Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לשתף אתכם בהתנסות השלילית שהייתה לאבא שלי עם חברת הארונות "ריביירה".

להלן השתלשלות העניינים עד כה:

לאחרונה רכש אבי ארון בעל ארבע דלתות אצל "ריביירה", דבר שהסתבר בדיעבד כטעות גדולה.

1. בחנות (ב"דן דיזיין סנטר"), בזמן הקנייה, סוכם על מספר קטן של שינויים במבנה המקורי של הארון.

2. במועד ההרכבה (לאחר חודש) הגיעו עם חלקים שאינם מתאימים לתוכנית הבניה (חוסרים, הבדלי אורך ועומק וכד').

3. בהסכמת אבי, הארון נבנה חלקית אך כמובן לא היה בר שימוש וגם הסתבר שהוא רחוק מלהיות מורכב כראוי.

4. לאחר שיחה עם החברה נשלח אליו מנהל השטח שלהם שהגיע לאחר שבוע (!), הסכים לבעיות והבטיח שיתוקנו.

5. מועד התיקון נקבע לכמעט חודש (!) מאוחר יותר. גם אז, התקשר המתקין ביום התקנה המיועד להודיע כי לא יוכל להגיע וכי יגיע מספר ימים מאוחר יותר.

6. הארון "תוקן" כך ש: חלק מהמדפים שוקעים על אף שהם נושאים משקל סביר, חלקם לא מאוזנים (לא בפלס), מדף אחד לחוץ במרכזו כלפי מעלה ע"י מחיצה (המחיצה גבוהה מדי), מדף אחד שבור בחלקו האחורי, מתלה הבגדים נוטה מטה בצד אחד, אחת הדלתות נתקעת במגירה שתחתיה כשפותחים אותה (על זה נאמר לו, "מי פותח מגירה ודלת ביחד?..."), ידיות פתיחת הדלתות אינן באותו גובה, והרשימה עוד ארוכה. בנוסף, ההבטחה לסידור בהתאמה אישית לא התקיימה במלואה.

7. בשיחה נוספת עם החברה נקבע מועד חדש להגעתו של איש השטח, שלא הגיע בפרק הזמן שנקבע וכשהתקשר שעה וארבעים מאוחר יותר להודיע על איחור, אבא שלי כבר לא היה בבית (לאחר ששוב בזבז יום עבודה שלם, לשווא).

8. לאחר דממה של כחודש מצידם אבי כתב למנהל החברה. התקשרו אליו ובקשו לבוא שוב לברר מה הבעיות. בשלב זה הוא כבר לא רצה לשמוע מהם (והחליט שתיקון הארון בעצמו יהיה הרבה יותר מוצלח מהתיקון שלהם). כאשר ביקש שיחזירו לו את כספו וייקחו את הארון בחזרה, קיבל את התגובה הרגילה: "אנו צריכים לבדוק ונחזור אליך". עד כה, כחודשיים מאז השיחה איש לא חזר אליו.

לסיכום, מסתבר לנו שחברת "ריביירה", על אף הפרסומים היהירים שלה ["ריביירה מעניקה לכם את (הטעות במקור) רהיטים מיוחדים ואיכותיים בצורה חסרת תקדים"], בונה ארונות, לפחות במקרה של אבא שלי, שמספר הפגמים בהם היה מביך כל חברה שמכבדת את עצמה. התהליך כולו גרם לעוגמת נפש ולבזבוז רב של זמן וימי עבודה. אין ספק שלא אבא שלי או אני נקנה שום מוצר של החברה הזאת, וחבל שלא ביצענו בדיקה מעמיקה יותר לפני הרכישה.

פורסם

להבא למד את אביך במידה ועדיין אינו יודע... שאת התשלום אין למסור אלא לאחר הרכבה ושביעות רצון.

כלל אצבע אצלי הוא שמי שלא מוכן לקבל מקדמה סמלית עבור מוצר שיגיע מאוחר יותר ואת התשלום המלא לאחר קבלת המוצר תקין, לא שווה את הסיכון שאקנה אצלו.

מקווה שתסתדרו בסופו של דבר אבל קח בחשבון שענף הריהוט מלא בשרלטנים ואנשים שלא שווים את הדיו של המקלדת שאני כותב כרגע.

פורסם

העיסקה בוצעה בתשלומים, כך שבאופן תאורטי הם יכלו להעצר. רק לציין כי הזמנת הארון בוצעה בתחילת יולי..

לא מדובר על "חנות מדרכה", אלא על חברה שמציגה את עצמה כמובילה, והמנכ"ל שלה הוא אף יו"ר איגוד תעשיות הריהוט בישראל.

פורסם

תמונות, תמונות ועוד תמונות. למצוא עורך דין ולתבוע על סכום הנזק + עוגמת נפש.

היה לנו מיקרה דומה עם חדר שינה מיבוא. המיטה הורכבה בצורה רשלנית ודפנות הארון ניזוקו במהלך ההתקנה.

לאחר טלפונים והגעה של איש שטח הם החליטו להפסיק את ההתקשרות איתנו.

תבענו וניצחנו! תהליך ארוך שנמשך כשנה אבל לפחות קיבלנו את כספנו בחזרה.

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם
ועכשיו אתם יודעים ששום דבר הוא לא ערובה לקבלת מוצר תקין חוץ מאי תשלום עיקרי עד לקבלת המוצר.

גם זה לא מחייב.

בקיץ האחרון הזמנתי שולחן וכוורת לבת שלי בגזית רהיטים. הציוד הובטח לתחילת אוגוסט ומאז התחילו הסיפורים. למרות ששילמתי רק מקדמה סמתלית כבר היה מאוחר מידי לבטל את העסקה כי לא היה לי זמן להזמין משהו אחר לפני תחילת הלימודים. בסוף הכל הגיע ביום האחרון של החופש הגדול אחרי שנאלצתי לנסוע מספר פעמים לחנות ואפילו להרים את הקול.

הציוד שהגיע הגיע באיכות נמוכה וברור לי לחלוטין שאצלם לא אקנה כלום גם במחיר סמלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כנראה שכל ענף הרהיטים בארץ סובל קשות מאיכות השירות.

אני לא מצליח לזכור פעם אחת שהזמנתי איזה רהיט, ולא היו בעיות,

כולל מחנויות מאוד נחשבות, ובלא מעט כסף.

האמת, לאחרונה קנינו ארון לחדר הילדים, מרהיטי דובל'ה באייס, והוא דווקא

הגיע בזמן, הותקן כראוי, והכל בסדר איתו. אפילו התקשרו יום אחרי ההתקנה

משירות הלקוחות לשאול אם הכל בסדר, ושההתקנה לשביעות רצוננו. הופתענו!

לעומת זאת, קנינו מרהיטי לובלינר, מזנון לסלון ושידה לחדר שינה, היו אצלנו 4!

פעמים כדי לסיים את ההתקנה כמו שצריך. איך אמרתי לשירות לקוחות שלהם,

אולי הסלוגן שלכם הוא "קיימים שמונים שנה", אבל השירות שלכם הוא כמו לפני

80 שנה.

עצתי לך ולאביך, לתעד את כל מהלך העניינים, לקיים איתם עוד שיחה ולהקליט

אותה, שבשיחה תגוללו את כל מהלך העניינים ושלא טופל שום דבר.

אח"כ לגשת לתביעות קטנות, סכום האגרה והסיבוך שם הם יחסית קטנים,

להגיש תביעה, ואז או שכבר ירוצו אחריכם לסגור את העניין, או שאני מאמין

שהשופט יסגור את העניין.

הם פשוט בונים על זה שאנשים לא תובעים ולא עושים עניין מכל דבר...

פורסם
גם זה לא מחייב.

בקיץ האחרון הזמנתי שולחן וכוורת לבת שלי בגזית רהיטים. הציוד הובטח לתחילת אוגוסט ומאז התחילו הסיפורים. למרות ששילמתי רק מקדמה סמתלית כבר היה מאוחר מידי לבטל את העסקה כי לא היה לי זמן להזמין משהו אחר לפני תחילת הלימודים. בסוף הכל הגיע ביום האחרון של החופש הגדול אחרי שנאלצתי לנסוע מספר פעמים לחנות ואפילו להרים את הקול.

הציוד שהגיע הגיע באיכות נמוכה וברור לי לחלוטין שאצלם לא אקנה כלום גם במחיר סמלי.

כמובן שאין ערובה לשום דבר אף פעם,אולם תסכים איתי שתמריץ של חברה\אדם שלא שולם לו סכום הכסף עבור מוצר,יהיה גבוה יותר מאשר אחד שכבר קיבל את כל הכסף.

גם אם יתברר שמדובר בהונאה או מפח נפש אחר,קל יותר לעכל הפסד של 10% מהעסקה ולא 100% הפסד כספי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מצב שבו יש בכלל הבדל אם שילמת כבר את הכסף או לא הוא בזוי, ומצופה שלא יקרה עם חברה בעלת שם לכאורה.

לא תוכנן שהתהליך ימשך לאורך זמן שכזה, וכאמור, כהגנה מסויימת התשלום הראשון היה סמלי ועל סך 100 ₪ בלבד.

אכן סוג של לקח.

נהג מתחיל - נו! איפה היית קודם...:-D

מוטב לציין כי ישנה פעילות אונליינית בנוגע לארונות ריביירה וההתנסויות השונות עימם גם בפורום של 'כפר סבא הירוקה' (שנמצא אחרי חיפוש מקיף יותר ברגע שהתחילו התקלות).

שם, באופן מפתיע משהו, התחיל להגיב באופן סלקטיבי גם מנכ"ל החברה, אורי סגרה (להזכירכם גם יו"ר איחוד תעשיית הריהוט), לאנשים אחרים שהתלוננו

וביקש כי יפנו אליו במייל ישיר (מפורסם שם) כדי שיוכל לפתור את הבעיות באופן אישי.

לאחר פירסום הדברים שנוגעים אל אבא שלי גם שם, הוא הגיב שוב, וביקש ליצור איתו קשר.

אז למרות שכבר נשלח אליו מייל בעבר (סעיף 8 בהודעתי המקורית), שלח אבי מייל נוסף אליו.

בינתיים עברו שבועיים וטרם התקבל מענה כלשהו מצידו או כל גורם אחר בחברה שלו.

ההחלטה לגבי תביעה טמונה מן הסתם עם אבי, אם יחליט בכך.

מצרף לכם מספר תמונות שמתארות חלק מהמצב הקיים.

שבור.JPG

חורים1.JPG

ידיות.JPG

עומק.JPG

דלת-מגירה.JPG

שוקע.JPG

נלחץ.JPG

מתלה.JPG

פורסם

עבודה מרושלת עשו לך, ללא כל צל של ספק.

בדוק אפשרות להקפיא / לבטל תשלומים, אם נותרו כאלה ואם יש לך אפשרות ואז הם ירוצו אחריך. תאמין לי.

בזמנו הזמנתי ארון, גם כן מחנות באותו אתר / קניון. ארון ראשון שהזמנו מהם - היה פיקס והיינו מרוצים.

אחרי כשנה - חזרנו לאותה חנות, והזמנו ארון שני. אחרי ההתקנה, לאחר כחודש, דלתות הארון התעוותו (קיבלו צורת "U", אני קצת מגזים אבל שתבינו את הכוונה). בחנות התעלמו מאיתנו עד שהודעתי להם חד משמעית (טלפונית + בכתב) שאני מבטל המחאה (דבר שבחיים לא עשיתי). המשיכו להתעלם, עד שההמחאה בוטלה, ואז מיוזמתם, הגיעו והחליפו את הדלתות (בדלתות בצבע קצת שונה). זוכר שאשתי ממש "החזיקה" אותי כדי שאני לא "אתהפך" עליהם עם שינוי הצבע הזה...

alfa 156 2.5.

פורסם
כנראה שכל ענף הרהיטים בארץ סובל קשות מאיכות השירות.

אני לא מצליח לזכור פעם אחת שהזמנתי איזה רהיט, ולא היו בעיות,

כולל מחנויות מאוד נחשבות, ובלא מעט כסף.

לנו במשפחה יש כבר מעל ל-2 עשורים ניסיון מעולה עם 5 נגרים (שלפי מה שהבנתי לא קיימים יותר).

ואני לא מדבר על עבודה אחת אלא על מספר עבודות, בתקופות שונות ובהיקפים שונים (תכנון חדר שלם, הזמנת רק ארון וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...