Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרגולה - DIY

tomz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

לאור בניית החצר החדשה, אשמח לשמוע קצת עצות וטיפים לגבי בניית פרגולה.

כמובן שמשיקולים כלכליים אני מתעניין בבנייה של הפרגולה לבד.

אז מה יש לנו?

דרושה פרגולה של 4x5 מטר, כאשר משני הצדדים קיימים כבר קירות בטון (מצד אחד קיר הבית, מצד שני קשת בצורת 'ח' שאלייה תיהיה מחוברת הפרגולה), כמו כן יש רצפה מרוצפת.

כמדומני שהמבנה הפשוט ביותר הוא ליצור תושבות ברזל בשני הצדדים בצורת 'u', ולרכוש עצים שיכנסו לתוך התושבות.

הייתי שמח לשמוע המלצות לגבי סוג העץ המומלץ, כמו כן עלויות +-.

האם יש דברים מיוחדים שאני צריך לדעת?

הייתי רוצה גם להתייעץ לגבי הכיסוי שיגיע על העץ, כרגע אין באפשרותי לשים קירוי מלא, אז השיקולים הם רק בין לפרוס בד מיוחד המתאים לחוץ, או לפרוש קש. אין כרגע צורך להגנה בפני גשם.

אגב, כל כלי העבודה הדרושים זמינים.

אשמח לכל טיפ/המלצה שעולה לך לראש.

תודה מראש

תום

פורסם

אתה מדבר על מפתח גדול.

זה אומר עצים עבים (5 על 12 ומעלה. ) ולפחות עמוד אחד במפתח בין הקירות.

בנוסף לקחת בחשבון בקונסטרוקציה את החיפוי העתידי.@ בחינת משקלים.

ולכן תתחיל להתיעץ עם מהנדס שיכין לך תוכנית.

אגב 4 זה בין הקירות? או 5 זה בין הקירות?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם מטרת הפרגולה היא הצללה, ואין דרישה להגנה מגשם או תלייה של צמחיה ותאורה, אתה יכול להשתמש ברשת צל.

יש מבחר של צבעים ואיכויות. זה יכול להיות אסתטי אם מבוצע היטב.

אפשר להזמין רשת מותאמת במידות עם טבעות, בעלות של כמה מאות שקלים.

בין שני קירות קיימים אתה צריך רק נקודות עגינה.

פורסם

כמו שאמרו לך- מדובר במפתח גדול יחסית. תצטרך עמודים , או שתצטרך להשתמש בקורות עץ רב-שכבתי.

קורה מעץ רב שכבתי, יכולה לגשר על מפתחים עצומים. באולם אירועים שתכננו לפני הרבה שנים, קורות כאלה מגשרות של מפתח של כ-45 מ'!

בנוסף למשקלן העצמי, כושר הנשיאה שלהם (עומס שימושי,כפף במומנט מרוכז) גבוה.

הן גם עמידות יותר בתנאי חוץ.

החסרון? המחיר כמובן...

אני מציע לך לפנות לחברת "עץ ועצה". יש להם שם מומחים שעוזרים לך לתכנן פרגולה שגם תשאר לעמוד, ולא תתמוטט :lol: .

הנה כתבה על פרגולות DIY מהאתר שלהם:

http://www.eza.co.il/category/do-it-yourself-pergola

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

עץ ועצה יקרים מאוד, ללא סיבה אמיתית (יש להם מבחר גדול, אבל עדיין לא כזה שמצדיק את הפער).

רוב מחסני העץ ייעצו לך מה ואיך כדאי. תן איזור מחייה ואולי אפשר להמליץ על מחסן.

יש לקחת בחשבון:

1. מבחינת החוק - פרגולה דורשת היתר בנייה. אם יש לך אותו כלול בהיתר הבניה לבית - מה טוב. חלק גדול מהרשויות מעלימות עין מפרגולות, אבל זה משהו שיכול להשתנות מהיום למחר. עבור היתר צריך תכנון מהנדס.

2. כדאי שתחליט על סוג החומר בו תשתמש - רב שכבתי ("מהונדס" או "גושני", כפי שחלק נוטים לכנותו, למרות שמדובר בקורות מודבקות) או קורות רגילות (בדר"כ 5X15 או 5X20, לפני הקצעה, לפי המפתח). כפי שכתבו לך - רב שכבתי יקר יותר אבל מאפשר מפתח גדול.

3. כדאי לצלם את המקום ולהעלות לכאן. לא ברור ממה שכתבת אם הקורות יתחברו אל הקיר או "יישבו" מעליו. בכל מקרה - אין מה להכין תושבות. אצל ספקי העץ יש את כל הפתרונות בנושא תושבות, מצופות באבץ שימנע חלודה.

4. כיסוי - מתקשר לעניין היתר הבניה. עקרונית יש הבדל בין כיסוי שלם לכיסוי חלקי (יש התייחסות בתקנות לאחוז החלק הגלוי בגג, נדמה לי שצריך לפחות 30 אחוז גלוי) בכדי שזה יאושר כ"מצללה" ולא כמבנה, ראה כאן למשל: http://www.fridmanwork.com/x2677.html.

אם אתה צריך צל בלבד - כדאי לחשוב על רשת צל (יש היום רשתות בצבע חול שאינן בולטות יותר מדי), או לחפות בקורות דקות (לאטות), רק לקחת בחשבון שזה מצריך תחזוקה (צבע). אפשר גם להניח מחצלות קש למיניהן.

אם צריך אטימה, אפשר ללכת על ניילון קשיח (יש PVC שקוף מחוזק בחוט לבן בתוכו) ו/או שמשונית או על כיסוי חצי קשיח מפלסטיק כמו סנטף וכו'.

יש לשים לב שאם הולכים על כיסוי אטום, חייבים ליצור שיפוע מתאים בגג (2 אחוז מינימום) בעוד שהצללה בלבד מאפשרת אפילו גג ישר.

4. כלי עבודה - ממליץ בחום לארגן מברגה חשמלית או לפחות אחת רצינית של 18V, חוסך המון זמן עבודה. אפשר גם עם מברגה סינית במאה שקל, אבל לא מומלץ, מנסיון. עדיף לקנות ברגים עם ראש כוכב (טורקס) ולא פיליפס, או לכל הפחות להקפיד על ביטים איכותיים ומתאימים (לשים לב להבדל בין ברגי פיליפס לפוזידרייב).

כאן יש לך הוראות לא רעות לבניית פרגולה בסיסית.

פורסם

2061u9e.jpg

זו החצר, הפרגולה מיועדת ליהיות בין ה'ח' השמאלית של הקשת אל מעל התריס החשמלי.

מדובר על רוחב של 4 מטר ומרחק בין הקיר לקשת של 5 מטר.

לגבי פתרונות של רשתות הצללה וכו', לא רלוונטי מכיוון שאני מעוניין לבנות פרגולה שבעתיד יונח עלייה סנטף, פשוט כרגע אין צורך בדבר ויונח רק כיסוי לתת מענה לנושא הצל ולא הגשם (אשמח לדעה לגבי קש או בד, יתרונות וחסרונות)

אני לא מעוניין בלהוסיף עמודים וקורות תמיכה כאלו ואחרים (ולפי מה שהבנתי, גם אין צורך).

למרחק שכזה, של כ-5 מטר אורך קורת עץ, אילו סוגי עצים מומלצים? מה העלויות הממוצעות?

אילו פתרונות של תושבות קיימים בשוק?

אני גר באיזור פתח תקווה.

תודה על התשובות עד כה!

תום

פורסם

לפני התייחסות לדברים נוספים, מכיוון שכתבת שאתה רוצה לשים סנטף בבוא היום - כיצד אתה רוצה לבצע את ניקוז המים לאחר התקנת הגג?

כפי שאני רואה את זה, יש לך שלוש אפשרויות:

1. לבנות פרגולה גבוהה מאוד, שתסתיים מעל גובה ה-ח' ועוד יותר גבוה בגג (כמעט עד שיא גובהו).

2. לבנות פרגולה שתסתיים מתחת ל-ח' ותאפשר למים לעבור דרכה והחוצה.

3. לבנות פרגולה עם שיפוע לאחד הצדדים כך שכל המים יתנקזו לגינה או למשטח (או בכלל לבנות מרזב).

אגב - אפשר לשים רשת צל מעל הפרגולה. לתקופה של כ-5 שנים זה פתרון מצויין וזול יחסית (כ-400-500 שקל לכיסוי השטח שאתה מתכנן). ניתן לשמור עליה מתוחה באמצעות כבלי פלדה. כפתרון זמני, לא רואה לזה מתחרים.

פורסם

מנסיון אישי, אם אתה מתכוון לכסות בסנטף, תכנן מראש את שיפוע הפרגולה כך שתקבל ניקוז מים טוב.

רצוי לבנות מרזב ולא לתת למים לצנוח מגובה רב אל הקרקע (או אל הדשא).

אם אין לך כעת תקציב לבנות פרגולה כהלכתה- עדיף שתמתח רשת צל.

זו עבודה שתוכל לבצע בעצמך אם יש לך מקדח שיכול לקדוח ברגי ג'מבו בקיר.

פורסם

מודע לכל נושא הניקוז כאשר יבוא הכיסוי, העניין ילקח בחשבון מראש, תודה!

הייתי שמח להתייחסות לשאר השאלות - עלות חומרי הגלם, אופציות התושבות הקיימות בשוק ועדיפות לכיסוי שיבוא על הפרגולה כרגע מפני שמש - בד או קש

תודה

פורסם

אם תשתמש בפרופילי פלדה (מגלוונת! לא להתפתות לברזל שחור בגלל המחיר), המפתח לא יהיה בעיה. אפשר גם לחבר לפרופילים חיפוי מעץ מלמטה כדי שיהיה יותר יפה.

דני

פורסם
מודע לכל נושא הניקוז כאשר יבוא הכיסוי, העניין ילקח בחשבון מראש, תודה!

הייתי שמח להתייחסות לשאר השאלות - עלות חומרי הגלם, אופציות התושבות הקיימות בשוק ועדיפות לכיסוי שיבוא על הפרגולה כרגע מפני שמש - בד או קש

תודה

לא התייחסת לשאלות ששאלתי לגבי בניית הפרגולה. זה משנה את התכנון וכנגזרת את כל השאר. :idea:

פלדה מגלוונת לא תמיד עדיפה. אם רוצים לצבוע אותה, צריך צבע בסיס לפני וגם אז זה לא תמיד מחזיק.

פורסם

צורת הבנייה של הפרגולה כפי שאני מתכנן כרגע - ואשמח אם תעמידו אותי על טעותי במידה ודעתכם כזו היא:

הנחת קורות על תושבות מתכת, בצורה בה הקורות ישרות ומגיעות עד לקשת (ולא מעלייה), והנחת כיסוי (קש\בד) כלשהו מעל הקורות.

בעתיד במידה וארצה להניח סנטף, תיבנה קונסטרוציה על הקורות שתגרום לסנטף ליהיות בשיפוע אלכסוני כלפי הקשת וכלפי הצד של האדמה בתמונה, ביחד עם צנרת (שתוסתר על ידי היתרה של הקשת שתשאר מעל לפרגולה) להוביל את מי הגשים ומרזב שיוריד אותם למטה בערך באיזור העמוד הכי שמאלי של הקשת.

את הפיתרון ראיתי מיושם בפרגולה אחרת בהצלחה ולא שמתי לב שהוא דורש הכנות מיוחדות מראש או ביצוע בעייתי כלשהו

פורסם

אני הייתי הולך על משהו כזה (אפשר לקבע את הקורות (האדומות) ישירות לקיר בעזרת תושבות או לקבע קורה אחת (השחורה) בעזרת ג'מבואים ועליה לשים תושבות. יעלה לך בשתי קורות נוספות אבל לטעמי יהיה יפה יותר ובעיקר חזק יותר. אם תתקין את הקורות בשיפוע, לא תצטרך להתעסק בעתיד עם קונסטרוקציה נוספת (מיותר לגמרי). האם זה מה שהתכוונת?

2061u9.jpg

פורסם

זו הכוונה פחות או יותר, רק נראה לי שליצור כזה שיפוע בעזרת הקורות לא יראה הכי אסטטי, לעומת זאת אופציה של להתקין את הקורות בצורה ישרה, עם כיסוי שיעמוד גם הוא ישר, ובמידה וארצה לשים לסנטף ליצור פשוט משולש עץ לאורך הקורות שיגרום לסנטף פשוט לעמוד בשיפוע, וזה משהו שאף אחד לא רואה ועם זאת נותן פתרון למי הגשים.

אני חושב שלהתקין את כל הקורות בצורה ישרה יהיה גם יותר קל, מעבר לאסטטי, ובמיוחד כרגע שאני בכלל עוד לא יודע אם אשים סנטף ואם כן אז מתי, אני פחות רוצה לתת את הדגש לזה.

תודה!

פורסם
ליצור פשוט משולש עץ לאורך הקורות שיגרום לסנטף פשוט לעמוד בשיפוע, וזה משהו שאף אחד לא רואה ועם זאת נותן פתרון למי הגשם.

אתה מדבר על יצירת משולש בשני הקצוות. מה עם האמצע? תצטרך קונסטרוקציה שלמה בשביל הסנטף...

יצירת השיפוע באמצעות סימון (למשל חוט סימון עם אבקת גיר) היא קלה. אם אתה שם קורות בצדדים זה בכלל משחק ילדים (קח גובה או עבוד עם שטיכמוס).

יופי הוא בעיני המתבונן ולכן אין לי מה להגיד לך בעניין האסטטי, לטוב ולרע.

אני לא יודע עלויות במדוייק, למיטב זכרוני קורה מוקצעת ומטופלת (אימפרגנציה) 5X20 (בפועל זה בערך 4.5 X על 19.5) עולה כ-15 ש"ח למטר רץ, תושבות (בצורת ח') עולות בערך 30 ש"ח ליח', על זה תוסיף ברגים, ג'מבואים וכו'.

אל תתפוס אותי במילה, כבר עבר זמן מאז שבניתי פרגולות, יכול להיות שאני טועה לגמרי.

יש לך מחסן עץ בסגולה (שלום גרוס), המחירים שלו סבירים והעץ בסדר.

יש לך את א.צ. ג'רבי במושב יגל, מחירים לא רעים, אם כי שמעתי לכלוכים על איכות העץ אצלו.

יש לך שניים שלושה מחסנים בא.ת. של כפר קאסם.

אני קונה כמעט תמיד בא.ת. חדש ראשון אצל אביגדור גואטה.

אם וכאשר תגיע לשלב הסנטף+ מרזבים - שווה לקפוץ ל"מרזבית" בקריית מטלון. יש להם כל מה שאתה צריך בנושא.

• תוכן חדש...