Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים. בימים אלה אני מסיים את עסקת הליסינג הפרטי שלי, בעסקה לקחתי סיטרואן פיקאסו סי 3. מכיוון שאני גר בדרום ועובד בת"א האוטו כבר עשה קילומטרז' של 120000 אלף קילומטר. האוטו משנת 2011.

כל הזמן הזה האוטו היה תקין לגמרי מבחינה מכנית(וגם שמור חיצונית) בשבוע שעבר עשיתי טיפול 120000 ולא מצאו שום דבר חריג בטיפול.

ועכשיו אני מתלבט האם להשאיר את האוטו אצלי או לא? מצד אחד יש לו קילומטרז' גבוה (וימשיך להיות לו) מצד שני אני מעדיף לא להיכנס לעסקה חדשה ויקרה יותר....

שאלתי אליכם ברשותכם...האם אתם ממליצים לי להישאר עם האוטו או לא? והאם ידוע לכם אורך חייו של אוטו מהדגם הזה? (מה הקילומטרז' המקסימלי שלו?)

תודה מראש

פורסם

עדיף לך ללכת על עסקה חדשה כי הרכב שברשותך עבר פשוט הרבה מידי,עזוב שהוא במצב מצויין אבל אני לא רואה איך אתה מוכר אותו בעוד כמה שנים כשהקילומטראז' יהיה מעל 200 אלף.

גם אי אפשר לדעת אילו בעיות יחלו לצוץ עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים,אתה יכול להגיע למצב שאתה צריך להשקיע הרבה כסף רק כדי שהרכב יסע.

תחשוב על זה,בהצלחה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

במידה ומדובר בדיזל, אני נוהג על רכב עם מנוע כזה. נכון להיום 217.000 ק"מ. לא היו שום בעיות באגף המנוע, למעט החלפת אטם מרסס (עלות נמוכה).

המנוע מרגיש ומתמהג בדיוק כמו ביום יציאה מהחברה.

צריכת דלק לא השתנתה, צריכת שמן 0.2 ליטר ל 10.000 ק"מ.

נכון שקשה למכור רכב עם ק"מ גבוה מאוד, ואת החישוב הכלכלי המדוייק אני לא יודע לעשות.

מבחינת הבלאי והתקלות - הרכב שלך עוד צעיר יחסית ולא הייתי דואג מהבחינה הזו לפחות עוד שנתיים-שלוש.

פורסם

במקומך הייתי נשאר איתה. אתה מתקרב לגבול רצועת התזמון אבל אם מצאת סיטרואן ללא תקלות משמעותיות כמו שלך: תמשיך איתה (בהנחה שהם לא ישחטו אותך בחוזה יציאה) . זה נכון שאתה יכול לסיים את הליסינג ולקנות אחת זהה מהשוק הפרטי ב 20% הנחה אולי במצב מכני דומה. אבל הכאב ראש שלמצוא אחת כזו הוא לא בחינם.

ולדעתי, כל החלפה לרכב חדש תעלה בסופו של יום יותר שקל לק"מ ולא באמת מצדיקה את עצמה.

פורסם

בניגוד לרוב הדעות עד עכשיו,מצבו של פותח הנושא אינו פשוט.

עסקת הליסינג הסתיימה והשאלה היא,האם לפותח הנושא יש כרגע יש את האפשרות לרכוש את הרכב ?

(אני מניח שצריך לשלם יתרת כסף עבור הרכישה,הרי מדובר בליסינג פרטי ולא תפעולי).

אם כן,עדיף לרכוש,להישאר,לנסוע עוד כמה שהרכב יסע ועוד 3-4 שנים לשדרג תוך לקיחה בחשבון של העובדה,שבטרייד אין יקצצו אותו בסביבות 50% מהמחירון.

אם אין אפשרות לרכוש את הרכב הנוכחי ובאופן הגיוני,גם פותח הנושא יישאר ללא רכב אין ברירה,אלא להתחיל עסקה חדשה אפילו עם רכב דומה אבל 0 ק"מ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בניגוד לרוב הדעות עד עכשיו

סתם משהו שצרם לי בעין.

עד עכשיו הייתה דעה אחת בעד להחליף (תגובה 2) ודעה אחת בעד להשאיר (תגובה 8 ).

אני בכלל לא הבעתי דעה בעיניין הכדאיות לפה או לשם, אני לא נוהג להמליץ לאנשים בנושאים שאני לא מבין בהם הרבה.

פורסם
סתם משהו שצרם לי בעין.

עד עכשיו הייתה דעה אחת בעד להחליף (תגובה 2) ודעה אחת בעד להשאיר (תגובה 8 ).

אני בכלל לא הבעתי דעה בעיניין הכדאיות לפה או לשם, אני לא נוהג להמליץ לאנשים בנושאים שאני לא מבין בהם הרבה.

ואאלה צודק.

לפתוח השרשור: אולי תוכל לכתוב כמה שולם עד כה. כמה קנס יציאה (מהחוזה הנוכחי ,גם קנייה מהם וגם אופציית החזרת האוטו).

כמה שווי שוק (לא מחירון) שלה כרגע וכמה אתה מוכן לשלם עבור כאב ראש של התעסקות בהחלפה (חברות ליסינג בדר"כ לוקחות 8-10K עבור פינוק שכזה).

פורסם

קילומטרז כזה שנובע ברובו מנסיעות בינעירונית שקול לקילומטרז נמוך בהרבה של רכב שנסע בעיקר נסיעות עירוניות מבחינת שחיקת המכלולים ויש לקחת זאת בחשבון ב״מפלס דאגה״ נמוך יותר מבחינה זו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

חסרים פה נתונים כלכליים מהותיים כמו עלות העסקה, עלות קנס היציאה, מחיר הרכישה של הרכב אם תרצה לקנות אותו וכו' וכו'.

עד שלא תשלים את כל הנתונים יהיה קשה לחשב אם יותר כלכלי להישאר או להחליף.

פורסם

היי ותודה לכל העונים :-)

חלקכם כתב שחסרים לו נתונים (ובצדק) אני אנסה להשלים אותם:

קודם כל לא ציינתי שהאוטו שלי הוא מנוע דיזל 1.6 ידני

האוטו ב 2011 עלה לי 109 אלף שקל

במידה ואני משאיר את האוטו אצלי נשאר לי לשלם עליו עוד 48 אלף שקל(יכול בשישים תשלומים)

לצערי הרב הדגם של 2013 הוא רובוטי בלבד(ששמעתי עליו דברים לא טובים) והוא יעלה לי 120 אלף שקל(כמובן שבחלוקה של ליסינג)

מצב האוטו שלי עכשיו מפתה אותי מאוד להישאר איתו....וגם הסכום הגבוה לאוטו החדש לא עושה לי חיים קלים יותר בהחלטה.

מקווה שהנתונים אולי יעזרו לכם לעזור לי :-) תודה רבה בכל מקרה ושנה טובה לכולם

• תוכן חדש...