Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הלך ראש מנוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי התפוצץ צינור מים באמצע נסיעה, וכתוצאה מכך אזלו המים והמנוע התחמם. עד ששמתי לב, חום המנוע כבר טיפס למקסימום והמנוע כבה. השארתי אותו כך עד שהתקרר.

הזמנתי מכונאי כלשהו שהחליף את הצינור הפגום. הוא טוען ש"הלך ראש מנוע". הוא ביצע איזו בדיקה על ידי ניתוק המצתים ואמר לי להפעיל את ההתנעה, והסתכל במנוע על משהו. הוא אמר לי שהוא רואה לחץ שעובר למערכת הקירור.

בפועל - ב2 ק"מ שנסעתי עד הבית - אין התחממות מנוע בכלל. גם מצב המים במיכל העיבוי בסדר גמור.

האם הבדיקה הזאת אמינה? יכול להיות שהלך רק אטם, או ששום דבר לא הלך? איך אפשר לדעת?

מיצובישי ספייס ואגון '94, אוטומטית, 2000 סמ"ק

פורסם

בכלל לא בטוח שקרה משהו לראש המנוע. אצלי גם היו מספר מקרים של התחממות וגם אותי הפחידו, הכל לחינם, הרכב נוסע נהדר עד היום.

הכי טוב תמשיך לנסוע ברכב, ותעקוב אחרי שינויים , תבדוק מים והשמן פעם ביום, ותעקוב אחרי מד הטמפרטורה של המנוע.

פורסם

תתחיל בלשתף אותנו בסוג הרכב

אם אין תופעות נוספות (המנוע לא מתחמם, לא חסר מים) תקווה שיצאת בזול ולא נגרם נזק נוסף

אחרת נגרם נזק למנוע ואז צריך להחליף אטם ראש/שיפוץ ראש/ החלפת מנוע לפי הנזק שנגרם

פורסם
האם נגרם נזק רציני ? הזמן יגיד.

נסיעה בינתיים תוך השגחה תמידית על מד החום של המנוע, יכולה לגרום נזק?

אבל בכל מקרה כדאי לבצע בדיקת לחץ הפוך + CO2 על מנת לוודא זאת.

מה עלות משוערת של בדיקה כזאת?

פורסם
בכלל לא בטוח שקרה משהו לראש המנוע. אצלי גם היו מספר מקרים של התחממות וגם אותי הפחידו, הכל לחינם, הרכב נוסע נהדר עד היום.

הכי טוב תמשיך לנסוע ברכב, ותעקוב אחרי שינויים המים והשמן פעם ביום.

תודה. אצלך גם נכבה המנוע?

פורסם

הבדיקה שעשה המכונאי בשטח, לדעתי בד' ראשונית, אבל קצת מכרעת.

ברגע שניסת להתניע הפקק של הרדיאטור פתוח ואז עם המים "קופצים" זה לא טוב...

העניין הוא עד כמה הם קופצים וחוץ מזה אפשר להבחין ברעש ההתנעה ובפעולת המנוע הראשונית.

מעבר לכך יש בד' נוספות.

יכול להיות שיש חור קטן ורק הזמן יעשה את שלו.

בשורות טובות

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

נתי שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית אתחיל ברשותך בהמלצה, קרא תחילה את כלל הפורום, והתמקד להבא בציון סוג הרכב, שנת היצור, וגודל המנוע וסוג תיבת ההלוכים,(ידני או אוטומטי) תתפלא , זה יקל מאד על חברי הפורום במיקוד הבעייה אצלך ברכב כעת ובעתיד !

טיפ: הוסף את פרטי הרכב שציינתי בחתימה שלך.

ולשאלתך נסיעה ללא מי קירור אפילו למספר שניות או מספר דקות, גורמת ל"טראומה" לבלוק המנוע, ולחלקים נעים רבים במנוע, שלא בנויים לעבוד בתנאי חום קיצוני, גם למספר דקות רב, שנראה שולי, אך הוא טראומטי, והנזק אם לא מידי ונראה לחעין, הוא בוודאי לטווח הרחוק.

מצד שני, אין להכנס לפניקה, ויש לבדוק בשבועות הקרובים, כל שנוי מדאיג שעלול חס וחלילה להתרחש במנוע, כמו אובדן מי קירור, התחממות יתר, ביעבוע מי קירור במיכל העבוי, חוסר סחיבה בעיקר במאמץ, ובמנוע חם, "צלצולים במנוע", צריכת שמן ודלק גבוההה ועוד.

מלבד זה לא נותר לי לאחל לך נסיעה זהירה וללא תקלות.

המלצה נוספת מומלץ שתכנס שוב למוסך ותבדוק את מצב שאר הצנרת מים ברכב, ובנוסף את מצבם של חגורות האביזרים(אלטרנטור משאבת מים, אלטרנטור, והגה כוח), והחלף לפי הצורך, וכך תקדים תרופה למכה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
תודה. אצלך גם נכבה המנוע?

ברכב מהסוג שלי (סוזוקי בלנו) אם הוא מגיע למצב שהמנוע כבה, אז הנזק כבר נעשה. המנוע כבה לרוב בגלל שהמתכת התעוותה מהחום ובטוח יש נזק. אבל יש רכבים עם מנגנון הגנה למנוע בעת התחממות, לקרובת משפחה שלי יש הונדה סיביק של תחילת שנות ה2000, היא עברה ארוע דומה והרגישה בהתחממות רק כשהמנוע כבה. לפי מה שהבנתי מנגנון הגנה נכנס לפעולה ודומם את המנוע.הרכב שלה נוסע טוב עד היום. תברר אם גם ברכב שלך זה קיים.

בכל מקרה אם הרכב נוסע כרגע רגיל, אתה לא שומע צילצולים מיוחדים מהמנוע, הוא סוחב כמו שאתה רגיל ואין בעיות של חוסר מים או שמן, סיכוי טוב שלא קרה כלום למנוע. אני במקרה הזה הייתי ממשיך לנסוע רגיל ולעקוב.

פורסם
יכול להיות שיש חור קטן ורק הזמן יעשה את שלו.

בשורות טובות

תודה.

כשאתה כותב "הזמן יעשה את שלו", הכוונה שעשוי להיגרם נזק לחלקים נוספים במנוע? או שמקסימום החור יתרחב?

פורסם
נתי שלום רב, וברוך בואך לפורום !

ראשית אתחיל ברשותך בהמלצה, קרא תחילה את כלל הפורום, והתמקד להבא בציון סוג הרכב, שנת היצור, וגודל המנוע וסוג תיבת ההלוכים, תתפלא , זה יקל מאד על חברי הפורום במיקוד הבעייה אצלך ברכב כעת ובעתיד !

טיפ: הוסף את פרטי הרכב שציינתי בחתימה שלך.

תודה על קבלת הפנים.:-)

קראתי את הכללים וגם הוספתי את פרטי הרכב לחתימה.

המלצה נוספת מומלץ שתכנס שוב למוסך ותבדוק את מצב שאר הצנרת מים ברכב, ובנוסף את מצבם של חגורות האביזרים(אלטרנטור משאבת מים, אלטרנטור, והגה כוח), והחלף לפי הצורך, וכך תקדים תרופה למכה.

חגורות האביזרים נבדקו, המצב 'סביר'. לא נמצאה בעיה נוספת מלבד הסדק בצינור שכאמור הוחלף במיידי.

מצד שני, אין להכנס לפניקה, ויש לבדוק בשבועות הקרובים, כל שנוי מדאיג שעלול חס וחלילה להתרחש במנוע, כמו אובדן מי קירור, התחממות יתר, ביעבוע מי קירור במיכל העבוי, חוסר סחיבה בעיקר במאמץ, ובמנוע חם, "צלצולים במנוע", צריכת שמן ודלק גבוההה ועוד.

מלבד זה לא נותר לי לאחל לך נסיעה זהירה וללא תקלות.

תודה על התשובה המפורטת!

האם נסיעה כמו שכתבת, תוך השגחה על כל הפרטים ה"מדאיגים", לא עשוייה לגרום נזק נוסף? כי המכונאי ההוא אמר לי שאם אמשיך לנסוע יילך המנוע.

הוא טועה?

פורסם
תודה.

כשאתה כותב "הזמן יעשה את שלו", הכוונה שעשוי להיגרם נזק לחלקים נוספים במנוע? או שמקסימום החור יתרחב?

התכוונתי, שאם יש חור/ פגם כלשהו אז הוא יגדל עם הזמן.

אבל יש פתרון לכל דבר... בכל מקרה תעקוב ואם יש נזק שתף אותנו. לא חייב לפרק ראש. לפחות ככה אני מקווה.

פורסם
אבל יש רכבים עם מנגנון הגנה למנוע בעת התחממות, לקרובת משפחה שלי יש הונדה סיביק של תחילת שנות ה2000, היא עברה ארוע דומה והרגישה בהתחממות רק כשהמנוע כבה. לפי מה שהבנתי מנגנון הגנה נכנס לפעולה ודומם את המנוע.הרכב שלה נוסע טוב עד היום. תברר אם גם ברכב שלך זה קיים

תודה

איך אני מברר את זה? יש שם למנגנון?

פורסם

זה לא משהו שרואים. זה יותר כמו "פקודה במחשב" כשהוא מזהה את הבעיה הוא נותן פקודה לכבות את המנוע.

• תוכן חדש...