Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב כפי שכבר הזכרתי בעבר, אני מחפש כבר נורות אולטרה, שיהיו קטנות מהרגיל, ולפי מה שהבנתי

אין לי מצב למצוא כאלה.

כל מה שמצאתי חרג מהגודל שאני יכול להקציב בתוך התיבה של המגבר.

המטרה של האור, הוא למלא את השטח של הפרספקטס שנמצא במרכז הבנייה של המגבר.

והסיבה שאני צריך נורות קטנות, זה משום שאיני מעוניין שיראו את מקור האור, (לפי דעתי זה לא יתן גימור יפה)

בכל אופן, אני מתחיל להבין שהפיתרון היחיד שלי זה לדים, להשים מלא לדים בצדדים, ולקוות שיראו אותם בחושך.

1. מה אתם חושבים על זה , אני אקבל אפקט טוב בלילה, מנגיד, 20 לדים ?(שטח העבודה כמו שאתם רואים בתמונה המצורפת, הוא בערך 30X30.

2. האם תהייה לי בעיה בעת חיבורם לרכב ? החלטתי לחבר את הלדים לאור של הבאגז, להשים איזה סויץ שיהיה בורר בין האור של הבאגז, לבין הלדים. השאלה שלי האם יש לדים של 12 וולט ? או שמה אני צריך לדים של 14 וולט ?

ואם אין כאלו, האם שימוש בחיבור טורי יעשה את העבודה ? ואיזה חישובים אני אמור לעשות, להגיע ל12וולט סך הכל ? או 14 וולט ?

תודה מראש, נושא שקצת מעיק עלי ודיי פוגם בסיום הבניות של המגברים...

pict2213.jpg

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או!!! פעם ראשונה שאני יכול לעזור לך ולא להיפך

דבר ראשון אחי 20 לדים אתה מאיר את כל האוטו

דבר שני המתח של לד הוא 2.4 וולט לד של "אולטרה" אם אני לא טועה הוא 3 וולט

ותכף אני אשלח לך חישוב של החיבורים

פורסם

תודה רבה אחי,

אז אם אמרנו שכל לד הוא אכן 3 וולט, אז בשביל להגיע לחשמל של רכב, אני מחבר 4 בטור, (התבלבלת כשכתבת במקביל, נכון?)

ואתה סגור על זה ש20 לדים זה יותר מידי ? כשאתה אומר יאיר את כל הרכב, זה יהיה כל כך חזק שגם באור יראו את האפקט של זה?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לפי דעתי באור לא ייראו כי זה מה שיפה בלדים האלה שהאור שלהם בהיר מאוד..

ולא לא התבלבלתי כי אם תחבר 5 בטור כל קבוצה תקבל קצת פחות מ3 וולט

כי לד זה דבר מאוד מאוד עדין שיכול להישרף בקלות אז עדיף שלא יקבל יותר מ3 שכל הקבוצה לא תקבל יותר מ15 וולט

אפילו הייתי מציע לך לבדוק בכמה הלד יעמוד עם רב מודד כי בכל זאת הם זולים מאוד

פורסם

אה, אז רצית שהתוצאה הסופית תהייה, שלדים עם קיבולת של 15 וולט בטור, יקבלו סך הכל 12-14

בשביל שלא יהיה מצב שיחרגו מהיכולת שלהם?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

כן הבנת אותי בדיוק... וככה יוצא מצב שאפילו שהם לא מקבלים את המקסימום שלהם 12 וולט של לדים זה חזק מאוד

אם אתה רוצה להשקיע אבל באמת להשקיע תחבר לזה קיט שיריץ לך פעם לדים אולטרה אדום פעם אולטרה כחול

פורסם

בשביל לקבל עוצמת אור זהה מכל הלדים אתה צריך לחבר אותם במקביל. בשביל לחבר אותם במקביל אתה צריך נגד בטור לכל לד. בשביל לדעת איזה נגד צריך תשתמש בחוק אום.

R=U\I

R=התנגדות

U=מתח

I=זרם

פורסם

יש אולטרות קטנות כאלו בגודל של קצה אצבע

אפשר לקנות בהום סנטר או באייס ולא באוטו דיפו!

לדים גם רעיות טוב

רק שהם מאוד מבזבים חשמל!

פורסם

פתרון יפה נוסף שאפשר להציע הוא פס גמיש אשר משמש כלד אחד שלם... ז"א מעיין אולטרה דקה מאוד (עובי של 0.5 ס"מ משהו כזה) והוא גמיש וכמובן נותן אור מאוד חזק.

פורסם
יש אולטרות קטנות כאלו בגודל של קצה אצבע

אפשר לקנות בהום סנטר או באייס ולא באוטו דיפו!

לדים גם רעיות טוב

רק שהם מאוד מבזבים חשמל!

בידיוק ההפך , לדים ממש לא מבזבזים בחשמל וזאת הגדולה שלהם!

תראה כמעט בכל מוצר אלקטרוני קטן משתמשים בלדים.

אגב, מיקמיק , אם אתה רוצה תאורת לדים טובה, אל תשתמש בלדים רגילים!

תשתמש בלדים שנקראים "אולטרה-ברייט" , יש כאלו ב 3 ו-5 וולט, והם גם עולים יותר ובאמת מהירים הרבה! יותר מלד רגיל.

בהצלחה!

מהירות האור גדולה ממהירות הקול, זו הסיבה שאנשים נראים חכמים עד שהם פותחים את הפה.

פורסם

ראיתי באוטו דיפו מתקן תאורה לרכב המיועד לתיקרה. המתקן מורכב משתי נורות פלורסט קטנות, בערך באורך של 10 סנטימטרים. תנסה לקפוץ לאוטו דיפו ותסתקל על המוצר, אולי תוכל לפרק את בית הנורה ולהפריד את שני הפלורסנטים, ככה שיכנסו לבניה שלך.

פורסם

אוקי תודה רבה רבה על המידע מכולם, אך יש פה נושאים לא סגורים, אז אנסה לפנות לכל בעל נושא:

1. בוריס, אתה רומז שאם אני שם 5 לדים בטור, אז התאורה לא תהייה אחידה ?

2. advant, אין אולטרות קטנות, הייתי בACE הייתי בהומסנטר, הייתי בקל וחומר, הייתי באוטו דיפו, הייתי באיזה עשרה חנויות אלקטרוניקה, אולטרות "קטנות" בגודל של אצבע אי אפשר להשיג...

3. joker, אף אחד לא המליץ לי על זה כתור אלטרנטיבה, הדבר הזה נפוץ ? ומה אמור להיות עלותו ? (יש לקחת בחשבון שאני רוצה תיאורה שווה, כל צלע, 4 צלעות, כפול 3 בניות)

4. chimpo" אולטרה ברייט אמרת ?, יש לך מושג מהיכן ניתן לרכוש אותם, והאם הם קטנים כמו הלדים הרגילים ?

5. flixxer נראה לי שגם אני ראיתי את אותו הדבר, ואם אני לא טועה הדבר הזה עולה יותר מ50 שח, והוא גם היה יחסית מאסיבי לבנייה שלי, בכל אופן 50 שח בשביל תאורה אחת זה המון כסף כשמדובר ב3 בניות (אני דיי רוצה שהתיאוריה תהייה אחידה כמו שהזכרתי.)

עכשיו לנושא ביזבוז החשמל, כתבתי מקודם שאני הולך להפעיל אותם כשהבאגז נפתח, משמע לא ממש איכפת לי כמה חשמל הם יאכלו...

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...