Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשית לי חיים קלים, אני בדיוק לפני החלטה זהה ברכב זהה.

חסרים 2 פרטים סופיים, מדובר בליסינג פרטי או תפעולי ומה הייתה/תהיה בעיסקה החדשה העלות החודשית של הליסינג?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

העצה שלי היא להשאר איתו.

זה לדעתי נכון לרוב האנשים שמחזיקים רכב 3-4 שנים ומרוצים ממנו. לדעתי לשדרג במצב כזה ממיניעים כלכליים זאת טעות.

48 אלף לרכב שאתה סה"כ מרוצה ממנו נשמע לי לא רע בכלל. ק"מ גבוה אבל בבינעירוני זה באמת מוריד את מפלס הדאגה (כפי שציינו לפני). בטח בשילוב דיזל+ידני

החשש מתקלות ברור טבעי ונכון. אבל אל תשכח את העלויות הודאיות של החלפת הרכב בחדש.

רכב חדש מגיע עם עלות קבועה וגדולה של ירידת ערך. את המכה הגדולה ברכב הזה כבר עברת. תהנה מהשנים בהן הרכב עדיין סבבה והערך לא נשחק בקצב רצחני.

לדעתי אם תרכוש ותשים בצד כל חודש את הכסף שחסכת וממנו תשלם תיקונים וכו' תגלה שנשארת עם הרבה כסף.

בסופו של יום רכב בין 3-6 שנים כמעט תמיד זול יותר בשורה התחתונה מרכב חדש. המחשבה של לשדרג בשביל לא להפסיד כסף תלושה מהמציאות. רכבים בני 3 צריך לשדרג משיקולים של הנאה מרכב חדש (כולל הנאה מהיעדר תקלות וקיום אחריות) או כאשר הרכב הנוכחי לא טוב או לא מתאים.

נכון שיהיה לך קשה למכור אותו כשיהיו לו 200 אלף ומעלה. אז מה? את מה שתפסיד בקטנה שם תרויח בענק לאורך הזמן.

פורסם

מדובר בליסינג פרטי, עוד ממש בדקתי את פריסת התשלומים לרכב החדש, אבל כבר אמרו לי שהוא עולה 124 אלף ש"ח, שזה אומר מקדמה גדולה יותר...ותשלום חודשי גדול יותר (עד עכשיו שילמתי תשלום חודשי של 1600 ש"ח לחודש....ומקדמה בהתחלה כמובן

פורסם

רזי פזי, תודה רבה על תשובתך, גם אני חושב כמוך(או לפחות רוצה לחשוב :-)) אבל אני חייב את החיזוקים וההמלצות ולמחשבות שלי מכיוון שאני לא מכיר מספיק טוב את תחום הרכב ותמיד חשוב לשמוע על דעות וניסיונות של אנשים אחרים שעברו את זה.

אני יעשה עכשיו גם בדיקה של טיפולים(רצועת טיימינג וכ"ו) לבדוק כמה יעלו לי בערך טיפולים עתידיים (למרות שעכשיו עברתי טיפול 120 אלף בלי שום בעיה מסויימת מעבר לטיפול השוטף)

פורסם
מדובר בליסינג פרטי, עוד ממש בדקתי את פריסת התשלומים לרכב החדש, אבל כבר אמרו לי שהוא עולה 124 אלף ש"ח, שזה אומר מקדמה גדולה יותר...ותשלום חודשי גדול יותר (עד עכשיו שילמתי תשלום חודשי של 1600 ש"ח לחודש....ומקדמה בהתחלה כמובן

אולי עדיף לחשוב יותר בכיוון של ליסינג תפעולי, רכב זהה עולה לי 2500 ש"ח לחודש כולל הכל (חוץ מכמובן דלק) בלי שום מקדמות וובלי שום שאריות בסוף עיסקה.

פורסם

3 Xביטוח,3X אגרת רישוי, 3X אגרת טסט, טיפולים (ובנסועה שלך יש לא מעט ב 3 שנים), החלפת וישרים, החלפת 4 צמיגים, לקיחה והחזרה מטסט/ טיפול+רכב חלופי ועוד הרבה דברים שיוצאים לך מהכיס, שאצלי הם כלולים.

פורסם

תאמין לי שבדקתי את כל האפשרויות, טיפולים לא היו לי בכלל, רק שוטפים, ועשיתי אותם גם איפה שאני רוצה....ולא במוסך מקומבן שעובד איתם. הביטוח הוא הוצאה אחת(לא כזאת גדולה) אגרת טסט זה גרושים וגם זה פעם בשנה.

יכול להיות מאוד שלך מתאים סוג הליסינג הזה, אבל לבנאדם פרטי יותר מתאים ליסינג פרטי....או לפחות לי, 2500 ש"ח על פינוק(בעיקר כי הם מעבירים לך את הטיפולים) זה המון כסף. וכמו שכתבתי לך, ההוצאה הבאמת רצינית שלי...זה הדלק

פורסם

אני לא מנסה לשכנע אותך, רק להראות שיש יתרונות וחסרונות לכל צורת עבודה.

זה ממש לא עניין של פינוק, הפער בין תפעולי (2500) למימוני (1600) הוא כולה 900 ש"ח.

קח את המקדמה ששילמת, את כל הביטוחים, האגרות רישוי, הטיפולים ובהחלט נראה לי שאתה משלם יותר ממני ועוד על תמורה פחותה.

בכל מקרה, גם אני מתלבט.

פורסם

העיקר ששנינו מרוצים מהמכונית :-)

מקווה שהתשובות פה יעזרו גם לך, התלבטות קשה. אם האוטו לא היה כ"כ טוב ואמין ההחלטה הייתה יותר קלה :-)

אני חייב לקבל החלטה די מהר כי החוזה שלי עד אוקטובר ואח"כ כל יום עולה לי הרבה או שאני אשאר בלי אוטו...מקווה להחליט עד שבוע הבא....מקווה לשמוע פה עוד דעות לכאן ולכאן.

בכל מקרה שתיהיה שנה טובה לך ולכל העוזרים במלאכה

• תוכן חדש...