Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou הביאו לפני כמה ימים נתונים פה שכיום החרדים גורעים מכול העבודה הפוטנציאלי 4%, ושב2026 אנחנו הולכים לקפוץ ל-13%.

זה לא עוד 30 שנה, זה עוד שלוש שנים.

אפשר גם לומר שיש קשר ישיר בין גובה הקיצבאות והסובסידיה לבין כמות החרדים שעובדים.

בתחילת שנות ה-2000 שהמענק על ילד הפך להיות סידרה הנדסית החרדים עברו לעבוד בטיפולי הפריה על האישה בבית.

עם הרכב הממשלה הנוכחי וחדל האישים , (שאתה גם מסכים שהוא חדל אישים שלא מעניינת אותו המדינה), אני מאמין שיגדילו את הקיצבאות והסובסידיה עם הזמן, בטח לא יקטינו, לכן העתיד ממש לא נראה וורוד. אתה בעצם מחכה לנס אפשר לומר. קצת אירוני.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כן, בעיות לא נפתרות מעצמן. ההשתלבות של החרדים בחברה הישראלית נגזרת אך ורק ממדיניות שמכריחה אותם להשתלב. אין משהו אחר. או לפחות עד היום לא היה משהו כזה. הבעיה היא שכל מי שניסה את זה בסופו של דבר שילם מחיר פוליטי, בגלל התלות הכללית של ההנהגה הישראלית בחרדים. זה כמו כדור שלג מתגלגל, בלי פתרון אמיתי. וכשהמדיניות היא הפוכה, ומעודדת אותם לא לדאוג לילדים שלהם לידע בסיסי שיאפשר להם להצליח בעתיד - לא חושב שיש סיכוי כלשהו שזה גם ישתנה.

כתבתי כבר לפני איזה עמוד וחצי: יש לכולנו איזו נטייה מובנית קצת לצפות לניסים, לא יודע למה. לא בטוח שבמקרה הזה יש לזה סיבה מספיק טובה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השמאל הסוציאליסטי הישראלי: צריך חינוך חינם מגיל 0, לממן מעונות יום, מענקי לידה, שירותי בריאות וכו׳..

הימין הדתי: חמישה חברי כנסת שיש להם ביחד 57 ילדים

image.thumb.png.1abb4122ef5f7fffcfe07617137ef05b.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם לקחו ימינה חזק מדי והגיעו לשמאל.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@פינדר

לפני 16 שעות, פינדר כתב:

די חזרת על מה שאמרתי.

הנה פה לוינסון מנסח את מה שרציתי לומר, בצורה יותר ברורה:

זה שני דברים שונים מהותית.

אני מדבר על כך ששני שינויים קטנים היו משנים את מפת המנדטים לחלוטין, למשל במקום חיבור של חד"ש-תע"ל, חיבור של מר"צ-חד"ש, וחיבור של תע"ל-בל"ד.

והופ כולם עוברים אחוז חסימה ויש 60 לממשלת נתניהו ו-60 נגד ממשלת נתניהו.

או שינוי פוטנציאלי אחר זה אחוז חסימה נמוך יותר.

לוינסון מדבר על העתיד, על כך שבטווח הארוך הבחירות הנוכחיות לא מאוד משנות, כי מקסימום היו מפסידים בבחירות הבאות או אלה שאחריהן.

הוא אגב טועה, מהותית, הציונות הדתית קיבלה המון קולות של חילוניים. הפכתם את הציונות הדתית לרע במיעוטו עבור ציבור חילוני.

לפני 15 שעות, פינדר כתב:

זה דומה למה שהיה בין סמוטריץ ובן גביר בבחירות קודמות. רק שהפעם ביבי הצליח לאחד אותם ולפיד לא.

זה תמיד המצב בין מפלגות כאלה.

ביבי הצליח לאחד כי אמנם בן גביר הסתמן כחזק יותר לפני האיחוד (הפעם), אבל ביבי יודע להבטיח פיצויים (לממש אותם זה עניין אחר, אבל הוא יודע להבטיח).

לפיד לא הצליח כי הוא לא ניסה יותר מדי, זה מאותו אסטרטג "גאון" שחשב לאכול מהעבודה ומרצ כמה שאפשר, עד שמרצ נראה שלא עוברת אחוז חסימה.

נו קוברינסקי גם הסביר את זה ביום שישי האחרון:

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

השמאל הסוציאליסטי הישראלי: צריך חינוך חינם מגיל 0, לממן מעונות יום, מענקי לידה, שירותי בריאות וכו׳..

הימין הדתי: חמישה חברי כנסת שיש להם ביחד 57 ילדים

image.thumb.png.1abb4122ef5f7fffcfe07617137ef05b.png

לא מפתיע שהם הסתדרו עם השמאל הסוציאליסטי במשך שנים 🤣

אבל ברצינות הם אף פעם לא היו בימין כלכלי.

===============================================

@Lior_Django

לפני 16 שעות, Lior_Django כתב:

אין זהות לאומית, זה חרטא.

החרדים לא לומדים בגרות.

הציונות הדתית לא עושה 3 שנים.

הבנים של החכים משס לומדים במוסדות של יהדות התורה וכו'.

זה פשוט מפגש של אינטרסים.

ביבי רוצה את השלטון.

הציונות הדתית מקבלת השפעה 

החרדים מקבלים תקציב, הגמוניה כמעט מוחלטת בשירותי הדת ושחרור מצהל

תבדוק מה זכאות לבגרות במגזר הערבי / בדואי.

תבדוק כמה אחוז גיוס בציונות הדתית לצה"ל, כמה אחוז משלימים שנתיים ו-8 (זה כבר לא 3 שנים), כמה נשארים בקבע וכמה יוצאים לקצונה, באחוזים כמובן.

ואז תשווה את זה לאוכלוסייה הבדואית.

או שתבדוק כמה אחוזי פטורים משירות ביטחון עושים שירות לאומי בציונות הדתית, ותשווה את זה לאוכלוסיה הערבית והבדואית.

ויותר גרוע מהגמוניה בשירותי הדת, רע"מ קיבלה הגמוניה כמעט בכל אספקט שעניין אותם (מישהו זוכר שהם "הקפיאו" את חברותם בקואליציה בגלל המהומות בהר הבית?)

אז כל מה שאתה אומר, יש לו תמונת מראה, רק שהפוזיציה קובעת שמשהו אחד נסבל, והשני לא. כשצריך לרצות את רע"מ וטיבי זה נסבל, כשצריך לרצות את ש"ס ויהדות התורה לא.

לפני 13 שעות, Lior_Django כתב:

ואלה יבחרו להתעסק עם הפלסטינים ועם מערכת המשפט ?🤣

זה לא במקום אתה יודע, ממשלה מסוגלת לעשות כמה דברים במקביל.

לפני שעתיים, Lior_Django כתב:

עד שביבי ילך ואז כל הקונסטרוקציה הזו בבעיה.

גם דרעי ייעלם בשלב כלשהו.

תסתכל בפרספקטיבה יותר רחבה, כל מי שיכל ויכול, מנסה לקחת את החרדים לצד שלו, החרדים ישבו גם בממשלות שמאל, שולמית אלוני אמרה שבשביל השלום היא תחבוש גם שטריימל וכו'.

וזה כי בניגוד למפלגות גדולות, אידיאולוגיות, אפשר לקנות אותם יחסית בפשטות ובזול.

לא צריך לקנות אותם בנאום בר אילן (כמו את לבני), או להפקיד אותם על המו"מ עם הפלשתינים (שוב לבני), וכו'.

@DareDevil

לפני 16 שעות, DareDevil כתב:

בחזוני אני רואה שר לענייני אינטרנט. 

כבר היה לנו אחד כזה, סוג של.

@יבגניפ

לפני 16 שעות, יבגניפ כתב:

כן ברור.

ואתה משום מה בסדר עם זה 😵

אבל במבחן התוצאה אני מניח שנראה יותר הגירה מישראל בשנים הקרובות, יותר הססנות של חברות זרות, לפחות בהייטקס, להשקיע פה, כנראה דעיכה כלכלית כלשהי שביבי לא יצליח לפתור כשהוא סוגר סופית את הדלת להשתלבות של החרדים בשוק העבודה של המאה ה-21.

זה Wishful thinking, חברות הייטקס לא משקיעות בישראל כי הן אוהבות או לא אוהבות את הממשלה.

זו חתיכת תפיסה של Woke, שאין לה כנראה אחיזה ממשית במציאות.

לגבי השתלבות החרדים - להבנתי (דרך חרדים שכן עובדים, ויש לנו מספיק כאלה אצלנו), זה ימשיך לקרות למרות ש"ס ויהדות התורה.

זה סוג חדש של חרדים, שלא רואים ערך בלוותר על מותרות החיים, וכן רוצים פרנסה טובה ונוחה. הם גם כאלה שבממוצע אצלנו מביאים 3-4 ילדים.

נחכה ונראה מה יקרה, להערכתי כשזה יגיע לנקודה קריטית זה יתפוצץ לתוך עצמו (מה שנקרא Implode).

זה dead end. אתה יכול לפנטז על רפורמות במערכת המשפט או איזו מכת מחץ לטרור. אבל בסופו של דבר בחרתם להוביל את המדינה הזו לסוף שלה. ואם לא לסוף אז להפיכתה למדינת דת דרג ת בערך.

כי לתת את ההגה לבל"ד, תע"ל, חד"ש ואפילו רוב רע"מ זה לא להוביל את המדינה הזו לסוף שלה?! כאילו באופן ממש מילולי.

ואז אחרי שהם ישמידו את המדינה היהודית ויקימו במקומה עוד מדינת דת דרג ת (אבל מוסלמית!) הם גם יסגרו איתנו את החשבון.

ואז שום הייטקס לא יעזור לך, ולא לי, ולא לכל אחד אחר שאינו מוסלמי.

לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

בינתיים, אגב, הם מבטיחים הדתה, הדתה ועוד קצת הדתה. אבי מעוז כבר הבטיח שלא תהייה תחבורה ציבורית בשבת. בשביל מה? הכי טוב תכנון מפוזר מוטה רכב פרטי. חינוך ליהדות וערכים גם יוריד את מספרי ההרוגים בתאונות הדרכים וגם ירפא את הסרטן של מי שחולה בגלל הזיהום.

אתה מדבר על ח"כ אחד, בקואליציה של 65, שהוא במקום 11 מתוך 14 או 15 (עוד לא נסגר).

קח בפרופורציה, תנשום עמוק, יש סיכוי טוב שביבי זורק את מעוז יחד עם בן גביר לאופוזיציה.

לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

אגב נקודות אור נוספות: אותו מספר המצביעים הצביע גם לגוש הדתי וגם לצד השני. אני יודע שהצד השני כולל גם מפלגות כמו בל"ד. ובכל זאת, אם מסתכלים קדימה, אולי עדיין יש כאן סיכוי לשלטון לא דתי עוד 4 שנים או פחות. ואולי אני קצת יותר מדי אופטימי, אבל מאתמול זה נראה גם חלקי ממצביעי הגוש הדתי קצת נבהלו מהתוצאה. ואולי עד 2026 יבינו שגם אם הגוש הזה פוגש אותם חלקית במקום אחד - הוא לא משרת אותם באף מקום אחר במציאות.

יסלח לי כבודו, אבל ה-2 מיליון מצביעים לגוש "לא ביבי", מינוס בל"ד, מינוס חד"ש-תע"ל (שגם אתה לא רוצה אותם בקואליציה), מגיע לקצת פחות מ-1.9 מיליון.

וזה עדיין כולל את רע"מ, אם נוריד גם אותם אז זה 1.7 מיליון.

לא לדבר על כך שרע"מ היא באופן מובהק מפלגה דתית. וגם חד"ש (קומוניזם זה סוג של דת). וגם בל"ד למרות המודעות שלהם (משל היו פרסומים לקליניקה לרפואת שיניים)

זה עדיין ניצחון מובהק ככה או ככה.

סיכוי לשלטון לא דתי זה אם ניפרד מהתפיסה של ביבי או לא ביבי, לא בשום דרך אחרת.

לפני 37 דקות, יבגניפ כתב:

כן, בעיות לא נפתרות מעצמן. ההשתלבות של החרדים בחברה הישראלית נגזרת אך ורק ממדיניות שמכריחה אותם להשתלב.

כבר שנים ארוכות שאין מדיניות שמכריחה חרדים להשתלב, ובכל זאת הם משתלבים.

@hans

לפני 16 שעות, hans כתב:

לסער היה מספיק שכל/מזל לתפוס לאן הרוחות נושבות והוא ניצל מהעניין, להבדיל מליברמן שנחלץ בעור שיניו ושקד שפעלה כמו deer in the headlights. התבלבלה לה תגובת ה-fight or flight והיא פשוט קפאה במקום.

אתה מתכוון היה לו מספיק שכל לתפוס טרמפ 🤣

שקד נראה שהמשיכה בריצה באופן מתואם עם הליכוד, ניחוש שלי שבתמורה לכך היא תתמודד בפריימריס הבאים בליכוד.

לפני 16 שעות, hans כתב:

לא יודע איך לנסח את זה בצורה שאיננה מוציאה אותי מיזוגן אבל הפספוס של מרצ/עבודה נראה כמו קטע קלאסי של שתי נשים בתפקידי ניהול שחשות מאיומות האחת מהשנייה רק בגלל שהאחרת היא גם אישה. בחיי שאני לא מיזוגן. נו, יש לזה מונח, אני בטוח.

לדעתי זה לא עניין של מאוימות אחת מהשנייה, נראה לי כמו חשש של מיכאלי שאיחוד כזה יביא נניח רק 6 מנדטים, ואז מה? 3 לעבודה ו-3 למרצ? עדיף לה לרוץ לבד ולקחת 5.

מבחינת הגוש זה כמובן קטסטרופלי, אבל מבחינת מיכאלי? עדיף בהרבה.

הן יתאחדו רק כששניהם יהיו תחת אחוז החסימה.

@oryo

לפני 14 שעות, oryo כתב:

תחזית: גנץ מזדחל לממשלת גוש ביבי (המלאה, כמובן) בתור עלה תאנה, מתוך קריאה לאחדות כאילו זה משפיע על משהו חוץ מהג'ובים - ובלי נבנה מה אחדות גורסת. הלוואי שהציונות הדתית תמנע את זה אבל בפועל זה ישרת אותם מצוין כשיצטרכו תירוצים בעתיד. 

במצב הנוכחי, ביבי לוקח את החרדים וגנץ וזורק את הציונות הדתית לכלבים.

כי זה ביבי, וזה מה שביבי עושה כשהוא יכול.

ואם את זה הוא לא יצליח, הוא ינסה להפריד בין סמוטריץ' לבן גביר ולקחת רק את סמוטריץ' עם גנץ והחרדים.

כבר אמרתי לפני הרבה עמודים, זה משרת את כולם חוץ מאחד, בן גביר שמו.

זה משרת את ביבי שיספר שהקים ממשלת איחוד, שמייצגת את רוב חלקי העם, שזה צו השעה וכו'. באופן שקט זה הורג את האופציה לרפורמה במערכת המשפט (מה שמשרת את נתניהו).

זה משרת את גנץ שלא הולך למדבר הפוליטי, ומתרץ זאת בכך ש"מנע ממשלה עם בן גביר", והוא גם יצליח בזה, בטווח הארוך זה יביא לו מנדטים מלפיד, סער (שאותו כנראה יזרוק החוצה בשלב מסוים).

זה משרת את החרדים (אין שום תחרות בנושאים דתיים בתוך הקואליציה, כמו מי יקבל משרד הדתות, ואיזה רבנים ימנו וכו').

ואם הוא צריך ולוקח גם את סמוטריץ', אז סמוטריץ' כבר חצי מוכן לזה, אפילו את החגיגות אחרי הבחירות הם עשו בנפרד, במטות נפרדים לחלוטין.

שים לב מי דורש עכשיו מו"מ בזק להקמת ממשלה, מי הלחוץ לסגור הכל עכשיו ומהר - סמוטריץ'. הוא אומר בואו לכפר המכבייה ל-3 ימים מרוכזים, נגיע לנשיא כבר עם ממשלה מוכנה.

הליכוד לא לחוץ בכלל, החרדים בכלל שאנטי בנטי. כי המקום שלהם תפור וסגור. סמוטריץ' לחוץ כי בקלות ביבי יחליף אותו בגנץ, אם רק גנץ יסכים.

לפני 14 שעות, oryo כתב:

אם גנץ לא יצא אפס (בספק גדול), אז עם ההישג של הציונות הדתית אני מקווה שהם ידרשו תיק בטחון / חוץ וכו', תכלס מגיע להם. בן גביר בביטחון הפנים וסמוטריץ בביטחון יכול להיות נסיון מעניין

הדעה שלי היא שאני לא רוצה את סמוטריץ' בביטחון בכלל, אני מעדיף את גלנט. החשש שלי הוא שמערכת גדולה כמו משרד הביטחון (שזה צה"ל+++) יפרפרו אותו חופשי חודשי, אני חושב שעדיף שהוא יילך למשרד האוצר (הוא ימין כלכלי מובהק, זה טוב לנו, והוא לא יחשוש מרפורמות).

בן גביר בביטחון הפנים זה יהיה בהחלט ניסוי מעניין, אני רק חושב שהדרך לשם עוברת בכישלון עם גנץ קודם. ולא בטוח שזה ייכשל עם גנץ.

@vadim6385

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

אם שמשון ויובב האלה יהיו שרי בטחון משהו, יהיה כבר יותר בטוח באוקראינה.

אתה מוכן שאם בן גביר שר לבט"פ וסמוטריץ' שר ביטחון, אתה הולך לאוקראינה לשנה?

@Potato

לפני 13 שעות, Potato כתב:

מקווה שהם ידעו לנצל את אנשי המקצוע שמתחתם לקבל החלטות ולא ירוצו עם אידאולוגיה עיוורת.

כמו ההחלטה לפתוח את המחסום בחברון לתנועת כלי רכב פלשתיניים, שפחות מחצי שנה לאחר מכן עבר משם מחבל שרצח בן אדם שקנה במכולת?

אגב מהניסיון במשרד התחבורה, סמוטריץ' יודע להשתמש באנשי המקצוע מצוין, הוא קיבל המון קומפלימנטים על הקדנציה הקצרה שלו.

לפני 13 שעות, Potato כתב:

רק שלא ידחפו לכניסה קרקעית נרחבת.

כל השאר נפתור איכשהו.

הפוך גוטה, הם דווקא בעד צמצום כניסות קרקעיות כל עוד ניתן, ותקיפות מהאוויר באופן הרבה יותר נרחב.

כמו גם הרבה יותר חיסולים במקום מעצרים (שמעצר זה בהכרח כניסה קרקעית).

@DubelBoom

לפני 12 שעות, DubelBoom כתב:

אני חושב שבחצי שנה האחרונה ראינו שאפשר להתמודד עם עזה ביעילות בלי סיכון חיי חיילים, ועם פגיעה מינימלית בתושבי עזה.

זה לא מייצג, המבצע האחרון היה דומה ל"חגורה שחורה" ולא ל"שומר החומות".

שניהם נגד אותה קבוצה מצומצמת יחסית (גא"פ, בלי חמאס), שניהם נמשכו 3 ימים, בשניהם חוסלו מפקדי הגא"פ בכירים, בשניהם נורו רקטות לישראל בזמן המבצע, בשניהם לא הייתה כניסה קרקעית, בשניהם לא היו הרוגים ישראלים, ומספרים דומים של מחבלים פלשתינים (20 מול 26).

ב"עלות השחר" הגא"פ שיגר פי 3 רקטות בערך מאשר ב"חגורה שחורה", זה ההבדל העיקרי.

לפני 3 שעות, DubelBoom כתב:

מספר המצביעים באמת מרגיש כמו נקודת אור קטנה, אבל נראה לי שתמיד גוש ה''שמאל'' יהיה מפוצל יותר מהימין, תמיד יהיה לו יותר קשה להקים ממשלה, דבר שמשאיר את ביבי והימין ביתרון די קבוע.

3 מפלגות דתיות + הליכוד תמיד תהיה קואליציה יציבה יותר מ7 מפלגות שמאל קטנות עם עקרונות שונים.

בחירות 2019 מועד א' מבקשות שתסתנכרן.

בדיוק מוחלט, מה שקרה הפעם לגוש השמאל-ערבים, קרה אז לגוש הימין.

זהות והימין החדש לא עברו, ובמקום 65 מנדטים לימין (לפי כמות הקולות) - היו רק 60.

ואז המצב היה אפילו יותר גרוע, כי לימין החדש היו חסרים כ-1400 קולות ולא כ-15K כמו למרצ. כלומר יותר קולות נשרפו תחת אחוז החסימה.

@Pika007

לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

אין פה קשר לשנאה.

אני רואה מולי אדם שמבעיר כל מקום שהוא נמצא בו, שרץ קודם כל עם אקדח שלוף לכל זירה שיש בה 0 סכנה, ששולף נשק חם על אנשים תמימים, שהורשע בעבר בטרור, שמסתובב עם בריונים מתוקף תפקידו בשביל לתקוע אצבע בעין של כל מי שהוא יכול תוך כדי שאחרים שומרים עליו, עם 0 עשיה מאחוריו ו 0 אג'נדה סדורה בנושאים החשובים. 

לא איכפת לי איך קוראים לאדם כזה, מאיפה הוא בא, מה הרקע שלו ואיפה הוא גדל- יש לו מבחינתי 0% התאמה לכל תפקיד בממשלה או בפרלמנט של מדינה, בוודאי ובוודאי מדינה עם מציאות מורכבת כמו שלנו.

שקילות, סבלנות ומתינות הן תכונות דרושות מבחינתי לכל אחד שרוצה להגיע לתפקיד ציבורי. האם בן גביר הוא אדם שאתה רואה אצלו את התכונות האלו?

לא ידעתי שיש וועדת סינון לתפקידים בממשלה.

כל החבר'ה של הממשלה הנוכחית עברו את הוועדה?

לפני 10 שעות, MZN כתב:

מאוד קיוותי שמישהו לא יעלה את השטות הזאת על סיכון חיילי גולני. ההורגים מצוק איתן היו חברי כיתתי בגולני, ישנו לידי במשך חצי שנה. קיוויתי מאוד שפה לפחות לא יזלזלו בזיכרם על ידי ציטוט חצאי משפטים מלאי הסתה של האפס סגול השיער.

זה לא חצאי משפטים, תראה את הנאום המלא שלו, סיפר וסיפר וסיפר, זה לא 3 שניות חתוכות.

לפני 10 שעות, MZN כתב:

מחשבה עצמאית של ילד בן 12.

מי מצטט את השיט הזה? מתי אי פעם יצאנו למבצע בלי חיל רגלים? למה זה אם לא בשביל הומניות? יכלנו לשטח את עזה עם חיל האוויר ולסיים סיפור, איי פעם לפני גנץ עשינו את זה? אז למה הציטוט המפגר הזה קשור?

א. יצאנו למבצעים גם בלי, "חגורה שחורה" ו"עלות השחר" כדוגמה, ממש לא מזמן

ב. אפשר לצאת למבצע עם חיל רגלים, אין בין זה שום קשר למה שגנץ מספר בעצמו

קודם ביקשו לפנות את בית החולים, ואז ירו על חיילי גולני מתוך בית החולים, וחיילי גולני רצו להשיב באש, אבל הוא אמר להם לחכות, ואז הם דיברו שוב עם מנהל בית החולים שיוודא שכולם פונו, והוא אומר במפורש "ולקחנו סיכון על חשבון חיילי גולני, אני באופן אישי".

זה כבר לא הומניות, זה טירוף מערכות. על זה מדברים שאומרים שחיילים בשדה הקרב עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

חיילים, בשדה הקרב, לא מקבלים אישור לפתוח בירי בחזרה למקורות אש, כי הרמטכ"ל רוצה לוודא שחס וחלילה אין שם אף אחד.

@falou

לפני 5 שעות, falou כתב:

לפיד לאוצר, ואז מושך ידו מכל ניהול משבר הדיור (שנמשך מאז), רק בשביל להגיד: נתתי ללפיד לעשות מה שהוא רוצה, נראה אם יצליח.

משבר הדיור קיים הרבה לפני שלפיד הגיע לפוליטיקה, תזכור שהוא התמנה במרץ 2013, וב-2012 זה כבר התפוצץ ב"מחאת רוטשילד" וכו'.

לפני 5 שעות, falou כתב:

וזו לא אופטימי, זה רע מאוד. אני אולי לא מסכים עם מיכאלי על כלום, אבל היא עדיין יכולה, אולי, קצת לתפקד כשרת המשהו. אולי.

מה בניסיון שלה בתפקידה כשרת התחבורה אומר לך שהיא יכולה לתפקד כשרת משהו?

אולי כשרה ללא תיק, יש עדיין כאלה?

@farkash7

לפני כשעה, farkash7 כתב:

עם הרכב הממשלה הנוכחי וחדל האישים ,

טעות פרוידיאנית?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האנשים בתמונה זו הסיבה שהשמאל הישראלי מת. אף אחד מאיתנו לא רוצה לממן אותם ואת הילדים שלהם. לצערי לא בעבודה ולא במרצ לא מבינים את זה. עוד יותר לצערי לא קמה אלטרנטיבה שפויה לזה שהיא לא יאיר לפיד.

Just now, m3x7r3m3 כתב:

זו חתיכת תפיסה של Woke, שאין לה כנראה אחיזה ממשית במציאות.

אני לא יודע לדבר במספרים כי אני לא יזם. אבל בצורה חד משמעית הנושא הפוליטי קיים בתחום. חלק מחבריי חוו את זה כשפגשו משקיעים בשלבים שונים ונדרשו להסביר את הדעות הפוליטיות שלהם.

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי לתת את ההגה לבל"ד, תע"ל, חד"ש ואפילו רוב רע"מ זה לא להוביל את המדינה הזו לסוף שלה?! כאילו באופן ממש מילולי.

נראה לי שכבר ניהלנו את השיחה הזו. אין לי עוד משהו חדש להוסיף.

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

סיכוי לשלטון לא דתי זה אם ניפרד מהתפיסה של ביבי או לא ביבי, לא בשום דרך אחרת.

זה גם נכון, אבל ברמה מסוימת. אין לי כח להתווכח איתך שוב על עניין שילוב הערבים בשלטון. אבל גם חלק די גדול ממצביעי הליכוד כנראה רוצים מדינת דת. אם זו מדינת דת יותר שפויה ממה שיביאו לנו נבחרי הציבור שלך והחרדים? כנראה שכן.

אגב כבר מצטטים בתקשורת בכירים מהציונות הדתית שאומרים שחיזוק יהדותה של ישראל ונושא דת מדינה זה משהו שהם מתכוונים לקדם. תודה ליאור.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה בטח 57 נכדים ולא ילדים..

אתם גם שוכחים שהקצבאות ירדו בממשלה שהיו בה חרדים.

בסוף הקצבאות האלה באות מהמיסים.

אתה לא יכול לקחת גם מהמיסים וגם להגדיל את הקצבאות. ישראל תפשוט את הרגל.

פורסם
לפני 9 דקות, m3x7r3m3 כתב:

משבר הדיור קיים הרבה לפני שלפיד הגיע לפוליטיקה, תזכור שהוא התמנה במרץ 2013, וב-2012 זה כבר התפוצץ ב"מחאת רוטשילד" וכו'.

זה נכון. ביבי לא פתר את הבעיה מתחילתה. אחרי זה הוא הוסיף חטא על פשע והשתמש בה כדי לטרפד את לפיד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ליאור,

דיברו על כך שהזהות היא אחידה ב"גוש הלאומי".

היא לא.

בזמן משבר, אתה לא מחפש עוד משבר, אלא אם אתה רוצה לסיים כמו ברזיל או ארגנטינה או טורקיה או פולין.

פורסם
לפני 4 דקות, Lior_Django כתב:

זה בטח 57 נכדים ולא ילדים..

אתם גם שוכחים שהקצבאות ירדו בממשלה שהיו בה חרדים.

בסוף הקצבאות האלה באות מהמיסים.

אתה לא יכול לקחת גם מהמיסים וגם להגדיל את הקצבאות. ישראל תפשוט את הרגל.

ילדים

פורסם
לפני 1 דקה, Lior_Django כתב:

זה בטח 57 נכדים ולא ילדים

ילדים!!!

גופשטיין - 8 ילדים

אייכלר - 14

סטרוק - 11

אתה מוזמן להמשיך ולבדוק

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

קודם ביקשו לפנות את בית החולים, ואז ירו על חיילי גולני מתוך בית החולים, וחיילי גולני רצו להשיב באש, אבל הוא אמר להם לחכות, ואז הם דיברו שוב עם מנהל בית החולים שיוודא שכולם פונו, והוא אומר במפורש "ולקחנו סיכון על חשבון חיילי גולני, אני באופן אישי".

היית שם?

אתה יודע על איזה סיכון מדובר?

יש לך מושג איזה השלכות היו לפגיעה בחולים או ברופאים בתוך בית חולים?

העובדה היא שאף חייל לא נפגע אז כנראה שהסיכון היה מחושב ונכון.

חיילים הרבה פעמים מסתכנים בשביל פעולות כירורגיות וזה כנראה מה שקרה כאן. לקבוע שההחלטה נכונה או לא נכונה רק בגלל שזהיא התקבלה זו שטות גמורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

האנשים בתמונה זו הסיבה שהשמאל הישראלי מת

הוא ממש לא מת, הוא חזר בתשובה ושם כיפה שחורה.

ש"ס ויהדות התורה הם ה-הגדרה של שמאל.

לפני 22 דקות, SlowRide כתב:

הם לקחו ימינה חזק מדי והגיעו לשמאל.

בדיוק זה.

אנשים פה לא מבינים מה זה ימין באמת. תראו את טראמפ או את ניקסון, ותבינו ימין מהו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה לא חצאי משפטים, תראה את הנאום המלא שלו, סיפר וסיפר וסיפר, זה לא 3 שניות חתוכות.

א. יצאנו למבצעים גם בלי, "חגורה שחורה" ו"עלות השחר" כדוגמה, ממש לא מזמן

ב. אפשר לצאת למבצע עם חיל רגלים, אין בין זה שום קשר למה שגנץ מספר בעצמו

זה כבר לא הומניות, זה טירוף מערכות. על זה מדברים שאומרים שחיילים בשדה הקרב עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

חיילים, בשדה הקרב, לא מקבלים אישור לפתוח בירי בחזרה למקורות אש, כי הרמטכ"ל רוצה לוודא שחס וחלילה אין שם אף אחד.

זה לא טירוף מערכות ולא נעליים, פעולות מסוג זה קורות על בסיס יום יומי, גם כאן וגם בצבא ארה״ב. אם זה כזה טירוף, סגול השיער לא היה חייב לשבח אותו ולהאריך לו את הכהונה... 

תכף תספר לי שבן גביר ישנה את נהלי הפתיחה באש וכל הערבים יפחדו? 

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

@יבגניפ

לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע לדבר במספרים כי אני לא יזם. אבל בצורה חד משמעית הנושא הפוליטי קיים בתחום. חלק מחבריי חוו את זה כשפגשו משקיעים בשלבים שונים ונדרשו להסביר את הדעות הפוליטיות שלהם.

אתה מדבר על השקעות של קרנות, בניגוד לחברות שפותחות מרכזי פיתוח.

זה שני דברים שונים לחלוטין.

לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

נראה לי שכבר ניהלנו את השיחה הזו. אין לי עוד משהו חדש להוסיף.

אני רק מבהיר, שהסוף יכול להיות "כמדינה חילונית-ליברלית" (ואולי לא), אבל יכול להיות גם מילולי, הסוף של מדינת "ישראל" והפיכתה ל"סוריה הדרומית" או "פלשתין הגדולה".

כי מהדברים שלך זה משתמע שרק הראשון קיים, והשני לא.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

זה גם נכון, אבל ברמה מסוימת. אין לי כח להתווכח איתך שוב על עניין שילוב הערבים בשלטון. אבל גם חלק די גדול ממצביעי הליכוד כנראה רוצים מדינת דת. אם זו מדינת דת יותר שפויה ממה שיביאו לנו נבחרי הציבור שלך והחרדים? כנראה שכן.

אתה מתכוון למצביעים דתיים בליכוד כן?

קח בחשבון שאם הם לא יצביעו לליכוד, הם יילכו לסמוטריץ' כן?

עדיף לך שהם יצביעו לליכוד.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

אגב כבר מצטטים בתקשורת בכירים מהציונות הדתית שאומרים שחיזוק יהדותה של ישראל ונושא דת מדינה זה משהו שהם מתכוונים לקדם. תודה ליאור.

משהו קונקרטי או סיסמאות?

כי אני בעד לבחון כל סוגיה בפני עצמה.

ובבקשה.

===============================

@falou

לפני 6 דקות, falou כתב:

זה נכון. ביבי לא פתר את הבעיה מתחילתה. אחרי זה הוא הוסיף חטא על פשע והשתמש בה כדי לטרפד את לפיד.

הוא לא פתר אותה (בגלל זה אני גם לא הצבעתי לו מאז 2009), מצד שני הוא גם לא יצר אותה.

אגב אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל מנהיג של מפלגה בקואליציה, ועוד מפלגה גדולה יחסית כמו יש עתיד ב-2013, השר הבכיר בה, הוא לא "שר של ראש הממשלה", במובן של "לפיד עובד אצל ביבי", בהרבה מובנים זה הפוך, ראש הממשלה כפוף לסחיטות של ראשי המפלגות בקואליציה שלו.

עובדה, כשמבחינת ביבי לפיד עבר את הקו, תוצאת הפיטורים שלו הייתה יציאה לבחירות.

@Lior_Django

קצת "רכבתי" עליך בהקשר של הזהות האחידה כדי להסביר שאין באמת זהות אחידה באף קואליציה שהייתה בעשרות השנים האחרונות.

ה"זהות" ב"גוש הלאומי" הוא מדיני-ביטחוני ניצי בעיקרו (וגם זה לא באופן מלא, ביבי הוא ממש לא סמן ימני בליכוד).

לפני 14 דקות, Lior_Django כתב:

בזמן משבר, אתה לא מחפש עוד משבר, אלא אם אתה רוצה לסיים כמו ברזיל או ארגנטינה או טורקיה או פולין.

זה לא קשור למשבר, התעסקות עם הפלשתינים אנחנו כל הזמן מתעסקים איתם, כבר יותר מ-100 שנה.

השאלה היא לא אם מתעסקים או לא, אלא איך.

@Night Driver

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

היית שם?

אתה יודע על איזה סיכון מדובר?

יש לך מושג איזה השלכות היו לפגיעה בחולים או ברופאים בתוך בית חולים?

העובדה היא שאף חייל לא נפגע אז כנראה שהסיכון היה מחושב ונכון.

חיילים הרבה פעמים מסתכנים בשביל פעולות כירורגיות וזה כנראה מה שקרה כאן. לקבוע שההחלטה נכונה או לא נכונה רק בגלל שזהיא התקבלה זו שטות גמורה.

תקשיב לגנץ, הוא לכאורה היה שם לא?

הוא אומר שירו על החיילים.

אח"כ גם פורסם איפשהו (אני אחפש) שבית החולים כבר היה ריק מחולים ורופאים, והעיכוב רק איפשר למחבלים לתקוף חיילים עם ידיים קשורות מאחורי הגב.

לא מדובר על פעולה כירורגית, מדובר על השארה של חיילים תחת אש, למשך זמן רב, בלי יכולת תגובה, בלי צורך צבאי, אלא כדי לדגדג לגנצוש את החוש המוסרי שלו.

כדי שניישר קו, מדובר על בית החולים "וופא" שנמצא בסג'עייה (מוכר לך השם של השכונה? גולני, סג'עייה, צוק איתן... מדגדג משהו?), הדיווחים משם היו כאלה:

וואלה:

ציטוט

ההחלטה לתקוף את בית החולים וואפא שבשג'אעיה התקבלה אחרי שצה"ל זיהה ירי מתמשך של נ"ט ונשק קל מתוכו לעבר הלוחמים בשטח. טרם התקיפה התריע צה"ל על כוונתו להפציץ. לא ידוע על נפגעים

...

צה"ל תקף הבוקר (רביעי) את בית החולים "וואפא" באזור שג'אעיה שברצועת עזה. זאת, בשל ירי טילים נגד טנקים לעבר כוחותינו מתוך בית החולים, וכן בשל העובדה שהמתחם שימש כחדר פיקוד ושליטה לאנשי החמאס והג'יהאד האיסלאמי. טרם ההפצצה באזור, הודיע צה"ל ליושבי בית החולים להתפנות מהמקום. עד כה לא התקבלו דיווחים על נפגעים.

...

מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף יואב מרדכי העביר התראות חוזרות ונשנות לארגונים בינלאומיים, למנהל בית החולים הפלסטיני באופן ישיר ואף לגורמים פלסטינים נוספים - אולם ככל הנראה זה לא הועיל להפסקת האש. לפי דובר צה"ל, הירי הוסיף והתגבר גם בשעות האחרונות תוך סיכון הלוחמים הפועלים במרחב, ועל כן הוחלט לתקוף מוקדי טרור פעילים במתחם בית החולים.
...

אחרי ההפצצה נשמעו במתחם בית החולים פיצוצי משנה, דבר המעיד על אפשרות שבמקום אוחסנו אמצעי לחימה.

למי שלא יודע, חדר פיקוד ושליטה הופך מטרה אזרחית לצבאית, ולכן מופללת. וגם מחסן נשק הופך מטרה אזרחית לצבאית.

נעבור לטמקא:

ציטוט

צה"ל תקף בבית החולים וופא: "מחבלים ירו עלינו מהחלונות"

...

לראשונה מפתיחת מבצע "צוק איתן", תקף צה"ל מוקדי טרור פעילים במתחם בית החולים וופא, כחלק מהפצצה מאסיבית. דובר צה"ל מסר בצהריים (יום ד') כי תקיפת יעדי הטרור במתחם בית החולים שבשכונת סג'עייה בעיר עזה התבצעה לאחר ימים ארוכים שבהם נורתה אש מתוך מתחם בית החולים, בין בנייניו ועל ידי מחבלי חמאס. לפי דובר צה"ל, הירי מתוך המתחם לעבר כוחות צה"ל כלל ירי נשק קל וירי נ"ט: "מתחם בית החולים שימש להפעלת חדרי מלחמה ופיקוד של חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני". צה"ל טוען שבשעות הצהריים חוסלו 10 מחבלים בהיתקלות בדרום הרצועה.

...

בהודעה נאמר כי מתאם פעולות הממשלה בשטחים העביר התראות חוזרות ונשנות לארגונים בין-לאומיים, למנהל בית החולים הפלסטיני באופן ישיר ולגורמים פלסטינים נוספים: "הירי הוסיף והתגבר גם בשעות האחרונות תוך סיכון כוחותינו. על כן הוחלט בצה"ל לתקוף מוקדי טרור פעילים במתחם בית החולים". לפי דובר צה"ל, בעקבות התקיפה אירעו פיצוצי משנה אדירים המעידים על הימצאות אמל"ח רב בתוך בית החולים.

...

בצבא אמרו כי חיל האוויר מיקד תקיפתו באמצעות מסוקי קרב וכלי טיס שונים לעבר מקורות הירי מבית החולים, בניסיון להימנע מהריסת המתחם הרפואי כולו וכדי לא לגרום לקריסתו. לפי גורמים צבאיים המחבלים השתמשו בחלונות חדרי בית החולים כדי לירות ממקלעים ומעמדות נ"ט לעבר כוחות צה"ל באזור. לפי צה"ל, קציני מתאם פעולות הממשלה בשטחים שוחחו לפני התקיפה עם גורמים פלסטינים ברצועה כדי לוודא שאין חולים ומאושפזים בלתי מעורבים בבית החולים.

...

בית החולים וופא מוגדר בית חולים שיקומי. גורם ברצועת עזה המעורה בפרטים אמר ל-ynet כי מנהל בית החולים וופא סירב במשך ימים בשבוע שעבר (לפני הכניסה הקרקעית) לבקשות חוזרות ונשנות שהועברו אליו מגורמים בינלאומיים, אשר הפצירו בו לפנות אותו מחשש לתקיפה ישראלית. הגורם העריך כי מנהל בית החולים לא חשב שצה"ל יתקוף את המבנה.

...

לבסוף נאות המנהל לפנות את בית החולים זמן קצר לפני תקיפת המשגר שנמצא בסמוך אליו, אך לא הושלם פינוי כל החולים השיקומיים. מנהל בית החולים אמר בשבוע שעבר ל-ynet כי צה"ל העביר הודעות טלפוניות לבית החולים לפני התקיפות. יש לציין כי פעילים בינלאומיים זרמו לבית החולים מאז שהחלו אזהרות צה"ל בכדי לשמש סוג של מגן אנושי נגד תקיפתו.

הבנו בשביל מה גנץ חיכה עוד ועוד? כי מנהל בית החולים שימש כ-Front עבור חמאס וג'יהאד איסלאמי, בתוך בית החולים אוחסן אמל"ח והיו חדרי פיקוד וחמ"לים, ומנהל בית החולים סירב לפנות את החולים ואפילו הביא פעילים בינלאומיים שישמשו מגן אנושי, כדי שצה"ל לא יתקוף מפקדות של חמאס :screwy:

ועוד מטמקא:

ציטוט

לפי דובר צה"ל, הירי מתוך המתחם לעבר כוחות צה"ל כלל ירי נשק קל וירי נ"ט: "מתחם בית החולים שימש להפעלת חדרי מלחמה ופיקוד של חמאס והג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני". כמו כן, בבית החולים קיימת עמדת תצפית אשר משמשת לאיסוף מודיעין על כוחותינו למטרות לחימה. במתחם בית החולים יש מספר פתחים של מנהרות טרור המשמשות את חמאס.  בית החולים נטוש לגמרי, ריק מחולים ומאנשי צוות ונמצאים בו פעילי חמאס בלבד היורים ללא הפסקה לעבר כוחותינו. מתמונות שנראו במהלך התקיפה ומפיצוצי משנה בעקבותיה ניכר כי במקום אוחסנה כמות רבה של אמצעי לחימה.

אז מה? המקום היה נטוש לגמרי, ורק ירו ממנו על חיילים שלנו, אספו עליהם מודיעין, ומתוכו היו מנהרות.

אולי נלך למאקו?

ציטוט

שימו לב לסרטון הבא - לכאורה בית החולים וואפא סיפק שרותי רפואה לחולים. מעשית, כפי שניתן לראות, הוא סיפק שירותים גדולים יותר לארגוני הטרור. ניתן לראות שהם שיגרו מבית החולים רקטות ואף ירו על כוחות צה"ל שפעלו באזור. צה"ל זרק כרוזים, התקשר שוב ושוב ושלח למעלה מעשר התראות שונות לפני שתקף את המקום. אגב, הפעולות האלה של צה"ל סייעו אומנם במניעת ירי על אזרחים, אך גם סיפקו למחבלים את הזמן לעזוב את המקום עם ציוד הלחימה שלהם, ציוד שסביר להניח שישתמשו בו במקומות אחרים. עדיין, כפי שניתן לראות מפיצוצי המשנה, היה שם הרבה מאוד ציוד לחימה.

@vadim6385

לפני 29 דקות, vadim6385 כתב:

הוא ממש לא מת, הוא חזר בתשובה ושם כיפה שחורה.

ש"ס ויהדות התורה הם ה-הגדרה של שמאל.

בדיוק זה.

אנשים פה לא מבינים מה זה ימין באמת. תראו את טראמפ או את ניקסון, ותבינו ימין מהו.

ש"ס ויהדות התורה לא היו אפילו ימין מדיני עד לשנים האחרונות.

ש"ס הייתה שותפה לממשלת רבין וכו'.

@MZN

לפני 23 דקות, MZN כתב:

זה לא טירוף מערכות ולא נעליים, פעולות מסוג זה קורות על בסיס יום יומי, גם כאן וגם בצבא ארה״ב. אם זה כזה טירוף, סגול השיער לא היה חייב לשבח אותו ולהאריך לו את הכהונה... 

אמ-אמא של הטירוף מערכות.

כל יום משאירים חיילים תחת אש נגד טנקים בלי יכולת תגובה? זה חדש לי

ואתה צודק, הוא לא היה חייב להאריך לו את הכהונה או לשבח אותו, בגלל זה הוא גם לא קיבל את הקול שלי.

אגב תסתכל על הלינק הזה:

ציטוט

אנחנו רוצים להראות לכם גם את הסרטון הבא, בו ניתן לראות גנרל בריטי שבעבר פיקד על כוחות נאט"ו באפגניסטן. במסגרת עדותו של הגנרל הבריטי בפני וועדה של האום, הוא מספר על הרזומה הקרבי והפיקודי שלו, כאמור גם באפגניסטן, אבל גם במקדוניה, מלחמת המפרץ השנייה ושלל מקומות נוספים: "על פי הידע שלי והניסיון המבצעי שלי, אני יכול להגיד את הדברים הבאים: הישראלים עשו יותר מאמץ למנוע פגיעה באזרחים ושמרו על זכויות אדם יותר מכל צבא אחר בהיסטוריה של המלחמה. ישראל עשתה זאת כשהיא מתמודדת עם אויב שבאופן מכוון הסתתר מאחורי מגן אנושי של האוכלוסייה האזרחית". הוא גם אמר כי "חמאס, כמו חיזבאללה, הם מומחים בהשפעה על האג'נדה התקשורתית".

עלק על בסיס יומי, גם בצבא ארה"ב, הנה גנרל בריטי, שנלחם במלחמות כולל מלחמת המפרץ השנייה, אומר לך במפורש שאנחנו השיאנים.

על חשבון החיילים שלנו? בוודאי, אנחנו משלמים בדם של החיילים שלנו כדי להיות השיאנים האלה.

שווה? לדעתי ממש לא, אנחנו לא צריכים להיות מוסריים יותר מבריטניה, או ארה"ב וכו'.

אבל לפחות בוא ניישר קו על העובדות.

לפני 23 דקות, MZN כתב:

תכף תספר לי שבן גביר ישנה את נהלי הפתיחה באש וכל הערבים יפחדו? 

או שכן, או שלא.

מה שבטוח הערבים מפחדים מבן גביר, אחוזי ההצבעה מראים את זה (וגם הקמפיינים של המפלגות הערביות, ממש "אם לא תאכל יבוא בן גביר").

לא יודע אם בצדק או לא, הזמן יגיד. אבל הם מפחדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...