Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

קיבלתי היום דו"ח (או שנכנסתי למאגר "דפוק אותי - יאיר לפיד").

עמדתי ברמזור אדום, בנתיב השמאלי שממנו פונים שמאלה בלבד ומהנתיב הימני נוסעים ישר. הסימון הוא אך ורק על הכביש, אין תמרור ועד לא מזמן גם היה ניתן לנסוע ישר מהשמאלי. (שינו את זה כי המדינה צריכה כסף קל, והרבה כסף)

בשורה התחתונה, עצרה אותי ועוד 3 רכבים, כל אחד מאיתנו "התפנק" ב-500 שקל ו-6 נק'.

עכשיו השאלה שלי היא לגבי הנקודות, אני נהג עם 3 שנים רישיון. איך הנק' משפיעות עלי ומתי הם נמחקות (או שלא?!)

אשמח להסבר קצרצר איך זה עובד מכיוון שזהו הדו"ח הראשון שלי.

Peugeot 206XS

פורסם

הנקודות נמחקות אחרי שנתיים.

אם במהלך השנתיים האלה תקבל עוד דו"ח עם נקודות, מונה הזמן לא מתאפס. כלומר: הנקודות שקיבלת עכשיו ימחקו בכל מקרה בעוד שנתיים, אם במהלך השנתיים האלה תקבל עוד נקודות (נאמר בעוד שנה) תתחיל ספירה חדשה ספציפית לנקודות החדשות ותהיה עם 6+X נקודות רק בתקופת החפיפה (שנה, עד שיימחקו הנקודות שקיבלת עכשיו) ואחריה תישאר רק עם הנקודות ה"חדשות"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תברר מתי נעשה השינוי

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

זה קרה לך בצומת הפועל-גאולה?

לאחרונה יש שם הרבה מארבים לאלה שממשיכים ישר מהנתיב השמאלי.

פורסם

ליד מקום מגוריי שינו הסדר של רמזור מסוים. היו פעם שני נתיבים, כשהימני היה רק ישר. והשמאלי ישר+שמאלה לרחוב הראשי בנתניה (רחוב וייצמן). לפני כמה חודשים, בגלל שרוב האנשים היו צריכים לפנות שמאלה, שינו את הסדר הרמזור כך שהנתיב השמאלי הוא שמאלה בלבד. והנתיב הימני הוא ישר+שמאלה. בהחלט יוזמה מבורכת.

אלא שעדיין היו אנשים שלא היו מסתכלים על הסימון בכביש, או על החץ מעל הרמזור, והיו מגיעים למצבים שמישהו מהנתיב הימני פונה שמאלה (הוא בסדר), ואותם האנשים שלא שמים לב לשילוט ברור היו ממשיכים ישר מהשמאלי. אחרי מספר תאונות קלות, הציבו שם שלט ענק כ-200 מטרים לפני הצומת. בשלט כתוב: "שימו לב! שינויים בהסדר הרמזור". ומתחת שלט נוסף, שבו מתוארים הנתיבים, ולאן מותר לפנות מכל אחד. נחשו מה? עדיין זה לא עזר, ולפני כמה ימים הייתי עד לתאונה קטנה באותה הצומת, ומאותה הסיבה. המסקנה היא שגם במקומות שמכירים, צריך להסתכל על השילוט :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
השינוי נעשה לפני כחודש פלוס מינוס...

בנוסף, אין שם שום שלט, רק סימון על הכביש. זה תופס?

אני הייתי שולח מכתב שמתאר את המצב ושלא היית מודע לשינוי כי אין שילוט שמורה על כך

יש לך טיעון טוב ואני בטוח שתמצא כמה פסקי דין בנושא

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

תגידו...במידה ואני נוסע עם וויז...הוא יהיה מספיק מעודכן כדי לא להוליך אותי שולל?

HU-Pioneer 4250SD, Comp- Morel Tempo 6, Sub- ES200, AMP- Hertz HE4

פורסם

אי אפשר להגיד ש"תמיד" כי קיימת האופציה שאתה הראשון שנתקל בשינוי מסויים. אבל ב99% מהמקרים אני מאמין שכן. מה גם, שווייז לעולם לא יפנה אותך לנתיב מסויים אלא רק ייתן לך הוראות (פנה שמאלה/היצמד לנתיב השמאלי/ימני (שזה בעצם צא שמאלה/ימינה במחלף מסויים) או בכיכר מסויימת צא ביציאה מסויימת) כך ששינויים כמו זה שעליו קיבל פות"ש את הדו"ח לא חלים על ווייז ולכן גם כדאי לתת מבט לכביש עצמו מפעם לפעם.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
השינוי נעשה לפני כחודש פלוס מינוס...

בנוסף, אין שם שום שלט, רק סימון על הכביש. זה תופס?

איזה שלט בדיוק אתה רוצה שיהיה?

מה שמגדיר מאיזה נתיב מותר לנסוע באיזה כיוון זה סימון חצים על הכביש. זהו תמרור רשמי שמשמעותו צריכה להיות ידועה לכל מי שמחזיק ברשיון נהיגה.

נסעת מכח ההרגל? אתה יכול לכתוב מכתב, להתנצל מעומק לברך ולקוות שיוותרו, אבל רוב הסיכויים שחבל על הדיו.

פורסם
זה קרה לך בצומת הפועל-גאולה?

לאחרונה יש שם הרבה מארבים לאלה שממשיכים ישר מהנתיב השמאלי.

אכן מקרה עצוב שהמדינה עושה עלינו כסף קל.

אני בכל אופן לא מתכוון לוותר, אני הולך לבקש להישפט..

Peugeot 206XS

פורסם

על מה אתה לא מתכוון לוותר?

אתה אפילו מודה בביצוע העבירה גם אם זה לא נעשה בכוונה.

מה בדיוק אתה מצפה שהשופט יעשה?

אתה טוען שאין תמרורים בצומת והסימון הוא רק על פני הכביש אז אני לא יודע כמה זמן אתה נוהג אבל אם אתה לא יודע שסימון על גבי הכביש הוא תמרור לכל דבר (חיצים, אי תנועה ועוד), אז זה מאוד עצוב שיש לך רשיון.

קח בחשבון שהשופט אינו כבול לסכום הקנס המקורי ולעיתים השופטים פוסקים קנסות כבדים יותר מהקנס במקורי למי שמבזבז את זמנם.

במידה ואתה עומד בקריטריונים להמרה באזהרה, שלח בקשה כזו למפנ"א.

בבית המשפט אין לך מה לחפש מכיוון שנשמע שהדו"ח חוקי לגמרי.

בכל מקרה, העלה סריקה של הדו"ח על מנת שנוכל למצוא בו פגמים במידה ויש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש שינוי בעלילה, מקווה שיש לי עילה לביטול.

בהמשך לסיפור שתיארתי לכם, אחרי הרמזור בנתיב שממנו נסעתי ישר סימנו את כל הנתיב בפסים, כלומר במקום 2 נתיבים משתלבים שהיו שם מקודם, החליטו לסמן על הנתיב השמאלי פסים לבנים באלכסון (כמו שטח שאסור לנסיעה)

זה קרה רק לאחר שהונפקו מאות דוחות על התרגיל הזה.

שלחתי בקשה להישפט, מקווה שאצליח.

דעתכם?

Peugeot 206XS

• תוכן חדש...