Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה במוסך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להתחיל לעבוד במוסך, עכשיו, אין לי ניסיון במנועים ולא בעבודה במוסך. אני מוכן גם ללכת לעבוד ללא תשלום רק כדי ללמוד ולהכיר את הרכב והמנוע. מה שיש לי ביד זה רק כישורי נהיגה זה הכל. עכשיו השאלה שלי היא האם יהיה מוסך שיסכים לקבל אותי ולהקדיש זמן בלתת לי להסתכל, ללמוד, לעזור אפילו ללא תשלום מצידי להיות ״סאנג׳ר״. מה דעתכם?

מתנצל מראש עם השירשור לא מתאים לכאן נא להזיז עם לא קשור לכאן . המשך לילה טוב לכולם

נ.ב אני מהדרום אם זה חשוב קריית גת.

״פקח את עיניך, הבט סביבך. האם אתה מרוצה מהחיים שאתה חי?״ בוב מארלי.

פורסם

רוב המוסכים לא יסכימו להעסיק אותך אבל אתה מוזמן לנסות.

אם אין לך כרגע עבודה אז אתה יכול לבקש דרך לשכת התעסוקה קורס מקצועי בתחום הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם יש לך חברים בתחום או חברים שמכירים חברים בתחום אז הייתי מציע לך לנסות להכנס דרכם. אתה יכול להתחיל את הקריירה במוסך בתור "סתם" נהג שינוע ומשם להתפתח לדעתי.

פורסם

קודם כל אין לך במה להתבייש שאתה בלי ניסיון.

ככה גם אני התחלתי אחרי הצבא

ניגשתי לכמה מוסכים הצגתי את עצמי וביקשתי עבודה.

בכל מקרה אל תתפשר על פחות משכר מינימום עם תלוש

בגלל שיש עינין של ביטוח ופרוצדורות אחרות.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

א.תמצא עבודה יותר טובה

זה אולי נשמע נחמד להתעסק עם מכוניות כל היום אבל בסופו של דבר זה מאוד שוחק ומתחיל להיו מייגע.

ב.המשכורת מינימום בערך,אל תצפה לעשות קופה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

מתנגד לחלק מהדברים שנאמרו כאן.

אני גם בלי רקע מכונאות מקצועי, רק חובבני בבית, מפירוקים והרכבות של חלפים ברכבים הפרטיים שלי.

עבדתי שנה וחצי בשיווק אלכוהול על משאית, הגיע השלב שכבר לא היה לי חשק לקום בבוקר.

חיפשתי עבודה בתחום הרכב כי זה משהו שאני תמיד רציתי ומאוד מעניין אותי.

הגעתי דרך חבר למוסך כלשהו, לאחר שיחות ובירורים, מצאתי עבודה מאוד מאוד נוחה, מקום מקצועי, בלי ימי שישי (אני סטונדט בערב ובעל המקום בא לקראתי) והמשכורת יפה מאוד, הרבה מעל המינימום וכל שישי שאני נותן זה יומית נוספת לשכר.

בקיצור אל תקשיב תמיד לדעות של אחרים או ניסיון בעניין הזה כי כל יום יכול ליפול משהו אחר, בדיוק מקום נפתח, או לחץ בשל התרחבות ולחץ לעובד יביאו לך תנאים יותר טובים מאשר בזמנים יבשים.

אגב אם אתה אוהב את התחום ואת הרקע ומוכן ללמוד אתה תתקדם מהר, זה לא הנדסאות בניין, בסופו של דבר זה מסתכם בלדעת איזה ברגים לפרק ולאיזה כיוונים ללכת (דיאגנוסטיקה) וכמובן לעשות עבודה בצורה מקצועית וטובה, סה"כ זה בטיחות של אנשים, זה יגיע עם הזמן.

שיהיה בהצלחה! :)

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
א.תמצא עבודה יותר טובה

זה אולי נשמע נחמד להתעסק עם מכוניות כל היום אבל בסופו של דבר זה מאוד שוחק ומתחיל להיו מייגע.

ב.המשכורת מינימום בערך,אל תצפה לעשות קופה.

אם אתה צעיר, זה לא כל כך רלוונטי. מה שחשוב זה האהבה והרצון, להכל מתרגלים.

אני לוקח בחשבון את העבודה שאם אני מכונאי = יודע לטפל במכונית שלי ושל מכרים, זה שווה את הזיעה ואת הריח של GEEK שלא התקלח 35 שנה...:wink:

סתם לידע כללי, אוטוטורוניקה הקורס מקנה את הידע הבסיסי ונותן פתח לעולם המכונאות.

פורסם

אושריקו, אתה הצעיר פה.

תתבגר קצת, תפקח את העיניים, שלא יהיה לך מה לאכול, אף אחד מכל אלה שעשית להם טובה וטיפלת להם ברכב, לא יבוא לעזור לך.

ועצה שלי, אל תצחק על אנשים בגלל מה שהם, בעיקר על חנונים, כי יכול לבוא היום שהוא יהיה הבוס שלך.

מוסכים, רכבים, כל העסק הזה הוא מעניין ומושך הרבה אנשים.

הבעיה שזה תחום קטן, רכב זה כלי פשוט, אין בו הרבה סיבוכים, אין בו הרבה לאן להתקדם!

בתור מתחיל, העבודה העיקרית שתיהיה לך, זה טיפולי 10K וברקסים.

ככה כל היום, להשתכשך בשמן, ולפתוח ברגים, תוך שבועיים עבודה, אני חותם לך שימאס לך.

אם לא תלמד, לא תתקדם לשום מקום.

אבל למה לא לשאוף גבוה יותר?

אני לא מחזיק מעצמי, אני לא מכונאי (חוש, הרבה קריאה, רצון וקצת ניסיון על הרכבים בבית), בסך הכל אני מגיל 3 עם מברג ביד, ובגיל 8, כשכל החברים שלי קיבלו פלייסטישן ומחשב, אני קיבלתי ארגז כלים.

סבבה אני אוהב לתקן ולשפץ ולטפל בכל מיני דברים ברכב, מעניין אותי, אוהב את זה, אבל זה בשבילי רק תחביב.

היום אני לומד הנדסאי, ככה שתיהיה לי תעודה בכיס לפני הצבא, תחום שאני אוהב, כשצריך אני יושב, כשלא צריך אני קורא ומנסה ללמוד עוד, בונה פרוייקטים קטנים שקשורים לנושא, ובלי עין הרע עד עכשיו אני מרוצה.

סיימתי צבא, טס, מטייל, מבלה, והופ ישר הולך ללמוד, כן יכול לא יכול, נשרף המוח, יושב ולומד קודם כל.

למה ללמוד?

היום החיים קשים, כמו שאני רואה את זה, אי אפשר להסתדר ממשכורת מינימום.

שטפתי מספיק כלים בעבודות ניצול של נערים, עבדתי בכל תחום עבודה אפשרית שנער בן 17 יכול לעבוד בה, מאב-בית עד למשלוחן.

יום אחד ישבתי ואמרתי לעצמי, אם אני לא ישב על הכסא וילמד משהו מועיל, אני כל החיים יעבוד בעבודות השחורות, בשביל כמה גרושים.

תעשה את החשבון שלך, מה זה כבר למצוא מקצוע שאתה אוהב ומתחבר אליו, להשקיע 4-5 שנים במקרה הטוב בלימודים, ואז יש לך מקצוע, יש לך תעודה ששווה משהו.

תעשה חשבון, נניח ואתה צריך לחסוך כסף+מכינה+תואר, אז יצא לך 7 שנים ככה, תהיה תפרן, הרבה קשיים, אבל אחרי זה יש לך 40 שנה שתעבוד עם תעודה.

בקיצור, היום אתה יכול ללמוד ולעשות קורסים, יש לך את המכונאות רכב, ויש לך אוטוטרוניקה של הרכב, תיגש ותתעניין, לדעתי זה לימודים לא קשים בכלל, וזה כיף ללמוד את זה.

המלצה שלי, אם אתה לא מתכנן לפתוח מוסך, ומתכנן ליהיות שכיר, תתחיל לאסוף תעודות לכיס שלך.

עד כאן עניין הלימודים.

לגבי עבודה ללא שכר, לשם למידה.

לא שווה למנהל מוסך לבזבז עליך כסף לביטוח, אלה אם הוא מכיר אותך. (מצטער, אני ישיר בדברים כאלה).

היום יש לך ילדים בני 16, שבמהלך הלימודים עובדים במוסך, בשביל שכר מינימום, ועדיף לו ללמד מעשי, ולטפח מישהו, שמגיל כזה התיאוריה יושבת לו בראש, מאשר להתחיל מ0.

בן כמה אתה לצורך העניין?

פורסם

לא צחקתי על חנונים, כשכתבתי GEEK, התכוונתי לאיזה הזוי שלא באמת קיים:-).

ולגבי המשפט ההמשך, אתה צודק, אבל כשאמרתי מכרים לא התכוונתי ל"שמעון מהרחוב" או לאסי שיצא מהכלא"...:)

וכמו שאמרתי, ממליץ על אוטוטורוניקה. אין ארוחות חינם, לא מאמין שללכת למוסך בלי ידע אתה תבין באמת באמת.

איך אומרים...מה ההגיון שתתקן תקלה באוטו כשאתה לא יודע מה גרם לה או איך היא עובדת?רק למדת לתקן אותה ספציפית.

פורסם

חברה הלכתם רחוק.. לא מחפש עבודה לחיים אני בקרוב מתחיל ללמוד מקצוע חדמל ובעזרת הדם ניתקדם עם זה, כל העיינין זה על הדרך ללמוד קצת על רכב והמנוע.. שאלתי שאלה פשוטה עם לדעתכם יהיה מוסך שיסכים לקבל אותי כדי ללמוד בלי ניסיון קודם.

אבל עניתם מספיק תודה רבה לכולם;)

״פקח את עיניך, הבט סביבך. האם אתה מרוצה מהחיים שאתה חי?״ בוב מארלי.

• תוכן חדש...