Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, כבר יצא לי להיתקל במוסכים מורשים וגם כאלה פרטיים ששאלתי אותם בנוגע להחלפת נוזל ההגה אמרו לי ''לא צריך ,לא מתעסקים עם זה '' .

האומנם כתוב במפורש בחוברות היצרנים שיש להחליף נוזל הגה כעבור מספר זמן ,כמו כן נוזל בלמים שזה גם משהו שבארץ לא אוהבים לעשות כלכך אבל כרגע נתמקד בנוזל ההגה.

יצא לי גם להיתקל במכוניות בנות 10 שנים ומעלה שמעולם לא החליפו נוזל הגה,איך זה ייתכן וכי מוסך מורשה אחד שלא אזכיר את שמו מתנער מלעשות עבודה מקיפה לרכב ?

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

נוזל הגה כח, אינו מתחמם כמעט, אינו מתחמצן, ואינו מאבד את תכונותיו, כשהו נמצא במיכל סגור ובצנרת מגומי, להבדיל מנוזל בלמים, המגיע לטמפרטרות גבוהות של אלפי טמפרטורות, וסופג לחות מהאוויר, ואילו שמן מנוע סוחף אליו פיח רב, עומד בטמפרטורות גבוהות, מתחמצן, ואורך חייו ,מוגבל ל5000 קילומטר בממוצע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
...

שמן מנוע סוחף אליו פיח רב, עומד בטמפרטורות גבוהות, מתחמצן, ואורך חייו ,מוגבל ל5000 קילומטר בממוצע.

בברכה

צביקה

מוזמנים לעיין ב:

http://en.wikipedia.org/wiki/3,000_mile_myth

אני חושב שכל היצרנים כיום ממליצים על 15K ואף הרבה יותר, והמנועים שורדים כך שנים רבות.

כיוון שאני קונה את השמן מהיבואן ולא מחייב את עצמי על החלפתו, שומר על הרכב ונמנע מנסיעות קצרצרות, אני מקפיד על 10K או שנה לפי המוקדם. אבל אין סיבה של ממש (אולי מלבד מקרי קיצון) לחרוג כך מהוראות היצרן, לטעמי.

פורסם
אצלי הוא מוזכר וגם באוטו אחר שהיה לי

באיזה רכב מדובר?

את כל הסיבות למה לא צריך להחליף שמן הגה כבר הזכירו.

באופן אישי אני מאמין שהחלפה סדירה של כל נוזלי הרכב - גם אם אין הנחיית יצרן מפורשת - עושה רק טוב להגנת המכלולים ואם היא לא מועילה היא לבטח לא מזיקה (ואני לא מדבר על מי שהחליט להחליף נוזל תיבת הילוכים אוטומטית אחרי 20 שנה, לדוגמה).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אצלי הוא מוזכר וגם באוטו אחר שהיה לי

אנא ציין בבקשה באיזה רכבים מוזכר שיש להחליף נוזל הידראולי של הגה הכוח.

איזה כייף לי :)

פורסם
נוזל הגה כח, אינו מתחמם כמעט, אינו מתחמצן, ואינו מאבד את תכונותיו, כשהו נמצא במיכל סגור ובצנרת מגומי, להבדיל מנוזל בלמים, המגיע לטמפרטרות גבוהות של אלפי טמפרטורות, וסופג לחות מהאוויר, ואילו שמן מנוע סוחף אליו פיח רב, עומד בטמפרטורות גבוהות, מתחמצן, ואורך חייו ,מוגבל ל5000 קילומטר בממוצע.

בברכה

צביקה

5000 קילומטר? לא קצת מועט מדי ? לרוב ממליצים להחליף כל 10-15K ויש רכבים שגם עושים טיפול כל 20K על פי הוראות יצרן.

פורסם

אם אתה נוסע הרבה נסיעות עירוניות נאמר, כ 80% מהק"מ שבין טיפול לטיפול - עדיף להחליף יותר מוקדם מאשר המוצהר.

Opel Adam S 2017

פורסם
מוזמנים לעיין ב:

http://en.wikipedia.org/wiki/3,000_mile_myth

אני חושב שכל היצרנים כיום ממליצים על 15K ואף הרבה יותר, והמנועים שורדים כך שנים רבות.

כיוון שאני קונה את השמן מהיבואן ולא מחייב את עצמי על החלפתו, שומר על הרכב ונמנע מנסיעות קצרצרות, אני מקפיד על 10K או שנה לפי המוקדם. אבל אין סיבה של ממש (אולי מלבד מקרי קיצון) לחרוג כך מהוראות היצרן, לטעמי.

5000 קילומטר? לא קצת מועט מדי ? לרוב ממליצים להחליף כל 10-15K ויש רכבים שגם עושים טיפול כל 20K על פי הוראות יצרן.

אם אתה נוסע הרבה נסיעות עירוניות נאמר, כ 80% מהק"מ שבין טיפול לטיפול - עדיף להחליף יותר מוקדם מאשר המוצהר.

שלום רב !

תיקון והבהרה :

לרכבים הגומאים בין 15 ל25 אלף קילומטר בשנה, החלפת שמנים בין 10 ל15 אלף קילומטר תחשב סבירה, לרכבים הגומאים פחות מ10 אלפים קילומטר בשנה, פעמים בשנה או כל 5000 קילומטר.

אני יכול להעיד על עצמי, בתור בעל לנסר 93, שגומא לא יותר מ3500 קיחלומטר בלבד בשנה,(80 אחוז נסיעות עירוניות)אני נוהג להחליף שמן ומסנן שמן פעם בשנה !

יחד עם בדיקת הבלמים לרכב, אני מחליף שמן ומסנן שמן.

מכיוון שהשנה , פעם ראשונה, שאני אמור לגשת לטסט כל חצי שנה, אקצר את הזמן ואחליף שמן ומסנן שמן כל חוצי שנה.

יש לציין שברכבי אני נוהג להשתמש בשמן מינרלי, בצמיגות 20/50.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...