Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קרייזלר פי טי קרוזר שמן מנוע בספר רכב רשום 5W-20 ועל הפקק 5W -30 מה לעשות??

ומאיפה אני קונה שמן של פז שמנים?

פורסם

למה דווקא פז? כי זה מה שרשום בספר הרכב?

מה שנתון הרכב וכמה קילומטרז' הוא עבר? האם ידועה לך היסטוריית הטיפולים של הרכב?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קרא טוב בספר הרכב אם 5-20 מיועד למדינות חמות כמו ישראל. בד"כ יש טבלת התאמת שמן לטמפ חיצונית ו 5-20 נשמע מוזר לכאן. אולי לקנדה שם מיוצר הקוריוז הזה.

פורסם
קרא טוב בספר הרכב אם 5-20 מיועד למדינות חמות כמו ישראל. בד"כ יש טבלת התאמת שמן לטמפ חיצונית ו 5-20 נשמע מוזר לכאן. אולי לקנדה שם מיוצר הקוריוז הזה.

אוי לא, הנה שוב פעם הולך להתחיל לו הוויכוח היישן של "מדינת ישראל היא מדינה חמה" ולכן צריך ללכת על צמיגות שמן גבוהה.

יש לי חבר עם דוגג' גיפ מרובע כזה (שכחתי כבר את שם הדגם). הצמיגות הרצוייה למנוע היא 5W-20. מנוע גדול מ 3000 סמ"ק ועדיין משתמש בשמן עם צמיגות נמוכה שכזו בישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום

קרייזלר פי טי קרוזר שמן מנוע בספר רכב רשום 5W-20 ועל הפקק 5W -30 מה לעשות??

ומאיפה אני קונה שמן של פז שמנים?

למה דווקא פז? כי זה מה שרשום בספר הרכב?

מה שנתון הרכב וכמה קילומטרז' הוא עבר? האם ידועה לך היסטוריית הטיפולים של הרכב?

איתמר.

לא משנה לי אם זה פז או כל שמן אחר ברמה טובה

הרכב עד עכשיו ביצע טיפולים בחברה ואני רוצה לעשות טיפול לא במוסך מורשה. לרכב יש 70 אלף ק"מ צריך לעשות כל 12 אלף טיפול או כל חצי שנה.

לא רשום בספר רכב לפי מדינות אבל למה על הפקק של השמן מנוע איפה שממלאים שמן רשום 5W-30 ??

פורסם

עדיין לא נתקלתי ברכב מודרני אשר היצרן מאשר ומחייב להשתמש בו בצמיגות שמן אחת, תמיד יש מספר צמיגויות לבחירה.

אני לא יודע להסביר את ההבדל בין הרשום בספר הרכב לפקק מילוי השמן, אבל להערכתי שמן 5W30 עדיף במקרה שלך בגלל שהוא מסוגל לתת הגנה טובה יותר על המנוע ועדיין לא לפגוע בצריכת הדלק והביצועים בצורה מכרעת.

שמני 0W20 או 5W20 הם שמנים נדירים למדי בשוק הישראלי ועל אף שאין איתם שום בעייה גם בארץ ה"לוהטת" שלנו הם פחות עמידים למאמצים ולכן לדעתי פחות מומלצים אם ברצונך לקבל גם הגנה טובה על המנוע ולא רק צריכת דלק אידאלית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אוי לא, הנה שוב פעם הולך להתחיל לו הוויכוח היישן של "מדינת ישראל היא מדינה חמה" ולכן צריך ללכת על צמיגות שמן גבוהה.

יש לי חבר עם דוגג' גיפ מרובע כזה (שכחתי כבר את שם הדגם). הצמיגות הרצוייה למנוע היא 5W-20. מנוע גדול מ 3000 סמ"ק ועדיין משתמש בשמן עם צמיגות נמוכה שכזו בישראל.

מדינת ישראל היא מדינה חמה.

בכל מקום צריך לשים שמן לפי טווח הטמפרטורות השכיחות בהתאם לספר.

אם אין טבלה כזאת בספר , הייתי הולך לפי הרשום על הפקק (של מילוי השמן). לשים פקק עם סימון שמן מתאים לאיזור אליו נשלח האוטו יותר פשוט ליצרן מאשר להדפיס מהדורת ספרים שונה לכל איזור,- אם באמת אין בספר טבלה,- מה שנשמע מוזר.

פורסם
מדינת ישראל היא מדינה חמה.

בפעם ה 1,345,322 בערך: לא היא לא.

איתמר.

פורסם

]מדינת ישראל היא מדינה חמה.

בכל מקום צריך לשים שמן לפי טווח הטמפרטורות השכיחות בהתאם לספר.

אם אין טבלה כזאת בספר , הייתי הולך לפי הרשום על הפקק (של מילוי השמן). לשים פקק עם סימון שמן מתאים לאיזור אליו נשלח האוטו יותר פשוט ליצרן מאשר להדפיס מהדורת ספרים שונה לכל איזור,- אם באמת אין בספר טבלה,- מה שנשמע מוזר.[/quote

ספר רכב בקישור

//mega.co.nz/#!dR4WkDAY

פורסם
בפעם ה 1,345,322 בערך: לא היא לא.

איתמר.

לא משנה מדינה חמה או לא חמה.

לפחות עבור חלק מהדגמים שמן עם צמיגות חמה 30 מיועד לשימוש בטמפרטורות עד 35 או 40 מעלות.

בקייץ 35 מעלות לא מספיק וגם 40 זה גבולי.

אם היצרן מאשר להשתמש בשמן כזה בטמפרטורת מעל 40 מעלות - אז אין בעיה.

בכל מקרה, אני מסכים איתך והייתי בוחר במקרה הזה ב 5-30 ולא ב 5-20.

פורסם
לא משנה מדינה חמה או לא חמה.

לפחות עבור חלק מהדגמים שמן עם צמיגות חמה 30 מיועד לשימוש בטמפרטורות עד 35 או 40 מעלות.

בקייץ 35 מעלות לא מספיק וגם 40 זה גבולי.

אם היצרן מאשר להשתמש בשמן כזה בטמפרטורת מעל 40 מעלות - אז אין בעיה.

בכל מקרה, אני מסכים איתך והייתי בוחר במקרה הזה ב 5-30 ולא ב 5-20.

אפשר לחדד ולומר שרכב עם נסועה גבוהה יכול להרשות לעצמו להישתמש בצמיגות נמוכה בחצי השנה ובחצי השנה השנייה צמיגות שתתאים למצבי קיצון של 35 מעלות

how it's like to drive :twisted:

פורסם

אגב, שאלה למבוגרים יותר שבינינו -

האם בשנות ה 60-70-80, לפני ששמנים רב דרגתיים הפכו לנפוצים, נהוג היה בארץ להשתמש בשמן בעל צמיגות גבוהה יותר בקייץ ונמוכה יותר בחורף?

למשל שמן 40 בקייץ ושמן 30 בחורף?

או השתמשו באותה צמיגות כל השנה, בלי קשר לעונה?

פורסם

בשנות ה-80 המוקדמות הייתה ברשותיי פיאט 127 מנוע 903 שנת ייצור 1979 והשמן היחיד והנפוץ היה 20W50.

מי שמע על צמיגות אחרת ? 20W50 לכול המנועים והרכבים.

בתחנות הדלק היה ניתן להשיג גם שמן מחודש/ממוחזר.

איזה כייף לי :)

פורסם

עזוב את מה שרשום על פקק השמן. מה שקובע היא ספרות היצרן. אם הצמיגות המומלצת היא 5W20 על כל טווח הטמפרטורות, השתמש בה. לא חסרים שמנים של חברות טובות כגון valvoline, castrol ,royal purple.

ד"א, אם רשום על הפקק 5W30, יש חשד שיתכן והפקק לא מקורי אלא תחליפי (או שנלקח מרכב אחר).

פורסם
בשנות ה-80 המוקדמות הייתה ברשותיי פיאט 127 מנוע 903 שנת ייצור 1979 והשמן היחיד והנפוץ היה 20W50.

מי שמע על צמיגות אחרת ? 20W50 לכול המנועים והרכבים.

בתחנות הדלק היה ניתן להשיג גם שמן מחודש/ממוחזר.

בשנים 92-93 עבדתי בתחנת דלק, והיה לנו על המדף 20-50 וגם חד דרגתי 40.

מקובל היה לרכבים חדשים יחסית למלא 20-50 ולרכבים ישנים 40.

נראה לי שהיה גם 10-40, נעול בארון זכוכית וכמעט אף אחד לא היה קונה אותו. (יקר)

שמן 40 היה נמכר די טוב, רק מעט פחות מ 20-50.

לגבי השאלה המקורית שלי - בוא נלך קצת יותר אחרוה בזמן, לשנות ה 60-70. אני לא חושב ששמן רב דרגתי היה קיים כבר אז.

• תוכן חדש...