Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחותי הקטנה חולקת עליך. עושה הרבה ספורט, אבל כל בוקר דופקת טוסט עם חמאה וגבינה צהובה.

אחרי שצמצמה את זה ליום כן-יום לא רמת השומנים בדם ירדה לתקינה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז אני יכול לאמר לך שאני אוכל בחודש כמעת 4 קילו גבינץ 28% באופן קבוע לפחות ב 6 שנים האחרונות כמובן עוד שלל מוצרי חלב ובשר עתירי שומן וכולסטרול ואין אצלי שומדבר לא נורמטיבי

ורק שתדע שאין קשר בין כמות שומן מן החי/כולסטרול במזון וכמות שומנים בדם/כולסטרול בגוף

זה מיתוס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אז כנראה שאחותי רובוטריק ולא ידעתי. עזוב ויכוחים מיותרים, יש מזונות שמשפיעים על כל אחד בצורה קצת שונה, גם גבינה צהובה.

עריכה- בקשר למיתוס, אני מוסיף פה את ההנחיות לבדיקת שומנים בדם: איך להתכונן לבדיקה?

· יש להימנע מאכילה או שתיית משקאות המכילים סוכר או חלב ב-12 השעות שלפני הבדיקה.

· מומלץ שלא לבצע פעילות גופנית אינטנסיבית, לשתות משקאות אלכוהוליים או לאכול ארוחה שומנית במיוחד בערב שלפני הבדיקה.

כל אלה, מעלים את רמת השומנים בדם, ומזייפים את הבדיקה. אצל אנשים נורמליים אחרי כמה שעות זה נעלם מהדם, אצל מי שיש עודף, זה נשאר ברמה קצת גבוהה. זה הכל פונקציה של נכנס/יוצא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

המון מזה גנטי. אצלנו יש איזה פאק עם כולסטרול, ככה שאפשר לעשות כמה ספורט שרוצים, אבל זה לא מדגדג את הערכים שלו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ההמלצה המקובלת היא צום מלא (למעט מים) 12-4 שעות לפני הבדיקה.

בשנים האחרונות יש המערערים על ההמלצה. רמות בכולסטרול אינם משתנות בטווחים של שעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מכיר הרבה מחקרים שתומכים בדעתו של gsi16v. אני גם מכיר הרבה שהם נגד. זה ויכוח שנפוץ בקרב תזונאים, ומי שקצת למד את תורת המחקר מבין שאתה יכול לקבל 999 מחקרים שמראים תוצאה א', ואז לפרסם רק את האחד שמראה את התוצאה שאתה צריך, תוצאה ב'. בסופו של יום כל מי שמרצה על תזונה ודיאטה, יכול לקחת כמה מחקרים שבא לו, ולהציג אותם כעובדות בשטח, למרות שתוצאת מחקר איננה עובדה כלל, אלא הסקת מסקנה של החוקר, ואלה שני דברים שונים. בכל מקרה, הדעות חלוקות לשני הצדדים, ולכן כל אחד צריך להתאים את החוקים/מיתוסים שלו לעצמו. הגבינה שלא מזיקה כלל ל-gsi16v, כן מזיקה לאחותי שעושה ספורט באופן קבוע. פותח השרשור, איך אתה מחזיק מעמד?

פורסם

מה רצית שירשמו בהנחיות לפני בדיקה?

אם יש לכם חברים שלומדים רפואה, הציצו בספרים ותראו את שנת הוצאתם שהיא בשנות ה 80 או אפילו ספרים חדשים שכל הרפרנסים שלהם בסוף הספר הם משנות ה80

עדיין רופא/רוקח ומי שנותן הוראות לפני בדיקות כאלו ״תקוע״ על מיתוסים

אני בטוח שהוא גם לא ימליץ לכם לעבור 300 מג כולסטרול ביום או לאדם מבוגר 180 בעוד שאני אוכל 5 גרם ליום ובחינתו אני מת מזמן

פעם (בגיל 23) חברתי עשתה בדיקת דם רגילה וגילו שם כולסטרול גבוהה

היא התבקשה לאכול תפריט מסויים למשך 3 חודשים ולבצע שוב בדיקת דם

זה היה נורא מדאיג שיש לילדה כולסטרול גבוהה בגיל כזה וכשהיא שוקלת 49קג

בבדיקה של אחרי היה לה עוד יותר כולסטרול!

היא מבחינת ירדה מהרעיון, ולא ענין אותה יותר הנושא

לאחר חודש היא החליפה גלולות, היו לה תופעות לוואי והיא התבקשה לבצע שוב בדיקת דם

על הדרך הסתכלו על הכולסטרול שהיה רגיל לגמרי!

דוגמא לזה שכל שטות יכולה להשפיע על בדיקת כולסטרול

אז מי שאחראי על הבדיקה הוסיף שלא לצרוך סוכר וחלב...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
פותח השרשור, איך אתה מחזיק מעמד?

נשברתי פעם אחת אצל ההורים, וזהו.

ביקשתי שלא יחזיקו אצלם בבית יותר מתוקים, שגם מזיקים להם.

אני ממשיך, לא קניתי מאז יום ראשון מתוקים, הבית נקי מהם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי זה גם עניין של הרגל.

לפני 4 וחצי שנים הפסקתי לשתות קולה ומשקאות מוגזים בכלל. הפסקתי מיידית, בלי צמצום בכמות לפני כן (לפני שהפסקתי שתיתי כ-3 ליטר קולה ביום). היום זה כבר לא משנה לי, לא שותה את זה בכלל.

עוד דבר שהפסקתי זה לצרוך מלח- פעם הייתי מוסיף לכל דבר, לפני שטעמתי בכלל. היום אם לא הוסיפו מלח מראש, אני לא מוסיף בעצמי. בהתחלה היה חסר- כבר כמה שנים שאני חי מצויין בלי זה.

תה עם סוכר- בבית כפית אחת לספל גדול (לפני כמה שנים שמתי 4 ולפעמים גם יותר). בעבודה הסוכר לא נראה טוב, אני מתעצל להביא מהבית- אז פשוט שותה בלי. פשוט הרגל.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
נשברתי פעם אחת אצל ההורים, וזהו.

ביקשתי שלא יחזיקו אצלם בבית יותר מתוקים, שגם מזיקים להם.

אני ממשיך, לא קניתי מאז יום ראשון מתוקים, הבית נקי מהם.

אם אתה גר לבד זאת לא חוכמה גדולה להמנע ממתקים.

אצלנו בבית יש בהגדרה מגירה ענקית עם כל הדברים שאפשר לחשוב עליהם - ממתקים ועד חטיפים וכו'.

זה הרגל שזוגתי הביאה מהיום הראשון שגרנו ביחד.

לי ברור שאם קבלתי על עצמי דין מסוים אף אחד לא צריך להיות בעונש בגללי.

טוב לי לראות אצל הבת שלי בגיל 3 איך היא יודעת לווסת את עצמה בעזרת חינוך נכון מאיתנו.

לוקחים רק שאנחנו נותנים ואנחנו קובעים את הכמות ואת הזמן.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מאז שחזרתי מטיול בתאילנד ואחכ גם בסין, התמכרתי לכל העניין הזה של תא ירוק. לפני זה לא היתי מסוגל לסבול את הריח שלו, אבל הפלא ופלא לפעמים צריך את האווירה הנכונה כדי לנסות דברים חדשים ולשנות הרגלים ישנים.

עכשיו מהכבוד למקום שמגיש את התא (חנויות תא מיוחדות), אתה לא תבוא ותבקש סוכר, כי יש להם עשרות סוגי תא לטעום.

לאט לאט כדי שאוכל להבדיל בין הטעמים של היסמין לאולונג חייבים לטעום אותם נטולי סוכר, וכך הטעם שלהם טבעי לחלוטין.

כשחזרתי לארץ אחרי מספר שבועות במזרח, הפסקתי לשים סוכר בכלל, כדי להנות מהטעם של התא.

כך גם בקפה, אם בקפה בוץ עוד אפשר לשים סוכר כדי לשפר את ה'דרק' שיצא (או קפה נמס שיצא מר ורק סוכר יכול להציל תמצב)

אז אספרסו/קפוצ'ינו מקפה טחון טרי שנטחן במקום, וכדי להרגיש את הארומה ומגוון הטעמים שיש לכל זן קפה, אסור לשים סוכר אחרת הטעמים "יבלעו".

אני אחד של אם כבר אז כבר (חטאי מתוקים נקרא לזה), לא עוגת שיש של עלית אלא עוגה של קונדיטוריה שמכבדת את עצמה. לא תא ויסוצקי מהצבא אלא חליטה טרייה של ארל גריי או תא ירוק איכותי, לא עוגיות על מרגרינה או קנולה אלא חמאה, לא בורקסים של מאפיית אריאל אלא של לחמים על חמאה וגבינה יקרה, לא קפה טסטרס צ'וייס חסר טעם אלא קפוצ'ינו מזני קפה טריים ואיכותיים שנטחנו במקום על ידי מישהו שיודע מה הוא עושה - יש תופעה בבתי קפה של מלצרים שיש להם מכונת קפה בעלות של 15K ומטחנה שעולה עוד 3K והם עדיין יצליחו להרוס את האספרסו ע"י אי דחיסת הקפה ושימוש בידית מלוכלכת מהקפה של הלקוח הקודם.

נכון שלא תמיד זה מתאפשר במיוחד במשרד, כשכל מה שיש זה קפה טורקי של עלית וקפה גרגירים במקרה הטוב, אז משתדל פשוט לשתות את הקפה בבוקר לפני שאני יוצא לעבודה, ושם פשוט מכין לי תא, ואם ממש בא לי קפה אז מריץ במקינטה.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

על נזקי הסוכר תמצא פירוט בסרטונים שהבאתי בפוסט הראשון.

על נזקי המלח, אני מביא ציטוט רופא מאתר DOCTORS הישראלי,

2 הסעיפים האחרונים עדיין לא רלוונטיים לגבי, זה במקרה ונשים קוראות פה..

כדי להתקיים צריך רק גרם אחד (1,000 מ"ג) ביום ולא מומלץ לצרוך יותר מ 5 גרם ביום (בכפית יש 7 ג"ר).

מקור: "הגוף ותפקודו" מאת פרופ' עזרא זוהר. (ספר אנטומיה / פיזיולוגיה).

התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר, בלחם, בממרח חומוס וסלטים מוכנים, בגבינות ובמשקאות קלים.

מלח גורם ל:

• אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (בצקת - אדימה)

• אבדן גמישות כלי הדם

• יתר לחץ דם

• יתר חומציות בקיבה, סרטן הקיבה

• כאבי ראש מיגרניים, אירוע מוחי, מועקה ומתח

• פגיעה בתפקוד הכליות

• התרחבות החדר השמאלי של הלב

• אסטמה, בריחת סידן

• החמרה בתופעות PMS

• נמצא קשר לרעלת הריון

• תוכן חדש...