Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי עמית סגל:

"התובע הראשי בפרקליטות הצבאית הודה בדיון בוועדת חוץ וביטחון שאכן יזמו שיחות למחבלים בעזה ששוחררו ממעצר כדי לברר איתם תלונות על התעללות במעצר".

-"אחמד תגיד החיילים הציונים התעללו בך?"

- "כן כן הם כולם הרביצו לי"

-"אל תדאג אחמד אני דואג לך"

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני חושש שלא הבנת את הפואנטה. כתבתי: לזימי וסוכות זה בסך הכל דוגמאות להבדלים בין המחנות (וזה אפילו לא ימין ושמאל כבר), שמדגימות למה הסימטריה שלך כרגיל שבורה. העניין כאן הוא לא האם אדם צריך להענש על עבירה על החוק. אמרתי: כן. העניין כאן האם יש לסוכות ושות׳ משהו להציע שהוא לא עבריינות וחיבה לאלימות - גם כשהם כבר בשלטון. והתשובה היא לא. כי ככה זה. בזמן שלזימי, כדוגמא מייצגת, נניח, בחרה ללכת לצבא, לבהד 1, להמשיך לעשות מילואים, עשתה שני תארים - סוכות בילה בריבים עם ערבים, שבכ, צהל, ומרוב הציונות והפטריוטיות הצבא בחר לא לגייס אותו (בדיוק כמו את חברו המומחה לפיתות).

והטענה שלך על ״הם עשו ככה אז אלו עשה ככה״. כי צבי סוכות היה נער גבעות בערך עוד בימי ההתנתקות. וזה לא קשור בשיט למשהו שעשה או לא עשה הצד השני.

1. זה לא נכון. היו כוחות צבא שלא שלחו לעזה בהתנתקות, בטח לא למעגל הראשון, כי איימו בסרבנות. במהלך השנים היו עוד דוגמאות לפלוגות או גדודים עם רוב ימני, שסירבו פקודה כשנדרשו לפנות ישובים.

2. הסרבנות העקרונית של נער הגבעות אולי יותר חבויה אבל היא שם. צבי סוכותים למיניהם לא מגוייסים לצבא, כי אף אחד שפוי לא רוצה לתת להם נשק. זה יותר גרוע מסרבנות מצפון. זה אשכרה איום.

3. התפיסה שלך שבורה לחלוטין עקרונית. אין בה, למשל, הבדל בין ישראל לחמאס וחיזבאללה. כי אפשר לעשות רדוקציה מאוד פשוטה ולצטט בדיוק את המשפט שציטטתי כאן. ולהגיע למסקנות שאתה מגיע אליהן. אבל, מה לעשות, רובינו מאמינים בטוב ורע. ולא בסימטריה מוחלטת.

אתה מאמין בטוב כשזה הצד שלך ותוקף את הרע כשזה הצד השני.

כשזה הפוך זה "הנסיבות" או איזה שקר כזה. אין לך באמת טוב ורע.

אבל היי, לזימי קצינה. יאללה, שתיתן בראש. זה לא שיש לה כיפה או כיסוי ראש חס וחלילה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני מקווה שאתה מבין שחייל כזה ישתחרר מהמילואים, יצא להתאוור עם המשפחה, ינחת בהיתרו וימצא עצמו בכלא הבריטי בלי עזרה של בן גביר. עדיף שהחקירה, ואם יש צורך, גם ההליכים המשפטיים, יתבצעו כאן.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

אני מקווה שאתה מבין שחייל כזה ישתחרר מהמילואים, יצא להתאוור עם המשפחה, ינחת בהיתרו וימצא עצמו בכלא הבריטי בלי עזרה של בן גביר. עדיף שהחקירה, ואם יש צורך, גם ההליכים המשפטיים, יתבצעו כאן.

אם אחמד יתבע אותו בבריטניה הוא יהיה בכלא גם אחרי החקירה פה.

פורסם (נערך)

לא הוא לא.
שמעת על חיילים שנעצרים בחו"ל? למה לא? כי לא הגישו תביעות? הגישו גם הגישו.
פשוט לא שמעת על זה כי כשזה הגיע לפתחו של בית המשפט באנגליה או ווטהבר בית המשפט שם זרק את התביעה כי "בית המשפט בישראל כבר דן בזה". שם זה נגמר וזה לא עניין אף אחד.

אין לי בעיה שמחבלי נוחבה יקבלו עונש מוות, אבל אני לא רוצה צבא של פלנגות.
בוא גם לא נהיה תמימים, חיילים כנראה דפקו שם מכות לנוחבות לא פעם אחת ולא פעמיים והחליקו את זה מתחת לשולחן, אבל כשדוחפים כל מני חפצים לישבן של מחבל נוחבה ומביאים אותו למצב שצריך לאשפז אותו אי אפשר להגיד "הוא נפל" והרופאים בבית החולים לא יכולים לא מלא דו"ח שאומר מה כנראה קרה לו.
צריך להיות באמת סדיסט מטומטם כדי להגיע למצב כזה, והדגש העיקרי הוא על מטומטם, כי כמו שאמרתי אני מאמין שהיו דברים שעשו והחליקו אותם, אבל על טמטום משלמים.

רק נזכיר שרק לפני כמה ימים הוחזרו גופות של חטופים, ממנהרה שצה"ל היה בה כבר בתמרון הראשון, אולי אפילו הרס אותה.
אף אחד לא ידע שיש שם גופות כי הן הוטמנו בדופן המנהרה. אף אחד גם לא היה יודע, והן היו כנראה נעלמות לעד, עוד 5 רון ארדים.
איך גילו את זה? מחבל, אולי נוחבה אולי לא התלווה לכוחות והצביע להם בדיוק איפה הם הניחו אותן. לך תידע כמה גופות איבדנו במנהרות שפיצצנו ולא נמצא אותן בחיים כי אין מי שיצביע עליהן.
אז גם מחבל נוחבה בחזקתך יכול להביא תועלת, רצוי לשמור עליו מתפקד ומדבר, לך תדע מה הוא יגיד בסוף.
אם החלטת להרוג אותו יש בית דין צבאי, אבל חיילים לא צריכים להיות תליינים, כי אם זה היה תלוי בחיילים או בבן גביר כל הנוחבות שם כבר היו מתים, והגופות האלו לא היו נמצאות לעולם.

לא מדבר בכלל על חומר מודיעיני אחר שכנראה הפיקו מהמחבלים האלה. לא כולם מדברים בחקירה הראשונה. לא כולם מדברים גם בחקירה העשירית. יש כאלה שאחרי חצי שנה מתחשק להם לדבר, אולי זה הcome to jesus moment שלהם אין לי שמץ.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 57 דקות, יובל .מ. כתב:

למחבלים בעזה ששוחררו ממעצר

פה חשדתי!!

מחבלים שוחררו ממעצר?

איכשהו קשה לי לראות את זה קורה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לפי עמית סגל:

"התובע הראשי בפרקליטות הצבאית הודה בדיון בוועדת חוץ וביטחון שאכן יזמו שיחות למחבלים בעזה ששוחררו ממעצר כדי לברר איתם תלונות על התעללות במעצר".

אתה מבין כמה הספין הזול הזה עבד עליך?

אני חושב שלהתקשר למשוחררים היה מעשה מטומטם. 

הנה, אני מסכים עם סמוטריץ'.

צה"ל פעל בטימטום.

וואו!, איך לא ראינו את זה מגיע?, שוק!.

באמת, טימטום וצבא, ביחד. מתי עוד זה קרה?

אה. שיט. בכל פעם זה קורה. הצבא שלנו דיי מטומטם.

מה הקשר בין זה לבין מה שלכאורה עשו לזבלה מהנוחבה? 

איזה קשר יש כאן?

אין!

זה ספין מפגר שלא קשור לאירוע. בגלל שחוקרים קיבלו פקודה מטומטמת (חוקית ולגיטימית אגב) לא הולכים ופולשים לבסיס צבאי!

אבל זו אחלה הסוואה למקרה הבאמת חמור, זה שנחקר.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

"נתניהו קבע ש"לא פורצים לבסיסים" - והשווה לחסימות בקפלן"
מנוול! מלאך חבלה! ארור האיש הזה וארורים כל אלה שנותנים לו להמשיך לשלוט. יזכר לדראון עולם בתור הנגע, האסון הכי גדול של העם היהודי לדורותיו פרט להיטלר ואם ימשיך בקצב הזה הוא יעקוף גם אותו (מה זה אומר על הגורל שלנו אויי ואבוי...).

• אהבתי 3

פורסם

מעניין שכבר ב2011 המתנחבלים חזו את העתיד ואת ההפגנות באיילון והקדימו לפרוץ לבסיסים. גם אז לא זכור לי שהיו מעצרים.

מה שראינו אתמול זה פשוט מאוד. האנרכיה של הגדה המערבית זלגה לתחומי המדינה.

כמו שנתניהו חשב שיצליח להחזיק את חמאס על אש קטנה ולשלוט בגובה הלהבות, ככה ממשלות מימין ומשמאל חשבו שיצליחו לשמור את האנרכיסטים בגבעות תחת שליטה.

image.thumb.png.4b5063c105e411e1563ecbe087c9f57c.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

יש לך תושבים עזתיים ששוחררו ללא שום כתב אישום (ולא מעניין מה הם באמת. אנחנו מסתכלים משפטית איך זה ייתפס בעולם ובהאג) והאנשים האלה במהלך המעצר שלהם הגישו תלונו על התעללות.

עכשיו כשהם יבואו להאג הם פלסטינאים שנעצרו על לא עוול בכפם, עברו התעללות, הגישו תלונות ואף אחד לא עה עם זה כלום כי הם בסך הכל פלסטינאים מסכניפ שחיים תחת כיבוש.

אתה צריך להיות מסוגל להראות שבדקת את התלונות.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עבודת קודש של עמית סגל. הסימטריה המזויפת בין מפגינים נגד הממשלה לבין פורעים שפורצים לבסיס צבאי.

image.png.523346ccf5b6cb41a3b5d5b0334571e6.png

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

עבודת קודש של עמית סגל. הסימטריה המזויפת בין מפגינים נגד הממשלה לבין פורעים שפורצים לבסיס צבאי.

image.png.523346ccf5b6cb41a3b5d5b0334571e6.png

ופה ראוי לציין את שיקלי לטובה למרות שאני בלשון המעטה לא מתומכיו.

הוא אמר שאין מקום לסימטריה הזו ושמה שנעשה אתמול זו בושה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אתה מאמין בטוב כשזה הצד שלך ותוקף את הרע כשזה הצד השני.

כשזה הפוך זה "הנסיבות" או איזה שקר כזה. אין לך באמת טוב ורע.

אבל היי, לזימי קצינה. יאללה, שתיתן בראש. זה לא שיש לה כיפה או כיסוי ראש חס וחלילה.

הפוסט שלך מכיל כמה כשלים לוגים תמוהים. אם נניח זה שלזימי זה קצינה, או אין לה כיסוי ראש גורם לי לראות בה את ״הצד שלי״, אז הנה, לבד הגעת למסקנה שיש לי טוב רע: סיום בהצלחה של בהד 1 מחד וחיבה לדת מאידך. גם לא משנה באיזה אופן אני בוחר את הצד שלי, זה די כמעט ביי דפנישן מעיד על זה שיש לי טוב ורע. אני אפילו לא מדבר, כבר, על זה שלא הבנת את הכתוב. דרגות הכתף של לזימי לא ממש מעניינות אותי. הן בסך הכל דוגמא שממחישה למה התאוריה החברתית שלך שבורה לחלוטין.

גרוע מזה, אתה חוטא בחטא הכי נוראי בעולמו של יובל: צביעות. אם הנסיבות לא משנות - למה בעצם אתה לא מפגין נגד מחיקתה של עזה? למה לא ראינו אותך יוצא כאן נגד ההחלטה לחסל קצין או מי שזה לא היה מאיראן על אדמת סוריה - מה שגרר ירי איראני על ישראל בחזרה? הרי את הלוגיקה שלך אפשר להפעיל גם על זה. הרדוקציה באמת טריוויאלית. והציטוט שלך שהבאתי בפוסט הקודם מוכיח את זה. כי הוא אבסטרקטי כללי. והתשובה ברורה, נכון? כי גם אצלך, המעשים נקבעים לפי צדדים ולפי מה שאתה מפרש כטוב ורע. ולכן גם את הפרשנות האובייקטיבית שלך לכאורה למציאות כל כך להפריך. 

עכשיו, אני מבין את הקושי שלך. אתה חובב סדר ומשילות, ברמה שאתה חושב שהפתרון החוקי לכל בעיה אמור להיות מכות או ירי ברגליים או ירי בראש, כפי שמשתקף מהפוסטים שלך פה באופן די עקבי. ועם כל זה, הצבעת לאנשים שאוהבים ללכת מכות וכנראה היו גם שמחים לירות מדי פעם (או לדחוף מ16 לתחת אם אי אפשר לירות), אבל איזה באסה - זה לא מגיע עם תמיכה כלשהי במשילות, מדינת ומדיניות חוק, משהו שמשפר את החיים שלך או של אף אחד אחר. כלום.

אז אתה מבין את זה. כי כבר כתבת את זה. ובכל זאת, אחרי כל צעד קדימה, יש לך חמישה צעדי רגרסיה שעיקרם לפתור את הדיסונסס הקוגניטיבי ולהצדיק את זה שהצבעת לנערי גבעות לכנסת, שבמקרה הזה, במקום לדואג לחוק וסדר - הלכו לפרוץ לבסיס צבאי. ואיך תפתור את זה אם לא בהצדקה בעקיפין, כאילו הם עושים את זה בגלל נעמה לזימי?

אז אני שואל שוב: צבי סוכות היה נער גבעות בימי ההתנתקות, ובן גביר הגיע לסמל של הקדילק בתחילת שנות ה90, כי הם ידעו שקפלניסטים יפגינו ב-2023?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

שיקלי הוא אפס מאופס, אבל במקרה הזה יצא גדול.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 20 דקות, Night Driver כתב:

לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

שיקלי הוא אפס מאופס, אבל במקרה הזה יצא גדול.

כן, שיקלי וגם משה ארבל.

פורסם (נערך)

משה ארבל הוא לא אפס.
אני בכלל לא מבין מה הוא עושה בש"ס.
הימור שלי הוא בכלל לא ישאר בפוליטיקה הרבה זמן, הוא יותר מדי שפוי בשביל לסבול את הטרלול של החברים שלו.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...