Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

היום חניתי את הרכב בעליה.

הרמתי את ההנדברקס כרגיל ועמדתי לצאת מהאוטו עד ששמתי לב שיש חור גדול יחסית בין ההנדברקס לפלסטיקה שממולו (איביזה החדשה)

תמונה:

dsc1235s.jpg

עוד זווית:

dsc1234g.jpg

עכשיו אני לא חושב שהרמתי יותר מדי, ולכן אני לא יודע למה אצלי כך? חיסכון בפלסטיק או יכול להיות שבאמת הרמתי יותר מדי וצריך להרים פחות.

עומר

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

נראה תקין, אבל מעיד על חיסכון ואיכות לא הכי טובה (סיאט).

בלם יד, לא צריך להפעיל יותר מידי כוח, אני רואה כאלה שזה כמו חדר-כושר בשבילם, ואז בסוף גם הוא מפסיק לפעול.

ממש למשוך עד שהוא מתנגד, בכוח סביר.

(הבהרה קטנה, לא לשכוח שבגיר ידני במישורים ובעליות להכניס ראשון, וירידות R).

פורסם

מצויין בדרך כלל בספר רכב כמה נקישות צריכות להיות ובאיזה מומנט (אפשר להסתפק ב"כמה נקישות בכח סביר" וזה טווח, כמו 5-8)

תבדוק שאתה לא חורג מהמצויין, אולי הכבל זקוק למתיחה.

פורסם
מצויין בדרך כלל בספר רכב כמה נקישות צריכות להיות ובאיזה מומנט (אפשר להסתפק ב"כמה נקישות בכח סביר" וזה טווח, כמו 5-8)

תבדוק שאתה לא חורג מהמצויין, אולי הכבל זקוק למתיחה.

תודה. אני קראתי את ספר הרכב ולא זוכר שהם דיברו על זה, אני אבדוק את זה שוב מחר :)

פורסם

תשמע אני לא יודע מה כתוב בספר רכב, אבל לאח שלי יש איביזה חדשה ואם אתה מושך את הבלם יד כלפי מעלה הוא עולה קצת ושומעים שתי נקישות, בנוסף ככה זה גם אצל חבר שלי שיש לו איביזה, אולי כדאי לבדוק את זה.

פורסם

בלי קשר, בהזדמנות בדוק גם את תפקודו של בלם היד (הילוך N, מנוע מונע, שיפוע חד עליה או ירידה, ותראה שהאוטו באמת לא מתדרדר אפילו קצת כשמוחזק רק בבלם היד)

פורסם
בלי קשר, בהזדמנות בדוק גם את תפקודו של בלם היד (הילוך N, מנוע מונע, שיפוע חד עליה או ירידה, ותראה שהאוטו באמת לא מתדרדר אפילו קצת כשמוחזק רק בבלם היד)

Eily, זאת הבעיה בדיוק. אני לא סומך על בלם מורם חלקית. אני בד"כ מרים עד הסוף ומשלב הילוך ראשון (בעליה) ואם יש מקום מנסה להזיז את הגלגלים לפי תנאי הדרך. כמו שלמדתי לפני 8 שנים.

פורסם

טוב מאוד שאתה לא מסתמך רק על הבלם!

גם אני משתדל תמיד להפנות את הגלגלים לכוון הרצוי, לצערי אני רואה מעט מאוד כאלה שמקפידים לעשות את זה.

בלי קשר - כדאי לבדוק את התפקוד של בלם היד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
..

בלי קשר - כדאי לבדוק את התפקוד של בלם היד.

טוב. אז עכשיו נזכרתי לעדכן.

אחרי מס' בדיקות גם בעליה וגם בירידה. אני רואה שהרכב ממשיך לזוז אם אני לא מרים עד לשן שבה נוצר החור הזה. ז"א אם אני לא מרים עד הסוף, הרכב יכול לנוע ! ואם אני מרים נוצר חור?

האם זה כך, זה כבר מיומו הראשון של הרכב על הכביש, (הפלסטיק לא זז ממקומו כנראה שהוא יוצא מהמפעל קצר כך), אך החור מתגלה כשמרימים עד הסוף?

אני יודע שחסכו הרבה באיביזה רפרנס אבל לא עד כדי כך :shock:

עריכה: באיביזה סטיילנס אצל אבא לא נוצר חור כזה בכלל, אך שם זה DSG ולא ידני ?

פורסם

החור לא קריטי, עניין קוסמטי בלבד.

לא יקרה כלום אם יחדור למערכות האלה טיפה אבק במשך השנים.

אפשר גם לשאוב אבק דרך הסדק הזה.

מה שחשוב הוא שאין חופש מוגזם מתחילת המשיכה של בלם היד עד להתנגדות ראשונית ונקישות, ושמספר הנקישות עומד בתקן של הרכב.

אם יש ספק כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע שמכיר את הדגם.

על הליפט כדאי לבדוק גם שבלם היד פועל אחיד על שני הגלגלים.

פורסם

מה שחשוב הוא שאין חופש מוגזם מתחילת המשיכה של בלם היד עד להתנגדות ראשונית ונקישות, ושמספר הנקישות עומד בתקן של הרכב.

אם יש ספק כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע שמכיר את הדגם

על הליפט כדאי לבדוק גם שבלם היד פועל אחיד על שני הגלגלים.

לדעתי אין חופש והוא מתנהג סבבה, כבר מתנגד מהשן הראשונה ועד הסוף. אך החור מפריע. הרכב היה לפני שבועיים בטיפול 30K והיה על ליפט אך לא ידוע לי אם עבר בדיקות כאלה.

תודה בכל מקרה :)

• תוכן חדש...