Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

ברצוני לרכוש רכב משומש, ואחרי דיי הרבה מחשבה החלטתי ללכת על הונדה סיוויק, לדגם הספציפי של שנת 2000- אם אני לא טועה זאת השנה היחידה שהגיעה לארץ עם ABS וכריות אוויר ( וחלקן גם עם סאנרוף ).

הרכב ישמש אותו לנסיעה ארוכה בינעירונית של כ- 400 ק"מ פעמים בחודש, וכל שאר הזמן לנסיעות עירוניות קצרות.

מה דעתכם על הדגם הזה? בעיות נפוצות שיש לו? חסרונות?

ובכללי אשמח לשמוע קצת חוות דעת על הדגם הספציפי הזה.

תודה רבה מראש, והמשך יום נעים לכולם!!

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

כריות אויר ושלל התוספות היו כאופציה בכל השנים.

הדגם המאובזר נקרא SR, זה לא מבטיח שיהיו לו כריות אויר. גם לא בטוח שהם יעבדו אחרי 14 שנה.

הרכב מפנק, בחלקם תוכל למצוא משענת יד, סאנרוף, ABS, 2 כריות, פנסי ערפל, ספויילר מקורי וג'אנטים מקוריים 14.

מה שיחסר לך תוכל להשלים, לא חסר מאיפה.

רכב מצוין, פשוט וזול לאחזקה.

אמליץ לך על הדגם הידני החזק בהרבה.

הגיר קצר והמנוע גמיש, מה שאומר שכבר ב60 קמ"ש אתה יכול להשים רביעי או חמישי ולשכוח מההילוכים.

בידני הצריכה הממוצעת היא 1-13/12 כשרוב הנסיעה היא עירונית עם קצת לחיצות.

מחלה ידועה היא חלונות חשמל ונעילה מרכזית שלעיתים צריך לסדר את המנגנון שיוצא מכיוון.

בעיה רצינית היא שקשה למצוא רכב שמור במחיר הוגן.

Honda civic EJ6

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה.

כמובן שחיפשתי את הגרסה הידנית, אבל כמו שאמרת- אי אפשר למצוא כאלה במצב נורמאלי ולא אנוס, מקורי בלי כל מיני שטויות של ילדים מתלהבים ובמחיר הוגן.

לחבר טוב שלי הייתי את הגרסה הרגילה בלי התוספות, שנת 98, והוא היה דיי מרוצה, ולכן שאלתי על הגרסה המאובזרת.

אשמח לקבל עוד תגובות מחברי הפורום.

תודה ויום טוב.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

1+ לכל מה שמר.Berserker ציין .

בעיה ידועה בדגם בשנים 96-00 - הבולמים לא מחזיקים מעמד לאורך השנים,

הרכב שוקע עם הזמן וכל מעמסה על הרכב אפילו קלה, מורידה אותו משמעותית.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אכן רכב אמין, זריז וכנראה גם לא שתיין גדול.

אבל יקר, לא נוח ולא בטוח.

נהגתי לא מעט על אחת 98 ידנית עם בערך 300 ק"מ, רכב כייפי אבל לא הייתי רוצה לסוע בו נסיעות ארוכות.

פורסם

תודה לכם חבר'ה על התגובות.

Dani.E- לחבר שלי התחילה הבעיה הזאת לפני שהוא מכר את הרכב. תאכלס לא תהיה לי בעיה להחליף בולמים עם הזמן ( בכל זאת הרכב בן 14 כמעט ), וגם להשקיע מעט ברכב.

עומר ב- נסעתי בדגם האוטומטי של 98 נסיעה של שעה בערך מספר פעמים, ולא כ"כ סבלי מחוסר נוחות. לגבי המחיר- מוכרים כאלה שנת 2000 באיזור ה- 14 עד 18 אלף, שזה יחסית בסדר ודיי בתקציב שלי.

אשמח לשמוע עוד תגובות.

פורסם

החלפת בולמים ברכב בן 14, זאת לא תקלה, זאת חובה!

העובדה שהרכב נכנס לך בתקציב זה יופי, אני התכוונתי לאילו מכוניות אחרות ניתן לקנות באותו סכום....

פורסם

חשבתי גם על סיאט איביזה שנת 2001, וגם מצאתי ביד 2 אחד במצב נורמאלי ובמחיר טוב ( אני מדבר על הגרסה של ה- 3 דלתות, מנוע 1600 הדגם של ה-75 כוח סוס, ידני, לדעתי ה- 8 שסתומים ).

מה אתם חושבים עליה בכללי ( ידוע לי שהרכב לא פרארי ולא מטוס- נוסע דיי בסדר ).

תודה וערב טוב.

פורסם

למה לחפש רכב כזה שרוב הסיכויים יהיה קרוע? חפש לעצמך מאזדה 626 משנים 2000-2001 יכנס בתקציב שלך. האוטו מאובזר הרבה יותר מהסיוויק הזאת ,יהיה נוח פי כמה וכוח ממש אבל ממש לא חסר לו. למצוא אחת שמורה לא תהיה בעיה כי רובן אצל מבוגרים או אנשי משפחה. מומלץ הדגם של החמש דלתות עם הספויילר בנוסף לבגאז הענקי והפרקטי היא גם נראית מעולה.

גילוי נאות: מכרתי אחת משנת 2001 לפני כמה שבועות עם 170000 ק"מ לאחר שהחזקתי בה 3.5 שנים והרכב הראה אמינות מופתית ולא אכזב אף פעם. חוץ מטיפולים ,כלום!! שים לב שיש בעיה ידועה של תושבות מנוע שגורמות לרעידות הרכב וחובה להחליף למקוריות על מנת שיעלמו.

פורסם

עם כל אהבתי להונדה , זריזה היא לא.

להתקדם בשנתון אחד ולקחת איביזה , לדעתי מיותר.

קטנה יותר, חלשה יותר , לא חסכונית(1.6) בהרבה מההונדה.

על מראה ונוחות אפשר להתווכח, אך אי אפשר להתווכח עם אמינות של הונדה.

אם כבר מישהו העלה את נושא הבטיחות ,לצורך ההשוואה,

קשה לי להאמין שהאיביזה בטיחותית יותר.

לדעתי הבחירה נכונה אם התקציב הדוק.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

היי.

אני בעלים של סיוויק 98 גם SR.

היא אכן מגיעה עם 2 כריות אוויר (עובדות או לא עובדות תודה לאל, לא יודע),ABS, משענת יד ושאר ירקות.

חוות דעת על הרכב:

צריכת דלק: 1/12-1/13 בנסיעה 60% עירונית.

אמינות: במילה אחת - הונדה, בכמה מילים - אמינה מאוד.

נוחות נהיגה - זה לא לקסוס, אבל אתה לא תקלל את האוטו גם אם תיסע לאילת. עברתי איתו נסיעות ארוכות, הכל מצויין.

נוחות בכללי - האוטו מאוד נמוך, אם אתה עובר אליו מאוטו אחר (אפילו מפולו) אתה תרגיש שאתה יושב באסלה, המון מכנסיים נקרעו לי מלהיכנס ולצאת מהרכב (הוצאה שצריך לקחת בחשבון אם אתה שמנמן כמוני :-P )

מזגן - ברכב שלי לפחות, אני לא מדליק מעבר לעוצמה 1 יותר מזה אני צריך מעיל.

בעיות נפוצות: קונסולה של דשבורד שבירה (מאוד יקרה להחלפה), אין מחזיק כוסות (אותי זה עיצבן, אבל נסיעה לאוטו דיפו ו20 שקלים סידרו את זה). גיר רגיש לשמן ופילטר לא מקורי. בולמים שסובלים מהתיישנות - מכיר את התופעה, אבל היא לא תקרה במידה ולא תעמיס הרבה בבגאז'

יתרונות בכללי:

רכב מאוד אמין, מאוד חסכוני - בדלק ובעלויות בכללי. אני מתחיל ללמוד חודש הבא והחלטתי להשאיר את האוטו ולא למכור בגלל העלויות הנמוכות (יחסית)

באינטרנט קיימים המון חלקים - פנימיים/חיצוניים/תוספות/הסבות לערס מוביל.

אמנם לא יצא לי לנהוג ברכבים עם מנוע מעל 2000, הרכב מאוד זריז והמנוע מהטובים שיש (1600 בן 15 שנים, חזק וחסכוני יותר מכמה מנועים מודרניים יותר).

הבעיה העיקרית עם הרכב, זה למצוא אחד שלא עבר התעללות. במידה ותיהיה עקבי ועקשן, אתה תמצא לך הונדה טובה :)

שיהיה בהצלחה.

אגב אם אין לך תלתן עם 4 ראשים תרד מהאשליה של ידני

פורסם
כריות אויר ושלל התוספות היו כאופציה בכל השנים.

הדגם המאובזר נקרא SR, זה לא מבטיח שיהיו לו כריות אויר. גם לא בטוח שהם יעבדו אחרי 14 שנה.

הרכב מפנק, בחלקם תוכל למצוא משענת יד, סאנרוף, ABS, 2 כריות, פנסי ערפל, ספויילר מקורי וג'אנטים מקוריים 14.

מה שיחסר לך תוכל להשלים, לא חסר מאיפה.

רכב מצוין, פשוט וזול לאחזקה.

אמליץ לך על הדגם הידני החזק בהרבה.

הגיר קצר והמנוע גמיש, מה שאומר שכבר ב60 קמ"ש אתה יכול להשים רביעי או חמישי ולשכוח מההילוכים.

בידני הצריכה הממוצעת היא 1-13/12 כשרוב הנסיעה היא עירונית עם קצת לחיצות.

מחלה ידועה היא חלונות חשמל ונעילה מרכזית שלעיתים צריך לסדר את המנגנון שיוצא מכיוון.

בעיה רצינית היא שקשה למצוא רכב שמור במחיר הוגן.

בקשר לבעיה של המנגננים של הרכב בדלתות וחלונות..

אני סובל מהבעיה הזאת הרבה זמן, ידוע שזה המחלה של ההודות בשנים האלה, אך האם מדובר במנועי דלתות שנחלשו ושניתן לחדש אותם ע''י חומר נגד חלודה או משחק ידיים, או שמדובר בדרך כלל במנועים ומנגנונים שסימו את עבודתם?

כי בעבר החלפתי 3 מנגנוני דלתות, והיום 3 לא עובדים לי, אחד הפסיק לעבוד ממש לא מיזמן, אתה מאמין שאפשר לתקן אותם במקום לקנות שוב חדשים?

שמעתי כבר משני אנשים שצריך לפתוח שם ולעשות משהו וזה מסתדר אבל אין לי מושג אם זה נכון ואם זה באמת עובד.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
בקשר לבעיה של המנגננים של הרכב בדלתות וחלונות..

אני סובל מהבעיה הזאת הרבה זמן, ידוע שזה המחלה של ההודות בשנים האלה, אך האם מדובר במנועי דלתות שנחלשו ושניתן לחדש אותם ע''י חומר נגד חלודה או משחק ידיים, או שמדובר בדרך כלל במנועים ומנגנונים שסימו את עבודתם?

כי בעבר החלפתי 3 מנגנוני דלתות, והיום 3 לא עובדים לי, אחד הפסיק לעבוד ממש לא מיזמן, אתה מאמין שאפשר לתקן אותם במקום לקנות שוב חדשים?

שמעתי כבר משני אנשים שצריך לפתוח שם ולעשות משהו וזה מסתדר אבל אין לי מושג אם זה נכון ואם זה באמת עובד.

המנועים עצמם לא יקרים, אך מכיוון שבחורף נכנסים מים, והבידוד שהיה שם בטוח מישהו כבר הוריד, המנגנון פתיחה וסגירה נרטב ומדי פעם צריך לשמן עם WD40 לחזק או לשחרר אחד הברגים. פירוק הפלסטיקה של הדלת זה 2 ברגים וקליפסים.

אם המנוע תקין או לא תוכל לבדוק בקלות ברגע שתוריד את הפלסטיקה ותראה אם הוא מגיב ומזיז משהו. זה מאוד פשוט.

בקשר לעניין הבולמים, לצורך המחשה אביא דוגמא:

סיוויק 97 שלי נקנתה מאישה בת"א. הבולמים נראו בסדר והרגישו בסדר ע"י נדנוד הרכב. אך הרגשתי שבפניות הרכב רוכן מדי ובכללי הוא לא נוח, ולא הבנתי למה.

לאחר מכן נסעתי במודל 99 שמורה במיוחד, בה בעל הרכב הקפיד להימנע מכניסה לבורות ושיבושי כביש, וההבדל היה עצום... הרכב היה נוח משמעותית, גבוה יותר, וסופג הכל.

כמובן שמאז הבולמים והקפיצים שלי הוחלפו לקוילאוברים.

Honda civic EJ6

פורסם

אני לא מבין מה ההיגיון לקנות רכב ישן מאוד ולשלם עליו מחיר מופקע בגלל שיש לו סמל של H על המכסה מנוע ועל הבגאז'.

המחירים של הונדה ביד השניה ובתור רכבים חדשים מנותקים לחלוטין מהמציאות. אני הייתי מחפש רכב אחר. כולם חושבים שהונדה זה איזה רכב ספורטיבי מטורף, זה לא.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...