Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עברתי מלהיות עובד מצטיין של החברה במהלך 4.5 שנים לאחד שפוטר בנזיפה.

(הסיבה - לגמרי ילדותית ופוליטית, למען הסר ספק תפקודי בחברה היה ללא רבב בכל הזמן הזה)

בכל אופן יש לי כמה שאלות;

1. (מצ"ב מכתב פיטורין) האם הנוסח שלו יכול לפגוע בי בצורה כלשהי? (בין אם זה זכאות לדמי אבטלה או כל דבר אחר)

2. היו לי 28 ימי חופש צבורים כשפוטרתי, האם וכמה המעסיק חייב לשלם?

3. איך מחשבים פיצויים לאחר תקופה של 4.5 שנים? האם כל הכסף עובר אליי? לפנסיה?

4. בהמשך לסעיף 3, המשכורת בכל התקופה הייתה ביחס של 60% שכר שעה ו40% אחוזי מכירות ("תמריץ הנהלה"), מה זה אומר לגבי הפיצויים/התראה מוקדמת/חופשים צבורים

5. יש לי קרן פנסיה (במגדל, אם זה משנה) יש משהו שאני צריך להודיע להם?

תודה מראש

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

סחבק לא באמת יכול לייעץ, אבל קצת להזדהות, כאחד שפוטר (אם כי בהסכמה מכורח הנסיבות) לראשונה בחייו לפני חודש.

מה שסחבק כן יכול להמליץ לך הוא לחתום אבטלה מהיום הראשון בו אינך שכיר. סחבק חשב לתומו שהוא אינו זכאי לדמי אבטלה/הפנייה לעבודה בהיותו בעל תיק עוסק פטור, והתמהמה. כמה ימים אח"כ שבר את היד, ואז הסתבר לו לזוועתו שנפל בין הכיסאות, כי אמנם היה זכאי לדמי אבטלה, אבל לא יכול לחתום כל עוד הוא פצוע, וכרגע אין אף אחד שמשלם לו על ימי המחלה שלו, שלא בדיוק ברור מתי יסתיימו. סחבק היה שמח מאוד לא להזדקק לחסדיה של המדינה, אך אינו יכול להחזיק ביד את כלי עבודתו, כך שמאוד קשה לו להתחייב מול לקוח לביצוע העבודה.

כזה הוא סחבק, לא מתלונן הרבה ולא מחפש את פטמת המדינה, והיא בתמורה בועטת בו ישירות באיזור האינטימי, בעודה משלישה את תשלומיו הכפולים (שכיר+עצמאי) לביטוח הלאומי לידי מי שבקיא יותר במלאכת המציצה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

1. האם הנוסח שלו יכול לפגוע בי בצורה כלשהי? בדמי אבטלה לא אמור לפגוע,אבל הנוסח מאוד בעייתי (כאילו עשית בעיות תקופה רוכה)

2. היו לי 28 ימי חופש צבורים כשפוטרתי, האם וכמה המעסיק חייב לשלם?אתה אמור לקבל כל שקל+דמי הבראה שנכנסים החודש

3. איך מחשבים פיצויים לאחר תקופה של 4.5 שנים? האם כל הכסף עובר אליי? לפנסיה?מכפילים שכר ב4.5 את הכסף תקבל או מהמעביד או מהקרן פיצויים אם פתחו לך.

4. בהמשך לסעיף 3, המשכורת בכל התקופה הייתה ביחס של 60% שכר שעה ו40% אחוזי מכירות ("תמריץ הנהלה"), מה זה אומר לגבי הפיצויים/התראה מוקדמת/חופשים צבורים. אם הבונוס לא השתנה בשנה האחרונה והיה קבוע אז הוא אמור להיחשב חלק מהשכר

5. יש לי קרן פנסיה (במגדל, אם זה משנה) יש משהו שאני צריך להודיע להם? אתה אמור לקבל מהבוס שלך מכתב שהם מעבירים לך את הבעלות על הפוליסה הזאת,ורק כך תוכל בעצם להחליט מה לעשות בכסף שהצטבר שם.

מקווה שעזרתי. בהצלחה.

פורסם

1. הרי חייבים לכתוב משהו במכתבה שבגללו פוטרת. עשו לך שימוע מסודר עם פרוטוקול (בלי זה למכתב הפיטורים אין תוקף)?

2. המעסיק צריך לתת לך 28 ימי משכורת. התקופה לא יכולה להיות חופפת להודעה המוקדמת. שים לב שאם כתוב בתלוש שתקבל "ימי חופש" אז אתה זכאי לכל התנאים הסוציאליים גם עבור החודש הזה אבל אם כתוב "תמורת ימי חופש" או "פדיון ימי חופש" אז אין עליהם תנאים סוציאליים.

3. תלוי אם אתה חתום על סעיף 14 או לא ומה הופרש עבור הפיצויים לקרן שלך. מה שהופרש עבורך שלך לפי אחוזי ההפרשה והיתרה המעביד אמור לשלם לך לפי משכורת אחרונה ברוטו לא כולל רכיבים משתנים שתלויים בביצועים (אחוזים ממכירה, שעות נוספות וכו').

4. אם הבונוס קבוע כתוצאה במיצועים קבועים אז הוא לא רכיב פנסיוני ולא שייך לכל החישובים אבל אם הוא קבוע כי כך החליט הבוס (כמו שעות נוספות גלובאליות למרות שאתה לא עובד אותן בפועל וכו') אז הוא צריך להיכלל.

5. אם הפיצויים לא בפנים אז אתה לא צריך להודיע כלום. אם אתה אמור לקבל מהם את הפיצויים אתה צריך מכתב מהמעביד שהוא משחרר את הכספים.

לפי מה שאתה מתאר תתכונן למאבק על זכויותיך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כתבו הכל מעלי -

רק אחדד - תוודא שאתה מקבל אישור (2 דפים למיטב זכרוני) שקרן הפנסיה עוברת על שמך - יהיה מאוד קשה להשיג את האישור הזה בעוד 20-30 שנה שתתעורר ותרצה לדעת מה קורה איתה.

אני נזכרתי 5 שנים מאוחר יותר, למזלי הרב החברה עדיין הייתה קיימת ויכלתי להשיג את הטופס. מדובר במן העברת בעלות מהחברה אליך.

פורסם

מה קורה אם לא מבקשים? לי יש כספים בקרן שהחברה שבה עבדתי איננה עוד.

לא איכפת לי שהכספים יישארו שם עד גיל הפנסיה.

נ.ב

הקרן על שמי ואני מקבל פירוטים שנתיים הביתה.

פורסם
.

נ.ב

הקרן על שמי ואני מקבל פירוטים שנתיים הביתה.

תבדוק באישור מי הבעלים של הקרן, כי אתה יכול לקבל פירוטים ושזה יהיה על שמך ועדיין לא להיות הבעלים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
1. הרי חייבים לכתוב משהו במכתבה שבגללו פוטרת. עשו לך שימוע מסודר עם פרוטוקול (בלי זה למכתב הפיטורים אין תוקף)?

הפיטורין בתוקף, אבל אתה יכול לתבוע פיצוי על אי עריכת שימוע כדין

פורסם
תבדוק באישור מי הבעלים של הקרן, כי אתה יכול לקבל פירוטים ושזה יהיה על שמך ועדיין לא להיות הבעלים

תוכל להרחיב בבקשה?

אם היה לי ביטוח מנהלים בפניקס ולא המשכתי אותו מליפני 5 שנים, הפרשה לפיצויים וקרן השתלמות

משכתי את הפיצויים וגם את קרן ההשתלמות, יתכן ואצל הפניקס עדיין יש משהו שמגיע לי או יגיע לי בעתיד

אם משכתי את הפיצויים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כל עוד לא בוצע לך שימוע, ההודעה מראש לא התחילה להספר!

רק יום לאחר השימוע מתחילים לספור את ימי ההודעה מראש.

פורסם

אסייג מראש ואומר שאני לא עו"ד ולא מתיימר להכיר את כל החוקים.

כשאותי פיטרו, עו"ד אמרה לי שאין ממש חובת שימוע, אלא רק במגזר הציבורי. אמנם הפסיקה קובעת שגם במגזר הפרטי צריך לעשות שימוע, אבל אין חוק.

לפות"ש, מכיר את התחושה. (גם אותי פטרו בגלל אי עמידה בנהלים... של המנהל שלי. :? )

אני רק יכול להגיד לך, שכל בעיטה בת*ת, תקדם אותך קדימה. נכון, נשמע נדוש, אבל מאז שפיטרו אותי, שילשתי את המשכורת ואני לא יודע בפי כמה התנאים מסביב השתפרו. (אני לפני מעבר למקום חדש. :lol: )

פורסם

אעלה עניין אחר. נוסח מכתב הפיטורין הוא רע מאד אם יגיע לגורם חיצוני, קל וחומר מעסיק עתידי.

במידה ותחליט ללכת נגדם בהליך משפטי, אני מציע לתבוע ריכוך של נוסח הפיטורין או המצאת הוכחות לטענותיהם.

האמור לעיל משני לזכויותיך כפי שנובעות מהחוק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...