Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

מנהלים, אם השרשור לא מתאים לרכב כללי אלא לייעוץ ברכישת רכב/ רכב כללי- אבקש סליחה ואשמח אם תעבירו למקומו הנכון.

יש לי התלבטות כלכלית: יש לי כיום פולו 1900 SDI (דיזל) עם 225 אלף ק"מ. הרכב עשה אצלי מעל ל55 אלף ק"מ עם 0 תקלות ובתוך שנתיים, תוך חיסכון משמעותי בדלק.

הסיבה שאני חושב על האפשרות להחליפה- היא בגלל שקיבלתי הצעה די מפתה ממישהו שאני מכיר טוב- הוא הציע לי עליה 35 אלף ש"ח (כאשר מחירון יד2 מדבר על 26500 ש"ח). אני היד ה3.

באם הרכב יימכר- אז רק אם אתקדם משמעותית, יחסית. אבל מבחינת השידרוג- מבחינתי התקציב הנוכחי לצורך העניין הוא 45 אלף ש"ח+ הלוואה בפריסת תשלומים לשנתיים עד 3 שנים של עוד 30 אלף ש"ח (+- 5 אלף).

האפשרויות שחשבתי עליהם- בגלל הצורך שלי ברכב סטיישן (עבור האופניים ושאר דברים, ואני באמת מפנטז על סטיישן) חסכוני יחסית:

1. סקודה אוקטביה קומבי (ידנית/ DSG6). עדיפות לדגם הדיזל 1.9TDI. מבירורים אצל חברים ומכרים- אני יכול להשיג כזו משנתון 2007-2009 עם 95 עד 130 אלף ק"מ ובמחיר שנע בין 55 ל-80 אלף ש"ח.

2. סקודה פאביה ספייס:

א. דגם הדיזל 1.9TDI, אפשר למצוא 2008-2009 ב60-65 אלף ש"ח לערך.

ב. דגם הבנזין 1.4. מחירון זול משמעותית (20 אלף ש"ח פחות), דבר שיאפשר לי למצוא 2010 ב60 אלף ש"ח לערך. רק שאני קצת חושש מהבנזין.

ג. הבנתי שיש גם איביזה סטיישן (פלואו) חדשה ב75 אלף ש"ח.

הנטייה של הלב שלי היא בכיוון של אוקטביה קומבי בגלל המרחב העצום שלה, הנוחות והיציבות, אבל הסופר- מיני- סטיישן זולות יותר ובפער ניכר יחסית. ואני לא רוצה "לשפוך" כסף סתם ושלא לצורך.

השאלות העיקריות הן כך:

1. האם בכלל להחליף אוטו בגלל הצעת הקנייה המפתה? או שלדחותה ולהמשיך עם הפולו עוד כשנה עד שנה וחצי לכל היותר ואז למכור?

2. האם זה נכון לקחת הלוואה או שזה לא חכם? כיום אני חוסך בכל חודש מעל ל2000 ש"ח בנוסף לחיי ההוללות הכספיים שלי (יחסית), ואין לי בעיה להגדיל את החיסכון החודשי בקלות ב2000 ש"ח נוספים (סה"כ 4 אלף ש"ח).

לצורך העניין- כיום אני סטודנט להנדסה רווק, נוסע 98% מהנסועה בבינעירוני, והרכב יוחזק לפחות עד שיהיה בן 8-9 שנים.

אחרי שאהיה סגור על עצמי מבחינת 2 השאלות הנ"ל אעבור לדיון בנושא ההחלטה לאיזה רכב לכוון בחיפושים/ לרכוש (בשרשור נפרד וחדש).

נ.ב. מנהלים, אם השרשור לא מתאים לרכב כללי אלא לייעוץ ברכישת רכב/ רכב כללי- אבקש סליחה ואשמח אם תעבירו למקומו הנכון.

נ.ב. 2: אם הייתה אוקטביה קומבי RS בתקציב כזה- לא הייתי חושב פעמיים וקופץ עליה, וינעל הצריכת הדלק- חיים פעם אחת. אבל החיים לא מושלמים ויש פשרות בחיים :cry: .

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

קח בחשבון שרכישת אוקטביה חייבת לכלול רכישת 3 רוטוויילרים שיחיו ברכב..:lol:

הרכב גניב ברמה הזויה..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
שלומות,

יש לי התלבטות כלכלית: יש לי כיום פולו 1900 SDI (דיזל) עם 225 אלף ק"מ. הרכב עשה אצלי מעל ל55 אלף ק"מ עם 0 תקלות ובתוך שנתיים, תוך חיסכון משמעותי בדלק.

האפשרויות שחשבתי עליהם- בגלל הצורך שלי ברכב סטיישן (עבור האופניים ושאר דברים, ואני באמת מפנטז על סטיישן) חסכוני יחסית:

השאלות העיקריות הן כך:

1. האם בכלל להחליף אוטו בגלל הצעת הקנייה המפתה? או שלדחותה ולהמשיך עם הפולו עוד כשנה עד שנה וחצי לכל היותר ואז למכור?

2. האם זה נכון לקחת הלוואה או שזה לא חכם? כיום אני חוסך בכל חודש מעל ל2000 ש"ח בנוסף לחיי ההוללות הכספיים שלי (יחסית), ואין לי בעיה להגדיל את החיסכון החודשי בקלות ב2000 ש"ח נוספים (סה"כ 4 אלף ש"ח).

לצורך העניין- כיום אני סטודנט להנדסה רווק, נוסע 98% מהנסועה בבינעירוני, והרכב יוחזק לפחות עד שיהיה בן 8-9 שנים.

:cry: .

היי

אני מבין שמלכתחילה הלכת על הפולו בגלל שהיא אמינה ומאוד חסכונית. בינינו - הסקס אפיל של המכונית הזאת קטן יותר מזה של דב אלבויים, אבל כמו שכתבת אוטו מצויין שנותן עבודה ונחשב לרכב כמעט הכי חסכוני בשנתונים שלו. גם אני הייתי הולך עליו.

לא הבנתי מה הרעיון לחפש רכב חסכוני אחר מצד אחד ומצד שני לקחת בשבילו הלוואה? יצא שכרו בהפסדו. כל הרעיון המקורי אומר להשקיע פעם אחת ולנסוע עם הרכב עד שהוא מת ואז שוב לחדש. בעצם מכירת הפולו ואי-אחזקתה לעוד 7 שנים בפועל מוחקת את כל החיסכון והיתרונות שלה בהינף יד. ואלו תשובותיי ל 1+2 .

אם אתה חובב רכב (הרגת אותי עם האוקטביה סטיישן לרווק) ואוהב לחדש, בעוד 3-4 שנים גם את האוקטביה תרצה לחדש. או שתמשיך עם הפולו עד שהיא תתחיל להתפרק (לא פחות מ7-8 שנים) או ש 27 אלף בשנה לא ממש מצדיק דיזל ולכן מאחר שאני רואה שמגרד לך על אוטו יותר חדש, אני מציע אחת משתי האופציות:

בכל מקרה לך על סטיישן קטנה בנזין ידנית:

1. פאביה בהכי זול שיש הדגם הראשון לאחר מתיחת הפנים (שירגיש לך חדש לכמה שיותר זמן)

2. רכישת איביזה חדשה מהיבואן. אכן יש מבצע על 74000 1.4 ידני סטיישן

עם שתיהן תצטרך הלוואה ואני אומר לך על האיזביזה ותמשוך איתה באמת 7 שנים.

אני אישית כמובן שהייתי נשאר עם הפולו

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

איפה ראית פביה סטיישן דיזל 1.9 TDI 2009 ב-60-65 אלף שקל ?

מחירון יד 2 72-77 אלף, תלוי בגימור. פשוט יש לי גם כזאת (1.6 TDI), והאמת אני לא רואה שום סיבה בכלל למכור אותה אי-פעם :)

בוודאי לא ב7-12 אלף פחות מהמחירון. רכב סופר אמין, אין בעיות DSG, לא אוכל דלק, עיר חיפה 1:16, כביש 1:22, טיפולים לא יקרים, טופול 30 עלה 600 שקל, ביטוח מקיף 3.1, תא מטען ענק, למה למכור ?

לעצם ההתלבטות, כמו שכתבו מעליי, נראה לי לא נכון לקחת הלוואות בכלל ולרכישת רכב, במיוחד ישן, בפרט. הכי כלכלי להשאר עם פולו בינתיים, ולהתקדם אחרי הלימודים כשתתחיל להרוויח שכר טוב, אולי תיקח אז ליסינג מעבודה בכלל.

גם עוד שנה-שנתיים תוכל למכור את פולו דיזל מעל המחירון, אומנם בהפרש קטן ממה שהציעו לך עכשיו.

פורסם

תודה למגיבים עד כה.

אליה, תצחק, אבל הפולו שלי יקרה יותר לביטוח ביחס לאוקטביה משנתון גבוה יותר (הפולו שלי משנתון 2005). אין לי מושג איך, אבל הביטוח של אוקטביה טור (הדור הראשון) באמת יקר.

לSTI, מסכים איתך לגמרי עם הסקס אפיל שלה. לדעתי היא גם מכוערת והסיבה היחידה לרכישתה היא העלויות. כשקניתי אותה צפי הנסועה השנתית היה על 40 אלף ק"מ בשנה. אחרי כחצי שנה ירדתי לנסועה שנתית של 25 אלף. החל מהסמסטר הבא (אחרי החגים) הנסועה תרד עוד יותר והיא תרד ל20 אלף בשנה. בחישוב העלויות בשנתיים האחרונות חסכתי לעומת הפאביה 1.4 כ8-9 אלף ש"ח בשנתיים, ולעומת צרכניות ה1:10 כ16 אלף ש"ח (צריכת הדלק אצלי עומדת על 1:19-20, שכן אני נמנע מאוד מנסיעות קצרות ברכב ורוכב על האופניים במקום- גם כושר וגם חיסכון :lol: ).

בגדול, הפאביה מבוססת על הפולו- והיא באמת מרגישה ככה. ככה שלומר שארגיש שידרוג- אז ממש לא. אלא להיפך- אני אוהב את הSDI על פני ה1.4 בנזין (משום מה מרגיש יותר טוב), ולאחי יש פאביה 2012 בנזין (עם פחות מ15 אלף קילומטראז') כך שיצא לי לנהוג עליה לא פעם ולא פעמיים. יתרונה היחיד לדעתי- השקט היחסי לעומת הדיזל והניצול הטוב יותר של המרחב.

כחובב רכב, הייתי שמח לאוקטביה RS, אבל כרגע אין בשוק (ובשביל זה אני מוכן לשלם אקסטרה בדלק). יצא לי לשבת בכזו כך שאני יודע מה היא יודעת לעשות. פאביה ושות' לא יהוו שידרוג מבחינתי אא"כ מדובר יהיה במוגדשת ו/או סטיישן (להרגיש שהתקדמתי ולא סתם החלפתי מנוע, והיעדר הסטיישן כרגע קצת חסר לי, אז בינתיים מדי פעם אני לוקח להורים את רכב הסטיישן שלהם).

הסיבה היחידה לכל ההתלבטות הנ"ל היא ההצעה שקיבלתי על הפולו שלי. אם לא ההצעה- אני מניח שלא הייתי חושב בכלל על המכירה לפחות בשנה- שנה וחצי הקרובות. ההצעה גורמת לכך שיש סיכוי שיהיה אפילו משתלם כלכלית להתקדם (מבחינת ירידת הערך שמתמתנת קצת בגלל ההצעה- רכשתי את הפולו בזמנו ב37 אלף+ 4 אלף טיפול גדול שכלל מצבר, טיימינג ורדיו דיסק חדש), ותקנו אותי אם אני טועה בחשיבה שלי- שהרי אין חכם כבעל נסיון.

אז נראה שלבינתיים אשאר עם הפולו עד שתצוץ לה RS כזו או אחרת בלוחות..

eddy25, יכול להיות שטעיתי בשנתון אחד (2008 מול 2009). אגב, כמה קילומטראז' כבר עשית עם הפאביה שלך?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...