשוש ממים מזוהמים מהמכונה או משהו? (סתם חשבתי לעצמי).

מה אומרים על רמת העבודה? היה יוצא ממני אינסטלטור? 😁

*צריך עוד לקנות מתאם להרכבת צינור פורק לחץ.

לפני:

833482384_WhatsAppImage2022-04-06at13_31.15(1).thumb.jpeg.b114a3b7d48ebb930b2c5081c852823f.jpeg

אחרי:

1723412752_WhatsAppImage2022-04-07at14_35_03.thumb.jpeg.92f76186e75806022d9be43d149e7866.jpeg

עריכה: מתברר שהמחבר הישן שפירקתי היה בידיוק מה שהייתי צריך גם לצינור פורק הלחץ אז גם אותו חיברתי וסיימתי כמו שצריך :-)

282240572_WhatsAppImage2022-04-07at15_09_15.thumb.jpeg.107329420c32460dfac3f21fc04d8b53.jpeg

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

ניראה לי, שומעים אותם שמנערים.

פשוט רציתי משהו ממותג עם בדיקות NSF ולא סתם תוצרת סין לפי משקל, מה גם שהחלפה לא יקרה- רק כ30 דולר מאמאזון ומי שרוצה לחסוך עוד יש מלא "מחסניות חליפיות" באמאזון.

https://www.amazon.com/gp/product/B000NKETXQ

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני הרכבתי מסנן עם סילפוס של עמיעד על הקו הראשי. גם החלפה כל חצי שנה. תוצרת הארץ.

ככה זה לכל הצנרת בבית. ומאז ששמתי אכן רואים את הירידה באבנית.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תוכן חדש...