Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עכשיו עובד על הרכב של סבא שלי שמשמש אותי גם ביום יום, היום עשיתי פוליש לגג, גלייז ואוטם, האוטם לא הספיק להתייבש (היה על הגג 10-20 דק') ונסעתי לעשות שלוחיות (אורי תביא אותי לכאן, אורי תקפיץ אותי לשם וכו') כל הנסיעות לקחו כ40 דק' של נסיעה בשמש ועמידה (חיפשתי מקום כמה שיותר מוצל) מתוכן 10 דק' הייתה עמידה עם מעט צל על הגג, אני יודע שזה לא טוב לאוטם להיות בשמש.

כמה משפיעה הנסיעה הזאת ?

האם צריך להוריד הכל וליישם מחדש הכל ?

האם עדיף לעשות על הגג 3 שכבות (במקום 2) ?

כמובן שתמונות, הסברים ופירוט יבואו בשרשור חדש עם תמונות. (אני יודע שכתבתי פעמיים תמונות, זה כדי להדגיש שיש הרבה)

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אני עכשיו עובד על הרכב של סבא שלי שמשמש אותי גם ביום יום, היום עשיתי פוליש לגג, גלייז ואוטם, האוטם לא הספיק להתייבש (היה על הגג 10-20 דק') ונסעתי לעשות שלוחיות (אורי תביא אותי לכאן, אורי תקפיץ אותי לשם וכו') כל הנסיעות לקחו כ40 דק' של נסיעה בשמש ועמידה (חיפשתי מקום כמה שיותר מוצל) מתוכן 10 דק' הייתה עמידה עם מעט צל על הגג, אני יודע שזה לא טוב לאוטם להיות בשמש.

כמה משפיעה הנסיעה הזאת ?

האם צריך להוריד הכל וליישם מחדש הכל ?

האם עדיף לעשות על הגג 3 שכבות (במקום 2) ?

כמובן שתמונות, הסברים ופירוט יבואו בשרשור חדש עם תמונות. (אני יודע שכתבתי פעמיים תמונות, זה כדי להדגיש שיש הרבה)

"האם עדיף לעשות על הגג 3 שכבות (במקום 2)" לא. 2 זה מספיק ובמוצרים מסויימים זה אפילו יותר מדי.

כמות השכבות לא משפיעה בשום הצורה על העמידות. במידה והיא הייתה משפיעה אז כבר מזמן אנשים היו מיישמים

12 שכבות של MPL וחבריו בתקווה שהוא יחזיק שנים..

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אז למה בעצם עושים שתי שכבות בכלל ?

הבהרה, הכוונה הייתה האם השכבה הזאת "נחשבת" (האם החומר נהרס או לא).

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לא הבנתי משהו פה,הטענה היא ששמש ישירה על המקום שעליו נימרח האוטם זה לא טוב,וצריך ליישם עוד פעם את האוטם אחרי 12 שעות,מה יעשה אדם שאין לו חנייה מקורה והאוטו בכל מקרה יצטרך לספוג שמש לאחר 12 שעות..?

m7kj.jpg
פורסם

אני מדבר על מצב שהאוטם רק נמרח והוא עדיין במצב משחה על גג הרכב (עוד לא הורדתי אותו), אחרי שמסירים את האוטם אין לו בעיה להיות בשמש.

מי שאין לו חניה מקורה או שעושה את זה במקום אחר או שעושה את זה בשעות שאין\יש פחות שמש.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
אני מדבר על מצב שהאוטם רק נמרח והוא עדיין במצב משחה על גג הרכב (עוד לא הורדתי אותו), אחרי שמסירים את האוטם אין לו בעיה להיות בשמש.

מי שאין לו חניה מקורה או שעושה את זה במקום אחר או שעושה את זה בשעות שאין\יש פחות שמש.

אוקיי תודה!

m7kj.jpg
פורסם

בעיקר כדי לוודא כיסוי אחיד ומושלם של כל השטח.

בזמן מריחה - יש מקומות שלא מכוסים. לא דווקא שטחים מוגדרים אלא גם במקום שלכאורה הפד/אפליקטור טייל עליהם אבל החומר שעליו לא היה מופזר באופן אחיד/מלא.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הבהרה, הכוונה הייתה האם השכבה הזאת "נחשבת" (האם החומר נהרס או לא).

ראשית לא עושים 2 שכבות כאילו זה חובה. רוב המוצרים יעבדו מצויין תחת שכבה אחת בלבד.

לעיתים מוסיפים עוד שכבה שתוסיף עוד כמות מזערית של מיקרונים (בקטע של עובי ההגנה) וגם לצורך כיסוי כפי shayy אמר.

העולם הזה לא מבוסס על מדעים מדויקים. זה תלוי בהמון משתנים כמו אופן היישום וההכנה טרום האוטם.

אין שום הוכחות לכך שכמות של שכבות בהכרח תביא הגנה טובה יותר. ולכן כנראה מסתפקים ב 2 שכבות לכל היותר.

מה גם שיש כמה ניסויים שהוכיחו שכל מריחה נוספת של אוטם מורידה מהשכבה הקודמת ולבסוף העובי נותר כפי שהיה רק עם שכבה אחת. בזמנו הוספתי לינק מאוד מעניין לגבי ניסוי שכזה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

שכבה שנייה נועדה לכסות מקומות שלא קיבלו מספיק אוטם -וזה תמיד יקרה

אלא אם עובדים עם פנס ומקפידים לא לפספס שום אזור.( קשה לביצוע)

מעבר לזה אין הרבה השפעה. (אולי מזערית)

פורסם

בסוף האוטם היה על הרכב כמה שעות טובות, והוא לא נפגע (לפחות בשטיפה לא ראיתי כלום, בעצם ראיתי את האוטם בפעולה.

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...