Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. בימים אלו (הלוואי. יש עוד כמה חודשים.. לא הרבה האמת) אני לקראת סוף השירות הצבאי והתחלת פרק מאוד אינטנסיבי בחיים - ה"מירוץ" למימון הלימודים העתידיים שלי בחו"ל.

ראשית אספר קצת על התוכנית: בעוד כשנתיים (!!) אני מתכנן לעבור לגרמניה לצורך לימודי הנדסת רכב במסלול המשלב לימודים ועבודה בפולקסווגן.

אחי הגדול שלמד שנה באיטליה (שונה לחלוטין אך די דומה) חזר מפאת חוסר היכולת לכלכל את עצמו. אפשר לומר שהוא קרס כלכלית.

בשל הנסיבות האלה ("איזהו חכם הלומד מנסיונם של אחרים"? ) החלטתי שלאחר הצבא אחסוך במשך שנתיים סכום שיספיק לי פחות או יותר למחיה לכל אורך התואר הראשון לפחות. כלומר דירה, שכ"ל מחיה וכו'.

לשמחתי אני מחזיק בעבודה טובה והשכר עתיד לעלות בכ2000 ש"ח בערך אחרי הצבא.

אני שואל את מנוסי הפורום. כמה לדעתכם עליי לחסוך על מנת שלא אהיה תלוי באף גורם? (גם לא בשותף לדירה שישאיר אותי יום אחד עם כל החשבונות, אם כי אני מתכוון לגור עם שותפים)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אפשר לחשב זאת באופן די מדוייק, אבל בשביל זה צריך לדעת לאיזה אזור בגרמניה אתה מכוון ומה עלות שכר הלימוד.

כדאי לך גם להתייעץ עם חבר הפורום servus שעשה מסלול דומה במינכן והגיע לעבוד ב-BMW.

פורסם

10 חודשים (9 חודשים בברלין וחודש אחד בהיידלברג) שלמדתי בהם גרמנית עלו לי 15 אלף יורו. כל חודש שלמתי קבוע 130 יורו ביטוח פרטי, 77 יורו תחבורה ציבורית, 250 יורו ללמוד שפה, ו300 יורו שכר דירה עם שוטף. ה15 אלף כוללים כרטסי טיסה, מחשב חדש ,בגדים, יציאות, וחודש שעברתי להיידלברד לעשות שם את מבחן השפה שעלה לא מעט (חודש קורס שפה עולה שם 400 יורו ,חדר מהבית ספר עצמו עולה 480 יורו, השכרת רכב עלה לי 200 יורו כולל דלק, והמבחן עולה 120 יורו). בקיצור 15 אלף שכוללים הכול מהיום הראשון.

הלימודים באוניברסיטה יעלו לך הרבה פחות. תחבורה ציבורית בחינם, ביטוח חובה לסטודנט 77 יורו לחודש (מכסה הכל), סמסטר עולה בסביבות ה300 יורו (אני משלם 280 יורו לסמסטר. זות אומרת 560 שכר לימוד לשנה.), חדר במעונות לסטודנטים יעלה בין 240-370 תלוי בגודל ובמקום(חדר מרוהט עם מטבחון ומקלחת)

אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות ולעזור.

אני סיימתי שפה, באוקטובר מתחיל ללמוד באוניברסיטה.

פורסם

מקום הלימוד - וולפסבורג שבגרמניה. שם יושב המפעל הראשי של פולקסווגן. לאונמברסיטה קוראים Ostfalia.

על התח"צ עוד אצטרך לגלות יותר מכיוון שזוהי עיר נהגים מובהקת ועפ"י מידע מהרשת אחוז מחזיקי הרכב בה גבוה במיוחד. התח"צ אמור להיות ברמה ישראלית מבחינת זמינות קווים אם להסיק מסקנות ואזורי המגורים מרוחקים מהמפעל (פשוט כי יהיה קשה להשיג דירה במרכז העיר ובמחיר נוח). לא אסתיר את כוונתי לרכוש שם רכב בכסף שאשיג ממכירת הרכב הישראלי, וזה נכלל בחישוב. אם התח"צ אכן בחינם (נשמע קצת תמוה, אחי כסטודנט באיטליה שילם על התח"צ. אבל כל מדינה וחוקיה) ברור שלא אתעקש על הוצאה נוספת.

עבדכם אינו בעל אזרחות אירופאית כלשהיא ומתכוון לעשות הכל "בדרך הקשה"

כמו כן אשמח לתרגום טוב משלי על השורות הנ"ל:

500 Euro Studienbeitrag202,12 Euro Semesterbeitrag(Die Kosten werden ggfs. vom ausbildenden Unternehmen übernommen

פורסם

סטודנט בברלין נוסע בתחבורה הציבורית באזורים A B C בחינם. מי שלומד בעיר שנמצאת בbaden württemberg יכול לנסוע בכל baden württemberg בחינם. אז אני די בטוח שיש משהו דומה בסקסוניה התחתונה או לפחות בוולפסבורג עצמה.

גם לי אין אזרחות אירופאית. והדרך לא כל כך קשה.

לגבי המשפט, הסמסטר עולה 202.12 יורו, 500 יורו לא יודע על מה. לגבי החלק השני לא ממש הבנתי, זה אומר שהעלויות מכוסות על ידי מישהו.

פורסם

ייתכן שעל ידי החברה המעסיקה? (כלומר פולקסווגן שאצלה אננ עתיד לעבוד במשך כמה סמסטרים כחלק מתכנית הלימוד)

פורסם

לא התקבלתי. ההרשמה שלי רק עוד שנתיים בערך.

הגעתי לזה דרך הרשת. מצאתי את עניין האוניברסיטה & חברת רכב ברשת. יש לכל חברת רכב גרמנית שמכבדת את עצמה אחד כזה בהרבה ערים.

פורסם

מוכן לחסוך כמה הרתחות מים(גיגול אחד =הרתחת מים בקומקום חשמלי בערך, מבחינה צריכת חשמל. קראתי את זה איפשהו) ולתת לינק..?

פורסם

בהמשך היום אעלה לינקים (טלפון, זמן מועט ובטריה לקראת סופה מונעים זאת כרגע)

כן, הלימודים בגרמנית

פורסם

תתמקד בהתחלה בלימוד השפה. להתקבל למקצוע הנדסה לא יהיה קשה.

אם יש לך עוד שאלות על מחירים, ניירות, או כל דבר אחר, תשאל. אני אשמח לעזור.

פורסם

אני כבר לומד את השפה תקופה ארוכה לבד. כבר ברמה של קריאת עיתונות באופן בסיסי ובעל פלייליסט גרמני טהור בטלפון (וזה אפילו לא בגלל השפה).

השאלה שלי היא בגדול על עלות המחיה. מצרכים לחודש קצת יציאות (בצורה רגועה) ואם אפשר וידוע לך גם על אחזקת רכב והתליכים הנ"ל. בבוא היום כשאהיה לקראת הטיסה כבר אחליט אם אני צריך את זה כלכלית או לא

פורסם

ההרכב הגרמני המועדף עלי:

Autobahn.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לגבי עלויות מחיה ובילויים - שלח ה"פ לחבר הפורום ליאור Wiking, הוא העביר שנה בברלין בנסיבות דומות וסביר להניח שיוכל לעזור עם מידע רלוונטי.

• תוכן חדש...