Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש רכב חדש והמועמד המוביל (בגלל מחיר, אמינות ועלויות נלוות) זה הסוזוקי סויפט הידני, 1.25, 94 כ"ס ו(לפי הצהרות יצרן) כ-20 ק"מל.

הבעיה שלי היא שאין לי מושג מה הירידת ערך של הרכב הזה בטווח של 4 שנים כי זה דגם חדש יחסית ואני לא יכול לעשות השוואה עם מכוניות אחרות כי לא מצאתי משהו עם מאפיינים דומים (סופר מיני יפאני ידני חדש) שקיים בארץ 4 שנים.

דבר שני- האים כדאי לי לקנות עכשו את הרכב (במסגרת מבצע שנותן הנחה של כ-5000 ש"ח ממחירון, בניגוד להנחה הדי קבועה של 3000 ש"ח שהם נותנים) או לחכות עד שיתבהר המצב עם החקיקה החדשה?

תודה לעוזרים!

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

רכב קונים לפי הצורך והיכולת.

כל התיחסות לנושא התמחור העתידי הינו הימור - הן לגבי המיסוי (עד שתפורסם הודעה רשמית מסודרת) והן לגבי ירידת הערך (הרי אינך יודע מתי תרצה למכור את הרכב, ובודאי לא ניתן להעריך את ערכו העתידי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד כמה שאני יודע, שולי הרווח של היבואנים די נמוך בסגמנט הזהת ולכן אל תצפה להורדת מחיר גדולה(אם בכלל)

בכול מקרה, רכב מאבד 50 אחוז מהערך שלו בערך ב-3-4 שנים. זה הדבר היחיד שאפשר פחות או יותר לנבא

פורסם

דווקא יש בארץ כמה סופר מיני ידניות בנות 4. בדוק למשל את יונדאי i20 שנמכרה כאן בגרסת 1,600 ידנית כבר משנת 2009.

בכל מקרה, שינוי החקיקה דווקא אמור להעלות לך את מחיר הרכב בקרוב כי שינוי נוסחת המיסוי הירוק אמור להעלות את מחירי המיני והסופר-מיני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הסוויפט האוטומטית שומרת על ערכה טוב יותר מרוב המתחרות האחרות בסגמנט.

סביר להניח (אם כי אף פעם אין ביטחון בדברים האלו) שגם הדגם הידני יעשה זאת.

לגבי החקיקה החדשה - אם אתה מוכן לחכות שנה, תחכה. אם לא, חבל על הזמן שלך.

פורסם

סוזוקי באופן כללי שומרת יותר על ערכה בשוק המשומשות.

בכל מקרה, לדעתי ה"רפורמה" המתוכננת לא תוריד את מחירי הרכבים כל עוד היא לא תלווה ברפורמה מקיפה בתחום המיסוי. גם אם יהיה שינוי (יפתחו יבואנים מקבילים שיורידו מחירים) - הדבר יקח זמן, הרבה זמן.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
דווקא יש בארץ כמה סופר מיני ידניות בנות 4. בדוק למשל את יונדאי i20 שנמכרה כאן בגרסת 1,600 ידנית כבר משנת 2009.

בכל מקרה, שינוי החקיקה דווקא אמור להעלות לך את מחיר הרכב בקרוב כי שינוי נוסחת המיסוי הירוק אמור להעלות את מחירי המיני והסופר-מיני.

יונדאי, במיוחד ה-1.6 לא ממש מתחרה בסוזוקי מבחינת הירידת ערך ממה שאני יודע. ואם כן אז זה מטריד כי המחירון שלה צונח בצורה מזעזעת

מתי בדיוק אמור לעלות המע"מ והמס הירוק?

שאלה נוספת: הרכב כשלעצמו קצת חלושס. חשבתי שכשאני אצתרך להחליף צמיגים אז אני אקח גלגלי סגסוגת קצת יותר גדולים מהגלגלי ברזל המקוריים (1~2 אינצ'), עם חתך יותר נמוך, ובסוף האחריות אני חושב לעשות שידרוג כלשהו למנוע כדי לסחוט ממנו עוד איזה 10-20-30 סוסים (כיוונון המנוע, תוכנה, מגדש\ טורבו... לא יודע עדין).

[הבהרה - לא רוצה ערס-מוביל אבל משהו קצת יותר מעניין וסוחב מהמקורי כי יותר מ-90% מהנסיעות שלי בינעירוניות (הגלגלים המקוריים קטנים ומיועדים לחסכון בדלק- וזה בסדר כי המנוע חלש ולא בדיוק יטחן אותם אם אני אלחץ על הגז)]

התוספות האלה מעלות את המחיר או דווקא מרתיעות קונים פוטנציאליים, דבר שיאלץ אותי להוריד את המחיר?

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

אף אחד כרגע לא יודע מתי יעלה המיסוי הירוק, חוץ אולי מיאיר לפיד אבל לא בטוח שהוא גולש בפורום (שמעתי שהוא חזק בפייסבוק, נסה לשאול אותו שם...). העדכון היה אמור לעבור בינואר השנה אבל נדחה בגלל הבחירות. השמועות אמרו שהוא ייכנס לתוקפו החודש אבל זה לא קרא:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000833663

לגבי שדרוג הסוזוקי - סליחה על הבוטות אבל נראה לי שאתה קצת חי בסרט. 30 כוחות סוס נוספים אתה לא תצליח לסחוט מהמנוע הזה בלי עם שום צ'יפ ושדרוג של הרכב עם טורבו יעלה לך הון ויהפוך את הרכב ללא חוקי. בשביל זה אתה מסתבך? תקנה עכשיו רכב שעומד בסטנדרטים שלך מבחינת ביצועים ועל תפנטז על סיבוכים לא חוקיים ויקרים להחריד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עכשו אין לי מספיק כדי לקנות משהו חזק יותר... כמו שכתבתי- אם אני אשדרג זה יהייה משהו קטן (ובוודאי לא לא חוקי).

אם יהייה יקר מידי אז אני פשוט אקנה רכב חדש (עד אז אני מניח שהVW ושות' עם מנועי TSI יהיו זולים יותר יחסית לעכשו או שיהיו מתחרים ראויים). אני לא בקטע של לבזבז כסף סתם. כשיגיע הזמן אני אעשה את השיקולים ואם לא יהיה משתלם לשדרג (עלות גבוהה מול תמורה לא משמעותית מספיק) אני לא אעשה את זה כמובן (רק לישר קו- אני מסיים תואר שני במנהל עסקים בקרוב :) )

מה שכן, הגלגלים יוחלפו בסבירות גבוהה כי הם קטנים ושמנים ואני לא אוהב רכב שמתגלגל יותר מידי בפניות (נראה לי שלהקשיח את המתלים יהייה יקר מידי ויפגע באורך החיים שלהם)

• תוכן חדש...