Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Pika007 כתב:

אני רואה מולי אדם שמבעיר כל מקום שהוא נמצא בו, שרץ קודם כל עם אקדח שלוף לכל זירה שיש בה 0 סכנה, ששולף נשק חם על אנשים תמימים, שהורשע בעבר בטרור, שמסתובב עם בריונים מתוקף תפקידו בשביל לתקוע אצבע בעין של כל מי שהוא יכול תוך כדי שאחרים שומרים עליו, עם 0 עשיה מאחוריו ו 0 אג'נדה סדורה בנושאים החשובים. 

בעברית - ערס צעצוע.

• אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)

את תיק השיכון עתיד לקבל יצחק גולדקנוף.

shikun.png

שם חדש שהרוב לא מכירים: יצחק וסרלאוף, בן ה-30, מועמד להיות השר השני מטעם מפלגת עוצמה יהודית. השר השני הצעיר ביותר מקום המדינה.

sar.png

בתור חילוני, אני נתקף חרדה למול התמונות הללו

image.thumb.png.96faff6e8d2ef3509111e650dcded7e1.png

המדינה הזאת גמורה

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם

המדינה כמדינה חילונית גמורה, גם אם זה יקח כמה עשרות שנים. למה?

אין לכם (=החילונים שנשארו בישראל) את היכולת להדביק את החרדים בקצב הילודה, וזה עוד לפני שדיברנו על המגמה של האטה בילודה בחברה חילונית, מגמה עולמית שמשומה עדיין לא הגיעה לישראל. תוך כמה עשרות שנים החרדים+דתיים לאומיים לא יהיו 33 מנדטים אלא 60. ואז מה תעשו?

אין איך לצאת מהפלונטר הזה - כי גם חרדים\דתיים שיחזרו בשאלה או יתרחקו מהדת - יביאו פחות ילדים מעצם החזרה בשאלה והקידמה.

ממליץ לעבוד על דרכון זר, שתהיה תוכנית גיבוי.

פורסם
לפני 33 דקות, nimrod7676 כתב:

את תיק השיכון עתיד לקבל יצחק גולדקנוף.

shikun.png

שם חדש שהרוב לא מכירים: יצחק וסרלאוף, בן ה-30, מועמד להיות השר השני מטעם מפלגת עוצמה יהודית. השר השני הצעיר ביותר מקום המדינה.

sar.png

בתור חילוני, אני נתקף חרדה למול התמונות הללו

image.thumb.png.96faff6e8d2ef3509111e650dcded7e1.png

המדינה הזאת גמורה

הוא לקח את השיכון בשביל לבנות דירות למגזר.

לפני 9 דקות, Morningstar כתב:

אין לכם (=החילונים שנשארו בישראל) את היכולת להדביק את החרדים בקצב הילודה, וזה עוד לפני שדיברנו על המגמה של האטה בילודה בחברה חילונית, מגמה עולמית שמשומה עדיין לא הגיעה לישראל. תוך כמה עשרות שנים החרדים+דתיים לאומיים לא יהיו 33 מנדטים אלא 60. ואז מה תעשו?

אין איך לצאת מהפלונטר הזה - כי גם חרדים\דתיים שיחזרו בשאלה או יתרחקו מהדת - יביאו פחות ילדים מעצם החזרה בשאלה והקידמה.

ממליץ לעבוד על דרכון זר, שתהיה תוכנית גיבוי.

יש ירידה בילודה גם אצל החרדים.

יש הרבה מסורתיים שמצביעים למשל לשס.

הייתי ממתין שהמיתון העולמי יגיע לפה.

פורסם
לפני 9 שעות, יבגניפ כתב:

@falouנכון, זו נקודת האופטימיות מבחינתי. אני מאוד מקווה שזה מה שיקרה גם הפעם.

זו בדיוק ההתנהלות בגללה האיש לא ראוי, הפוליטיקה אצלו באה לפני Doing your fucking job.

זה כשלא מתדרך את ראש הממשלה שמחליף אותו או ממנה פוליטרוק (פילבר) למשרד התקשורת או את לפיד לאוצר, ואז מושך ידו מכל ניהול משבר הדיור (שנמשך מאז), רק בשביל להגיד: נתתי ללפיד לעשות מה שהוא רוצה, נראה אם יצליח.

אתה פאקינג ראש הממשלה, הוא השר שלך, זו המדינה שאתה מנהל עבורי בשכר - תנהל. יענו, תוביל את האנשים ככה שהבעיות של כולנו תפתרנה. הרי משבר הדיור הוא לא, בעיקרו, פוליטי.

הבנאדם עסוק בלברוח מאחריות, שזה ההפך מאריאל שרון, לדוגמא, שלטוב ולפעמים לרע, תמיד הכניס ידיים לקלחת ובא לעשות.

וזו לא אופטימי, זה רע מאוד. אני אולי לא מסכים עם מיכאלי על כלום, אבל היא עדיין יכולה, אולי, קצת לתפקד כשרת המשהו. אולי.

אם אני יושב לדבר עם ביבי, אני מסכים על 99 אחוז ממה שהוא אומר, אבל אין שום קשר בין ההתנהלות שלו למה שהוא אומר. האיש נרקב מבפנים, וזה חבל, כי הייתה תקופה שהיה שם מישהו שמסוגל לעשות משהו (רק שהוא יצא מזה חבול, עם 12 מנדטים). קצת טרגדיה יוונית, מה שקרה לאיש הזה.

לפני 4 שעות, Morningstar כתב:

אתה לא מסוגל לדעת כלום עשרות שנים קדימה. יותר מדי משתנים שאתה לא יכול לצפות. תסתכל אחורה ותלמד היסטוריה, הגרפים לא הולכים בקו ישר קדימה והמגמות לא נשארות.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

אתה לא מסוגל לדעת כלום עשרות שנים קדימה. יותר מדי משתנים שאתה לא יכול לצפות. תסתכל אחורה ותלמד היסטוריה, הגרפים לא הולכים בקו ישר קדימה והמגמות לא נשארות.

אתה יכול לדעת לפי כמה חרדים יש לך היום שלא בגיל בחירה, והמצב עגום מאוד, וזה עוד לפני ששקללנו את זה שזה גידול אקספוננציאלי.

ב 2050, שזה עוד שנייה, אם הגידול שלהם ימשיך בקצב הנוכחי - יהיו להם יותר מנדטים מכל היהודים הלא ערבים ביחד.

פורסם
לפני 5 דקות, Morningstar כתב:

אתה יכול לדעת לפי כמה חרדים יש לך היום שלא בגיל בחירה

זה לא עשרות שנים קדימה, וגם פה אתה לא יודע. כמה לא חרדים מצביעים למפלגות חרדיות? כמה חוזרים בשאלה? 

שוב, אתה מניח שמגמות ממשיכות קדימה אל העתיד, תמיד, ובדיוק באותה מגמה שיש היום.

זה לא עובד ככה...

ואם אתה חושב ש-2050 זה "עוד שנייה", תחשוב איפה היינו לפני 30 שנה ותגיד לי מה ממה שקורה היום, יכלת לדעת אז?

העלייה הרוסית?

מסחר אונליין?

גוש היורו?

עליית סין?

סמארטפונים?

פורסם
לפני 38 דקות, falou כתב:

זה לא עשרות שנים קדימה, וגם פה אתה לא יודע. כמה לא חרדים מצביעים למפלגות חרדיות? כמה חוזרים בשאלה? 

שוב, אתה מניח שמגמות ממשיכות קדימה אל העתיד, תמיד, ובדיוק באותה מגמה שיש היום.

זה לא עובד ככה...

ואם אתה חושב ש-2050 זה "עוד שנייה", תחשוב איפה היינו לפני 30 שנה ותגיד לי מה ממה שקורה היום, יכלת לדעת אז?

העלייה הרוסית?

מסחר אונליין?

גוש היורו?

עליית סין?

סמארטפונים?

להתעלם מהנתונים בשטח ולקוות לניסים בעתיד זה לטמון את הראש בחול.

אין לנו דרך לדעת אם תהיה עלייה נוספת או שימציאו טלפורט עוד 10 שנים.

כן יש לנו כלים מתמטיים לעשות חיזוי על איך תיראה האוכלוסייה בישראל עוד X שנים.

לנקודות שציינת -

חרדים שחוזרים בשאלה מביאים פחות ילדים, ובמידה והילדים שלהם חילוניים הם כבר לא רלוונטים ולא ממשיכים את קצב הגידול

כמה לא חרדים מצביעים למפלגות החרדיות - לא מאוד עוזר לקייס שלך

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, קורן בן אשר כתב:

לדעתי אתה שאנן יתר על המידה. אתה עדיין משוכנע שהכל פוליטיקה ושאפשר בעקרון להקים מחר בבוקר ממשלה חילונית לגמרי, אם רק הפוליטיקאים יסכימו לכך.

אני חושב, כמו אחרים פה, שאתמול נפל דבר, זה לא הפוליטיקה, הייתה הכרעה ברורה מאוד לגבי צביון המדינה. הלאומיות החילונית הישראלית הובסה סופית, הכיוון הכללי הוא שלטון דתי סמכותני ושבטי כששלטון החוק הוא רק למראית עין, בקיצור מדינה מזרח-תיכונית לכל דבר ועניין. כאמור, זה לא בגלל מוסי רז ולא בגלל מירב מיכאלי והשטויות שלהם. העם אמר את דברו בקול ברור מאוד.

אם אתה דתי, מברוכ. אם אתה חילוני, מתישהו הדבר הזה ינשוך גם אותך בתחת. ממליץ לך לחשוב ולגבש איפה הקווים האדומים שלך שאחריהם גם אתה תתחיל לדאוג.

פחות או יותר מה שאני ניסיתי להסביר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

זו בדיוק ההתנהלות בגללה האיש לא ראוי, הפוליטיקה אצלו באה לפני Doing your fucking job.

זה כשלא מתדרך את ראש הממשלה שמחליף אותו או ממנה פוליטרוק (פילבר) למשרד התקשורת או את לפיד לאוצר, ואז מושך ידו מכל ניהול משבר הדיור (שנמשך מאז), רק בשביל להגיד: נתתי ללפיד לעשות מה שהוא רוצה, נראה אם יצליח.

אתה פאקינג ראש הממשלה, הוא השר שלך, זו המדינה שאתה מנהל עבורי בשכר - תנהל. יענו, תוביל את האנשים ככה שהבעיות של כולנו תפתרנה. הרי משבר הדיור הוא לא, בעיקרו, פוליטי.

הבנאדם עסוק בלברוח מאחריות, שזה ההפך מאריאל שרון, לדוגמא, שלטוב ולפעמים לרע, תמיד הכניס ידיים לקלחת ובא לעשות.

וזו לא אופטימי, זה רע מאוד. אני אולי לא מסכים עם מיכאלי על כלום, אבל היא עדיין יכולה, אולי, קצת לתפקד כשרת המשהו. אולי.

אתה כמובן צודק שזה רע מאוד. אבל כשהוא מוקף בחברי הגוש שיצר לעצמו, לצערי הצלחה של חלק מהם בתפקידים שלהם כנראה תהייה רעה לכולנו. זה lose lose מכל הכיוונים.

אגב נקודות אור נוספות: אותו מספר המצביעים הצביע גם לגוש הדתי וגם לצד השני. אני יודע שהצד השני כולל גם מפלגות כמו בל"ד. ובכל זאת, אם מסתכלים קדימה, אולי עדיין יש כאן סיכוי לשלטון לא דתי עוד 4 שנים או פחות. ואולי אני קצת יותר מדי אופטימי, אבל מאתמול זה נראה גם חלקי ממצביעי הגוש הדתי קצת נבהלו מהתוצאה. ואולי עד 2026 יבינו שגם אם הגוש הזה פוגש אותם חלקית במקום אחד - הוא לא משרת אותם באף מקום אחר במציאות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מספר המצביעים באמת מרגיש כמו נקודת אור קטנה, אבל נראה לי שתמיד גוש ה''שמאל'' יהיה מפוצל יותר מהימין, תמיד יהיה לו יותר קשה להקים ממשלה, דבר שמשאיר את ביבי והימין ביתרון די קבוע.

3 מפלגות דתיות + הליכוד תמיד תהיה קואליציה יציבה יותר מ7 מפלגות שמאל קטנות עם עקרונות שונים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

עד שביבי ילך ואז כל הקונסטרוקציה הזו בבעיה.

גם דרעי ייעלם בשלב כלשהו.

חוצמזה אתם שוכחים שהמצביעים של הליכוד ברובם הם מסורתיים וחילוניים, אז אם הממשלה הזו תגזים, הליכוד ידמם קולות.

אגב,

האוכלוסייה החרדית בבעיה רצינית.

לא הייתי מסתמך על זה שהגידול שלהם יישאר אותו הדבר.

פורסם
לפני שעה, Morningstar כתב:

להתעלם מהנתונים בשטח ולקוות לניסים בעתיד זה לטמון את הראש בחול.

זה משפט שלא קשור לכלום ממה שכתבתי.

כן יש לנו כלים מתמטיים לעשות חיזוי על איך תיראה האוכלוסייה בישראל עוד X שנים.

לא, אין לך. אין לך מודלים לטווחים שציינת. גם אם יש, הם לא שווים כלום.

לדוגמא, מישהו חשב בסין שמדיניות הילד הבודד תיצור להם משבר סוציולוגי בזוגיות, נישואים וטיפול במבוגרים בטווח הבינוני/ארוך?

היה להם מודל של גידול באוכלוסיה... 

חרדים שחוזרים בשאלה מביאים פחות ילדים, ובמידה והילדים שלהם חילוניים הם כבר לא רלוונטים ולא ממשיכים את קצב הגידול

אבל הם נגרעים מהמודל שלך, והשאלה היא - באיזה שיעור?

מה המגמה?

כמה לא חרדים מצביעים למפלגות החרדיות - לא מאוד עוזר לקייס שלך

מאוד עוזר, כי זה מטה את המטרות של המפלגות החרדיות לדאוג גם למצביעים האלו או לפחות בעל פוטנציאל. איפה זה במודל שלך?

איפה במודל שלך הההשפעה של האינטרנט על החברה החרדית? העובדה שנשים הופכות להיות מפרנסות ובעלות פוטנציאל לממש את היכולת הכלכלית שלהן בנפרד מהבעל?

אין שום מודל רציני לעשרות שנים קדימה. רק תיאוריות לדיון מבדר.

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

אין שום מודל רציני לעשרות שנים קדימה. רק תיאוריות לדיון מבדר.

החלטות שמתקבלות היום עדיין יכולות להשפיע על מה שיקרה בעוד עשרות שנים. דוגמא אחת היא מטרו, או לפני זה - הרקל בת"א. 

אם נתניהו אכן מבטיח לחרדים עוד כסף תוך ויתור מוחלט על הציפיה שילמדו לימודי ליבה - זה עוד דור מחוק מבחינת היכולת להשתלב בכלכלה כאן בעוד כמה שנים..

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

החלטות שמתקבלות היום עדיין יכולות להשפיע על מה שיקרה בעוד עשרות שנים.

וודאי. רק שאתה לא יודע איך.

ראה מדיניות ילד אחד בסין, פרישת הכבישים המהירים בארה״ב, המעבר לבחירה ישירה בישראל, פסיקת ההפלות בארה״ב ועוד.

לרב אתה גם לא יודע או יכול לבחון את כל ההשפעה של מה החלטה עשתה או לא עשתה. אתה יכול, במקרה הטוב, לבדוק אספקט אחד, מצומצם לבדיקה אמפירית/סטטיסטית, ולהגיע למסקנות. אולי.

• תוכן חדש...