Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לקנות רכב טורבו דיזל, עד היום הייתי עם פאסאט שנת 2000 שהלכה טוטל לוסט.

החלטתי לפתוח את הראש ולחפש רכבים לא רק של פולקסווגן.

היום ראיתי שני רכבים:

1. רנו מגאן 2 2005 DCI 1.5 אוטומטית

יד ראשונה, 304K ק"מ, האוטו מטופל בקרסו מהיום הראשון ועד היום (התקשרתי לשירות של קרסו ובדקתי לפי מס' רכב)

ב300K ק"מ הוחלף טיימינג+משאבת מים.

לאוטו יש טסט לשנה.

בנסיעה האוטו קצת מושך ימינה, והמנוע מזיע שמן. לטענת בעל הרכב שאומר שבדק את הנושא, אין נזילות והשמן נובע מהזעה של המנוע, והוא מוסיף ואומר שאין כתמי שמן בחניה של הרכב וגם אף פעם לא חסר שמן במנוע.

(בעל הרכב עשה טרייד אין בקרסו והשיחות מול סוחר רכב שלוקח את הרכבים משם ומוכר אותם.)

מחיר מבוקש: 16K לפני בדיקה.

2. רנו מגאן 2005 DCI 1.5 אוטומטית

יד שניה, 246K ק"מ. הרייד של האוטו הזה חלק יותר וזורם יותר. לא ניתן להסתכל על המנוע כי הוא מכוסה במגן הפלסטיק המקורי של הרכב, וגם ישנו מגן גחון מקורי מלמטה.

לאוטו נעשה טיימינג ומצבר חדשים. אך אין קבלות כיוון שאת הרכב מוכר המוסכניק עצמו שמטפל ברכב, כעזרה ללקוח שלו.

יש להוסיף כי הטסט של הרכב בעוד חודשיים.

מחיר מבוקש: 19K, בשיחה עם המוכר ביקשתי להוריד ל17K, אמר שידבר עם בעל הרכב.

באופן כללי, האם יש דברים שכדאי להזהר מהם באוטו הזה? דברים ספציפיים שיש לבדוק.

אשמח לכל דעה ועזרה בנושא.

עשיתי חיפוש בפורום על הרכב הזה, סה"כ עושה רושם שמרוצים מהמנוע שלו.

(יש לציין שאני חייב רכב אוטומטי כיוון שחברה שלי לא נוהגת על ידני.)

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לא הייתי ממליץ על מגאן 2 דיזל אוטומטית - יש יחסית מעט מכוניות כאלו והגיר האוטומטי שלהם לא החזיק מעמד עם תוספת המומנט של הדיזל.

גם צריכת הדלק שלו לא היתה טובה כצפוי מרכב דיזל.

הידני מומלץ הרבה יותר.

פורסם

דווקא המגאן דיזל מאוד סלחנית בעניין הגיר רגיל, קלאצ' רך בטירוף וגיר קצרצר הבונוס הוא צריכת דלק של 1:20-1:18.

אם החברה יכולה להתפשר בעניין חפש לך אחת גיר רגיל ותמנע מהתעסקות עם הגיר המוזר של רנו.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

עד לא מזמן הייתה לי פאסאט דיזל אוטומטית. גם אלה לא מצטיינות בגיר שלהם...

ההבדל ביניהם הוא שלתקן גיר של רנו עולה הרבה פחות מלתקן גיר של פאסאט.

לצערי הרב, בעניין האוטומט נגד ידני אין מה לעשות. זה לא רק שלחברה אין רשיון לידני, אלא שגם לי קשה עם ידני בגלל בעיות בברך שמאל. אם אני אנהג ברכב ידני ביום-יום, אני אמנם מאוד אהנה מהעניין אבל הניתוח להשתלת סחוס יבוא מוקדם מהרגיל. אתם יודעים, צה"ל...

חוץ מעניין הגיר, שאני מודע אליו, אילו עוד דברים צריך להיזהר מהם ברכב הזה?

האם השם של רנו כ"גרועים באלקטרוניקה" עדיין תקף למכוניות משנות ה2000 או שמדובר בסטיגמות ישנות משנות ה80-90?

תודה רבה לכל המשיבים.

Always go sideways

פורסם

תיקח בחשבון את הדברים הבאים

מנוע 1.5 ליטר ב300KKM כבר מתקרב לנתון סטטיסטי של פתיחת ראש מנוע או סדיקת הבלוק, במילים אחרות המנוע מתקרב כבר כאן לגבול שבו עייפות החומר עלולה להכריע אותו.

בנוסף לכך מדובר בטורבו דיזל עד כמה שזכור לי וזה אומר שיש לך שם גם התעסקות עם מגדש שגם ככה חום ואבק הם אויביו הגדולים ביותר ואתה נמצא בארץ שאת שניהם יש בשפע - תבדוק את מצב הטורבו.

לגבי הגיר - השד לא כל כך נורא כמו שעושים אותו, אתה תתרגל לגיר הזה מאוד מהר ואתה תגלה שאפילו אפשר להפיק ממנו הנאה מנהיגה כי משהו בהתנהגות שלו מאוד מזכיר גיר ידני וכשאתה לומד לשלוט בו אתה אפילו תדע במדויק איך ומתי לגרום להילוך להתחלף - אני כותב את זה מנסיון כי אני בעלים של אחת (בנזין).

תדאג בחורף שהרכב יהיה נקי מהצטברות של עלים ולכלוך על הגריל של המגבים - אחרת הרכב יוצף במים מבפנים! משהו שלמדתי על בשרי החורף הזה (לא הצפה רצינית אבל זה אף פעם לא טוב).

תטפל ברכב בזמן ורק בחלפים מקוריים של רנו - אני מאוד נהנה מהמוסכים המורשים שלהם עד עתה - שירות מצויין למרות כל מה שאומרים על קרסו ומחירים סבירים ביותר וגם מוסדרים.

לגבי מחלות אלקטרוניות - יש שם שתי צמות רגישות לגבי המזגן והנעילה המרכזית שצריך לוודא שהכל ברכב עובד תקין - אם אתה לא עושה התקנות ברכב אין סיבה אמיתית שמשהו יקרה שם.

תוודא שקורא הכרטיסים מכבה את המנוע בשתי לחיצות לאחר שאתה מוציא את הכרטיס בזמן שהמנוע מותנע - זו טעות שיכולה לקרות לך פה ושם, רצוי שהרכב יגיב לכך נכון.

מגבים במידות לא סטנדרטיות וזה מאוד מעצבן והם קשים להשגה לכן רצוי שיהיו לך חליפיים מוכנים מראש.

תשים בצד ככלל 5K שקלים לכל מקרה שלא יהיה בין אם זה הגיר או סלילי ההצתה.

אני הייתי הולך על הרכב שהנסיעה שלו מרגישה לך טוב יותר בתנאי שהבדיקה תהיה טובה ולא יהיה יישור קו גדול מידי.

הדאגה היחידה שלי כאן היא מצב המנוע עצמו - בתקווה שהוא יחזיק לך עוד כמה עשרות KKM טובים לפני שתיאלץ להחליפו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

lanosforce, תודה רבה לך התגובה המפורטת!

אקח בחשבון את כל הדברים שאמרת, באמת תודה רבה ענקית על הפרטים האלה שאני בטוח שיחסכו לי כמה אלפי שקלים במהלך הזמן!

דבר אחד אשמח שתרחיב עליו - העניין עם כיבוי המנוע בשתי לחיצות. לא כל כך הבנתי את מה שרשמת, אם תוכל להסביר יותר מפורט אני אשמח.

שוב תודה!

משה.

Always go sideways

פורסם

למגאן 2 אין מפתח - יש לה כרטיס שהוא גם שלט האזעקה.

את הכרטיס הזה אתה מכניס לתוך קורא כרטיסים ואז בכדי להניע את הרכב אתה לוחץ על דוושת הבלם ותוך כדי לוחץ על כפתור ההתנעה\דימום.

התקלה עם קורא הכרטיסים הזה בדגמי מגאן 2 לפני שנת 2007 היתה שבמידה ואתה מוציא את הכרטיס מקורא הכרטיסים בזמן שהמנוע מופעל - אתה לא יכול לדומם אותו יותר -> נסיעה למוסך, המתנה שמיכל הדלק יתרוקן - באלאגן.

מתברר שהכנסת הכרטיס מחדש לקורא הכרטיסים ולחיצה כפולה על מדומם המנוע אמורה לדומם אותו - תבדוק כשאתה במוסך שזה אכן קורה.

אחרי שנת 2007 התקלה הזו לא אמורה להתקיים יותר, הם פתרו אותה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...