Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקציב של 70,000 ש"ח - סיאט מי. הכותרת נערכה

MiOB
שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אהלן :)

אני רוצה לרכוש לאמי רכב מיני חדש.

הגבלות וצרכים:

1. היא נוסעת רק על תיבה אוטומטית / רובוטית.

2. אין צורך במנוע גדול וכוחני, שכן היא כלל לא מתקרבת לכבישים מהירים, ולמעשה גם בבין-עירוני לא עוברת את 70.

3. נוסעת לבדה 99% מהזמן, וצריכה רק תא מטען גדול לקניות בסופר.

אני בחרתי לה את סיאט מי (תיבה רובוטית, 5 דלתות, 75 כו"ס.), שיצא 70,500 ש"ח על הכביש, כולל הכל.

(אגרת רישוי, צבע מטאלי, בלו טות, חיישנים, קודן ועוד איזה דבר ששכחתי כרגע.)

וכל זה במימון מלא, ריבית פריים-1. (יוצא 4,000 ש"ח ריבית לאחר 5 שנים.)

בסגמנט הזה, האם לדעתכם יש רכב אוטומטי / רובוטי טוב יותר לצרכים הנ"ל?

I10, אייגו, C1, 107, פיקנטו ואלטו:

כולן בעלי תא מטען קטן מאוד או קטן יותר משמעותית, גם מבחינת המבנה שלו אם לא לפי ליטרים נטו.

מבחינת בטיחות, אני חושב שה-Mii הבטוחה ביותר בסגמנט.

מבחינת מנוע, קראתי וראיתי מבחני רכב והתרשמתי לטובה, בעיקר בנוגע לחוזק המזגן, שזו הדאגה העיקרית שלי.

מבחינת טכנולוגיה ואבזור, ה-Mii די מאובזרת, מערכת ה-STOP MII, ו-6 רמקולים, גם בלו טות, גלגל נוסף בגודל מלא וכו'.

אני חושב שרק הפיקנטו מאובזרת יותר.

טוב... מחכה לשמוע את דעתכם. ותודה מראש :-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אהלן :)

אני רוצה לרכוש לאמי רכב מיני חדש.

הגבלות וצרכים:

1. היא נוסעת רק על תיבה אוטומטית / רובוטית.

2. אין צורך במנוע גדול וכוחני, שכן היא כלל לא מתקרבת לכבישים מהירים, ולמעשה גם בבין-עירוני לא עוברת את 70.

3. נוסעת לבדה 99% מהזמן, וצריכה רק תא מטען גדול לקניות בסופר.

אני בחרתי לה את סיאט מי (תיבה רובוטית, 5 דלתות, 75 כו"ס.), שיצא 70,500 ש"ח על הכביש, כולל הכל.

(אגרת רישוי, צבע מטאלי, בלו טות, חיישנים, קודן ועוד איזה דבר ששכחתי כרגע.)

וכל זה במימון מלא, ריבית פריים-1. (יוצא 4,000 ש"ח ריבית לאחר 5 שנים.)

בסגמנט הזה, האם לדעתכם יש רכב אוטומטי / רובוטי טוב יותר לצרכים הנ"ל?

I10, אייגו, C1, 107, פיקנטו ואלטו:

כולן בעלי תא מטען קטן מאוד או קטן יותר משמעותית, גם מבחינת המבנה שלו אם לא לפי ליטרים נטו.

מבחינת בטיחות, אני חושב שה-Mii הבטוחה ביותר בסגמנט.

מבחינת מנוע, קראתי וראיתי מבחני רכב והתרשמתי לטובה, בעיקר בנוגע לחוזק המזגן, שזו הדאגה העיקרית שלי.

מבחינת טכנולוגיה ואבזור, ה-Mii די מאובזרת, מערכת ה-STOP MII, ו-6 רמקולים, גם בלו טות, גלגל נוסף בגודל מלא וכו'.

אני חושב שרק הפיקנטו מאובזרת יותר.

טוב... מחכה לשמוע את דעתכם. ותודה מראש :-D

רוב הנהגים מעדיפים אוטומט רגיל

כמוכן פיקנטו יותר אוטו לדעתי

הבעיה היא שבגירסת האוטומט היא עולה 76.5-78.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש לא שטויות. התיבה הרובוטית של המיי/סיטיגו היא מהגרועות שיצא לי לנהוג בהן בשנים האחרונות ואני חושב שנהגתי על רוב התיבות הרובוטיות שהגיעו ארצה. גם עניין המזגן ממש לא שטוטי. בנסיעה עירונית פקוקה ביום חם המזגן מתקשה לספק את הסחורה ומקבל ציון ״עובר בקושי״ במדד הקירור שלי. מחוץ לעיר המצב טוב יותר אבל עדיין מורגש המחסור בפתחי המיזוג המרכזיים.

בקיצור, אם הבחירה היא באוטומט בלבד אז יש אלטרנטיבות טובות יותר. אם ננעלתם על סיאט מיי / סקודה סיטיגו אז כל מה שנותר לי זה לאחל לכם שתתחדשו!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה "יותר אוטו"?

וכן, היא גם מעדיפה אוטומטית וחוששת מהרובוטית, אבל זה שטויות. מתרגלים.

"יותר אוטו" כי היא הרבה יותר מאובזרת, עם מנוע חזק יותר (1.25 4 צ' מול 1.0 ליטר 3 צ').

דרך אגב, מגרעות התיבה הרובוטית מורגשות יותר בתוך העיר.

אם עיקר נסיעותיה היו מחוץ לעיר, כנראה שהסיטיגו/מיי היו עדיפות.

בתוך העיר - פיקנטו.

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"יותר אוטו" כי היא הרבה יותר מאובזרת, עם מנוע חזק יותר (1.25 4 צ' מול 1.0 ליטר 3 צ').

בתוך העיר - פיקנטו.

יותר איבזור כולל בין היתר 4 חלונות חשמל (במיי אין ארבע חלונות אמיתיים בכלל) מראות חשמל

שש כריות אוויר ועוד

חסר לי רק מד חום חיצוני :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יונדאי i10 אוטומטית עולה 71,500.

ממליץ לך גם להוסיך אותה למשוואה, בנוסף לבדוק אולי אפשר לקבל אותה במבצע שהיה באירוע מכירות של יונדאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ לך גם להוסיך אותה למשוואה, בנוסף לבדוק אולי אפשר לקבל אותה במבצע שהיה באירוע מכירות של יונדאי.

מחזק את דבריך . ו לפי משסמנתי לב הגרמניות יותר יקרות לאחזקה מאשאר האסיתיות . בכללי יונדאי וקלה זולות ואחזקה (וזו אותה חברה (קונצרן)) . חשוב לציין שבקיה תקבל 7 שנות אחריות מתוכן 3 על הכל ו 4 נוספות מנוע גיר וציריות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש לא שטויות. התיבה הרובוטית של המיי/סיטיגו היא מהגרועות שיצא לי לנהוג בהן בשנים האחרונות ואני חושב שנהגתי על רוב התיבות הרובוטיות שהגיעו ארצה. גם עניין המזגן ממש לא שטוטי. בנסיעה עירונית פקוקה ביום חם המזגן מתקשה לספק את הסחורה ומקבל ציון ״עובר בקושי״ במדד הקירור שלי. מחוץ לעיר המצב טוב יותר אבל עדיין מורגש המחסור בפתחי המיזוג המרכזיים.

בקיצור, אם הבחירה היא באוטומט בלבד אז יש אלטרנטיבות טובות יותר. אם ננעלתם על סיאט מיי / סקודה סיטיגו אז כל מה שנותר לי זה לאחל לכם שתתחדשו!

אה לא, לא ננעלנו על שום דבר. סיאט מי היא רק הכיוון...

לגבי התיבה הרובוטית, אבל זה באמת שטויות. עבורה. כלומר, שטויות עבור 8 אלף ש"ח תוספת, לכל הפחות.

היא תגיע לעבודה ולחצי חינם כך וכך. היא גם לא באמת "נוהגת", או במילים אחרות, היא לא תנצל את מגרעות התיבה, לדעתי.

הדבר היחידי שמפריע לה הוא ההדרדרות בעליה, אבל גם לזה היא תתרגל.

אל תבין לא נכון, גם אני נהגתי על מספר תיבות רובוטיות (את ה-DSG של הפולו שלי אני ממש אוהב, אגב.), ואני יודע על מה אתה מדבר, אבל זה באמת זניח במקרה שלה.

ושוב, לגבי המזגן, שים לב, לא כתבתי שזה שטוטי. להפך, כתבתי שזו הדאגה העיקרית שלי, שאני בהחלט מתכוון לבדוק בנסיעת מבחן.

אני פשוט מסתמך על מבחני הרכב בישראל, שכתבו שפיזור המזגן מהפתח המרכזי הוא בסדר גמור וגם העוצמה שלו.

בתוך העיר - פיקנטו.

שוב, מדד העלות/תועלת. אני לא חושב שזה מצדיק את התוספת.

יותר איבזור כולל בין היתר 4 חלונות חשמל (במיי אין ארבע חלונות אמיתיים בכלל) מראות חשמל

שש כריות אוויר ועוד

חסר לי רק מד חום חיצוני :)

אגב, המי הרובוטית היא דגם SE, שלו יש כיסא מתכוונן בגובה, מראות חשמליות ועוד.

ושש כריות האויר לא מי יודע מה עזרו במבחני הבטיחות של הפיקנטו, אם נשפוט על-פיהם.

לא, לא אוהב. :|

גם קטנה מדי.

=====================

כמו שחשבתי, באמת האפשרות היחידה שאבדוק זו הפיקנטו.

שוב, עוד לא ניסיתי את התיבה הרובוטית, אני מחכה לנסיעת מבחן, אבל לפי הביקורות בישראל ובחו"ל, היא כלל וכלל לא נוראית כמו שכתבתם.

תודה בכל אופן. :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה אתה רוצה שאימך תתרגל לכל מיני דברים? אם כבר הולכים על רכב חדש, אז תקנו משהו שישרת אותה טוב. אם אין תקציב לרכב חדש ראוי, לכו על משומש שיענה על הצרכים שלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהסיבות שהוא זול (שוב, ביחס ל.) בטיחותי וטוב.

למה שלא ישרת אותה היטב? בגלל התיבה הרובוטית?

שוב, עוד לא בדקתי אותה, אך אני בספק שהיא ככ גרועה כמו שאתם כותבים.

ומה זה רכב חדש ראוי? פיקנטו או מי לא כלי רכב ראויים? לא הבנתי את המשפט הזה שלך.

יש לי תקציב גם ל150,000 ש"ח, אך אני לא אקנה רכב משנתון ישן, ולא אקנה איזו מזדה 3, שהיא מעל ומעבר לצרכים שלה.

היא צריכה רכב קטן, וזה רכב קטן וטוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אה לא, לא ננעלנו על שום דבר. סיאט מי היא רק הכיוון...

לגבי התיבה הרובוטית, אבל זה באמת שטויות. עבורה. כלומר, שטויות עבור 8 אלף ש"ח תוספת, לכל הפחות.

היא תגיע לעבודה ולחצי חינם כך וכך. היא גם לא באמת "נוהגת", או במילים אחרות, היא לא תנצל את מגרעות התיבה, לדעתי.

הדבר היחידי שמפריע לה הוא ההדרדרות בעליה, אבל גם לזה היא תתרגל.

אין בכלל מה להשוות את התיבה הרובוטית כפולת המצמדים של הפולו לתיבה החד מצמדית של הסיטיגו והמיי. זה עולם אחר לגמרי.

מה זה אומר לא לנצל את מגרעות התיבה? אמא שלך לא תעשה זינוק בעליה? אמא שלך לא עוקפת משאיות? אמא שלך לא מנסה לחנות ברוורס ברחוב שאינו מישורי?

לא צריך להיות שומאכר כדי "לנצל" את הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין את המשך ההתפלמסות.

הרי אמך תנהג ברכב.

תזמין לה נסיעת מבחן במיי ובפיקנטו (רצוי באותו יום ורצוי בתוואי נסיעה דומה לשלה). תסביר לה את ההבדלים בעלויות הרכבים, בעלויות האחזקה (ביטוח, אחריות וכו׳), הבדלים באבזור ותן לה להחליט.

.We apologise for the inconvenience

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין בכלל מה להשוות את התיבה הרובוטית כפולת המצמדים של הפולו לתיבה החד מצמדית של הסיטיגו והמיי. זה עולם אחר לגמרי.

מה זה אומר לא לנצל את מגרעות התיבה? אמא שלך לא תעשה זינוק בעליה? אמא שלך לא עוקפת משאיות? אמא שלך לא מנסה לחנות ברוורס ברחוב שאינו מישורי?

כן :lol: זה בדיוק מה שהתכוונתי. היא לא יוצאת לעקיפה, היא לא מאיצה, ולגבי זינוק בעליה - יש את ה-HILL HOLD.

לא מבין את המשך ההתפלמסות.

הרי אמך תנהג ברכב.

תזמין לה נסיעת מבחן במיי ובפיקנטו (רצוי באותו יום ורצוי בתוואי נסיעה דומה לשלה). תסביר לה את ההבדלים בעלויות הרכבים, בעלויות האחזקה (ביטוח, אחריות וכו׳), הבדלים באבזור ותן לה להחליט.

הזמנתי כבר נסיעות מבחן מזמן. :-) רק רציתי לשמוע דעות שונות בשרשור הזה..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה שאני מתערבת, אני גם מחכה לנסיעת מבחן ברכב, מה הבעיה עם הרכב בדברים שציינת? מה בגלל הגיר הרובוטי ישנו קושי עם הנ"ל?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...