Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה את זה כשכר לימוד להבא. יש תקציב וצריך חשבוניות (בעסקים חובה לתעד) , מה שנכנס נכנס גם אם זה לחבר. לגבי הזמנים, אולי תכניס סעיף בחוזה הראשוני כהצהרת כוונות וידיעת הלקוח. בסוף תחליט אם לחייב בפועל.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש סעיף שאומר שכל עבודה נוספת תגרור נספח ותוספת זמן, הבעיה היא שנכנסתי לזה כל כך חזק ואני עובד מהלב אז כל פיפס קטן קיבל תשומת לב במהירות ועלה לי זמן יקר.

בנוסף יש בעיות שלא היו באחריותי כלל, היה קיר אחד בבית עם הרבה סדקים, לא אהבתי אותו, בחוזה לא דיברנו על זה כלל, החלטתי לצפות את כולו בגבס חדש, למעשה 2 קירות בחדר שינה ענקי, סיימתי את הכל, יום למחרת רעידת אדמה, כל החיבורים נפתחו מכיוון שהחומר לא התאחה מספיק, עוד 3 ימי עבודה קפדנית על חשבוני. עוד עיכוב.

לך תסביר את זה למישהו שבר אלייך פתאום עם גישה של, בחוזה כתוב ככה וככה.

הפכתי את תשומת ליבו לחוזה ולסעיף שמדבר על עבודה שהיא מעבר לחוזה, לא רציתי להתעצבן, הסברתי לו וזה לא ממש השפיע.

שלחתי לו הודעה שאני רוצה שניפגש לארוחת ערב היום, אני אביא איתי ידידה שלי שמנהלת את אחד החברות הכי גדולות בתחום ועל הדרך עוזרת לי עם כל הצד הלוגיסטי, היא כולה פלפל ותוכל לקחת את האי נעימות שלי לעזאזל.

באסה להפסיד כסף בעבודה.

כל שבוע של עיקוב עולה לי $4000 .

אני לא יכול להרוס את הקשר איתו מכיוון שמדובר בבן אדם מאוד משפיע שיכול להכניס לי המון עבודה, אני אוהב אותו ומכבד אותו כמו אח גדול ובאמת רואה בו כמודל לחיקוי.

haters will hate

פורסם

כנראה שהידידה היא פתרון נקודתי, פשוט קח את זה הלאה לפעם הבאה כדי לא לחזור על זה שוב . בסופו של יום, מה שקובע זה החוזה, ואנשים לרוב לא יעריכו את האקסטרה שלך. את הקיר הזה אני מאמין שהיתה אפשרות לדחות לסוף ואז להחליט אם לתת לו או לא בהתאם לזמנים והתקציב.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

היו כל כך הרבה תוספות, לדוגמא הקיר במטבח, הייתי אמור לפרק ארונות לפתוח קצת ליד הצנרת ולהזיז קופסאות חשמל, הקיר התנדנד והיו סדקים, מדובר על בניין שנבנה בשנות ה60, לא היו לוחות גבס, רק רשת מתכת ועליה מרחו קיר. קילפתי את הכל, ראיתי שכל הניצבים והמסלולים שהם מברזל עבה ובעובי של סנטימטר, פשוט חלודים, בניתי את כל השלד מחדש, וציפיתי עם פלטות של גבס ירוק, מאחורי הקיר ראיתי צינור ביוב ממתכת עם חלודה קשה באחד החיבורים, החלפתי אותו.

ככה אני עובד, מהלב.

כשבנו את הבניין בשנות ה60 לא הייתה הטכנולוגיה של היום, כל הקירות עקומים, כל צינורות הביוב בקוטר של 6 אינטש ממתכת והם במצב רע, טיפלתי בשורש של כל הבעיות.

אני הולך לפגוש אותו ב9:30 ואני בא טעון רגשית.

למדתי להבא, אני בביזנס הזה בשביל לעשות כסף והרבה, יש לי 11 פועלים שאני צריך לממן והעבודה הזאת הורידה אותי לרצפה.

כן הוא היה צריך לשכור מקום לתקופה יותר ארוכה, כן לא נוח, ועולה כסף אבל האכפתיות שלי לגביו לא אמורה לבוא על חשבון הכסף שלי, בסופו של יום אני צריך לשלם את החשבונות שלי ואף אחד לא יתחשב בי אם אני מאחר, למזלי לאחר עזיבת הבית ההוצאות השוטפות שלי ירדו, וכן אני מבין שלפעמים מורידים קצת ובולעים את הכובע בשביל העתיד, הוא הביא אליי לקוח עם עבודה של $600k שבינתיים צופה מהצד ומחכה לראות איך הפרוייקט הזה זז בשביל להחליט.

בא לי פשוט להתפוצץ על עצמי. יצאתי הכי לא מקצועי מנקודת מבט של בעל עסק.

haters will hate

פורסם

תן חיוך של מיליון דולר, גם כשאתה בפגישה איתו. כי כל דבר אחר כבר לא משנה כל כך,

לפחות תצא מזה עם גאווה וסיפוק.

לקחים כבר למדת, לא יעזור לחבוט את הראש בקיר.

מול הלקוח מתנהלים שחור על לבן, חורחה וגרסייה סומכים עלייך.

Gn'f'R

פורסם

כן כן, אבל יש באווויר ריח של משהו שמתבשל לא טוב, ועם כל הקרבה ביננו, הטעות הזאת יכולה לעלות לי ביוקר.

haters will hate

פורסם

כי הוא איש עסקים וכשדברים לא הולכים טוב יש עורכי דין ויש איגוד קבלנים ויש לי שם לשמור עליו.

וכמובן עבודות עתידיות.

כשהגעתי הביתה פתחתי בקבוק של קיאנטי מ2007, יין מעולה. שתיתי 2 כוסות והלכתי למסעדה, אני יושב פה ומחכה, היום לפני השינה אגלגל לי איזה ג'ויינט בריא.

haters will hate

פורסם

בנץ, את כל האקסטרות צריך לצלם ולתעד.

אף פעם לא קונים חומר לעבודה בלי חשבונית, זה יכול להוביל למקומות כל כך לא טובים, אפילו לרמת החשד בפלילים.

לא מערבבים רגשות בעבודה.

הייתי אומר חברים ועבודה, אבל אם החברים הם בעלי השפעה אז אולי כן, אבל בלי רגשות ובלי סנטימנטים.

חוץ מזה, עברת כבר בחרא יותר מסריח :wink: , אז קח את זה בקלות.

לוקו, האופניים יעשו לך רק טוב.

אלא אם תשכח לשתות ותתייבש בדרך.

מתחדשת*

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הסיכון שלוקחים כשעושים דברים לפנים משורת הדין. לפעמים מרוויחים, לפעמים נדפקים. לדעתי אם זה מישהו שחשוב לשמור איתו על יחסי עבודה בריאים עדיף לספוג את הנזק. אולי אפילו הוא יראה את זה בעין טובה ויעריך אותך יותר שלקחת אחריות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בנצי תקח כמה דקות עם עצמך ותסתכל מהצד. ולא דווקא על עצמך כבן אדם אלא דווקא כאיש עסקים.

קח כמה דקות ותן לרגשות ולאמוציות טיפה לרדת.

אתה בחור טוב ולכן אני בטוח שתצא מזה בדרך הטובה ביותר ועד כמה שניתן.

תנסה אולי להבין את ההגיון שלו כי אין טעם להוכיח לאדם משהו שהוא נוגד את ההבנה הבסיסית שלו.

יש לי לקוח קבוע שאיתו אני במכרז. כמה פעמים אני השקעתי המון זמן ואנרגיה בשביל לעשות לו טובה שגם לא הרווחתי על זה כלום ובסופו של דבר אני מקבל מייל עם cc להנהלה שהם לא קיבלו את ההקלטה בזמן למייל. הם שכחו שאני עזבתי את המשרד ונסעתי 100 ק"מ כדי להקליט אותה ללא תמורה. כי זה היה להם מאוד חשוב. ולמחרת בזמן שאני מעלה את ההקלטה לשרת אני חוטף מייל של "למה עוד לא קיבלנו אותה".

לסיכום- אם הקשר עם הבחור חשוב לך תנסה בפגישה קצת להצדיק אותו אבל בדרך כזאת שהוא גם יבין את הרצון שלך לתת את המקסימום בכל עבודה ואת ההשקעה הגדולה שעשית בשבילו בפרוייקט.

החיים הם כמו....

פורסם

בנצי,

הקיר מתפורר?הצינורות חלודים?יש סדקים?

תיידע את בעל הבית ותן לו להחליט מה הוא רוצה.

זה לא עובד ככה שאתה מאחר,עושה מה שבא לך ואז בא לו עם תירוצים.

ה-כ-ל צריך להיות מגובה כנספחים לחוזה או ניירות מוחתמים.

אתה מבין שעם כל האקסטרה השקעה הוא עוד יכול לתבוע אותך בתביעה מטופשת שתעלה לך הרבה.

נניח,שהקיר העקום היה חלק מהמראה הקלאסי והיה לו ערך סנטמנטלי,הוא ישלם לפסיכולוג ויתקע אותך.לא חבל?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם
איזה דיכאון.

יאללה גם היום אלך לישון מוקדם לדעתי.

מצאו באג בGUI של האייפון ששיפצתי, איזה באג נוראי, אין לי כוח לזה, איך ששמעתי נכנסתי לדיכאון והתחיל לכאוב לי הראש. לפחות למדתי משהו אחד, אני לא רוצה להיות מפתח iOS.

חוץ מזה אני כותב גרסא חדשה רק שהפעם יש לה שאיפות ממש גדולות אבל אין לה שום עיצוב או אדריכלות (design and architecture , תרגום סביר לא?) נורא מעצבן, אם הייתי יכול לקחת החלטות בקנה מידה כזה הייתי עושה דברים קצת אחרת, האמת? שלא הייתי לוקח פרוייקט כזה בזמן כול כך קצר, אבל! אני לא לוקח החלטות כאלה אז אף אחד לא שואל אותי.

וואלה תאמינו לי, אין לי כוח להתחיל עכשיו לעשות קופי פייסט לאלפי שורות, תנו לי מישהו שאני אוכל להקריא לו בדיוק מה לעשות ותנו לי לשכב על המיטה ולאכול ענבים.

אחחחח.

שוב אשאל, מעניין מישהו סרטון מהיר שעשיתי שמראה את הנסיעה שלי ל/מהעבודה? 5:50 דקות , לא ארוך, לא יודע למה עשיתי אותו בכלל.

אני רוצה את הלאון.

בעיות GUI זה בעיות קטנות, אל תתן להן משקל יותר מהנפח שלהן. :)

ד"א אני לא חושב שניתן לקרוא ל-Architecture בתחום התוכנה כ"אדריכלות", ארכיטקטורה נראה לי יותר מדויק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רופני,

נסעתי אתמול על פג'ו 205, החזרה לקרוז הייתה כייפים ומהנה!

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...