Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא להסב לגפ"מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך להתייעצות הזאת, חרשתי את הפורום על מנת למצוא מידע ודעות בנוגע להסבה לגפ"מ.

שמתי לב שישנם מספר חברי פורום שדי מסתייגים מהסבה כזאת, אבל לא הצלחתי להבין למה.

היתרונות ברורים לי, אבל מעניין אותי לדעת למה לא להסב לגפ"מ/לרכוש רכב מוסב?

פורסם

בהיבט הטכני ההסתייגות היא בגלל שהמנוע במקור לא מהונדס לשימוש בגז זה יכול להשפיע על תפקודו ואורך חייו

הרי לגז ולדלק טמפרטורות בעירה שונות והתנהגות שונה (מאידך היא כנראה לא משמעותית אחרת המנוע לא היה פועל על גז)

ובהיבט הבטיחותי ההיסתייגות היא שאתה נוסע עם "פצצה מתקתקת" בתא מטען.. אנשים לא מרגישים בנוח עם זה שתקוע להם בבגאז' בלון 30 ליטר של גז שבמקרה של תאונה לך תידע מה יקרה.. הרי הוא יותר דליק ונפיץ

פורסם
בהיבט הטכני ההסתייגות היא בגלל שהמנוע במקור לא מהונדס לשימוש בגז זה יכול להשפיע על תפקודו ואורך חייו

הרי לגז ולדלק טמפרטורות בעירה שונות והתנהגות שונה (מאידך היא כנראה לא משמעותית אחרת המנוע לא היה פועל על גז)

ובהיבט הבטיחותי ההיסתייגות היא שאתה נוסע עם "פצצה מתקתקת" בתא מטען.. אנשים לא מרגישים בנוח עם זה שתקוע להם בבגאז' בלון 30 ליטר של גז שבמקרה של תאונה לך תידע מה יקרה.. הרי הוא יותר דליק ונפיץ

רק כדרך אגב, מיכל גז עשוי ממתכת עבה. הוא יותר ממוגן מאשר מיכל הדלק עצמו שעשוי מפלסטיק קשיח או מתכת דקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה לא יהיה עמיד בתאונה רצינית למרות שהסבירות שמישהו יכנס בך מאחורה בעוצמה - היא נמוכה,

המיכל דלק לעומת זאת נמצא במקום יותר אסטרטגי וגם אם המיכל ייסדק גורם הבעירה צריך להיות במגע ישיר עם הדלק הנוזלי

לעומת הגז שמתפשט וטווח לבעירה יכול להפוך למספר מטרים באוויר + גם אם תהיה דליקה הדלק פשוט יישרף ובמקרה של הגז הבלון עלול להתפוצץ.

פורסם

הבנתי שמבחינת ההיבט הטכני ברכבים המסוימים שאני מחפש הדבר לא משמעותי (MPV/וויאג'ר).

ההיבט הבטיחותי פחות מטריד אותי, כי אין ספק שמיכל הגז חזק הרבה יותר ממיכל הדלק, ובגיגול בסיסי לא נתקלתי במקרים של התפוצצות מיכל וכד' במקרה תאונה.

האם ישנם חסרונות נוספים להסבה?

פורסם

לא כל הרכבים מתאימים לגז. ממה שהבנתי, אירופאיות הכי מתאימות, אמריקאיות יחסית סובלות גז גם כן לא רע (במיוחד המנועים הגדולים). יפניות יש ויש, בגלל זה צריך לבדוק איזה רכב ולקבל חוות דעת ספציפיות.

לגבי המיכל והתנהגות הגז, קודם כל הגז מאוכסן במיכל בתור נוזל ולא כמו שחושבים בתור גז ממש (יש רכיב בתא המנוע שתפקידו לאדות את הגז שמגיע מהמיכל), אז יכול להיות שהוא עדיין יותר מסוכן מדלק אבל הוא בוודאי לא "מתפשט" במובן של התפשטות גז.

עריכה: המנועים של קרייזלר מתאימים לגז, ואני אישית ראיתי כמה וכמה MPV שמונעים בגז. אני חושב בכלל שגם הבעיות שקיימות לגבי חלק מהרכבים בדגמי המנועים הקטנים, הופכות הרבה פחות משמעותיות כשמדובר במנוע גדול.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הגז מאוכסן במיכל בתור נוזל ולא כמו שחושבים בתור גז ממש (יש רכיב בתא המנוע שתפקידו לאדות את הגז שמגיע מהמיכל), אז יכול להיות שהוא עדיין יותר מסוכן מדלק אבל הוא בוודאי לא "מתפשט" במובן של התפשטות גז.

הגז במצב דחוס הופך לנוזל המיכל אטום לכן הגז נשאר במצב נוזלי (בדיוק כמו במצית גם כשאין כבר נוזל עדיין היא שמישה עד שנגמר הגז) במידה ותהיה בריחה של גז או מהמיכל או מהמערכת הוא ייצא בתור אדי גז.

פורסם
בהמשך להתייעצות הזאת, חרשתי את הפורום על מנת למצוא מידע ודעות בנוגע להסבה לגפ"מ.

שמתי לב שישנם מספר חברי פורום שדי מסתייגים מהסבה כזאת, אבל לא הצלחתי להבין למה.

היתרונות ברורים לי, אבל מעניין אותי לדעת למה לא להסב לגפ"מ/לרכוש רכב מוסב?

לא שאני 'סגור החלטית' כנגד הסבה לגפ"מ, אלא שבצד ה- 'למה לא' -

1. בשירשורך הקודם ציינת שאתה מחפש רכבים מהשנתונים 00-03, וששיעור הנסועה השנתי שלך קטן מ- 15Kקמ.

כלומר החזר ההשקעה, במידה ותצטרך לממן מכיסך את ההסבה, ייקח לך לפחות 3 שנים.

בהתחשב שהרכב שתרכוש יהא כבר לפחות בן 10-11-12 שנים, ההחזר 'ייכנס' לפועל רק בהיות רכבך בן 13-14-15 שנים, שזהו כבר פוטנציאל מסויים להחלפת רכב משום 'ותיקותו'/העלאת רף התחזוקה בשל בלאי.

2. לגז יש קיבולת אינרגתית נמוכה מאשר לבנזין בשיעור ניכר [מעל 20% פחות]. כלומר מספר 'קמ לליטר-גז' אינו משתווה

למספר 'קמ לליטר-בנזין'. למרות זאת, טוענים המשווקים שהצריכה שווה ו/או מקס. 5% 'רעה' יותר.

בדוק שוב את הכדאיות.

3. לפני מספר חודשים אספתי מספר הצעות מחיר לעניין ההסבה, ואני יכול לציין שיצאתי מבולבל באשר לעניין תחזוקת/שרידות העסק

לטווח הארוך.

בהצלחה.

פורסם

כבעל MPV ההמלצה לא להסב, ביררתי את העניין בגזפרו שהם המומחים בארץ לנושא ואף היו מורשי סובארו תקופה ארוכה והם הצליחו לי לא להסב את הרכב שלי.

פורסם

2. לגז יש קיבולת אינרגתית נמוכה מאשר לבנזין בשיעור ניכר [מעל 20% פחות]. כלומר מספר 'קמ לליטר-גז' אינו משתווה

למספר 'קמ לליטר-בנזין'. למרות זאת, טוענים המשווקים שהצריכה שווה ו/או מקס. 5% 'רעה' יותר.

בדוק שוב את הכדאיות.

אכן, צריכת גז היא בד"כ בין 10-20% גבוהה יותר מאשר צריכת בנזין. אצלי למשל, אחרי הרבה מדידות גם עם דלק (לפני ההתקנה) וגם עם גז, יוצא שההפרש הוא בסביבות ה 15%.

בסה"כ, כולל ההפרש הנ"ל וכולל הדלק שהרכב שלי עדיין שורף כשהמנוע קר (והמערכת מכוילת גם להזרים קצת דלק בסל"ד גבוה, כדי לשמור טוב יותר על השסתומים), סה"כ החיסכון יוצא באזור ה 35%. אז למי שהבטיחו לו 50%, זה לא נכון.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
אכן, צריכת גז היא בד"כ בין 10-20% גבוהה יותר מאשר צריכת בנזין. אצלי למשל, אחרי הרבה מדידות גם עם דלק (לפני ההתקנה) וגם עם גז, יוצא שההפרש הוא בסביבות ה 15%.

בסה"כ, כולל ההפרש הנ"ל וכולל הדלק שהרכב שלי עדיין שורף כשהמנוע קר (והמערכת מכוילת גם להזרים קצת דלק בסל"ד גבוה, כדי לשמור טוב יותר על השסתומים), סה"כ החיסכון יוצא באזור ה 35%. אז למי שהבטיחו לו 50%, זה לא נכון.

אתה יכול בבקשה לשתף בקצת נתונים כבעל מערכת-

1. כל כמה קמ טיפול? אתה מבצע אותו במקביל לטיפול הרגיל?

2. האם הוא מתבצע במוסך הרגיל שלך, או שאתה צריך לגשת במיוחד למוסך גפ"מ?

3. מערכת השמן- כמה היא 'אוכלת'? אתה ממלא לבד? מה העלות?

4. יש איזו-שהוא טיפול גדול [כמו שיש לדוגמא טיימינג במנוע רגיל]? ואם-כן באיזה קילומטראז'? מה עלותו?

5. מה ההליך בביצוע טסטס? הכול כרגיל או שיש עוד איזו-שהיא בדיקה?

תודה

פורסם
אתה יכול בבקשה לשתף בקצת נתונים כבעל מערכת-

כן, במקביל. טיפול למערכת הגז כל 15K (החלפת פילטר גז), אני עושה אצל המתקין וזה עולה לי 250 ש"ח, בדיוק עכשיו יש לי טיפול כזה שני (הגעתי ל 30K על גז).

לא יודע, אני אישית מטפל אצל המתקין כי זה 5 דקות מהבית והכי זמין. אני מאמין שבמידה ויש בעיה להגיע למתקין עצמו כל פעם, מין הסתם אפשר לעשות את זה במקום אחר, אבל בטח צריך מקום עם גישה לגפ"מ.

לא יודע בדיוק אצלי אין מערכת שימון בכלל. כפי הנאמר לי לרכב שלי לא צריך או לפחות לא חובה. מה שכן כמו שכתבתי למעלה הרכב כן שורף בנזין כשהטמפרטורה נמוכה מידי (בערך 100 ש"ח בקיץ, ובערך 130-150 ש"ח בחורף, בגלל הזמן שלוקח למערכת להתחמם) וגם בסל"ד גבוה. כפי שנאמר לי ע"י המתקין (שהוא דרך אגב חבר בפורום, "ערן המסוקס", אם אתה רוצה תחפש אותו ובוודאי שתקבל מידע מדוייק יותר) שריפת הבנזין עצמה אפילו עדיפה על שימון מלאכותי בעזרת משמנת. אצל אחי עם רכב זהה (2004 ועם קצת יותר ק"מ) יש משמנת למרות שהתקנו אצל אותו המתקין, וממה שאני יודע הוא ממלא שמן במשמנת בערך באותו המחיר שאני ממלא בנזין (100-120 ש"ח בחודש), זה הכי מדוייק שאני יודע לומר לך בענין.

לגבי משמנות באופן כללי זה תלוי בסוג המנוע, ממה שאני יודע לאירופאיות (ובמיוחד צרפתיות) לא שמים משמנת בכלל כי לא צריך, לאמריקאיות לחלק יש ולחלק אין, ליפניות בד"כ שמים ואם זה רכב רגיש במיוחד אז זו משמנת אלקטרונית שמייקרת את הסיפור של ההתקנה עוד קצת.

הרכב שלי לא היחיד בלי משמנת, יש כאן בפורום מישהו שסיפר פעם שהקוואליר של ההורים שלו נסעה באזור ה 250K על גז, בלי משמנת.

4. יש איזו-שהוא טיפול גדול [כמו שיש לדוגמא טיימינג במנוע רגיל]? ואם-כן באיזה קילומטראז'? מה עלותו?

אני חושב שב 45K (ואולי 60K) מההתקנה יש טיפול גדול, לא יודע מה עלותו בדיוק כי עוד לא הגעתי אליו.

אחרי ההתקנה (בערך חודש תלוי בתיאום שעושים), מגיע מישהו מהטכניון כדי לאשר את ההתקנה ולבדוק את בטיחות המערכת, אח"כ הולכים עם האישור ומשנים במשרד ברישוי ברשיון את הפרטים לגבי ההנעה בגפ"מ. משם הכל רגיל, הטסטר כבר יודע שזה רכב גפ"מ ואין שום דבר מיוחד.

טיפולים מכניים לרכב אותו דבר בדיוק.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

בבעלותי מיצובישי סופר לנסרמונעת בגז זה כ-6 שנים אז ככה:

הטיפול נעשה כל 15000 ק"מ בטיפול מוחלפים 2 פילטרים שעלותם כולל עבודה 350-400 טיפול במערכת גז לא קשור לטיפול הרגיל של הרכב.

הטיפול מתבצע אך ורק במוסכים שמתקינים מערכות גז

אצלי ברכב אין משמנת המנוע עבר כבר 160000 ולא היו שום בעיות

אין שום טיפול גדול

הטסט מתבצע באופן רגיל. אחרי ההסבה מגיע אליך רשיון רכב שבו רשום שהרכב מוסב לגז זה הכל,דרך אגב כשהרכב נוסע על גז הרבה פחות מזהם. וגם כשעושים טיפול 10000 שמן מנוע יוצא הרבה יותר נקי מאשר טיפול 10000 כאשר הרכב נסע על דלק.

פורסם

הסיבה העיקרית שבגללה לא הייתי מסב רכב לגז היא שהרבה יותר זול לקנות רכב שכבר עבר הסבה. התבוננות בלוחות יד 2 מראה שרכב מוסב אינו מקבל מחיר גבוה משמעותית מרכב שלא הוסב ובכל מקרה גם אם יש הפרש, ההפרש הרבה יותר קטן מעלות ההסבה.

יש לא מעט וויאגרים ו-MPV מוסבים בלוחות - וזאת לדעתי הסיבה העיקרית נגד הסבה עצמית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

yonisi ו- alon04

תודה על המידע.

1. הבנתי שיש מערכות המיובאות מאיטליה ויש מהולנד. אם פיית תדלוק הגז אוניברסלית לכל המערכות?

2. משך תדלוק גז דומה למשך תדלוק רגיל [1-3 דקות]?

3. מניסיונכם- אתם מתדלקים בתחנה קבועה?

אם-כן, האם זה נובע מטעמי-נוחיות או שאתם חוששים ל- 'איכות הגז' [כפי שיש תחנות 'הידועות' שהינן מוהלות..]?

• תוכן חדש...