Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לנצ'יה דדרה, 1997, מנוע 1600 סמ"ק, צבע שמפניה, ריח ורדים

היה לי לפני מספר ימים קרע בצינור רדיאטור. לאחר שסידרתי אותו, הרכב נסע אחלה במשך יממה, ואז החלו ה-בעיות.

לעזרה בפיענוח דרוש בלש, להלן הרמזים:

סימפטום ראשון: האוטו לא מניע כרגע, אלא רק בדחיפה\כבלים. לאחר שמניע, הטורים יחסית יציבים, והחשמל עובד ברובו אך חלש (חלונות חשמל למשל, מאוווד מתאמצים כדי לעלות, רדיודיסק לא עובד).

סימפטום שני: איתות קדמי שמאלי לא עבד במשך כמה ימים, ועכשיו חזר לעבוד. בעיה זו הייתה הראשונה שהופיעה בתקופה האחרונה, כמספר ימים לפני הקרע בצינור ובעיות ההנעה.

סימפטום שלישי: אחרי הנעה בדחיפה, מד הטורים נופל ל-0 מדי פעם עם נגיעות מסויימות בדוושת הגז. לרוב אין באמת שינוי בטורים במנוע, אלא רק בתצוגת הטורים.

סימפטום רביעי: היום לאחר שנתקעתי במקום ציבורי והנעתי בדחיפה, אורות המצוקה עבדו להם במשך 5 דקות לאחר ההנעה, כשאין ביכולתי לשלוט עליהם, ללא תלות במצב מפסק אורות המצוקה.

סימפטום חמישי: במשך היומיים האחרונים היה ניתן להניע בדחיפה\כבלים ואז לנסוע כמעט כרגיל. החל מההנעה האחרונה, האוטו נכבה לי ברגע שאני יוצא מהחצר. לעומת זאת כאשר הוא עומד בחניה ועל ניוטרל, הוא לא נכבה ויש שינויים קלים ספונטניים בטורים.

מי יביא לי את הישועה? :oops:

תודה חברים ושבוע מעולה לכולם.

פורסם

היי

בדקת במיקרה טעינה באלטרנטור עם רב מודד בזמן הצרות ?

זו הבדיקה הראשונה שאני הייתי עושה

צריכה להיות בסביבות ה13

נסה לבדוק ובכמה מצבי מצערת / סל"ד

אם האלטרנטור החליט להשתגע ניחוש שלי שזה יכול לגרום לתופעות משוגעות ברכב מבחינה חשמלית

עפר .

גילוי נאות - לא מבין כלום בכלום

פורסם
היי

בדקת במיקרה טעינה באלטרנטור עם רב מודד בזמן הצרות ?

זו הבדיקה הראשונה שאני הייתי עושה

צריכה להיות בסביבות ה13

נסה לבדוק ובכמה מצבי מצערת / סל"ד

תודה,

להיכן אני מחבר את הרב-מודד?

פורסם

תשובה קלה ? פלוס ומינוס על המצבר

רב מודד על זרם ישר 20V

אפשר גם ביציאה מהאלטרנטור - אם תראה תוצאות תקינות על המצבר בכל העומסים סביר להניח שזה לא זה

עפר.

פורסם

אבל אם המצבר ריק (הרי לא מניע בלי דחיפה), אבל אחרי הנעה מע' החשמל עובדת, זה בכלל הגיוני שאלטרנטור לא תקין? לפי ההגיון (הלפעמים לא הגיוני) שלי, אם המצבר ריק אבל יש חשמל, סביר להניח שהוא מגיע מהאלטרנטור לא?

פורסם

יש לבדוק מצבר , האם פרוק, או שאינו פרוק אך אינו עומד בעומס, אם פרוק, לבדוק טעינה, או שבעצם לבדוק טעינה בכל מקרה, וגם זליגה.

לגבי סימפטום 4 , לא מן הנמנע שיש מיגון שהותקן בארץ כמו אזעקה, גם אם היא מנותקת לדעתך, (ככל שקיימת) או אז, במתח נמוך, היא עלולה להדרך עת קפיצת מתח.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני לא מכונאי/חשמלאי אבל אזרוק רעיון שעלה לי, לך תדע..

יש סיכוי שמים מהצינור ברדיאטור שנזל חדרו לבית פיוזים/לחיווט בתא מנוע?

נשמע שכל הבעיות הם חשמליות שקשורות לחוסר טעינה אבל עצם זה שיש כל מיני תופעות מוזרות מצביעות אולי על קצר שנגרם מהמים.

פורסם
אני לא מכונאי/חשמלאי אבל אזרוק רעיון שעלה לי, לך תדע..

יש סיכוי שמים מהצינור ברדיאטור שנזל חדרו לבית פיוזים/לחיווט בתא מנוע?

נשמע שכל הבעיות הם חשמליות שקשורות לחוסר טעינה אבל עצם זה שיש כל מיני תופעות מוזרות מצביעות אולי על קצר שנגרם מהמים.

מעניין, אבל הפיוזים לא היו צריכים להינתך אם ככה?

פורסם

לגבי סימפטום 4 , לא מן הנמנע שיש מיגון שהותקן בארץ כמו אזעקה, גם אם היא מנותקת לדעתך, (ככל שקיימת) או אז, במתח נמוך, היא עלולה להדרך עת קפיצת מתח.

תודה, השכלתי+נרגעתי טיפה :)

באם הדקי המצבר מקוריים (יצוקים על גבי הכבל) החלף אותם ובדוק הארקה ראשית לגוף הרכב

אני אבדוק את זה מחר, תודה על הכיוון.

עוד דבר, הייתה מחוברת בתוך המנוע מעיין נורה קטנטנה, נראית מאולתרת, שדלקה מתי שהסוויץ' היה דלוק. כשהיה חור בצינור הרדיאטור, מי הותזו עליה והיא נשרפה. הנחתי שזה אילתור שהבעלים הקודם שם כדי ליצור מעיין תאורה במנוע בלילה או משהו כזה, ומכיוון שהיא ממילא נשרפה, חתכתי את שני הכבלים הדקים שהיו מחוברים אליה. מדובר על נורה ממש קטנה, בגודל של נורת תאורת לוח מכוונים (ביונט אאל"ט?). האם יכול להיות שהיא קשורה לכל העניין?

פורסם
מעניין, אבל הפיוזים לא היו צריכים להינתך אם ככה?

לא מחייב, יתכן וקצר יגרום לצריכת זרם קבועה(סוגר מעגל), אבל לאו דווקא כזו גבוהה שתשרוף את הפיוז.

פורסם

חלק מהסימפטומים קרו אצלי, חשבתי שמערכת החשמל השתגעה, כל שעה התגלו דברים מוזרים נוספים, ולבסוף התגלו נמלים בממסרים.

זה סיכוי קלוש אבל תבדוק את הממסרים שלך. תוציא אותם תשקשק אותם ותקשיב אם אתה שומע משהו.

פורסם
תודה, השכלתי+נרגעתי טיפה :)

עוד דבר, הייתה מחוברת בתוך המנוע מעיין נורה קטנטנה, נראית מאולתרת, שדלקה מתי שהסוויץ' היה דלוק. כשהיה חור בצינור הרדיאטור, מי הותזו עליה והיא נשרפה. הנחתי שזה אילתור שהבעלים הקודם שם כדי ליצור מעיין תאורה במנוע בלילה או משהו כזה, ומכיוון שהיא ממילא נשרפה, חתכתי את שני הכבלים הדקים שהיו מחוברים אליה. מדובר על נורה ממש קטנה, בגודל של נורת תאורת לוח מכוונים (ביונט אאל"ט?). האם יכול להיות שהיא קשורה לכל העניין?

כן, כנראה יש קשר ומאוד. יתכן והיתה בעיה של נורית הבקורת של האלטרנטור בלוח השעונים ו/או מצב שהיה צורך לחבר ערור לאלטרנטור שלך ועכשיו, לאחר שנותקה הנורית, האלטרנטור אינו מתעורר, אלא אם אולי תעלה במכה לסל"ד גבוה והוא יתעורר מהסל"ד הגבוה.

נראה שעקב ניתוק נורית זו, יש בעית טעינה.

זו קומבינה שחשמלאים היו עושים פעם כדי למנוע תיקון אחר בלוח שעונים, או לאחר הח' אלטרנטור שאינו מתאים למעגל הבקרה ברכב.

הקיצר, ניתקת את מעגל העירור, המצבר עדיין סיפק מתח וצרכי הרכב, מייד לאחר מכן כבר לא היה כח התנעה אך לאחר דחיפת והנעה בדחיפה היה מספיק כח לספק צרכי הפעלת מנוע, אחכ גם לכך לא נשאר מתח במצבר.

בדרך, נדרכה והופעלה מע' מיגון ישנה עקב קפיצת מתח.

חבר מחדש ושחזר את מה שניתקת, וזאת בתנאי שיש לך הבנה מספקת מינימלית בחשמל רכב, ו/או ואף עדיף שתגש לחשמלאי והראה לו מה ניתקת - שיסדר. אז, יש לטעון את המצבר ככל שניתן להצילו, ומאוד תלוי גילו של המצבר.

בהצלחה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...