Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי (לא סופר מיני) יד שניה למספר חודשים בלבד ולכן חשוב לי שישמור על ערכו (או יאבד כמה שפחות).

מדובר על רכב שני שמיועד לנסיעות קצרות עירוניות, נדרש מקום ל-2 כסאות בטיחות מאחורה והכי חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי.

תקציב - עד 60,000 ש"ח

אשמח לקבל המלצות.

תודה!

פורסם

מלבד רכב אספנות (שלא יעמוד בפרמטר הבטיחות) לא קיים רכב שישמור על ערכו.

לנחש איזה רכב יאבד כמה שפחות - אתה לא צריך בפורום רכב. עדיף בפורום נביאים.

אם תקנה משפחתית 1.6 בנאלית, סביר שהיא תשמור על ערכה, אבל מי יודע, אולי כשתרצה למכור תגלה שהשוק מוצף ממחזור ליסיניג ב36 תשלומים, שיקשה עליך למכור.

בקיצור, פורום נביאים זה לא פה, ובפורום נביאים שקרנים כולם.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בוא ננסח את זה אחרת - רכב שמאבד כמה שפחות מערכו.

יכול להמליץ על כזה? או שגם זה בפורום נביאים :-P

תודה!

פורסם
לנחש איזה רכב יאבד כמה שפחות - אתה לא צריך בפורום רכב. עדיף בפורום נביאים.

חשבתי שהשורה הזו די ברורה.

אם תקנה רכב בנאלי - אולי תמכור מהר, ואולי תתקע איתו כי כולם מוכרים כזה.

אם תקנה רכב אקזוטי - אולי תמכור מהר, ואולי תתקע איתו כי אחרים לא מחפשים כזה.

פורום נביאים.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

גם למכור רכב אחרי מספר חודשים בלבד זה לא דבר פשוט.

לדעתי? אין טעם להוציא גם לא קרוב ל60 אלף ש"ח על רכב לכמה חודשים שגם לא ייסע הרבה.

קנה איזו אלמרה או לאנטיס מתחילת העשור הקודם ב15 אלף, ותיפטר ממנה אח"כ בהפסד שקרוב לוודאי יהיה נמוך מכל מה שרכב ב60 אלף יפסיד לך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
ותיפטר ממנה אח"כ בהפסד שקרוב לוודאי יהיה נמוך

עדיין - עדיף בפורום נביאים.

ואם יילך מנוע באלמרה? או גיר בלאנטיס? הוא יפסיד את כל ה-15, ויהיה תקוע בלי רכב.

אולי אם היה קונה רכב ב60, ומוכר ב-50 עדיף היה לו, כי היה מפסיד רק 10?

פורום נביאים עדיף.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

לא יותר קל ופשוט להשכיר רכב לחודשיים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מיקה - תודה אבל אני מסכים עם רז, חושש מרכב ישן כדי לא להסתבך עם תקלות

לגבי השכרת רכב - מדובר על כחצי שנה ולכן לא משתלם.

תודה על העצות :-)

פורסם

גם ברכב ב60 אלף יכול ללכת מנוע או גיר, ואז מפסידים מה... 60 אלף? לא, מתקנים. רק שברכב של 60 אלף תצטרך לתקן יפה ויקר, וברכב ישן ומעפן תעשה תחזוקת שבר.

כל אוטו שאינו באחריות יכול להפגין תקלה כלשהי במהלך החצי שנה שמשתמשים בו, ואז גם חישובי הכדאיות הולכים פייפן, מה גם שמלכתחילה הם לא אפשריים לחישוב מדוייק. מה עדיף- רכב שאיבד מערכו רק 5000 ש"ח, אבל נזקק במהלך התקופה לצמיגים חדשים+צירייה ולקח חודשיים למכור אותו, או רכב שאיבד 10 אלפים ש"ח, לא נזקק כלל להוצאות טיפול ונמכר יום אחרי שפרסמת אותו?

ומה על הפרשים במחירי ביטוח? ומה על אגרת רישוי שאולי תצטרך לעשות אם לא תמכור את האוטו בזמן סביר לפני טסט?

אין כאן משוואות זהות בכלל להשוואה.

אני עדיין חושבת שרכב ישן ממשפחת היפנומטיות ייתן פתרון מוצלח לא פחות מלהצטרך להתעסק בקנייה ומכירה של רכב ב60 אלף ש"ח (כזה שגם תצטרכו לקחת לבדיקה לפני קנייה, כי בסכום כזה לא מספיק שהוא נוסע יפה, אז כבר הלך חצי יום ו-500 שקל לפחות), מהרבה בחינות- מחירי חלפים, ביטוח מינימלי, קנייה ומכירה במחיר נמוך, וכדומה. כמובן שזה הימור. אבל כל דבר שקשור ברכבים הוא הימור. להתעשר לא מתעשרים מזה, ואת הכסף שהלך על הרכב לא מקבלים אף פעם בחזרה, גם אם מוכרים במחיר שבו קנית.

אם בכל זאת מתעקשים, אז אפשר ללכת לפי הכלל שאומר שירידת הערך מתמתנת ככל שהרכב ישן יותר. אני לא יודעת להפנות אותך לרכב ספציפי, אבל הייתי הולכת על משהו עם נתונים ממש טובים, בעיקר מבחינת היד, אבל גם הק"מ, כי בעוד חצי שנה אתה עדיין רוצה להיות בצד המבוקש יותר של הסקאלה- נניח להיות יד שניה עם ק"מ נמוך. אם אתה קונה מיד ראשונה פרטית, ברכב שהרוב ממנו מגיע מליסינג- אז יש לך פה עוד יתרון במכירה עתידית, בעיקר אם מדובר ברמת גימור שאין בליסינג, או בתת-דגם שלא הגיע לליסינג (כמו ההבדל בין מזדה 3 עם 4 או 5 דלתות).

אפשרות אחרת- לרכוש רכב ישירות מחברת ליסינג, או מטרייד אין, שנותנים לך חצי שנה-שנה-שנתיים אחריות על גיר ומנוע, וגם מדנדשים לך את הרכב לפני המכירה ומתקנים את כל מה שיוצא בבדיקה.

להבטיח לך שלא תאבד עליו הרבה כסף- אף אחד לא יבטיח. אבל נראה לי שנתתי פה כמה כיווני מחשבה מהצד היותר מחושב של הסקאלה.

פורסם

לא הכל חייב להיות הימור, למשל הילוך שישי עושים ליסינג תפעולי לחצי שנה, מחיר כולל הכל חוץ מדלק.

ברור שזה יותר יקר מה best case scenario של לקנות ולמכור באותו מחיר בתום התקופה, אבל מנטרל את כל השיקולים והפסדים אפשריים אם זה לא יקרה או תקלות ותאונות למינהם.

פורסם
שלום,

אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי (לא סופר מיני) יד שניה למספר חודשים בלבד ולכן חשוב לי שישמור על ערכו (או יאבד כמה שפחות).

מדובר על רכב שני שמיועד לנסיעות קצרות עירוניות, נדרש מקום ל-2 כסאות בטיחות מאחורה והכי חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי.

תקציב - עד 60,000 ש"ח

אשמח לקבל המלצות.

תודה!

עדיף להשכיר לטווח רחוק או לקנות גרוטאה ב 5-10 אלף ש"ח ואחכ למכור למרבה במחיר. שיא הבטיחות זה לא יהיה, אבל אי אפשר לקבל הכל מהכל...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לא הכל חייב להיות הימור, למשל הילוך שישי עושים ליסינג תפעולי לחצי שנה, מחיר כולל הכל חוץ מדלק.

ברור שזה יותר יקר מה best case scenario של לקנות ולמכור באותו מחיר בתום התקופה, אבל מנטרל את כל השיקולים והפסדים אפשריים אם זה לא יקרה או תקלות ותאונות למינהם.

לא הכרתי את האופציה הזו. נחמד לדעת.

• תוכן חדש...