Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה - במה מגאן סטיישן DCI עדיפה מבחינתכם על גרנד סניק DCI?

נכון שסניק עולה יותר, אבל היא לפי דעתי עדיפה על מגאן, ללא פגיעה בצריכת דלק מצויינת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

161.5 אלף ש"ח, כמעט 30 אלף ש"ח יותר מהמגאן.

http://www.auto.co.il/%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%9D-9377-%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A1%D7%A0%D7%99%D7%A7-1-5D-%D7%90%D7%95%D7%98-Expression.aspx

מעבר לכך היא 7 מושבים וציינתי שאין צורך בכך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני חודש בדיוק קניתי רכב חדש, עם דרישות דומות (רכב גבוה ושימושי ללא צורך ביכולות שטח).

הרכב היה אמור להחליף מאזדה 5 שהיא מכונית מצויינת שעברה לבעלים נוסף אצלנו במשפחה.

נבדקו (כולל נסיעת מבחן) פורד S-MAX, שברולט אורלנדו דיזל, רנו גרנד סניק דיזל, סקודה יטי ומאזדה CX-5.

הייטי הפתיעה לטובה, אך הייתה מעט צפופה מידי באיזור הנהג (מדובר בנהג גדול מאוד), הCX-5 הפתיעה לרעה, דורשת רגל כבדה כדי לזוז (ואז זזה לא רע) ונתנה לנהג להרגיש המון מהמורות קטנות ולכן נפסלה.

בכל מקרה, רכבי הכאילו שטח נפסלו תפיסתית, כי בעבור מחיר דומה אני יכול לקבל רכב נוח יותר, מרווח יותר וחזק או חסכוני יותר (אצלנו 7 מושבים היה פלוס) בגזרת המיניוואנים.

קבעתי נסיעות בפורד, שברולט,רנו וניסיתי גם בפיז'ו שם השירות היה הרבה פחות יעיל ולכן נפסל.

כל ה-3 היו מעולות.

הפורד נפסלה בשל המחיר, פשוט הערך המוסף שלה (שאני מאוד מעריך) לא מצדיק את תוספת המחיר.

ההתלבטות הסופית הייתה בין הרנו לשברולט.

שתיהן נוחות מאוד, מרווחות (לרנו סידור מושבים יעיל יותר, אך אם אין צורך תכוף או בכלל ב-7 מושבים אז זה לא משנה).

השברולט חזקה מאוד, הרנו חסכונית.

לרנו גם יש גיר דאבל קלאצ' שברכב המבחן עבד ללא דופי, אבל אני חושש שעם הזמן שחיקת המצמדים ואולי עוד סיבות עבודתן נהיית פחות חלקה, מה שרשם מינוס קטן לרנו.

שתיהן בהנחות נחמדות.

בסוף, קצת בגחמתיות נבחרה השברולט.

השירות המצויין בסוכנות עזר מאוד, למרות שגם לנדב מקרסו ת"א מגיעה מחמאה קטנה על התנהלות יעילה ואדיבה.

ולאחר חודש (ו1000 וקצת ק"מ), אני מוכרח לומר שאני ממש מופתע לטובה.

ההערכה לשלי לשברולט הקוראנית שואף ל-0, אבל האוטו הזה ממש טוב!

חזק ומאוד מאוד נוח.

צריכת הדלק סבירה (1:12 בבינעירוני מאומץ עם פיוז קצר), מצפים לשיפור קל עם הזמן.

סולר, מילאתי דלק פעמיים, תמיד המחיר לליטר היה זול יותר מבנזין, והמומנט של הטורבו דיזל פשוט תענוג, אני גם קצת אוהב את הגרגור הדיזלי העדין ושריקה קלה של המגדש, לא קשור אבל נחמד.

בקשר לאמינות רק זמן יאמר, אנחנו אופטימיים, היו לנו מכוניות מכל הארצות במשפחה ופרט לפולקסווגן אחת סוררת כולן היו על הכיפאק (גם הצרפתיות וגם האיטלקיות וכמובן, היפניות).

אם כמות הנסועה הצפויה גבוהה, הסניק מאוד חסכונית ומציעה חבילה מנצחת!

לסיכום לא הייתי פוסל שום רכב בגלל שיש לו 7 מושבים, גם אם זה לא שימושי, אלו עדיין מכוניות מצויינות שמהוות אלטרנטיבה פחות סקסית אך טובה ושימושית יותר מכל רכבי הכאילו שטח.

פורסם

הנסועה בכלל לא בשמיים, ההורים שלי לא גומעים כמוני 1500-2000 ק"מ בחודש,

הם עושים משהו כמו 10-15 אלף ק"מ בשנה בלחץ.

העניין שאצלנו אין צורך ברכב של 7 מושבים.

הרכב הזה בעיקר ישמש את ההורים שלי ואת אחותי (עד שהיא תוציא רישיון), אני בקושי נוסע ברכב שלהם, רק בנסיעות משפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

נבחנת אופציה לקיה סול דיזל, יש מצב שהיא גם תבוא בחשבון.

אבל מהאתר עולה משהו נורא מוזר:

אין 4 חלונות חשמל? אין שליטה מההגה?

מישהו יכול להגיד האם זה נכון או שזו טעות?

אחריי הכול מדובר ברמת גימור EX!

פורסם

הסול דיזל מגיעה עם אבזור נחות משל הבנזין, אין גם מגנזיום ולדעתי גם פנסי הלד נעדרים מהמפרט.

אני חושב שדגם הבנזין דווקא מציע דיל לא רע. אולי הצגת הדגם החדש יכולה לסייע לקבל מחיר אטרקטיבי יותר.

פורסם

ההורים מחפשים רכב יותר חסכוני מהנוכחי, הסול בגרסת הבנזין עם כל הכבוד לא מציע את זה.

גם גרסת הדיזל עלובה יחסית בצריכת הדלק, אפילו לעומת האאוטלנדר, אחריי הכול הוא ג'יפ עם מנוע 2.0 ליטר, וצריכת הדלק די דומה למנוע 1.6 טורבו דיזל. שלא נדבר שמול המגאן היא בכלל עושה לעצמה פאדיחות.

אין בעיה שאין מגנזיום או DRL, אבל עד כדי כך קימצו? אין שליטה על ההגה? 4 חלונות חשמל? זה נראה כל כך טריוויאלי ברכב של יותר מ-130 אלף ש"ח.

פורסם

הדיזל מיועד בעיקר למוניות, קשה לי להאמין שאין 4 חלונות חשמל משום שגם בפיקנטו הכי זולה יש, מציע לבדוק מול הסוכנות.

שנית, ההורים שלך נוסעים יחסית מעט אז ההבדלים בצריכת הדלק לא יהיו גבוהים, בנוסף אל תשכח שמחיר הרכישה של הסול בנזין זול יחסית, כמה זמן יקח להחזיר את ההפרשים במחיר הרכישה? האאוטלנדר הרבה יותר יקר וזאת תהיה באמת משימה קשה אבל גם המגאן דיזל יקרה יותר.

פורסם

ההורים שלי שקלו i30CW החדשה,

אבל התאכזבו מאוד מהעובדה שהמון מהאבזור חסר. אני התאכזבתי מהביצועים בגרסה הרגילה, וגם צריכת הדלק לא השתפרה כפי שנראה.

להוסיף עוד 6000₪ לדיזל זה טוב, אחר כך גם יש יתרון במכירה - למכור רכב דיזל עם ק"מ ברצפה, זה סיכוי טוב שהרכב ימכר מהר. (כל עוד לא יהיו מהפכות הזויות בארץ שבה הכול בלתי אפשרי)

בהנחה שהi30CW תעשה 1:10 בעיר והמגאן תעשה 1:15 בעיר, נניח ש9000 ק"מ בשנה נעשים בעיר:

9000/10 = 900 ליטר דלק

9000/15 = 600 ליטר דלק

המחירים כמעט זהים בין 95 לסולר. נניח מחיר של 8₪ לשניהם. 2400₪ בשנה יחסך על נסיעות בעיר.

3000 ק"מ נניח נעשים מחוץ לעיר, שם תעשה היונדאי 1:14, והרנו תעשה 1:18 (אני סתם מגזים, כי אפשר להגיע עם הרנו גם ל1:20):

3000/14 = 215 ליטר דלק

3000/18 = 166 ליטר דלק

49 ליטר דלק, זה בעצם עוד תדלוק לרכב שנחסך.

מה זה אומר? שאם הנסועה תשאר 12 אלף ק"מ בשנה, תוך שנתיים מחזירים את ההשקעה הגדולה יותר במגאן. (מעבר לעובדה שהיא יותר נוחה, מרווחת ומאובזרת)

פורסם

לפני שנה פרסמנו במגזין של האתר השוואה דומה (ראה קישור: איזה רכב הוא החסכוני ביותר?) והשוואנו את עלויות האחזקה של סדאן 1,600 אוטומט לעלות האחזקה של פלואנס דיזל אוטומט. המסקנה שלנו הייתה חד משמעית - גם בנסועה ממוצעת כדאי לקחת דיזל ולא משפחתית בנזין. לא בדקנו את נושא הסטיישנים ספציפית (עוד לא הייתה אז מגאן סטיישן דיזל בישראל) אבל מה שאני כן יכול להגיד לך זה ש:

1. צריכת דלק אמיתית של מגאן סטיישן דיזל בנסיעה משולבת לא רגועה בכלל היא בסביבות ה-16 קילומטרים לליטר.

2. על נושא אמינות הגירים הרובוטיים החדשים של רנו יצא לי לשוחח ממש בשבוע שעבר עם מוסכניק מורשה של רנו שאמר לי שעד כה הגירים האלו מפגינים אמינות מאוד גבוהה. מעט מאוד תקלות שדורשות החלפה או פתיחה של גיר, מנועי טורבו-דיזל שכמעט לא דורשים תיקונים למעט טיפולים שוטפים בזמן. וצריך לזכור שיש כבר פלואנס דיזל עם אותם המנועים והגירים שעברו את רף ה-150 אלף קילומטרים (מוניות וכו').

דווקא אאוטלנדר 2X4 ברמת האבזור הבסיסית (5 מושבים) יכול להיות אופציה נחמדה. די חסכוני בדלק יחסית לג'יפונים (11-12 קילומטרים לליטר), נוח, מרווח ואפילו שייך לאותו ה"בית" בו אתם נמצאים כרגע עם ה-i30cw.

גם i30cw החדשה היא אופציה טובה. לדעתי ה-cw גם טובה יותר מה-i30 הרגילה, בעיקר מבחינת נוחות נסיעה. הבאסה היא שמדובר ברכב שהוא יחסית לא מאובזר. אין, נניח, חיבור USB למערכת השמע או בקרת שיוט.

סיטרואן C3 פיקאסו רובוטית? הגיר הרובוטי שלה ממש ממש לא מוצלח. עדיף כבר להעביר הילוכים לבד, הדגם הידני טוב משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אי לכך ממה שאני מבין,

כדאי להתביית על האאוטלנדר ועל המגאן אסטייט (למרות שהקשר ביניהן מקרי בהחלט)?

לא CX5, לא סול, לא שום דבר אחר?

פורסם

דרך אגב, שמועה עיקשת מספר על שיפור משמעותי באבזור של ה- I30CW החדשה כולל מערכת מולטימדיה ועוד פינוקים, מישהו שמע על זה? אבל אני בהחלט מבין את שיקול הדלק.

פורסם

אכן היו כמה פרסומים על מערכת המולטימדיה ובשבוע שעבר גם בזמן סיבוב באולם התצוגה (אם כבר באים למוסך אז...) הנציג דיבר על מערכת המולטימדיה. זה רלוונטי לסטיישן 1.6 בלבד.

לדעתי עדיין חסר אבזור גם בהאצ'בק. רשימת האבזור של הסופרים הקודמת לא החסירה שום דבר חוץ ממערכת מולטימדיה, ואז הגיעה ה-I30 החדשה...

• תוכן חדש...