Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני אתחיל בכך שאני לא מביו גדול בנושא מערכות, יש לי מערכת סבבה באוטו לא יותר מידי... דיי בסיסית אני חושב.

אז ככה אני מחפש להחליף את המגבר של הסאבים. וההיתלבתות היא:

אגב אלה שני סאבים של רוקפורד 150 RMS שיושבים ביחד בתיבה אטומה.

הסאבים הם כאלה.

z_VB005047BX.jpg

עוד שאלה על הדרך, מה ההבדל בין הסאבים שיש לי לבין:

UXRFZ3412.jpg

שניהם 150RMS???

עכשיו הסאבים שלי מוגברים על מגבר זבל... רד סאונד 500 שני ערוצים (קיבלתי חינם... מה שנותנים לוכחים:)

אני מתלבת בין ה P4004 של רוקפורד לבין מונובלוק מאותה סדרה P3001

את שניהם אני יכול להשיג פלוס מינוס באוטו המחיר.

מה אתם אומרים מה כדאי?

עכשיו נחזור לעניין המערכת.

פירוט:

HU - רוקפורד MP3 שולט על 3 מגברים

קומפוננט - מורל 6.5 150וואט

6X9 - רוקפורד 3 WAY 75RMS

מגבר על הרמקולים - רוקפורד P4004

סאבים רוקפורד כמו שציינתי למעלה עם מגבר רד סאונד שמיועד להחלפה.

המליצו לי לשים קרוס אובר , אמרו לי שזה יוציא פול איכות ממה שיש לי עכשיו.. מה אתם חושבים?

וגם המליצו לשים קבל? אגב אין ממש נפילות מטח נראה לי, לפחות כאשר האוטו מונע, כאשר האוטו כבויי והמערכת מנגנת בווליום דיי גבוהה הנורות באוטו מהבהבות.

מה אתם ממליצים לשים? להוסיף? לשפר? קבל? קרוס?

כל טיפ או המלצה או חוות דעת על המוצרים שיש לי יתקבלו בברכה.

תודה יום טוב וחג שמח!

=========================================

SILVER GT99

http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=533D1E2E264446D48118FF4BF6F82A9A&alid=193177

פורסם

לגבי הקרוס, אני מאמין שהוא מאוד מיותר עבורך, לא יודע למה קיבלת המלצה, אם הם היו יכולים לנמק את הטענה, זה היה נחמד, אם לא... כניראה רוצים להרוויח עליך קצת כסף.

לגבי הקבל, אותו הדבר, אם אין לך אורות מהבהבים במשך הנסיעה, אז גם כן הקבל מיותר, שוב, או שמנסים להרוויח עליך כסף, או שמי שמציע לך את זה, לא יודע מה תפקידו של הקבל במערכת החשמל של הרכב.

אם היית נותן תקציב לגבי ההשקעה, ובמה אתה רוצה שהיא תתאפיין, זה היה עוזר יותר.

לגבי ההבדלים, זה פשוט, הסאב שלך הוא מסידרה נמוכה, RFZ3412, והינו 150 וואט (יכול לקבל עד 150 וואט)

והסאב בתמונה השניה, אם אינני טועה, הינה RFP2412 והינו מסדרה יותר גבוה, (עולה אולי פי 2 מהRFZ)

ויכול לקבל עד 200 וואט, הוא קצת יותר איכותי לטעמי, מעבר לזה לא הייתי קורא לו יותר עוצמתי...

רק שאלה אחרונה, האם המגבר של המגברים, הוא בעל 4 יציאות שמגושרות ל2? או בעל 2 יציאות שכל יציאה נותנת בנפרד כוח לסאב בנפרד?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
לגבי הקרוס, אני מאמין שהוא מאוד מיותר עבורך, לא יודע למה קיבלת המלצה, אם הם היו יכולים לנמק את הטענה, זה היה נחמד, אם לא... כניראה רוצים להרוויח עליך קצת כסף.

לגבי הקבל, אותו הדבר, אם אין לך אורות מהבהבים במשך הנסיעה, אז גם כן הקבל מיותר, שוב, או שמנסים להרוויח עליך כסף, או שמי שמציע לך את זה, לא יודע מה תפקידו של הקבל במערכת החשמל של הרכב.

אם היית נותן תקציב לגבי ההשקעה, ובמה אתה רוצה שהיא תתאפיין, זה היה עוזר יותר.

לגבי ההבדלים, זה פשוט, הסאב שלך הוא מסידרה נמוכה, RFZ3412, והינו 150 וואט (יכול לקבל עד 150 וואט)

והסאב בתמונה השניה, אם אינני טועה, הינה RFP2412 והינו מסדרה יותר גבוה, (עולה אולי פי 2 מהRFZ)

ויכול לקבל עד 200 וואט, הוא קצת יותר איכותי לטעמי, מעבר לזה לא הייתי קורא לו יותר עוצמתי...

רק שאלה אחרונה, האם המגבר של המגברים, הוא בעל 4 יציאות שמגושרות ל2? או בעל 2 יציאות שכל יציאה נותנת בנפרד כוח לסאב בנפרד?

אחלה תשובה תודה. באמת נראה לי מי שהציעה לי הוא טמבל שלא מבין כלום ושרק עושה רושם.

המגבר השני של הסאבים מחובר בגישור.

ואין תקציב מוגדר בערך..

אני לא מחפש ממש עוצה וולויום גבוהה ושכולם ישמעו אותי.. אני רוצה שינגן לי יפה באוטו איכותי ושאני יהנה מהמוזקיה.

עוד משהוא , התיבה של הסאב שוכבת על הגב באוטו אצלי, כלומר הבאסים מופנים מעלה, כלפי הבגז',

הסיבה היא שכשהתיבה עומדת היא לא נכנס לעומק הבאגז' עד הכסא.

הרכב הוא אימפרזה99 ,, מי שמכיר יודע על מה אני מדבר..

האם זה מפריע או הורס את עבודת הסאבים??

SILVER GT99

http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=533D1E2E264446D48118FF4BF6F82A9A&alid=193177

פורסם

דבר ראשון, מה זאת אומרת בגישור, המגבר הוא בעל 4 ערוצים ? או בעל 2 ערוצים ?

(מדובר בגישור אחד ? או שני גישורים ?)

לגבי השיפור שלך, אתה מדבר על שיפור אך ורק לסאבים, אינני טועה, נכון?

לגבי התיבה של הסאבים, עד כמה שאני יודע, זה לא יפגע בסאב עצמו העובדה שהוא מופנה כלפי מעלה,

אבל לפי דעתי זה יפגע לך בבאס בצורה דיי מורגשת , העובדה שהוא לא בכיוון שלך, או לחלופין, בכיוון המנוגד לך,

(אלו האפליקציות שבדרך כלל עושים, או בכיוון שלך, או בכיוון המנוגד לך, אך לא בכיוון של 90 מעלות.)

אם זה באמת קריטי בשבילך הבאס, תנסה את כל האפליקציות בשביל להחליט אם זה באמת משמעותי , ובאמת יכול לשפר לך את הבאס בצורה ניכרת, או שזה לא רלוונטי ולא שווה את ההשקעה וביזבוז המקום בנפח תא המטען..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אוקיי הבנתי.

המגב של הסאבים הוא שני יציאות בגישור אחד.

אני לא מעוניין להחליף את המגבר השני שהוא של רוקפורד והוא דיי איכותי ואני מרוצה מהרמקולים שיש לי.

אז מה דעתכם בקשר למה ששאלתי על המגגבר לסאבים?

מה עדיף?

P4004. יש לי אחד כזה על הרמקולים! אחלה מגבר. או מונו בלוק מאותה הסדרה... P3001.

SILVER GT99

פורסם

אם המגבר שלך אכן שני יציאות, איך הוא מגביר שני סאבים שונים בגישור?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

t.e.s האם תוכל לתאר לנו את אופן ההתחברות ?, זה ממש לא מסתדר לי

או שהמגבר יציב ב2 אוהם מונו, מה שלא נראה לי, או שהסאבים שלך מחוברים בטור, מה שגם לא נראה לי

כי אז הם היו דופקים מאוד חלש..

אם היית יכול לתאר לנו את אופן החיבורים (מהמגבר לסאבים)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הסאבים מחוברים ביחד כלמור שני הפלוסים ושני המינוסים ביחד בגישור במגבר. אני לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה מה שמחובר אצלי.

אגב קיבלתי את הסאבים ואת המגבר ממישהו וככה זה היה מחובר, אני חיברתי רק רמוט, פלוס מינוס ו RCA.

עוד שאלה... האם שני סאבים כאלה עם מגבר נורמאלי ינגנו טוב יותר מ305C אחד. או פיוניר 600 יהלום

אחד.

אגב..

אם אני מביא מונובלוק באיזו צורה אני אמור לחב את שני הסאבים אליו?

SILVER GT99

פורסם

היה לי את המגבר הנ"ל והוא דווקא די חזק (יחסית) הגברתי איתו רוקפורד 150 ואחריו פיוניר פנינה דווקא הוא ריצה אותו והוא בכל זאת מונו.

אם זה לא אכפת לך מונו או לא תיקח את הפאנצ' 400.4 .

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
היה לי את המגבר הנ"ל והוא דווקא די חזק (יחסית) הגברתי איתו רוקפורד 150 ואחריו פיוניר פנינה דווקא הוא ריצה אותו והוא בכל זאת מונו.

אם זה לא אכפת לך מונו או לא תיקח את הפאנצ' 400.4 .

מה הכוונה אם לא איכפת לך מונו? מה זה משנה בסאב אם זה מונו או רגיל?

אז מה אתם אומרים, אם אני ישדרג לאחד המגברים האלו (P4004, P3001) האם הסאבים ינוצלו טוב יותר מאשר עכשיו (הם על מגבר רד סאונד 500 2 ערוצים)? והאם ההבדל אם יהיה , יהיה משמעותי?

על איזה מגבר אתם ממליצים לי ללכת

SILVER GT99

פורסם

לא מאמין שההבדל יהיה משמעותי, אם בכלל, הסאבים האלה דיי חלשים, אז גם אם ההגברה שלך חלשה , אני מאמין שהיא דיי מרצה אותם.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...