Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, ArikM כתב:

האם היית משקיע בקרן השתלמות אם לא היתה לך הטבת מס?

כן, כי זה לא דורש ממני התעסקות. 

לא כולם רוצים להתעסק בזה. אני יודע שאם לא הקרן השתלמות, לא הייתי מתעסק בהפקדות כול חודש.

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 29 דקות, ArikM כתב:

זה לא נכון.

האם היית משקיע בקרן השתלמות אם לא היתה לך הטבת מס? 

תאר לך שהייתי אומר לך שהיה לך מגן מס בכל חודש על התיק שלך, היית מוכר בכל חודש את הסכום המקס'. בשניה שלקחתי את זה זה הולך ללא כלכלי ואתה תפסיק למכור מניות.

אנשים יפסיקו לקנות דירות מאד יקרות לטובת שכירות.

תתייחס לזה כאל הכנסה שניה/שלישית...מס מאד גבוה 

קודם כל לא משקיכ בקרנות השתלמות או קרנות אחרות. אני עובד עם הכסף שלי ומשקיע בעסק שלי.

לגבי דירות, כשיש לי השקעה של X אני אמור לקבל עליה תשואה כזו שיהיה כדאי לי להשקיע בנדלן ולא באפיק אחר. עכשיו אם אתה ממסה את שכר הדירה אז חוץ ממי שמשכיר ושוכר (וגם שם אם לא תכיר בהוצאת השכירות זה לא יתפוס) כמעט כולם יגיעו למס שולי גבוה וזה יתגלגל על השוכר כי הגזירה הזו שווה לכולם ואף אחד לא יממן שוכרים מכיסו.

מצד שני יש את השוכר שמן הסתם גר בשכירות בלית ברירה כי אין לו את היכולת לרכוש.

לפני 31 דקות, David32 כתב:

כן, כי זה לא דורש ממני התעסקות. 

לא כולם רוצים להתעסק בזה. אני יודע שאם לא הקרן השתלמות, לא הייתי מתעסק בהפקדות כול חודש.

ללא הטבת המס מה זה שונה מכל הפקדה לקרן כלשהי או לתכנית חיסכון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 38 דקות, David32 כתב:

כעצמאי אתה יכול להפקיד פעם בשנה, זה מה שאני עושה, ב-1 לינואר מפקיד את המקסימום וזהו. 

פורסם
לפני 56 דקות, Night Driver כתב:

כמעט כולם יגיעו למס שולי גבוה וזה יתגלגל על השוכר כי הגזירה הזו שווה לכולם ואף אחד לא יממן שוכרים מכיסו.

חייב להפסיק עם האגדה האורבנית הזאת שכאילו כל מס חדש יגולגל במלואו על השוכר, זה פשוט לא נכון.

בסוף זה שוק חופשי ויש היצע ולכן המס כנראה יתחלק בין שניהם (זה אחד הדברים הראשונים שלומדים בשיעור כלכלה בסיסי).

גם היום כל משכיר מנסה למקסם רווחים, אם היה יכול היה מעלה את המחיר כבר עכשיו ולא מחכה למס, הסיבה שזה לא קורה היא כי אי אפשר.

בסוף שוכר משלם מה שהוא יכול, שכירות זה לא כלי ספקולטיבי כמו נדלן לרכישה.

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

שכירות זה לא שוק ספקולטיבי אבל עדיין אף אחד לא יממן אותך.

בדיוק כמו שכשמחירי הנדלן עולים אתה תשלפם יותר שכירות וכמו שכשהריבית עלתה השכירות קפצה כך גם עם מיסוי.

אף אחד לא ישכיר דירה בתשואה של 2% נטו על ההון ולא משנה כמה השוכרים יהיו מוכנים לשלם כי האלטרנטיבה לכסף תיתן יותר ומנגד השוכרים לא ילכו לגור על ספסל בפארק.

אז נכון שהעלייה לא תהיה ביום אחד אבל בטווח של חצי שנה אתה תראה עלייה בגובה המס בדיוק כמו שאתה רואה עלייה בגובה עליית הריבית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 18 דקות, עדי-אל כתב:

כל השקעה בשוק ההון משלמים כבר 25 אחוז מהרווחים.

אז שיש משהו אחד קטן ומשתלם אז רוצים לקחת את כבשת הרש.

לא לקחת, אלא להשוות.

בהשקעה יש סיכונים, זה שבחרת להתמנף לשמיים בתקווה שההשקעה שלך רק תעלה ותעלה זו לא בעיה של אף אחד חוץ ממך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

שכירות זה לא שוק ספקולטיבי אבל עדיין אף אחד לא יממן אותך.

בדיוק כמו שכשמחירי הנדלן עולים אתה תשלפם יותר שכירות וכמו שכשהריבית עלתה השכירות קפצה כך גם עם מיסוי.

אף אחד לא ישכיר דירה בתשואה של 2% נטו על ההון ולא משנה כמה השוכרים יהיו מוכנים לשלם כי האלטרנטיבה לכסף תיתן יותר ומנגד השוכרים לא ילכו לגור על ספסל בפארק.

אז נכון שהעלייה לא תהיה ביום אחד אבל בטווח של חצי שנה אתה תראה עלייה בגובה המס בדיוק כמו שאתה רואה עלייה בגובה עליית הריבית.

אם התשואה נמוכה אז המשקיע בטווח הארוך ימכור את הדירה (כמו שקורה עכשיו שיותר משקיעים מוכרים מאשר קונים דירות, זה מופיע בדיווחים של הלמס. )

• אהבתי 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

???

אז עדיף להצביע למפלגה אחת בלבד? סטייל 'רוסיה ישראל מאוחדת' כזה?

אלו האפשרויות בעולם? או רק אחת או 9? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 7 דקות, yuvalganim כתב:

אם התשואה נמוכה אז המשקיע בטווח הארוך ימכור את הדירה (כמו שקורה עכשיו שיותר משקיעים מוכרים מאשר קונים דירות, זה מופיע בדיווחים של הלמס. )

ואיזה משקיע יקנה נכס לא מניב?

כשהביקוש לשכירות קשיח מחירי השכירות יעלו. אין יש מאין ואם יהיו עוד פחות דירות להשכרה בשוק אז המחירים יעלו עוד.

אל תשכח שהחסם לרכישת דירה ראשונה הוא לא יכולת ההחזר אלא ההון העצמי.

פורסם (נערך)

עם מחירי הנדל"ן בישראל , כבר מזמן שהשכירות לא נועדה לרווח אלא פשוט לכיסוי על המשכנתה ושאיפה שמחירי הנדל"ן ימשיכו לעלות בקצב הפסיכי שלהם. אם מחירי הדירות ירדו בחדות דווקא אז יהיה משתלם לרכוש דירה להשכרה, רבים עשו את זה פעם, כיום כל משקיעי הנדל"ן עושים את זה רק כדי למכור בטווח הקצר יחסית וברווח גדול. רוכשים של פעם שרכשו בתים להשכרה היו מחזיקים בנכס עשורים, היום בקושי 5-10 שנים ומוכרים. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

אף אחד לא ישכיר דירה בתשואה של 2% נטו על ההון

נכון, אבל זה עובד לשני הכיוונים, גם להעלאת שכר הדירה וגם לירידת מחירי הדיור (אם דירות להשקעה הופכות לפחות אטרקטיביות).

בסוף זה תמיד היצע וביקוש שמאזנים את המחיר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

נכון, אבל זה עובד לשני הכיוונים, גם להעלאת שכר הדירה וגם לירידת מחירי הדיור (אם דירות להשקעה הופכות לפחות אטרקטיביות).

בסוף זה תמיד היצע וביקוש שמאזנים את המחיר.

ברור אבל הנקודה היא שהביקוש לשכירות די קשיח. להרבה אנשים פשוט אין ברירה אלא לשכור בגלל נושא ההון העצמי. הם יוכלו לעמוד בעוד 1000 שקל לשכירות אבל עדיין לא יהיה להם את ההון העצמי.

פורסם
לפני 49 דקות, Potato כתב:

לא לקחת, אלא להשוות.

בהשקעה יש סיכונים, זה שבחרת להתמנף לשמיים בתקווה שההשקעה שלך רק תעלה ותעלה זו לא בעיה של אף אחד חוץ ממך.

מה?

• תוכן חדש...