Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבלת יעוץ ועזרה בקשר לבעיית מאוורר שפועל ללא הפסקה ברכב וגם לאחר שהרכב כבוי , מה שבלית ברירה הייתי צריך לנתקו מן המצבר.

התייעצתי עם כמה נהגים שמכירים מקרה זה בפתרון הבעיה ורובם הצביעו לי על הריליי או על היונית.

חיברתי עם המאוורר שפועל קבוע ואז ביצעתי שורת ניתוקים של רילאיים לאתר את הרילאיי הסורר אך המאוורר לא כבה והמשיך לפעול , כמו כן בנוסף ניתקתי את חוטי היונית והוא עדיין ממשיך לעבוד ולא הפסיק.

חיפשתי רילאיי שרשום עליו את ה FUN שקשור אל המאוורר בקופסת הנתיחים אך לא מצאתי שום דבר בסגנון שיאפשר לי להחליפו ואולי להביא לפתרון הבעיה.

אשמח לקבלת עזרה,

תודה.

פורסם

ה"יוניט" זה התרמוסטט שאחראי להפעלת המאוורר.

יש רכבים שבהם כשאין מגע, ברירת המחדל של המאוורר היא לפעול (כלומר התרמוסטט מנתק את הזרם למאוורר כשהטמפרטורה בטווח הרצוי או מתחת לו).

פורסם

אני גם חושב שברכב הזה כמו אצלי, גם לי יש פיאסטה אבל שנת 2002, כאשר אין מגע המערכת "במצב חירום" והמאוורר עובד קבוע.

השאלה האם היוניט מאוורר שלך נמצאת בניפרד, מאחורי הראש מנוע או בתרמוסטט עצמו, למיטב הבנתי יש פיאסטות בשנתונים מסויימים שזה בתרמוסטט עצמו. אם זה בתרמוסטט אני לא יודע אם זה ניתן לתיקון, אם זה נמצא בניפרד, תבדוק אצל חשמלאי מה הולך שם, אולי הקונקטור "הלך" או שהתנתק מסיבה מסויימת, ככה שאין שם מגע.

אני ניסיתי להחליף פעם אחת יוניט מאוורר אצלי ברכב, זה ממוקם באזור מאוד לא נגיש, ככה שאם אין לך ידע נרחב בעניין וכלים נחוצים לסדר את זה הייתי מאוד ממליץ לך לגשת למוסך\חשמאלי שיסדר את העניין.

פורסם

חברים, מה זה אומר "אין מגע"? מגע בין מה למה?

ואיך התרמוסטט קשור להפעלת המאוורר? התרמוסטט הוא בסך הכל שסתום שנפתח בטמפרטורה מסוימת והוא מכאני לחלוטין!

פורסם

"אין מגע" הכוונה היא שאין מגע בין היוניט מאוורר לחיווט חשמל שלו.

היוניט מאוורר זה למעשה מוליך למחצה, זאת חתיכת מתכת שסוגרת מעגל חשמלי בטמפרטורמה מסויימת. צד שאחד של היוניט נוגע במי קירור של המנוע, או חש בצורה אחרת את טמפרטורת המנוע, ובצד השני של היוניט הזה מחבורים חוטי חשמל. כאשר נסגר מעגל חשמלי המאוורר נדלק. כמובן שזה הרבה יותר מורכב, זה סתם תיאור פשוט, גם אני לא סגור על איך בדיוק זה עובד.

לגבי התרמוסטט. זה נכון שהתרמוסטט עצמו הוא מכאני לחלוטין, אבל למיטב ידעתי, ושוב אני רק שמעתי על זה כי במקרה גם לי יש פיאסטה ושאלתי אנשים על כך, יש דגמים שבהם המכסה של התרמוסטט, החתיכת ברזל הגדול הזאת שמקיפה אותו, שם נמצא החיישן הזה "שאומר" למאוורר האם להידלק או לא . למה מיקמו את זה שם? אין לי מושג, אני רק יודע שזה ככה, לכן צריך לבדוק את העניין. יש פה בפורום חברה יותר מנוסים, בעלי פיאסטות, אולי הם יודעים להגיד אם זה מדוייק או לא....נשמח לשמוע מכם

פורסם

תודה רבה למגיבים ולאלו שניסו לעזור ,

בסופו של דבר הרילאיי זה שעשה את הבלגן והוא נמצא לא בקופסת הנתיכים , אלא מחובר עלגבי בורג ליד הפילטר האוויר.

פורסם
תודה רבה למגיבים ולאלו שניסו לעזור ,

בסופו של דבר הרילאיי זה שעשה את הבלגן והוא נמצא לא בקופסת הנתיכים , אלא מחובר עלגבי בורג ליד הפילטר האוויר.

אתה יכול לפרט קצת יותר?

1. האם המהירות של המאוורר היתה הגבוה או הנמוכה (המהירות בה המאוורר פעל קבוע)?

2. האם הכוונה שלך שהממסר שאחראי על המאוורר, נמצא בודד ללא קופסא בכלל?

3

פורסם
אתה יכול לפרט קצת יותר?

1. האם המהירות של המאוורר היתה הגבוה או הנמוכה (המהירות בה המאוורר פעל קבוע)?

2. האם הכוונה שלך שהממסר שאחראי על המאוורר, נמצא בודד ללא קופסא בכלל?

3

הגבוהה.

ואכן , הממסר נמצא בודד ולא בקופסת הנתיכים היכן ששאר הרילאיים , אלא מחובר עלידי בורג על הפלסטיק של הפילטר אוויר והחיווט נכנס ישירות לשם , במקום שהחיווט ילך ישירות אל קופסת הנתיכים ומשם יתחברו אל הממסר. זה מה שגרם לי לא למצוא את הרילאיי שעשה לי את הבלגן עד שלבסוף הלכתי בעקבות חוטי החשמל ושם נמצא ושם הוחלף ובזה התקלה נפתרה.

אני חושב שחשמלאי בעבר שהתעסק עם הרכב פשוט עשה את הקומבינה הזאת בשביל לחסוך את משיכת החוטים אל קופסת הממסרים.

• תוכן חדש...