Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברושתכם רכב - מיצובישי כריזמה שנת 98, הרכב נראה סבבה לגמרי, ישב 4 שנים ועבר טיפול שהחזיר אותו למצב נסיעה, מבחינה קוסמטית יש מה לטפל בו, הרכב עבר 210 אלף קילומטר.

אחרי שהרכב סודר נשאר להעביר אותו טסט - סליחה, 4 טסטים, בום 5 אלף שקל.

יש אפשרות אחרת של להשאיר את המיצובישי להירקב, לחכות קצת ולהביא רכב אחר, בסגנון פיאט פונטו או משהו אמין וזול אחר, דגש על זול וחסכוני, מה שיקח זמן ויותר כסף.

אני צעיר ואני רוצה רכב כמה שיותר חסכוני בדלק, אבל אני גם צריך שיהיה לי רכב משלי, חשבתי על האפשרות של לסדר את הכריזמה (למרות שהיא לא הכי חסכונית בדלק אני יסתדר איתה) ולפרסם אותה למכירה, הרכב באמת במצב חדש אמא שלי נסעה בו פעם לעבודה וחזרה נסיעה בתוך העיר של לא הרבה זמן, כל הקילומטרז' זה אבא שלי עשה איתו נסיעות עסקים בין-עירוניות, הרכב נוסע מעולה ובמצב טוב מאוד לרכב שנת 98, אני יסדר אותו גם מבחינה קוסמטית ואז אולי יוכל למכור ב8-9 (למרות שלדעתי הוא שווה יותר) ככה גם אני יפטר מהכריזמה, גם ירוויח כמה שקלים, וגם יהיה לי רכב שלי עד שאני ימצא משהו אחר יותר חסכוני בדלק ויותר מתאים לי.

הרכב לא יימכר אם אני לא יקבל את המחיר שאני רוצה ואני לא ירד בשביל אף אחד כי המצב שלו באמת קטלני והבעיה שלי היא הדלק, מה שאומר שגם אם אני ימצא רכב טוב אני יצטרך לחכות שהאוטו יימכר.

אבל זה רק מה שאני חשבתי, עכשיו אני שואל מה אתם חושבים ? :)

פורסם

אני אומר שתמכור, ממילא זה זבל'ה, ובטח שלא חסכוני בדלק, אם זה מה שחשוב לך. קנה מיני ידנית במקום.

*אני כותב כמובן מניסיון- כשהכרתי את אשתי היה לה נבלה כזה, גם כן במצב "קטלני" (עבר בירושה במשפחה שלה). עלויות הדלק הרגו אותה, וזה עוד לפני חמש שנים, כשהדלק היה "זול". לקח לי כמה זמן אבל הצלחתי לשכנע אותה להפטר ממנו. ההחלטה הכי טובה שהיא (אני) עשתה.

פורסם

אני גם רוצה למכור, השאלה אם להעביר טסט (4 טסטים) ואז למכור, שזה מה שאני חושב כי אז יהיה לי רכב לתקופה נחמדה בה אני ישיג קצת יותר כסף וגם ימכור את האוטו וישתחרר קצת כסף, או שאולי אין טעם לסדר ולמכור ועדיף להשאיר אותה כמו שהיא ולהסתדר בלי רכב עד שאני יקנה רכב אחר בערך ב10 אלף (ידני מיני נחמד)

פורסם

מי יקנה את הרכב הזה כאשר יש עליו "קנס" של 4 פעמים טסט?

האם אתה מתחשב בזה במחיר? הרי כתבת שאתה לא מוכן להתפשר במחיר...

המחירון של הרכב הוא כ-10000 ש"ח.

מי הטמבל שיתן לך עליו 8-9 כשהוא עוד יצטרך לשלם למשרד הרישוי חמשת אלפים ש"ח לטסט??

פורסם
מי יקנה את הרכב הזה כאשר יש עליו "קנס" של 4 פעמים טסט?

האם אתה מתחשב בזה במחיר? הרי כתבת שאתה לא מוכן להתפשר במחיר...

המחירון של הרכב הוא כ-10000 ש"ח.

מי הטמבל שיתן לך עליו 8-9 כשהוא עוד יצטרך לשלם למשרד הרישוי חמשת אלפים ש"ח לטסט??

הוא התכוון לעשות לו טסטים, ואז למכור ב8-9.

חפש מישהו למכור אותו לחלקים או ככה. אם תקבל עליו 2000 שקל אתה מסודר וחסכת מלא כאב ראש.

פורסם

הרכב כרגע שווה 1000 שקל. לפירוק.

אם תמצא סוחר שמוכר לרש"פ אולי תקבל איזה 3000 ש"ח.

אחרי שתשכיב עליו חמישייה על הטסטים הוא יהיה שווה 8-9 אלף..

אגב, אף אחד לא חשב להפקיד את הרשיון כשהוא התחיל לעמוד?

זה יהיה אחלה אוטו ליומיום, אגב. ממש חביב. רק הדלק מבאס.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
הרכב כרגע שווה 1000 שקל. לפירוק.

אם תמצא סוחר שמוכר לרש"פ אולי תקבל איזה 3000 ש"ח.

אחרי שתשכיב עליו חמישייה על הטסטים הוא יהיה שווה 8-9 אלף..

אגב, אף אחד לא חשב להפקיד את הרשיון כשהוא התחיל לעמוד?

זה יהיה אחלה אוטו ליומיום, אגב. ממש חביב. רק הדלק מבאס.

פה הטעות, אבא שלי לא נוהג לחשוב יותר מידי, וגם לא מת על משרד הרישוי...

בכל מקרה זה המצב חברים - או לשלם את החמישייה ואז להיות עם הרכב מה שאפשר ובו בזמן לנסות למכור אותו, או להשאיר אותו לעמוד ולהיות בלי רכב עד שאני ימצא רכב אחר (יהיה גם יותר קשה להשיג כסף)

פורסם

לקרוא לרכב הזה "נבלה" זה ממש לא במקום, אבא שלי נוסע על רכב כזה שנת 98 כבר 13 שנים, הוא יד שניה לרכב, הרכב מפורק כמעט לגמרי קוסמטית כי חנה בשמש כל חייו, אבל מבחינת אמינות הוא רכב מושלם אם אמינות מופתית, על המונה כבר 350,000 ק"מ והכל ברכב מקורי, הוחלף רק אלטרנטור פעמיים, ומכסה רדיאטור!

ומבחינת צריכת הדלק, אבא שלי עושה 1/14 בממוצע כבר הרבה שנים!

למכור או לא, החלטה שלך, אבל לא לזלזל באחד הרכבים המוצלחים של השנים 98/99.

פורסם

ההורים שלי קנו כריזמה כשהייתי בן 13 בשנת 98 (אני בחרתי!) מאז הרכב שימש אותם במשך עשור עם 200 אלף קילומטר, עבר אליי לשנתיים בלי העברת בעלות וחזר להורים שלי כרכב שני לפני 3 שנים. האוטו ללא שריטה עם 260 אלף יד ראשונה ונוסע כמו חדש (רק הבולמים קצת חורקים על במפרים :shock: )

מבחינת צריכת דלק אני הייתי נוסע על הכריזמה מירושלים לת"א על בסיס יומי במשך אותם שנתיים וקבוע הצריכה שלי הייתה 1:13. לא הייתי מגדיר אותה שתיינית בכלל.

• תוכן חדש...