Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם על מנת לשמור על אורך חיי הבקר צריך לייצב את המתח במעגל קודם? אני יודע שהמתח ברכב נע בען 10.8 בערך (נדמה לי?) לבין 14.4 במצב אופטימלי. האם התנודות במתח עלולות לפגוע במעגלים אלקטרוניים יותר עדינים? אם כן, איך אני צריך לייצב אותם?

בנוסף, שתי שאלות פחות קשורות:

לאחרונה שמתי לב שתאורת הדרך/אורות גבוהים מגמגמים לעיתים, זאת למרות שאין שינויים במערכת ברכב בפנים הרכב (ללא הגברה) או בעיות אחרות שמתקשרות לחשמל. מה יכולה להיות הבעיה?

מה גורם להצתברות של שיתוך על הקוטב השלילי של המצבר? אל משנה כמה אני מנקה ומהדק את הנעל מצבר,השיתוך חוזר.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

מזה שיתוך?

הכוונה לקורוזיה שנוצרת מסביב לקטבים?

אורות מהבהבים כנראה האלטרנטור בדרך לגמור קריירה.

לא צריך שום מעגל מקדים.

ברכב יש 12v קבוע (לא מסתכלים על מצב אופטימלי או לא, יש רק 12v, ולכן כל מעגל 12v יתאים).

(אם אתה רוצה לרדת לפאן הטכני, אז נפילת מתח תפגע בלדים בצורה כזאת שהם יחלשו\ הבקר ישנה צבעים, אבל זה לא יגרום נזק נוסף).

רק מנוע חשמלי נדפק מנפילת מתח! (כמובן, אם אין לו הגנות).

אתה יכול למשוך לו שתי חוטים 12v ושלום על ישראל, תמשוך חשמל מהמקום הכי קרוב לאיזור שאתה מתקין בו.

תבודד הכל טוב, וחשוב שיהיה אסטטי (שלא יראו כבלים).

המלצה שלי, תוציא זמנית את הפיוז של המעגל שאתה לוקח ממנו חשמל, כדי שלא יהיה לך קצר חס וחסה. (בסיום ההתקנה תבדוק אם יש קצר, אם אין תחזיר את הפיוז ותפעיל הכל).

אם אין לך ניסיון עם זה, תבקש מאחד שכן יש לו, שיראה לך איך לעבוד.

פורסם

לפרק מינוס מהמצבר לפני. אתה לא רוצה להתחיל לקצר חוטים באותו. מעבר לזה המתח הממוצע הוא 14V בערך בזמן שהמנוע מונע.

למעגל האלקטרוני יש טולרנס של מתחים שהוא יכול לעבוד בהם.

בדר"כ זה 9-10V ~ 16V, +/-, בכל מקרה יש הזמן ויסות של המתח.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
האם על מנת לשמור על אורך חיי הבקר צריך לייצב את המתח במעגל קודם? אני יודע שהמתח ברכב נע בען 10.8 בערך (נדמה לי?) לבין 14.4 במצב אופטימלי. האם התנודות במתח עלולות לפגוע במעגלים אלקטרוניים יותר עדינים? אם כן, איך אני צריך לייצב אותם?

בנוסף, שתי שאלות פחות קשורות:

לאחרונה שמתי לב שתאורת הדרך/אורות גבוהים מגמגמים לעיתים, זאת למרות שאין שינויים במערכת ברכב בפנים הרכב (ללא הגברה) או בעיות אחרות שמתקשרות לחשמל. מה יכולה להיות הבעיה?

מה גורם להצתברות של שיתוך על הקוטב השלילי של המצבר? אל משנה כמה אני מנקה ומהדק את הנעל מצבר,השיתוך חוזר.

אנא צרף את דף הנתונים של הבקר+הלדים בכדי שתוכל לקבל תשובה מדוייקת.

איזה כייף לי :)

פורסם

התקנתי לחבר בקר כזה עם פס של מטר.

אם אתה רוצה קישור יש לי, בערך 40-50 שח עם שלט אם אני לא טועה (האחרון שהזמנתי היה לפני שנה ככה, יכול ליהיות שאני טועה עם המחיר).

בכל אופן, התקנתי בחדר שלי וגם ברכב של חבר שלי, מה שיש לי אמין ולא עושה בעיות כבר שנה+.

שהתקנתי ברכב של חבר שלי, לקחתי חשמל מהמצת (הבאתי לו מתאם עם כבל מהמצת לכניסה 5mm של הבקר (אם אני לא טועה בגודל, שכחתי את השם של הקונקטור).

אם זה היה ברכב שלי, הייתי לוקח מתח ממקום אחר (שיהיה יותר פרקטי ואסטטתי).

פורסם

יהיה בעיה לאתר את הנתונים הפסציפיים. של הבקר, אבל אני אנסה.

בקשר ללדים מדובר על שתי יחידות לד RGB עם ארבע דיודות כל אחת ועוד סטריפ RGB בצפיפיות גבוהה שיכנס מאחורי לוח המכוונים. הבקר יחווט לסטריפ לשני היחידות בנפרד.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

למה בקר בעצם?

אם זה בשביל לשנות צבע, מניסיון הייתי יורד מזה, שים צבע שאתה אוהב/חושב שהוא מתאים וסלאמת.

(זה עדיין לוח שעונים ולא אקווריום)

אם זה כדי לווסת את העוצמה, אצלי יש בורר עוצמה מקורי של הרכב.

אם הייתי מחבר פס לדים בלוח שעונים, הייתי מנסה לשים נגד (מחשב את הערך, שההספק יהיה כמו הנורות המקוריות), ואז הויסות ע"י הבורר לא יפגע (יהיה רציף, כמו שעכשיו עם הנורות המקוריות).

• תוכן חדש...