Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו כזה, כן.

אני מציע לך להתעקש על כך שבנסיעת המבחן תעשה גם חניה ברוורס ברחוב שהוא טיפה בשיפוע ותראה אם אתה מסתדר עם ההתנהגות של הגיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למען האמת... אני דווקא לא הבנתי ככ אם ההודעות בשרשור הן נגד אמינות התיבה הרובוטית החד-מצמדית של VW,

או נגד אופן הפעילות שלה, כלומר, שהיא מגבילה מבחינה פרקטית.

אם יש עדויות בשטח שהתיבה לא אמינה, כלומר, מתקלקת הרבה, זה משהו אחד שמצריך התייחסות אחרת לגמרי.

אז כל מי שכתב נגדה, תוכלו לפרט האם התכוונתם גם שהיא לא אמינה?

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הגיר הרובוטי הזה מאד מעצבן לנהיגה. במיוחד כי יש לו מין השהייה מעצבנת כשמתחילים נסיעה. זה כאילו הרובוט שמעביר הילוכים עוד לא הוציא רישיון על רכב ידני. לשם השוואה הגיר הרובוטי של פיאט 500 הרבה יותר נח ונעים לנהיגה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

טוב חברים קצת סדר .

אני בעלים של סיאט מי.. ואני יכול לומר,לפחות מדעתי האישית שרוב רובכם נהנים לזרוק מילים באוויר ..

במשפחתי שני מכוניות רובוטיות סיאט מי ופיגו 107 בשניהם יש לי נסיון ומכאן המידע..

לגבי הגיר הרובוטי .. נתחיל מזה שהגיר הרובוטי הנל מכוון על הצד החסכוני ביותר, מה שאומר שהוא ממהר לעלות הילוכים מהר כמה שאפשר,וזאת על מנת לחסוך בדלק..

אז נכון.. המעבר מהילוך ראשון להילוך שני במידה ולא עוזבים את הגז וממשיכים להדביק את הרגל לגז גורם אכן לתנודות והשהיה של שניה בהעברת ההילוך .. אך מהילוך שלישי ומעלה יש לציין העברה חלקה לחלוטין שקטה ונעימה .. ( אציין שהרכב הקודם שלי היה סיאט איביזה ידנית, וכמו שכולם יודעים בגיר רובוטי יש להתנהג כאילו יש לך גיר ידני, רק ללא קלאץ שצריך ללחוץ. מכאן שהרגלי הנהיגה שלי וההבנה שהגיר הוא פשוט גיר ידני עם רובוט תרמה לי להבין שיש להתנהג עם הגיר בצורה מעט שונה ״מהלחיצות״ הרגילות שכולכם רגילים באוטומט ומכאן דעתי ותגובתי לכך שהגיר בסדר גמור.

אציין ואומר שהעברת הילוכים בפיגו 107 טויוטה איגו והסי 1, מורגשת הרבה יותר! כמו כן הוויברציות במשפחת הצרפתיות/יפניות גבוהה בהרבה.

הסיטגו והמיי מרגישות הרבה יותר בוגרות הרבה יותר מוצקות . הפלסטיקה לא רוקדת יציבה כמו כל אחת מאחיותיה הגדולות במשפחת ואג.

חשוב לציין כי בידוד הרעשים מצוין .

נוסף לזאת זמינות הכח במידה ויש צורך לעקוב או לקבל ״ בוסט״ של כח זמין ניתן להוריד הילוך דרך ידית ההילוכים למצב טיפטרוניק ולקבל יופי של תגובה .. ישנו יחס כוחות סוס עדיף לסיאט מי /סיטיגו. שמגיעות עם 75 כס

אוסיף ואומר כי המזגן ברכבי דולק שעות נוספות בכל נסיעה וגם בימים חמים כמו היום בלב ת״א המיי מקרר נפלא את הרכב, נכון מעצבן עניין הפתח האמצעי שלא ניתן לכיוון , אך לבוא ולומר כי המזגן לא מקרר טוב זו הגזמה לחלוטין.

אולי לחל ממך נקודה זאת לא תהיה חשובה במיוחד, אך לרוכשי המכוניות הקטנות כן.. הרכב צורך בנסיעה משולבת 17.8 -18.5 .

צריכת דלק מצוינת בהתחשב כמובן במיזוג שדולק תמידית .

לגבי אחיזת הכביש, אחיזה מעולה הצמיגים שמגיעים ברכב גם הם צמיגים איכותיים ולא זבל תאיילנדי או משהו כזה אלא קונטיננטל שידועים באיכותם. מעבר להיות המכונית בעלת דרוג בטיחות גבוה של חמישה כוכבים יש לציין שהיא כוללת גם מערכת של בלימה אוטומטית למקרה הצורך ע״י חיישן קרבה.

אז לפותח השרשור אחרי חפירה קטנה שלי .. אני מציע שתשים לב לדגשים שלי שרשמתי. ותלך לראות אחת כזאת ואז תלך לבדוק אחרות ותראה את ההבדלים..

ולמקרה שלמישהו יש שאלה על המושבים, המושבים נוחים תומכים עד כמה שניתן באבזור הרובוטי קיים גם אופציה להגבהה של המושב של הנהג.

ועוד פרט קטן ששכחתי... הבגאז הכי גדול בתוך הסגמנט של המכוניות הקטנות 250 ליטר מכובדים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, בעיניי הסיטיגו/מיי מכונית מעולה בקטגוריה שלה. מבחינת מזגן אתה צודק, לי זה ממש לא הפריע. המזגן מקרר את הרכב בצורה מעולה, היא משייטת ב120 קמ"ש כמו כלום בלי שום רעשי כביש והכיסאות (לפחות הקדמיים) נוחים. היא חסכונית יחסית גם בתנאי "קריעה".

אבל מה? הגיר הרובוטי המעצבן הזה הורס את כל החבילה. פשוט לא נעים לנהוג ככה.

כידנית אין ספק שהייתי בוחר בה אם הייתי צריך לרכוש מכונית מיני חדשה.

פורסם

שמח על ההסכמה, אך שוב מבטיח לך שאחרי שתעבור 500 קמ תתרגל לגיר ותלמד לעבוד איתו... נכון צודק לא הגיר הכי נעים שקיים זה לא מתיימר לרגע להיות הגיר החלק בעולם.. אבל בתור אחד שהצליח להתרגל אפילו לגיר המעצבן הקיים במרבית הצרפתיות הלו הוא al4 ... וגם אליו לומדים להתרגל..

אסכם ואומר שאם יש לפותח השרשור את האופציה להוסיף עוד כסף שיעלה סגמנט וירכוש רכב איכותי יותר פולו או קליו החדשה.. אוטומטית למהדרין;)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, כשאתה הולך להוציא 70K ש"ח על רכב אין סיבה שתצטרך להתפשר ולהתרגל למשהו חדש שכנראה לא יהיה לך נח, כשבאותו מחיר יש לך חלופה לא פחות טובה שאתה כבר רגיל אליה (כנראה - פיקנטו 1.25 אוטומטית רגילה).

פורסם

אתה צודק הפיקנטו מתמודדת איכותית ללא ספק , אך יקרה לפי ידעתי בקרוב ל8 אלף .. המיי נמכרת 67 אלף ללא התוספות שפותח השרשור בחר. מה גם שצריכת הדלק היא נקודה שיש להתייחס אליה.. שכמובן בולטת לטובת המיי/סיטיגו .. בעלי הפיקנטו האוטומטית יוכלו לחזק את דברי על צריכה העומדת סביב 1-14 מנגד צמת המי/סיטיגו עומדות תחת אותם מצבים ומניסיון אישי שלי על 17,18 לליטר.

יתרון שאין לקחת מקיה הוא רמת האבזור ,שהיא מצוינת ביחס לסגמנט.

אולי יש מקום לציין שצמד המי סיטיגו והאפ בתחום האודיו אוכלות את רוב המתחרות הקטנות עם מערכת של 6 רמקולים ומערכת מתוצרת אלפיין המפיקה צליל משובח לכל הדעות..

אכן הפיקנטו היא המתמודדת הכי קרובה לסיפוק אך הכל שאלה של כסף בסופו של יום :) הוספת כבר כסף לפיקנטו? אני אומר תוסיף עוד טיפה ועבור לרכב ברמה אחת מעל הכל .

יום מצוין.

• תוכן חדש...