Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובר עכשיו לליסינג אחרי שנתיים וחצי ו50 אלף ק"מ (עכשיו 225K ) עם סיוויק אני יכול להעיד שהרכב אמין מאוד, כל עוד מטפלים בו נכון.

נכון הכוונה נוזלים מקוריים ופילטרים מקוריים ובזמן כמובן. לא חסר קמצניים ששמו שמן זול והלך להם הגיר או סיפורים דומים.

לא היו לי תקלות, חוץ מדברים שצריך להחליף עקב בלאי טבעי וטיפולים.

החלפים יקרים אך בנוים נכון וטוב, כך שמחזיקים הרבה זמן.

אם אתה מוצא רכב שמור עם ק"מ נמוך, אפילו אם המחיר קצת יותר ממחירון זה שווה את המחיר.

תבדוק שהחליפו לרכב בולמים ומיסבים בגלגלים - זה חשוב לנסיעות בכבישים מהירים מבחינת שקט ונוחות.

פורסם

לפני שקניתי את הרכב שלי רציתי לקנות סיוויק בשנים01-03 שעדיין יוצרו היפן, לדעתי שמיים וארץ בין הדגם הזה לקודם. אם יש לך אפשרות להגדיל קצת את התקציב אני מאוד ממליץ לך על הדגם הבא, מנסיון, חבר טוב שלי החליף מ98 ל01, הוא קנה אומנם קצת יקר יותר,ב28, אבל זה בגלל שהרכב היה יד1 עם 90 ק"מ.. תוכל למצוא משהו ב20וקצת. או לחלופין אם תרצה לראות את הרכב שלי ב25 שלח הודעה פרטית.

פורסם
לפני שקניתי את הרכב שלי רציתי לקנות סיוויק בשנים01-03 שעדיין יוצרו היפן, לדעתי שמיים וארץ בין הדגם הזה לקודם. אם יש לך אפשרות להגדיל קצת את התקציב אני מאוד ממליץ לך על הדגם הבא, מנסיון, חבר טוב שלי החליף מ98 ל01, הוא קנה אומנם קצת יקר יותר,ב28, אבל זה בגלל שהרכב היה יד1 עם 90 ק"מ.. תוכל למצוא משהו ב20וקצת. או לחלופין אם תרצה לראות את הרכב שלי ב25 שלח הודעה פרטית.

חוץ מקצת חסכון בדלק (וגם לא כל כך בדגמים של 99-00 שהם מאוד חסכונים) ופלסטיקה קצת יותר עמידה אין לו שום התרונות, בטח שלא בכוח, יש לו רק 110 כוחות סוס לעומת 96-00 שלהם יש 125 כוח סוס, שזה ממש הבדל משמעותי ומרגישים את זה.

בקיצור אין לו שום התרונות, גם שחלק מהרכבים האלה יוצרו בטורקיה בשנים 2001-2006 אבל זה לא משנה כי הייתה בקרת איכות יפנית, אבל עדיין על הנייר רוב הדגמים יוצרו בטורקיה.

בקיצור דגמים 99-00 הם לא רק יפים יותר ומהירים יותר, הם גם מאוד חסכונים, זולים יותר, לגבי אמינות אותו דבר, הונדה זה הונדה.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
המנועים עצמם לא יקרים, אך מכיוון שבחורף נכנסים מים, והבידוד שהיה שם בטוח מישהו כבר הוריד, המנגנון פתיחה וסגירה נרטב ומדי פעם צריך לשמן עם WD40 לחזק או לשחרר אחד הברגים. פירוק הפלסטיקה של הדלת זה 2 ברגים וקליפסים.

אם המנוע תקין או לא תוכל לבדוק בקלות ברגע שתוריד את הפלסטיקה ותראה אם הוא מגיב ומזיז משהו. זה מאוד פשוט.

בקשר לעניין הבולמים, לצורך המחשה אביא דוגמא:

סיוויק 97 שלי נקנתה מאישה בת"א. הבולמים נראו בסדר והרגישו בסדר ע"י נדנוד הרכב. אך הרגשתי שבפניות הרכב רוכן מדי ובכללי הוא לא נוח, ולא הבנתי למה.

לאחר מכן נסעתי במודל 99 שמורה במיוחד, בה בעל הרכב הקפיד להימנע מכניסה לבורות ושיבושי כביש, וההבדל היה עצום... הרכב היה נוח משמעותית, גבוה יותר, וסופג הכל.

כמובן שמאז הבולמים והקפיצים שלי הוחלפו לקוילאוברים.

כן זה נשמע באמת דיי פשוט אולי אני אנסה לפרק אותה בעצמי לאחר 3 שנים שאנחנו ביחד ועוד לא עשיתי את זה עד עכשיו.

אי אפשר לקנות ריפוד מגן שלא יחדרו מיים? או שבעיה להשיג ריפוד כזה כי לא בטוח שיש תחליפי נכון? ומקורי זה ירצו הרבה כסף.

פורסם
חוץ מקצת חסכון בדלק (וגם לא כל כך בדגמים של 99-00 שהם מאוד חסכונים) ופלסטיקה קצת יותר עמידה אין לו שום התרונות, בטח שלא בכוח, יש לו רק 110 כוחות סוס לעומת 96-00 שלהם יש 125 כוח סוס, שזה ממש הבדל משמעותי ומרגישים את זה.

בקיצור אין לו שום התרונות, גם שחלק מהרכבים האלה יוצרו בטורקיה בשנים 2001-2006 אבל זה לא משנה כי הייתה בקרת איכות יפנית, אבל עדיין על הנייר רוב הדגמים יוצרו בטורקיה.

בקיצור דגמים 99-00 הם לא רק יפים יותר ומהירים יותר, הם גם מאוד חסכונים, זולים יותר, לגבי אמינות אותו דבר, הונדה זה הונדה.

שום יתרון? בטוח?

בטיחות, אולי.....

נוחות, אולי......

פורסם
שום יתרון? בטוח?

בטיחות, אולי.....

נוחות, אולי......

אותם 2 כריות אוויר, מושבים כמו קרש, תנוחת ישיבה לזקנים, דלתות במשקל של קלקר, עיצוב מכוער יותר ועוד זה מיוצר בטורקיה. שום יתרון טכנולוגי על פני הדגם הקודם.

דגם עד שנת 2000 יותר טוב, לא ניסו לחסוך בו בכלום לעומת הדגם שבא אחריו.

פורסם
אותם 2 כריות אוויר, מושבים כמו קרש, תנוחת ישיבה לזקנים, דלתות במשקל של קלקר, עיצוב מכוער יותר ועוד זה מיוצר בטורקיה. שום יתרון טכנולוגי על פני הדגם הקודם.

דגם עד שנת 2000 יותר טוב, לא ניסו לחסוך בו בכלום לעומת הדגם שבא אחריו.

חח צודק אבל למה תנוחת ישיבה של של זקנים חח זה ישיבה בצורה נמוכה אני מאוד אוהב את והכסא מאוד נוח לי (97)

עיצוב יפה יש ל 2005,2006 מקדימה רק לא אהבתי את העיצוב מאחורה.

וכן כריות אויר ו abs יש גם ב 99,00 וגם בחלק מ 96-98.

והונדה ממש לא מכוערת, אבל עניין של טעם.

פורסם

אלף3 והונדה 97, נכון, ועל אחת כמה וכמה במדינת ישראל נכון, שלומר משהו בביטחון יותר חשוב מאשר אם תוכן הדברים נכון.

בחייאת, אותן 2 כריות אוויר? אותם מושבי קרש? (אתם מזכירים לי נהג מונית שנסעתי איתו פעם שסיפר לי על הקיה שלו "היא בדיוק כמו אודי A3, יש 6 כריות אויר").

לפחות אל תביישו את עצמכם עם שטויות שכאלו.

כמובן שלנוחות ולבטיחות יש עוד גורמים שמשפיעים, ובתור אנשים שמייעצים לאנשים בפורום רכב כדאי שתדעו זאת, יודעים מה אני חושב שאתם כן יודעים זאת אבל בוחרים להתעלם כי זה לא מתאים לדעתכם/לבחירות שעשיתם בחייכם/ מיליון סיבות (במסגרת פינת הפסיכולוגיה בגרוש).

תוצאות מבחני ריסוק של סיויק 2000:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door/2000

סיויק 2001:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door/2001

חופש הביטוי, לעיתים הוא נראה כמו טעות...

פורסם
אלף3 והונדה 97, נכון, ועל אחת כמה וכמה במדינת ישראל נכון, שלומר משהו בביטחון יותר חשוב מאשר אם תוכן הדברים נכון.

בחייאת, אותן 2 כריות אוויר? אותם מושבי קרש? (אתם מזכירים לי נהג מונית שנסעתי איתו פעם שסיפר לי על הקיה שלו "היא בדיוק כמו אודי A3, יש 6 כריות אויר").

כמובן שלנוחות ולבטיחות יש עוד גורמים שמשפיעים, ובתור אנשים שמייעצים לאנשים בפורום רכב כדאי שתדעו זאת, יודעים מה אני חושב שאתם כן יודעים זאת אבל בוחרים להתעלם כי זה לא מתאים לדעתכם/לבחירות שעשיתם בחייכם/ מיליון סיבות (במסגרת פינת הפסיכולוגיה בגרוש).

סיויק 2001:

שלא נדבר על כך שהיא יותר מודרנית, במראה, באיכות חומרים, וההרכבה ביפן בשנים 2001-2002 אז חבל שתטעו סתם אנשים.

פורסם
חשבתי גם על סיאט איביזה שנת 2001, וגם מצאתי ביד 2 אחד במצב נורמאלי ובמחיר טוב ( אני מדבר על הגרסה של ה- 3 דלתות, מנוע 1600 הדגם של ה-75 כוח סוס, ידני, לדעתי ה- 8 שסתומים ).

מה אתם חושבים עליה בכללי ( ידוע לי שהרכב לא פרארי ולא מטוס- נוסע דיי בסדר ).

תודה וערב טוב.

היתה לי איביזה 1998 ידנית עם מנוע 1600 8 שסתומים. לדעתי רכב זהה ל 2001.

מאוד אהבתי אותה לא מטוס אבל נסעה יותר מבסדר.

מבחינת אמינות 5 שנים היתה בונבוניירה. רק טיפולים ולא יקרים (במוסך של היבואן).

בשנה האחרונה (בערך ב 120,000 ק"מ) התחילו צרות בערמות. בעיקר בית מצערת. בנסיון למנוע החלפה תוקן פעמים (וזה מוסך של היבואן) ולבסוף הוחלף. זה היה מזמן אז אני לא זוכר פרטים אבל זה היה יקר.

בנוסף תושבת מנוע ועוד כמה רכיבים.

התרשמתי שהתיקונים יקרים.

שמעתי על האיביזות שמעל ל 150,000 יש הרבה צרות. לא יודע האם נכון. מכרתי לפני.

פורסם

סיויק 2001:

יש לי את 2 הרכבים הנ"ל.

מ98 ואחד מ06 הטורקית.

לא אמרתי אותם מושבי קרש, המושבים הישנים יותר נוחים והחדשים קרש.

איכות חומרים לא השתפרה כלל כנראה הפוך.

אז מה שבהתנגשות הישנה טיפה גרועה יותר מהחדשה, זה עדיין לא הבדל של שמיים וארץ.

אל תשכח שהחדשה יותר זה רכב די מכוער, לא פלא שאתה לא תראה שום צעיר נוסע ברכב הזה. מאז יציאת הדגם החדש יותר, הרכב איבד את הפופולריות שהיתה לדגם הקודם לו בקרב הצעירים.

וכמובן ששכחת שפותח השרשור ביקש גרסה ידנית, שכנראה כמעט ולא קיימת בדגם החדש יותר

בנוסף לדגם הקודם יש גם אפשרות לגרסת הקופה וגם האצ'בק בכל הוריאציות ידני\אוטומט , סאן רוף ובלי.

פורסם

לי יש את הדגם החדש יותר 2004 ידני ואני מפסוט מעל הגג לפני זה היה לי 95 ידנית שההבדל הוא באיכות הרכבה המעולה של הדגם הישן לעומת החדש למרות שהדגם החדש גם מפנק מבחינת התוספות שהגיעו בסטנדרט מבחינת כוח אני לא מרגיש שהיא חלשה לי ותיצאו המסרט של 125 כח סוס כבר רוב הסוסים ברחו מהאורווה

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

• תוכן חדש...