Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתקין סאב "12 בתא המטען, ובעצם להשתמש בחלל שמיועד לגלגל SPARE

(הגלגל זרוק במחסן) ושיהיה שקוף כדי לניתן יהיה בעצם לראות את כל הסאב.

אפשרות אחת היא להשתמש בעץ סיבית, אך הפחד שלי שהוא יקבל

מן "בטן" מהמשקל. בנוסך הוא לא שקוף.

האם יש תחליף חזק ושקוף לעץ ?

פורסם

השימוש בפרספקס במקום עץ לא כ"כ מומלץ, אומנם התוצאה מאד יפה, אבל הפרספקס לא סופג/בולע את הצלילים שנוצרים בתוך התיבה כמו עץ.

אחת המגרעות של הסיבית היא התפוררות, תשלב את זה עם הויברציות שהסאב יוצר ואתה בבעיה אחרי שימוש ממושך.

עץ מלא-הכי טוב מבחינת סאונד, אבל יקר וכבד מאד, מה שהוביל לפשרה בתחום האודיו לרכב/לבית שהיא mdf, זול, עמיד, קל לעיבוד, ובעל מסה מספקת.

לגבי הגלגל ספייר, לדעתי מקומו ברכב ולא במחסן.

SCANSPEAK

פורסם

תודה על העזרה.

עץ מלא-הכי טוב מבחינת סאונד, אבל יקר וכבד מאד, מה שהוביל לפשרה בתחום האודיו לרכב/לבית שהיא mdf

צודק, טעות שלי, התכוונתי ל-MDF - זה מה שקורה שנכנסים לפורום לפני שתיית הקפה של הבוקר :lol:

השימוש בפרספקס במקום עץ לא כ"כ מומלץ, אומנם התוצאה מאד יפה, אבל הפרספקס לא סופג/בולע את הצלילים שנוצרים בתוך התיבה כמו עץ.

נכון, השאלה היא - עד כמה זה מורגש (אם בכלל) ?

פורסם

אם אתה משתמש רק בפלטה שהיא בעצם תסגור את הפתח של הגלגל ספייר,ואותה תחבר לרכב אז לא יהיה בעיה להשתמש בפרספקס.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אם אתה משתמש רק בפלטה שהיא בעצם תסגור את הפתח של הגלגל ספייר,ואותה תחבר לרכב אז לא יהיה בעיה להשתמש בפרספקס.

כן, זה מה שמתוכנן, תודה.

פורסם

סיבית זה החומר הכי זול ומגעיל שיש בשוק .

זה אולי טוב לארונות חד פעמיים וזולים של איקאה , אבל לא להיט לתיבה .

לך על אמדיאף בלי לחשוב פעמיים .

אתה עדיין תהייה חייב לבנות תיבת תהודה שישב בחלל הגלגל.

לגבי החלק השקוף , הפתרון היחידי שיש לך זה פרספקס או פוליקרבונט , שלדעתי יהיה הרבה יותר טוב כי זה חומר הרבה יותר קשיח.

מבחינת הסאונד אני לא חושב שתהייה לך בעיה , מהמידע שאני חיפשתי בזמנו , אין יותר מדי חשיבות לקיר שאליו יושב הרמקול עצמו (תקנו אותי אם אני טועה), חוץ מהחוזק שיהיה מספיק קשיח להחזיק את הרמקול.

פורסם

מנסיון עם תיבות פרספקס- אומנם צריך לבנות אותן בקפידה, אך ניתן להגיע לתוצאה טובה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אם תשתמשים בחלל הגלגל בתור תיבת התהודה צריך לאטום אותה כמו שצריך , במיוחד את החיבור בין הפלטה של הסאב לכל הפח .

למרות שאני אישית כן הייתי בונה תיבה .

החזרי הסאונד מהפח שונים מאוד מהחזר של עץ .

• תוכן חדש...