Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

אני פונה למקצוענים ולמבינים שבתחום השמנים של מנועי הרכב השונים .

תמליצו לי בבקשה איזה שמן הכי טוב לשים בג'טה 1.2TSI החדשה ?

איזה שמן הוא מהאיכותיים , שלא יהיה יותר מידי יקר , בעל ביצועים טובים ואיפה אפשר להשיג אותו במחירים הכי טובים ?

אשמח מאוד להמלצות , מראש תודה .

עריכה : שכחתי גם לשאול , בכלל איזה סוג (מספר שמן , חצי סנטטי או מלא) אני אמור לשים ברכב הנ''ל .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

תודה על התגובות .

אני גם הבנתי שקונצרן פולקסווגן בעצמו ממליץ על CASTROL שזהו כנראה אחד השמנים האיכותיים שיש בשוק כמו שאני הבנתי .

רק שאלה , ה-5W40 הוא חצי סינטטי או סינטטי מלא ? , והמחיר , 100 או 170 - לא משנה , אני יכול להשיג במחיר של 100 או אולי אפילו פחות , השאלה היא האם הכוונה היא לגלון או ליטר ? , אני משער שלגלון , נכון ?

פורסם

סינטטי מלא בלבד במנוע מהסוג הזה על פי המלצות יצרן !

לגבי המחיר אתה מוזמן לעשות סקר שוק אני שילמתי קצת פחות מ 170

ישנם הרבה זיופים בחוץ ולכן הייתי ממליץ לך לקנות במקום שאתה מכיר ושמכבד את עצמו גם אם זה יעלה לך עוד 20-30 שקל

ולהיות בראש נקי למשך שנה שלמה.

פורסם

יש שתי גרסאות של ה- 5W40 מסדרת Magnatec בארץ, גרסת ה- OE חצי סינטטי שעולה סביב 120-130 שקלים וגרסת ה- C3 סינטטי מלא שעולה סביב 170-180 שקלים. גרסת ה- C3 עדיפה כמובן - אלה אם יש לך מנוע דיזל של VW שזקוק לשמן בתקן XXX.01.

פורסם

:-)

אני משתמש כבר שנתיים ב Castrol Magnatec 5W40 ואני מרוצה מאוד .

עומד בכל התקנים, והעלות שלו היא בערך 170.

.. .

אני שנה וחצי עם השמן הנ"ל, עולה לי 150שח ל-5 ליטר (אריזה ירוקה עם כיתוב בגרמנית ובצרפתית= משווק באירופה). שכחתי לציין הגרסה שלי הסנטטי מלא C3! *לשים לב לדגם השני, לא סנטטי מלא, ויש עליו המילה הנוספת "פרופשיונל" בשביל לעזור יותר לשווק :-) .

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אוקי , תודה חברים .

אז אני אקנה את ה-5W40 , סינטטי מלא , Castrol Magnatec C3 או Castrol Edge .

ורק עוד שאלה : אני בלי בעיה יכול להוסיף שמן למנוע אם חסר , מאלו שהמלצתם אפילו בלי לדעת בוודאות איזה שמן בתוך המנוע יש לי כרגע ?

פורסם

לפי מיטב ידיעתי אין בעיה להוסיף ( בהנחה שהשמן שיש כרגע ברכב הוא סינטטי מלא )

ואם אני מבין נכון הרכב שלך משנת 2013 ( עלפי החתימה ) ולכן אתה יכול למלא את השמן שהמלצנו לך כאן ללא חשש .

פורסם

כל מוסך יבואן אמור לתת את השרות והבדיקה הנ"ל לרכב חדש ללא תשלום.

או פנה לשרות הלקוחות של צ'מפיון מוטורס , ספר על הבעיה והם יתאמו לך בדיקה במוסך קרוב .

גש לאחד המוסכים המורשים , ובקש בדיקה ומילוי קצת שמן מנוע .

שאל באיזה שמן הם משתמשים, ואם בכל זאת אתה רוצה שמן מנוע אצלך , קנה את השמן הנ"ל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין כזה דבר "שמן מנוע הכי טוב". כל שמן מנוע מחברה ידועה אשר עומד בתקנים יעשה את העבודה. תפתח ספר רכב ותראה מהן דרישות היצרן.

170 שקל זה גניבה.

צריך לעלות 100 עגול

ואת זה אתה קובע כי......?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

סתם שאלה לא קשורה, יש לנו אותו מנוע ברכב, בשיוט מישורי על 100 קמש כמה עומד הסל"ד שלך?

מעניין אותי כמה המשקל משפיע פה על המאמץ של הרכב

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

אין שום קשר בין סל"ד לעומס על הרכב. סל"ד הוא נגזרת ישירה של תיבת ההילוכים, יחסי העברה וקוטר הגלגל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אוקי , תודה חברים .

אז אני אקנה את ה-5W40 , סינטטי מלא , Castrol Magnatec C3 או Castrol Edge .

ורק עוד שאלה : אני בלי בעיה יכול להוסיף שמן למנוע אם חסר , מאלו שהמלצתם אפילו בלי לדעת בוודאות איזה שמן בתוך המנוע יש לי כרגע ?

CASTROL EDGE 5W40 אין בארץ למיטב ידיעתי. לג'טה 1.2 סדרת ה- MAGNTEC בהחלט מעולה ועושה עבודה נהדרת. ישנם שמנים נוספים טובים מחברות אחרות כמו למשל וולווליין synpower 5W40 (סינטטי מלא), אגים 5W40 (טכנולוגיה סינטטית), מוביל 1 5W40 (סינטטי מלא) ועוד ועוד

• תוכן חדש...