Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ובכן אני בעל של צרפתייה :) (פיג'ו 306 2001) וכמובן כיוצא מזה בעל של גיר הAL4.

אז גם לי יש את הדפיקות האלה בבוקר והנורות של השלג והספורט מהבהבות וכן אני יודע שזאת בעיה בשסתומים.

העניין הוא שאני רוצה להחליף אוטו והאופציה ממש חזקה אצלי היא הסיטרואן c4 2008.

אחרי בדיקה של המפרט שלה ראיתי שהיא גם עם הגיר המ"מצווין" הזה וזה ממש נותן לי לחשוב אם להתקרב לאוטו הזה.

השאלה שלי היא מה דעתכם? והאם פיגו- סיטרואן ערכו שינויים בגיר הבעייתי הזה? האם בשנים הללו יש בו שיפור או שמה הכל אותו דבר?

פורסם

אני אומר שתבדוק מה התקלה. אולי חסר שמן? אולי בעייה באחד החיישנים.

אצלי הגיר גם ותיק וגמא דרכים לרוב, אחרי שהוא מגיע לטמפרטורה נורמלית הוא עובד פשוט נהדר. גיר פשוט צייתן!

בC4 אותו גיר רק עם בקרה המאפשרת טיפטרוניק. בק"מ נמוך ובמצב טוב הוא יכול להחזיק הרבה. מחיר האוטו נמוך יחסית והאוטו נוח ומומלץ.

פורסם
אני אומר שתבדוק מה התקלה. אולי חסר שמן? אולי בעייה באחד החיישנים.

אצלי הגיר גם ותיק וגמא דרכים לרוב, אחרי שהוא מגיע לטמפרטורה נורמלית הוא עובד פשוט נהדר. גיר פשוט צייתן!

בC4 אותו גיר רק עם בקרה המאפשרת טיפטרוניק. בק"מ נמוך ובמצב טוב הוא יכול להחזיק הרבה. מחיר האוטו נמוך יחסית והאוטו נוח ומומלץ.

בפיגו שלי אני יודע מה הבעיה. זאת לא בעיה של שמן. זאת בעיה בשסתומי לחץ. בעיה ידועה ומוכרת להרבה מחזיקי מכוניות צרפתיות.

ראיתי את הc4 עם 90k. הנוחות בוא כמו כל הצרפתיות היא נהדרת אני מאמין אבל רק הגיר מפחיד אותי

פורסם
בפיגו שלי אני יודע מה הבעיה. זאת לא בעיה של שמן. זאת בעיה בשסתומי לחץ. בעיה ידועה ומוכרת להרבה מחזיקי מכוניות צרפתיות.

ראיתי את הc4 עם 90k. הנוחות בוא כמו כל הצרפתיות היא נהדרת אני מאמין אבל רק הגיר מפחיד אותי

מה כל כך מפחיד?!

תשלם 1500שח ובזה גמרת את הסיפור.

לא שווה?

צריך לקחת כל דבר בפרופורציה.

פורסם

אם זה היה 1500 היום היה עומס באולמות תצוגה של הצרפתיות.

זה 1500 עכשיו, ועוד 20KKM עוד 1500 ועוד 1500 ואז צריך שיפוץ ועוד 4.5K שח, בקיצור אתה הבעלים של הרכב ומשלם שכירות למוסך.

עברתי את הסיפור הזה, ומאז עברתי לגיר ידני (הרכב השני בבית הוא אוטומט, אבל אמריקאי).

לגבי הC4, יכול ליהיות ששיפרו את זה, אבל זה עדיין אותו גיר, ונכון להיום הוא לא מציאה כלכך.

פורסם

גם אני מאוד צרפתיות, אבל כשאני נזכר בגיר המאפן הזה, שיש לו רק 4 הילוכים, כאשר למתחרים ישנו גיר 6 הילוכים או 7 או 8, אז כדאי בהחלט לחשוב פעמיים, גם מבחינת צריכת הדלק.

וגם מבחינת ההנאה: היתה לי פיג'ו 407 מנוע 2 ליטר, הגיר הזה מסרס את הכח של המנוע, הייתי נוסע 120 והטורים היו מעל 3,000 כאשר הרכב מתחנן להעברת הילוך ל- חמישי- ואין הילוך כזה.

כמה חבל.

כמה כדאי לקנות רכב אחר.

וזאת למרות אהבתי הרבה למכוניות צרפתיות והיו לי כמה.

פורסם

לדעתי משנת 2007 הם ערכו שינויים ועדכונים לגיר הal4 שעכשיו הוא עובד הרבה יותר טוב.

אני ממליץ לך ללכת על הסיטרואן . חבל שהקמ גבוהה מאוד. נסה למצוא אחרת. השוק מוצף בהן והן סובלות מסחירות נמוכה

פורסם

הייתה לי בעבר רנו מגאן עם הגיר הזה.

דווקא מאוד אהבתי את האופי שלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גם אני מאוד צרפתיות, אבל כשאני נזכר בגיר המאפן הזה, שיש לו רק 4 הילוכים, כאשר למתחרים ישנו גיר 6 הילוכים או 7 או 8, אז כדאי בהחלט לחשוב פעמיים, גם מבחינת צריכת הדלק.

וגם מבחינת ההנאה: היתה לי פיג'ו 407 מנוע 2 ליטר, הגיר הזה מסרס את הכח של המנוע, הייתי נוסע 120 והטורים היו מעל 3,000 כאשר הרכב מתחנן להעברת הילוך ל- חמישי- ואין הילוך כזה.

כמה חבל.

כמה כדאי לקנות רכב אחר.

וזאת למרות אהבתי הרבה למכוניות צרפתיות והיו לי כמה.

לאיזה מתחרה ישירה, יש גיר 7 או 8 הילוכים?

פורסם
אם זה היה 1500 היום היה עומס באולמות תצוגה של הצרפתיות.

זה 1500 עכשיו, ועוד 20KKM עוד 1500 ועוד 1500 ואז צריך שיפוץ ועוד 4.5K שח, בקיצור אתה הבעלים של הרכב ומשלם שכירות למוסך.

עברתי את הסיפור הזה, ומאז עברתי לגיר ידני (הרכב השני בבית הוא אוטומט, אבל אמריקאי).

לגבי הC4, יכול ליהיות ששיפרו את זה, אבל זה עדיין אותו גיר, ונכון להיום הוא לא מציאה כלכך.

קודם כל לך היה רכב עם 230000ק"מ!!

אני רוצה לראות את הגירים של היפניות עם ק"מ כזה..

אם היית הולך לבעל מקצוע רציני ומקצועי [וכמובן יקרן יותר] היית מסיים עם הסיפור בפעם אחת,

מכיוון שחיפשת לחסוך 100 ש"ח כמו ישראלי ממוצע,הגעת לחאפר והתקלה חזרה פעם אחרי פעם.

שהיה לך את הרכב לא הפסקת לשבח אותו ואת האמינות שלו[כולל הגיר].

שלא כמוך,יש לי נסיון עם ארבעה רכבים שמצויידים בAL4,לא אחד,כולל 406 [עדיין בבעלותינו] עם קרוב לרבע מיליון ק"מ!.

אז בבקשה תפסיק לחפור על פשיטות רגל של פיגו וקשקושים אחרים לגבי פיגו,אתה עושה מעצמך צחוק..:lol:

פורסם

די די זה לא נכון, מי שיבח אמינות של גיר כזה מי?

פעם הבאה שאתם אומרים משהו, תביאו ציטוט, יש דבר כזה שנקרא הסטוריה, אל תכניסו לי מילים לפה.

230KKM זה כלום, המנוע החזיק את זה יפה ואם הרכב היה בידיים שלי היה עושה גם כפול מזה.

הגיר? אומנם עשיתי שיפוץ אחד (והבעיות התחילו מ150KKM), פשוט סבלתי את זה על הגב שלי (דפיקות) ועשיתי קומבינות שהפחיתו את הדפיקות (משחק מסויים עם N וD ואז אין דפיקה).

בעל מקצוע לא בעל מקצוע זה לא משנה, הלכתי למוסך שמתמחה בגירים, חבל שמדברים פה מבלי לדעת, אם רק היית יודע כמה גירים המוסך הזה מפרק ביום, היית מדבר אחרת.

דיברתי גם עם עוד לפחות 10 אנשים שונים ורק מהפורום, שיש להם צרפתיה מאותם שנים עם הגיר הנ"ל.

אצלם השיפוץ כן מחזיק, אבל כמה הם נוסעים? בקושי 15KKM בשנה, והיה גם אחד שעשה 8KKM בשנה, בכמות כזו גם הרכב הכי לא אמין, יראה אמינות טובה.

אצלי היה באותה שנה שגם העפתי אותה, 5 נהגים, והרכב לא הפסיק ליסוע, כמו מונית.

לגבי יפניות, זה לא קנה-מידה, הרבה טכנולוגיות הם מעתיקים, בשנות סוף ה90 ותחילת ה2000 חלק מהמכוניות שלהם היו לא נוחות בכלל, ככה שאין השוואה, מה שלא בא בנוחות בא באמינות באותם שנים.

פורסם

ניר ואחרים- הבן אדם שאל שאלה פשוטה:

האם גירסה של 2008 טובה ואמינה יותר מגירסה של 2001?

זה פורום טכני וזה לא מקום להעלת חוויות ודיונים חופשיים.

ובוודאי לא מקום לחזור על מה שכתב משתמש זה או אחר לפני שנה או שנתיים.

אני גם כתבתי בעבר דברים מסויימים, ועם הזמן, עם הניסיון ועם צבירת ידע נוסף אני חושב אחרת היום. אז מה, נתחיל לחזור על כל זה? מה שהיה-היה.

כל אחד יכול לשנות את דעתו. זה בכלל לא רלוונטי לשירשור.

גם השוואה ליפניות לא רלוונטית. אף אחד לא שאל ולא הזכיר יפניות.

כאן כותבים עובדות טכניות בלבד, רצוי מניסיון אישי עם שני הדגמים שהוזכרו.

• תוכן חדש...