Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , הרכב בעל גיר ידני .

פלאגים , פילטר אוויר , פילטר דלק , פילטר שמן - הוחלפו לפני כ- 5,000 ק"מ .

פלטינה +כבל , הוחלפו לפני כשבוע וההצתה כוונה בעזרת אקדח הצתה כהלכה , הבעייה החלה לפני מספר חודשים .

הקרבורטור שופץ לפני מספר חודשים .

הבעייה היא כזו תוך כדי נסיעה , במהירות משתנה - יש הרגשה שהרכב לא "מקבל" דלק לכמה שניות ואחרי כמה שניות הכל חוזר להיות בסדר .

ברכב מותקן איימובייליזר - בעל 2 ניתוקים , למה אני כותב את זה , שמתי לב שבעת שאני מפעיל מזגן - קרה לי כמה פעמים - פתאום זה גורם לרכב - להשתנק - והמנורות באיימבולייזר - נדלקות "הצבע שלהן אדום " , חשבתי ואולי אני טועה שהניתוק שמתנק את ה"דלק" - משתגע לסירוגין .

האם ההנחה שלי הגיונית ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שלום רב !

שמתי לב!

על איזבה ניתוקים האימבולייזר שולט ?

משאבת הדלק היא כידוע לך מכנית, כך שלא ניתן כמעט לשלוט על הספקת הדלק, אלא אםן לקו הדלק, חובר ברז חשמלי כלשהו.

במקרה כזה נסה לבודד את הבעייה, ובטל זמנית את הההגנות.

באם הבעייה לא שם,חפש בכל זאת את הבעייה בקרבורטו,ר למרות שהוא עבר נקוי עצמי לפני חצי שנה, והאם הנקוי נעשה בגלל בעיות החנק, או שהופיעו לאחר נקוי הקרבורטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לדני וצביקה תודה על התשובות .

אני רוצה לחדד את הבעייה , לפעמים - אחת לכמה ימים , בעת הפעלת המזגן - הרכב משתנק והמנורות באיימובלייזר נדלקות בצבע אדום - כאילו הקשתי קוד לא נכון , לאחר כיבוי המזגן - הנורות באיימובלייזר נכבות לגמרי אך עדין יש השתנקות קלה .

איך ניתן לוודא אם יש סתימת דלק ? , איך ניתן לוודא את תקינות משאבת הדלק ? .

תודה מראש .

פורסם

שלום רב !

הפעלת המזגן, גורמת אני משער לקצר מסויים, שמנתק מתח לסליל ההצתה, ומכאן ההשתנקות, שגורמת לכבוי רגעי של המנוע.

בדיקת לחץ דלק, היא בדיקה פשוטה מאד, יש לפרק את צינור הדלק בחיבור ממשאבת הדלק לקרבורטור, להפנות את קצה הצינור לעבר בקבוק שקוף וריק, להתניע את הרכב, ולבדוק לחץ דלק, שאמור להיות רציף וחזק.

בדוק מגעים רופפים, בחיבור למגעי המדחס, היוצרים מפל מתח ורצודי חשמל, הגורמים להשתנקות.

עדיין לא ענית לי, האם הבעייה היתה קיימת, עוד לפני נקוי הקרבורטור., אם לא חפש את הבעייה שם.

בברכה

צביקה

פורסם

אני לא זוכר אם הדבר היה לפני הניקוי . היום במהלך הנסיעה ללא הפעלת מזגן כלל , הנורה של האיימובלייזר - הכפתור כוכבית נדלק באור אדום והרכב כבה . לאחר מספר נסיונות הנעה הוא הניע . הרכב נכבה שוב עוד עשר פעמים היום - לאחר שהוא כבה תמיד היה סטרטר אך היה קשה מאוד להניע אותו. על האיימובלייזר כתוב uzebcode 2 , מה הוא מנתק ?. בדרך חזרה לא הופיעה לי הבעיה כלל . הזמנתי איש משירות דרך שלא מצא מה הבעייה .

פורסם

עידכון מפורט : מאחר ומספר חודשים אני סובל מהתנעות קשות מאוד , הרכב הוא 3 צילנדרים - אך המנוע עושה רעש כאילו הוא עובד על 2 צילנדרים , בנוסף הייתה בעיית השתנקויות וכיבוי תוך כדי נסיעה לאחרונה וחוסר סחיבה .

ראשית נמצא שהפלטינה הייתה שרופה , הוחלף אצל חשמלאי רכב פלטינה + כבל , ההצתה כוונה בעזרת אקדח הצתה , זה פתר את בעיית ההנעה .

בעיית כיבוי המנוע תוך כדי נסיעה - האיימבולייזר נותק בצורה יסודית - הבעייה היייתה שלאחת הצמות של האיימבולייזר היה מגע חלקי , עשו ליפוף במקום הלחמה עם בדיל . בעיית כיבוי המנוע נפתרה .

נשארנו עם הבעייה שהרכב רועד בצורה חזקה ומשמיע רעש כאילו הוא עובד על 2 צילנדרים . הבעייה היא בפלאגים , הם פורקו שלושתם - ונמצא "עקבות" של מים (נוזל קירור) על החלק שנכנכס לראש מנוע . לאחר ההחלפה הרכב חזר לעבוד עגול .

כעת אני יודע להיכן נעלם הנוזל קירור , קניתי עוד 3 פלאגים שיהיו לי לרזרבה ומפתח פלאגים ועם עוד חודש הרכב ירעד שוב אני יחליף את הפלאגים שוב .

מה היה לנו כאן : פלטינה +כבל , שרופה ולא מכוונת . איימבולייזר - שהותקן הצורה חפארית , ללא הלחמות אלא בליפופים . פלאגים בעלי עקבות מים - שגורמים לרכב לרעוד ולהכבות .

מכלול של מספר דברים .

כעת הרכב נוסע טוב , האם יש דרך לדעת לפני שמפרקים ראש מנוע , אם הבלוק מנוע תקין ? .

פורסם

שלום רב !

לא ניתן לדעת כלום מבלי לפרק תחילה ראש מנוע, בוודאי לא אם הבלוק מנוע לא אכול !

קניית שלוש פלגים נוספים מיותרת, הזיוף בפלג הוא כאשר המנוע מתחמם, הסדק בראש או בבלוק, מתפשט בחום ומתרחב, ומי קירור חודרים לצילנדר מסויים, ומרטיבים את אלקטרודת הפלג.

פירוק הפלג במנוע קר ויבושו, יחזיר לתפקוד את הפלג על להירטבות הבאה!

המלצתי שלא לציטוט: ערוך חיפוש על אבקת הלחמה ,לסדקים בראש או בבלוק המלחימה סדקים קטנים, ונקראת וונדרוולד !

בהצלחה

צביקה

פורסם

שאלה לגבע החלפת חלקים בעת שיפוץ ראש מנוע . עד כמה שידוע לי בעת שיפוץ ראש מנוע : מנקים את המערכת קירור משמן , מחליפים נוזל קירור, מחליפים טרמוסטט, שמן מנוע ,פלאגים,פילטר שמן,דלק,אוויר,רצועות אביזרים,רצועת טיימינג, מותחן טיימינג,משאבת מים, מחזירי שמן , פלטינה וקבל. הראש נשלח לחרט - כמה לערך לוקח חרט על עבודה לראש מנוע כזה - 3 צילינדרים , מנוע 1,000. כמה אמור לקחת מכונאי על עבודת השיפוץ לא כולל החלקים וכמה אמור לקחת משפץ הראשים ?.

פורסם

שלום רב !

לא ברור לי מדוע אתה קופץ מהר מדי קדימה.

למה אתה לא מתחיל תחילה מהקל לכבד,

ראשית ממתין מספר ימים, ובודק האם מי קירור הולכים שוב לאבוד, וגורמים להרטבת הפלג.

שנית משתמש באמצעי זול עם סיכון קטן, ועם סכוי גדול," וונדרוולד"?

למה להחליף שוב קבל ופלטינה?

בברכה

צביקה

פורסם

נוזל קירור ממשיך להעלם . כנראה לתוך הראש מנוע . מקריאה הבנתי שע״מ לבדוק אם יש בעייה בראש מנוע בלי פירוק , ניתן להכניס נוזל קירור מיוחד שאם הוא משנה את צבעו אז יש בעייה בראש מנוע . האם החומר מומלץ ?, באם כן איך הוא נקרא ?.

פורסם

שלום רב !

כוונתך לבדיקת CO, שבודקת ומאבחנת או שוללת חדירת גזי פליטה למים, הבדיקה מבוצעת במוסך בלבד, ולא קיימת למכירה לבדיקה באופן עצמאי..

השאלה היא כזאת, האם את מודע לכך, שאתה עומד להכנס להרפתקאה, שאתה יודע איך אתה נכנס , אך לא ברור איך תצא ממנה, אתה עלול להכנס , להוצאה שתעלה על ערך החלפת מנוע מפירוק, או מיבוא, ובוודאי שלהוצאה שעולה על ערך הרכב, קח זאת לתשומת לבך.

בברכה

צביקה

פורסם
נוזל קירור ממשיך להעלם . כנראה לתוך הראש מנוע . מקריאה הבנתי שע״מ לבדוק אם יש בעייה בראש מנוע בלי פירוק , ניתן להכניס נוזל קירור מיוחד שאם הוא משנה את צבעו אז יש בעייה בראש מנוע . האם החומר מומלץ ?, באם כן איך הוא נקרא ?.

תניע את הרכב בלי מיכסה רדיאטור שהוא קר כמובן ותיראה אם קיימת קפיצה של המיים או בועות אויר בתוך המיים - זו אינדיקציה ראשונית לבדיקה. בנוסף בדוק אם קיימים מיים בשמן המנוע ולהיפך.

• תוכן חדש...