Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שמכרנו את הרכב הקודם,

מתלבט בין שני הרכבים האלה שנתון 2009, כנראה קנייה מפרטי ולא ליסינג.

הרכב מיועד לאישתי לנסיעות לעבודה בתוך העיר + פעם בשבוע נסיעה ארוכה מחוץ לעיר (120KM לכוון).

וגם צריך שיהיה מקום לשני כסאות ילדים ועגלה גדולה (מוצי).

אני מכיר את הטויוטה מליסינג שהיה לי שעשתה עליי רושם טוב, חסכונית ומרווחת, אך היא גם יקרה.

בקיה פורטה נתקלתי כאן בחיפושים בפורום, לא ממש הכרתי אותה לפני כן, ממה שמצאתי עד עכשיו היא דיי דומה במפרט לקורולה והיא גם יותר זולה ויש אחריות (מסויימת - אני חושב רק על מנוע וגיר) עד 7 שנים.

אני יודע שיש גם את היונדאי I30-CW, אבל גם היא מבוקשת ויקרה ונראית לאשתי גדולה מדי - לכן היא לא מועדפת.

תקציב 60 -70 אלף. בשאיפה שיהיה יותר לכיוון ה60:-)

פורסם

ב-60 עם קצת מאמץ תוכל למצוא פורטה פרטית מ-2009. במחיר הזה בקושי תשיג קורולה רובוטית 2009 מליסינג.

הקיה גם נוחה ושקטה יותר ובעלת תא נוסעים איכותי יותר. בנוסף יש לה אבזור בטיחותי מלא בניגוד לקורולה שבשנים האלה הגיעה עם 4 כריות אויר בלבד.

פורסם

כבעל קורולה בעבר (2010 אוטומטית) ופורטה בהווה (2011) אני יכול להגיד לך שהפורטה הוא רכב מעולה אך ללא ספק הטויוטה איכותית יותר.

אם תקציבך דל אני בטוח שפורטה תעשה בעבורך את העבודה. אם ההפרש הוא לא משמעותי לך על הטויוטה.

תתחדש:-)

פורסם
אני אשמח אם תפרט מה בדיוק הופך את הקורולה לאיכותית יותר ולא סתם תפזר ססמאות באויר.

+1 , מה בדיוק איכותי בטויוטה? מנופי הרמת נחלונות מאחורה? הפלסטיקה הזולה או תאורת המפות?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קיה פורטה תהווה בחורה טובה יותר לטעמי, מכיוון שמודל חדיש יותר נכנס בתקציב וההיצע בשוק היד שניה הוא רב.

הקיה חסכונית יחסית ומתקדמת יחסית לשנתון, אך מחירה יורד במהירות ולא שומר על ערכו. ניתן לומר שהפורטה אינה מצטיינת בשום פרמטר באופן מוחץ, אך מהווה קניה מעולה למחפשים רכב משפחתי זריז, אמין וחסכוני.

אם הסלידה מצרפתיות אינו זורם בעורקיך, הייתי שוקל את הרנו פלואנס אשר שיווקה החל ב-2010, הפלואנס היא ארוכה ביותר בקטגוריה (בסיס גלגלים ארוך ב-10 ס"מ מהקורולה!), חדישה, מאובזרת ועד כה הוכיחה אמינות ללא דופי בשוק הישראלי, אפילו בציי הרכב שלא עושים לה חיים קלים. אני מציע לעשות נסיעת מבחן ולהיווכח.

בהצלחה.

פורסם

לפני כשבועיים עמדתי בפני אותה התלבטות.

בחרתי בפורטה כיוון שרציתי שנה יותר מתקדמת על הכביש.

ב-69,500 רכשתי פורטה מדצמבר 2010 עם 45K ק"מ לאחר יישור קו, טיפולים וכל מה שצריך מחברת ליסינג.

לאחר כשבועיים של נהיגה לפרקים בקיה (משמשת בעיקר את אשתי), אני יכול להגיד שהיא זריזה, מאובזרת בצורה יותר טובה מהקורולה אך בעלת הגה רך בנסיעה עירונית/במהירות נמוכה.

מבחינה חיצונית, המדובר ברכב נאה - אני קניתי באפור עכבר שממש מתאים לה.

בגלל שרכשתי רכב מחברת ליסינג, אבדתי את תוספת האחריות על המנוע והגיר ונותרה לי אחריות יצרן מלאה לעוש שנה אחת בלבד (אחריות סטנדרטית של 3 שנים), אך, קיבלתי רכב לאחר טיפול מלא, תיקוני צבע ויישור קו.

במידה ואתה מתעניין בחברות ליסינג, ישנן חברות שמבצעות את כל הטיפולים במוסך מורשה וישנן כאלו שמבצעות בעצמן טיפולים שוטפים אך מוציאות למורשה את הטיפולים הלא סטנדרטיים.

בקורולה לא נסעתי אך במידה והייתי בוחר בה הייתי צריך לרכוש רכב עם שנה אחת יותר על הכביש ועם קילומטראז' גבוה משמעותית.

שיהיה בהצלחה :-)

פורסם

לגבי הפורטה, לא הצלחתי למצוא זולות מ2009, ראיתי ההצעות זולות שמוצגות כמכירה מפרטי אך לאחר שהתקשרתי התברר שזה ליסינג כלשהוא, ושורה תחתונה רשום ברשיון מליסינג. אני גם מעדיף רכב יותר פופולרארי מהפורטה, ואני מודע לכך שיכול להיות שיתכן ואני מפסיד רכב רכב טוב וזול, אבל אני לא לוקח סיכון.

למרות שרשמתי שאני מחפש רכב אמין וחסכוני, מה דעתכם על הפוקוס 2009?

ההבדל במחירון יד 2 בין קורולה לפוקוס הוא 15000 ש"ח. שום סיבה לא תצדיק הפרש כזה.

אני יכול לקנות פוקוס מליסינג בפחות מ 50,000.

דרך אגב, האם מחר כבר יפורסם ויכנס לתוקף מחירון ינואר?

כמה צפוי להיות ההפרש במחיר של פוקוס 2009 בין שבוע שעבר לשבוע הבא (התחלפה שנה)?

• תוכן חדש...