Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם הרכב כבר שנתיים וחצי על הכביש..כמעט 3.

מטפל במוסך מורשה.

טיפול ראשון, קטן, היה בכ-600~

טיפול שני, גדול, היה בערך כפול, ללא החלפת בלמים כי כרגע הם עדין תקינים.

היום עשיתי טיפול שלישי, לאחר כ 43K ק"מ, ונאמר לי כי הבלמים יכולים להחיק עוד כ 8K, אז חבל להחליף כעת.

למרות זאת, יצא מחיר גבוה משציפיתי (בעיקר בהעדר החלפת בלמי)

צירפתי את החלק בחשבונית שמראה את החלקים והמחיר.

אשמח לחוו"ד שלכם..האם המסקנה המתבקשת היא שעלי לטפל במוסך רון (נראית כמו מסקנת מרבית גולשי הפורום) ?

כמו כן, כדי לפזר מעט מלח על הפצעים, אשמח לדעת מה העלות האמיתית הנורמלית לטיפול כזה.

כמובן, כשאחליף בלמים עוד מספר חודשים, מדובר בעוד 500+200 בלמים קדמיים + שעות עבודה וזה בטח גם לפני מע"מ..

IMG_20130308_093317.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם

היית יכול עוד מההתחלה לחסוך ולטפל אצל רון או כל מוסך מורשה משרד התחבורה לפי הוראות היצרן והאחריות הייתה נשמרת. כבר לא חייבים לטפל אצל היבואן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תאמר להם מראש לא לשים תוסף או נוזל למגבים. נוזל כזה אפשר לקנות ב10 שקלים והתוסף אם תרצה - עולה כ75 ש"ח.

עלות העבודה נראית לי יקרה ביחס למה שבוצע.

ובאותה חנות שבה אפשר לקנות את התוסף תמצא גם מגבים בחצי מחיר שגבו ממך במוסך.

בקיצור יקר

פורסם
אותי מעצבן שחייבו על 5 ליטר שמן ב1.2 tsi נכנס 3.6 ליטר שמן.

לפי ספר רכב נכנסים 3.9 ליטר (כולל מסנן), וחייבו אותו על 4 ליטר.

רשום 5 ליטר אבל חייבו 80%. 204 במקום 250 שקל.

ומה זה עזרים? מטלית לנגב את השמן שנשפך?

חוץ מזה למה נוזל שמשות עולה 25 שקל?

אם היית מתווכח איתם היו מורידים לך את החיוב על הנוזל שמשות.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

מה זה תוסף הדלק? האם זה על פי הוראות הייצרן?

מה זה שירות החלפת נוזל בלמים (האם חויבה רק עבודה או שזה כולל גם נוזל בלמים)?

לדעתי התשובה לשאלה בכותרת היא: כן.

להערכתי אפשר לבצע טיפול באיכות זהה במחיר נמוך מ- 1000 ש"ח.

פורסם

לא מדובר על דגם TSI, אלא ה 1.4 הרגיל.

בקיצור, את הטיפול הבא כבר אעשה במוסך אחר..

קשה להגיע לעשות טיפול בת"א מירושלים. נראה איך זה יעבוד לי..

תודה לכולם

שבת שלום :-)

פורסם
היית יכול עוד מההתחלה לחסוך ולטפל אצל רון או כל מוסך מורשה משרד התחבורה לפי הוראות היצרן והאחריות הייתה נשמרת. כבר לא חייבים לטפל אצל היבואן.

נכון תיאורטית בלבד, ראה מקרה של רצועת טימיינג סוררת בסקודה שהופיעה כאן לא מזמן.

ספציפית אלייך - צ'מפיון נותנים אחריות של שנתיים + שנה שתלויה בכמה חזק אתה צועק. כיוון שהרכב נושק לגיל 3 - מעכשיו צ'מפיון מסירים כל אחריות מעליו ומעלייך.

לאור האמור לעיל וכיוון שברשת מוסכי צ'מפיון תתקל בעיקר במחירים גבוהים, מקצועיות וידע נמוכים ושירות גרוע - הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב ולפנות למוסך כללי עבור האחזקה השוטפת.

פורסם

הנושא הזה נטחן עד אבק וכנראה שימשיך, מוסכי יבואן עולים יותר וזה לא חדש ויש לזה מליון ואחד סיבות ומשתנים, חלקם מוצדקים חלקם אוביקטיבים חלקם סוביקטיבים וחלקם משיקולי רווח טהור. אין דין רשת שמחוייבת לסטנדרטים של היצרן, לגודל מוסך ונוכחות גם במקומות פחות ריווחים כדין מוסך בודד או פרטי. חלקים מקוריים או תחליפים, אחריות על עבודה וחלפים, מספר עובדים וכו' הם דברים שנחסכים במוסך פרטי ולכן העלויות שם נמוכות יותר ועדין יכולים לצאת עם רווח נאה ולתת מחיר יותר טוב ממוסך יבואן. רון הוא היוצא מהכלל שאינו מעיד לרוב על הכלל והלוואי והיו עוד כמוהו אבל אם יש אז הם מתי מעט. לצד שירשורים על מחירים גבוהים כמו שאתה מציג, יש גם לא מעט כאלה על סיפורי זוועה של מוסכים לא מקצועיים שאנשים מקללים את היום שבו הם הכניסו את הרכב לשם רק כי חיפשו מחיר זול יותר. כל אחד עושה את שיקולי הכדאיות והנוחות שלו.

פורסם

כמה שטויות בחשבונית אחת:

1. לא נכנסים 5 ליטרים של שמן למנוע (לפחות לא אצלי) - איפה הג'ריקן עם שאריות השמן? (ה- 80 משמאל למה מתייחס?)

2. תוסף לדלק בנזין - בשביל מה? מי ביקש? הם שאלו לפני ששפכו את התוסף פנימה? זה 115 ש"ח!

3. מה ההבדל בין "סט מגבים" ל"מגב לוישר"? החלפת גם את האחורי? אם כן, איך האחורי עולה יותר משניים קדמיים, המקורי עשוי זהב?

4. נוזל לניקוי שמשות תקנה מהתחנת דלק, יש 2 ג'ריקנים כל אחד 4 ליטר ב- 25 ש"ח. מי ביקש שישפכו פנימה נוזל שמשות?

5. "חומרי עזר" הכוונה לצריכת חשמל של הליפט שהרים את הרכב, למים ששתית מהברז או לנורות שבדיוק נשרפו במשרד של הפקידה והוחלפו בבוקר? ואם השתמשו באמת ב"חומרי עזר" תבקש לראות אותם, שיפרטו לך מהם אותם "חומרי עזר".

אני מהטיפול הראשון ב- 2009 מטפל בצ'מפיון ואף פעם לא דפקו לי שטויות כמו שיש פה - מצד שני עמדתי להם על הראש ולא זזתי מהמוסך. וכן - עדיף לנסוע לרון בת"א, נכון שזה 100 ק"מ לכל כיוון אבל אח"כ עושים טיול בת"א עם ה- WAZE ונכנסים לאיזו מסעדה טובה. זה מה שאני מתכוון לעשות.

פורסם

בתחילת הטיפול תודיע שאתה לא מעונין בשום דבר מעבר להחלפת שמן+מסנן, ולא משנה אם מדובר במוסך יבואן או מוסך מורשה אחר.

כתוצאה הם יצטרכו להציע לך את כל התוספות ואתה תסרב לכל המיותרים כמו מגבים, תוסף דלק.

לגבי בלמים, אם ידוע לך שצריך להחליף, אין חובה או הגיון להחליף דווקא במוסך יבואן.

בהצלחה

יהודה

פורסם

היום הייתי אצל רון.

ההפרש במחיר בין מה ששילמת לבין רון היה מסתכם בדלק שהיית נוסע+ מסעדה.

המחיר לחלקים אצל רון יחסית זולים, השירות מצויין כמו שכולם אומרים והמחיר סביר.

על כל החלקים לקחו לך יחסית מחיר גבוה מאוד.

נ.ב

מסנן שמן מקורי לאיביזה שלך אמור לעלות בין 70-90 שקלים בכל מקום של חלקי חילוף.

פורסם

תודה לכולכם.

נסיעה לתא היא כ-60-70ק"מ, לא 100 (מירושלים)

אני אתקמצן על מסעדה כדי לחסוך עוד ;-)

אבקר אצל רון בעוד מספר חודשים כשאחליף בלמים.

אני גם ככה מגיע למרכז לא מעט, רק צריך לראות איך להתמודד עם הסיבוך בעניין..בכל זאת, רחוק מהבית.

תודה :-)

• תוכן חדש...