Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 25 דקות, PinkDolphin כתב:

אי אפשר להעלות על הדעת הסכם גרוע יותר. זו כניעה מוחלטת של ישראל

זה דיבורים של עולה חדש. כישראלי אתה צריך כבר לדעת שתמיד יכול להיות יותר גרוע.

חרא של הסכם? ברור. אבל בוא, אפשר בקלות לקחת את ההסכם הזה ולחרבן אותו עוד יותר.

לפני 2 דקות, fatboy1340 כתב:

אם ניקח את הקונספירציה טיפה רחוק יותר, אולי ה7 באוקטובר זה בכלל יוזמה שלהם, כדי להתיישב שוב בעזה וגוש קטיף...

אבל הוא לא שייך למשיחיים הוא שייך לחרדים.

זה מהלך טפילי קלאסי לנצל כל מה שניתן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 19 דקות, fatboy1340 כתב:

אם ניקח את הקונספירציה טיפה רחוק יותר, אולי ה7 באוקטובר זה בכלל יוזמה שלהם, כדי להתיישב שוב בעזה וגוש קטיף...

המוזר הוא שהחרדים מעולם לא היו משיחיים במובן הזה; מבחינתם זה הכל תפקיד של האל (כמו גם מדינה יהודית כשלעצמה ) ואסור להתערב ולדחוק את הגאולה.

אבל צפיפות האוכלוסין בערים והשכונות החרדיות הביאו להקמת כמה כאלה דווקא ביו״ש, שם הקרקע זולה (וחרדים מעדיפים יישובים נפרדים, כדי שאפשר יהיה לסגור את השער בשבת ולא יהיו חיכוכים לגבי נסיעה בשבת, מוסדות תרבות וחנויות בשבת וכו׳. בניגוד לגרעינים ה״תורניים״, הם לא מחפשים חיכוכים).
כנראה שמחשבה קדימה על תחזיות גודל האוכלוסיה החרדית הביאו קודם את הרבי מגור ואח״כ נוספים לאמץ בשתי ידיים ערים חרדיות ברצועת עזה. 

לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

זה דיבורים של עולה חדש. כישראלי אתה צריך כבר לדעת שתמיד יכול להיות יותר גרוע.

חרא של הסכם? ברור. אבל בוא, אפשר בקלות לקחת את ההסכם הזה ולחרבן אותו עוד יותר.

אין סתירה בין ״יכול להיות יותר גרוע״ במובן המופשט לבין ״אי אפשר להעלות על הדעת הסכם גרוע יותר״ באופן ספציפי 😟

פורסם
לפני 2 דקות, PinkDolphin כתב:

אבל צפיפות האוכלוסין בערים והשכונות החרדיות הביאו להקמת כמה כאלה דווקא ביו״ש,

אחד הדברים המעניינים במפעל ההתנחלויות זה כמה הן לחלוטין לא מעניינות את הישראלי הממוצע. וייס וחבריה מדמיינים ערים יהודיות בלבנון, עזה, ירדן, על הירח. במציאות הדרך היחידה שבה הצליחו לגרום לאוכלוסיה היהודית בהתנחלויות ביו"ש לצמוח (וגם זה נעצר מעבר לריבוי טבעי ככל הידוע לי) זה ע"י הקמת ערים לחרדים שם.

• משעמם 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 33 דקות, fatboy1340 כתב:

הם יודעים שאם יתיישבו בגוש קטיף הם יאלצו להחזיק נשק.

הרבה יותר טוב להם לשלוח לשם את הדתיים הנחותים יותר.

פורסם
לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

ישראל היום מפרסמים שביבי פנה לפיקוד העורף, לבקש אישור לא להעיד במשפט שלו, לאחר שבשבכ סירבו לתת לו אישור.

כמובן, ביבי משקר שלא פנה לאיש לבקש אישור כזה. כמובן, הוא יעשה כל מה שהוא יכול כדי לא להעיד. יש מצב שאפילו מול המכורים זה ישרוף אותו. אם כי זו ספקולציה.

מעניין מה יהיה ההמשך. בטח פתק מרופא הילדים שלו או משהו.

מסתבר הטיעון שעוה״ד שלו התכוון להביא לבית המשפט לדחיה (ולכן רצה מכתב מאמא מהשב״כ או מפיקוד העורף) הוא שזה סיכון בטחוני עבורו לשהות 7 שעות רצוף באותו מקום, כי אז עולים הסיכויים לתקיפה שם בטיל/כטב״ם.
משום מה, זה לא סיכון לישון 7 שעות ליד שרה (וככל הניראה, ההסכם בין בני הזוג לא מאשר לו אף פעם לישון בלעדיה).

ומשום מה, עוה״ד שלו לא מזכיר אף פעם את האופציה לפרוש מהראשות כדי שיוכל להגן על עצמו בתיקים, למרות שזה מה שביבי דרש מפורשות מאולמטרט באותו מצב ואא״ט, גם מהנשיא קצב (אולמרט פרש כשרק נודע שעומדת להתחיל חקירה נגדו, לפני שהיא התחילה או היה כתב אישום).

לפני 7 דקות, יבגניפ כתב:

אחד הדברים המעניינים במפעל ההתנחלויות זה כמה הן לחלוטין לא מעניינות את הישראלי הממוצע. וייס וחבריה מדמיינים ערים יהודיות בלבנון, עזה, ירדן, על הירח. במציאות הדרך היחידה שבה הצליחו לגרום לאוכלוסיה היהודית בהתנחלויות ביו"ש לצמוח (וגם זה נעצר מעבר לריבוי טבעי ככל הידוע לי) זה ע"י הקמת ערים לחרדים שם.

האם שכונות ירושלים כמו נוה-יעקב, גילה ופסגת זאב (כולן מחוץ לקו הירוק) ויישובים כמו מעלה אדומים, אריאל (כנ״ל) התנחלויות בעינך?
ביישובים/שכונות האלה אין אוכלוסיה משיחית יותר מהממוצע בארץ, מבחינת הקהילה הבינלאומית כולן ״התנחלויות בלתי חוקיות״, ומכילים (פעם אחרונה שראיתי מספרים) משהו כמו 97% מהיהודים שמעבר לקו הירוק. ההתנחלויות שאנשים רואים בעיני רוחם (יישוב קהילתי דתי שיושב ע״י ״אמונה״) זניחים במספרים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@taranta, אני לא נוהג להגיב בדרך כלל לתגובות זועפות או כועסות או משועממות, לרוב הן מגיעות ממשתמשים שלא כותבים פה אלא רק באים לסמן לייק או דיסלייק. אבל אתה כן מגיב כאן, אז בכל זאת:

במה אני טועה?

עפ"י מוצעת ישע חיים ביהודה ושומרון קצת יותר מחצי מיליון יהודים היום. הערים הגדולות הן ביתר עלית ומודיעין עלית. בשתיהן ביחד סדר גודל של 150,000 תושבים. סך הכל החרדים מהווים כ-40% מהתושבים היהודים ביו"ש. זה לא קרוב, ברוך ה', לאחוז החרדים מסך האזרחים היהודים בישראל (אחרת כבר היינו קורסים כלכלית באמת, אבל זו שיחה אחרת). לזה אתה יכול להוסיף שכמעט 60% מתושבי יו"ש היהודים זה ילדים עד גיל 18 או צעירים עד גיל 24. ואת זה שאנחנו יודעים שהאוכלוסיה החרדית צומחת בקצב גבוה יותר מהשאר (והדתיים כזכור לי בקצב יותר גבוה מהחילונים).

ועכשיו דמיין מציאות בה מקימים מובלעות לחרדים בנגב, כמו שמתוכנן, בגליל, בגולן, ולא ביו"ש. 

התנחלויות לא מעניינות את הישראלים. זו עובדה. כאילו.. כן, חלק די גדול התרגלו להאמין במיתוס כאילו זה טוב לבטחון, בסדר, אני יכול להבין את זה. חלק רגילים לראות במתנחלים גיבורים חלוצים. גם אני יכול להבין. אבל ללכת לגור שם? צריך את גולנדקוף ושות'.

פורסם

התגובה המשועממת היא בגלל שעל פי הגדרות החוק והקהילה הבינלאומית (שנראה שאתה די מסכים איתם בד"כ) יש מעל למיליון יהודים ב"שטחים" (וזה עוד בלי לספור ערבים תושבי המדינה, כן? ).

זה כולל את מזרח ירושלים, בקעת הירדן, רמת הגולן וכו'. כך שכנראה שהחלקים האלו כן מעניינים אחוז לא קטן ממדינת ישראל.

אלו כמובן רק אלו שגרים שם וזה בלי לספור את אלו שמסכימים, מאמינים ותומכים בדרך הזו.

גם אם נלך לפי ההגדרה של מדינת ישראל ונוריד את מזרח ירושלים ורמת הגולן - עדיין מגיעים ליותר מחצי המיליון שצימצמת אותם בתוך הגדרת יו"ש. וכמובן אלו שתומכים בדרך הזו.

פורסם (נערך)

בבקעת הירדן יש פחות מ-20,000 יהודים ונדמה לי שהם כלולים במספר שפרסמתי בפוסט הקודם.

בגולן יש כ-25,000. הגולן סופח ואני חושב שרוב הישראלים, כולל אותי אגב, לא ממש מחריגים את הגולן כשהם חושבים על שטחה הכללי של ישראל.

במזרח ירושלים יש איזה 250,000.

לגבי ירושלים אכן עוד אפשר להתווכח. אבל יהודה ושומרון ובקעת הירדן? לא מעניינים. זה פשוט נתון אובייקטיבי בסיסי. המדינה, או יותר נכון - המשיחיים שמובילים אותה לאבדון, לא יכולה לקיים את מפעל ההתנחלויות בלי מאסה של תושבים חרדים. ואני לא אופתע יותר מדי אם גולנדקוף מדמיין כבר דירות במחיר למשתכן החרדי בעזה. שזה כמובן נהדר. רק מזכיר לך, בתור מי שמשרת שירות מילואים ביחידה שדה כלשהי, שרוב החברים האלו לא יתייצבו איתך למילואים בפעם הבאה. וגם על הבית שלהם הם לא ממש הולכים להגן. ורק מזכיר לאלו מהימין הדתי, שהתאהבו בלספר שהם בעד כלכלה חופשית וכו', או הימין הכללי שבאמת אמורים לתמוך בזה, שאין דרך לקיים ערים לחרדים לא בישראל אבל בטח שלא בשטחים בלי לכפות עלינו לממן את זה.

וכמובן, יש המון ישראלים שבטעות מאמינים שהתנחלויות זה דבר טוב. חלק ממניעים דתיים. על זה אין מה להתווכח בכלל. חלק כי ההנהגה הדתית הצליחה לשווק להם את השקר כאילו זה תורם לבטחון.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
פורסם

א. אני גר במרכז. אין לי שום בעיה לגור בהתנחלות, כרגע פשוט פחות מתאים לי.

ב. מי החברים שעליהם אתה מדבר? החרדים? אני לא מצליח להבין מה אתה טוען.

ג. אתה חי באיזושהיא בועה של "אני יודע הכל וכל מי שלא חושב כמוני מטומטם". נחש מה? יש כאן מחנה פוליטי שלם שחושב אחרת ממך. 

פורסם
לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

וכמובן, יש המון ישראלים שבטעות מאמינים שהתנחלויות זה דבר טוב. חלק ממניעים דתיים. על זה אין מה להתווכח בכלל. חלק כי ההנהגה הדתית הצליחה לשווק להם את השקר כאילו זה תורם לבטחון.

הישובים מצד עצמם לא עוזרים לביטחון.

אבל הם נותנים לגיטימציה להשארות צה"ל באיזור וזה דווקא כן עוזר לבטחון.

האם יש לזה מחיר? 

כן.

אבל אי אפשר להשוות את חופש הפעולה של צה"ל ביו"ש לעזה של לפני המלחמה 

עד ההתנתקות היה לצה"ל חופש פעולה הרבה יותר גדול ברצועת עזה. למה? כי היו שם ישובים שהוא היה צריך לשמור עליהם אבל על הדרך שמר גם על העוטף.

באופן דומה, צה"ל שומר על אלפי מנשה ובאותו זמן מקבל לגיטמציה לשמור על כפר סבא.

ועכשיו תגיד, הוא יכול לשמור גם בלי שיהיה ישובים בשטח. התוצאות מראות שהניסיון הזה נכשל ברצועת עזה לאחר הפינוי (ברצועת הבטחון בלבנון שהיתה ריקה מישובים ישראלים. אבל שם אף אחד לא רצה ברצינות להקים ישובים)

אבל הצליח רק במקומות מיושבים

רמת הגולן. ביו"ש. בעזה שלפני הפינוי. סיני וכו'

וכן. ברור שיש לך הסבר בטחוני אחר.

אבל זאת המחשבה של "המתנחלים" ושל חלק גדול מהעם (ואנשי הבטחון).

.

פורסם

זה אותו מחנה שמחר ביבי יאמר לו ששטחים זה פויה והוא יאמר אמן?

העניין הוא בכלל לא התיישבות באיו"ש בירח או מאדים, העניין הוא שיש ציבור שלם שלא מבין מה הם רוצים בכלל, מי ישלם על זה, מי יאבטח את זה.... בסופו של דבר יש מחיר לצעדים האלו והמחיר הוא גם בשירותי בריאות פחות טובים, ביטחון פחות טוב, כבישים פחות טובים, מחירי רכבים גבוהים מאוד אם אנחנו כבר בפורום רכב... זה העניין והעניין הוא שאנחנו מתקרבים בצעדי ענק למקום בו איכות החיים של האזרח הממוצע רק תרד ותרד. 

תבדוק בהזדמנות את החוב של המדינה לביטוח לאומי, כסף שבאופן עקרוני אין לה כל זכות לגעת בו. מדינת ישראל היא לא מדינה שיכולה להרשות לעצמה להיות מפגרת כמו השכנות שלה, היא לא תשרוד באזור הזה בלי עושר כלכלי, המשך המדיניות המשיחית והחרדית תגרום לקריסה כלכלית של המדינה, זה פשוט כך.

לפני 4 דקות, om2 כתב:

עד ההתנתקות היה לצה"ל חופש פעולה הרבה יותר גדול ברצועת עזה. למה? כי היו שם ישובים שהוא היה צריך לשמור עליהם אבל על הדרך שמר גם על העוטף.

וב-68 היה עוד יותר חופש כאשר לא היה יישוב אחד. 

פורסם
לפני 9 דקות, om2 כתב:

בעזה שלפני הפינוי

ממש לא הצליח 

5 שנים לפני כבר עפו רקטות לשדרות והמתיישבים שם נטבחו על בסיס שבועי 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 5 דקות, ch28566 כתב:

זה אותו מחנה שמחר ביבי יאמר לו ששטחים זה פויה והוא יאמר אמן?

אחת הסיבות שביבי מושל כבר נצח היא שהוא לא הולך נגד הבייס. בפעמים הבודדות שהוא אמר משהו שלא היה מקובל על המצביעים שלו (אזריה, הסכם הפליטים) הוא מיהר לשנות את העמדה שלו, בהתאם לתגובות. הוא מובל ולא מוביל.

לכן אין שום סיכוי שיאמר את מה שכתבת, אלא אם מישהו כמו טראמפ יכופף לו את המרפק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...