Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

היום בנסיעה לכיוון קרית שמונה היתה מאחורי מאזדה לבנה, הוא נסע כמו משוגע וניסה לעקוף אותי מימין אז חסמה אותו משאית, אחרי זה עוד פעם ניסה לעקוף אותי מימין וחסם אותו רכב קטן, ואז אני רואה שהוא שוטר והוא קורא לי לעצור בצד, אני לא יודע אם הוא נסע כל כך מהיר בשביל לעצור אותי, או שהוא עצר אותי בגלל שהתעצבן שלא הצליח לעקוף אותי.

בקיצור, עצרתי בצד ואז הוא טען שעצר אותי כי דיברתי בסלולרי!!! באותו רגע לא דיברתי בטלפון ואמרתי לו את זה, הוא לא הקשיב לי ורשם דו"ח. אז לפני שחתמתי ביקשתי ממנו שירשום:

1-יש לי מעמד לטלפון והטלפון נמצא שם

2-הטלפון מחובר לאוזניה

3-שהצעתי לו לראות את השיחות נכנסות/יוצאות אבל הוא מסרב להסתכל

4-שנסעתי כאשר יד ימין על המשענת

הוא רשם בדוח שהחזקתי את הטלפון ביד ימין...

עכשיו בגלל שאני נשען על יד ימין זה מראה כאילו שאני מחזיק טלפון ביד אבל זה לא המצב.

השאלות שלי הם כאלו:

1-האם שווה לשלוח בקשה לביטול הקנס? אני אוסיף אליה דו"ח שיחות נכנסות/יוצאות לאותו יום! ואם זה עוזר, אז צילום שלי :-) מאחורה ומהצד נשען על יד ימין כאילו שאני מחזיק טלפון (שיתאר איך זה נראה לשוטר)

2-האם עידף לא לשלוח בקשה לביטול קנס ובמקום זה לבקש להישפט?

3-אם כן, אז האם כדאי ללכת לשם לבד או עם עו"ד?

4-האם יש אופציות אחרות?

תודה רבה.

פורסם
באותו רגע לא דיברתי בטלפון ואמרתי לו את זה,.

יכל להיות שכמה רגעים קודם לכן כן דיברת?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

תגיש בקשה להשפט, תבוא עם פירוט שיחות ותשווה את זה לשעת הדו"ח, תראה לשופט שהשוטר משקר.

גם אני קיבלתי שלילה על שקר שלא שוטר, א) קניתי מצלמה לרכב שתתעד את הנסיעה שלי ב) לקחתי עו"ד שיטפל בנושא ואח"כ אני אתבע את השוטר.

פורסם
תגיש בקשה להשפט, תבוא עם פירוט שיחות ותשווה את זה לשעת הדו"ח, תראה לשופט שהשוטר משקר.

גם אני קיבלתי שלילה על שקר שלא שוטר, א) קניתי מצלמה לרכב שתתעד את הנסיעה שלי ב) לקחתי עו"ד שיטפל בנושא ואח"כ אני אתבע את השוטר.

איך תעזור לי המצלמה עכשיו? או שאתה מתכוון שתהיה למקרים כאלו בעתיד?

מה אני מרוויח אם אני תובע את השוטר? מה יוצא לי מזה?

פורסם
לא!!! פעם אחרונה שדיברתי בטלפון היה אתמול בלילה!

היתי מצליחה לקרא גם "לא", ללא 3 סימני קריאה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמה טעויות והטעיות בהודעה אחת.

א. גם אם תביא פירוט שיחות זה לא יעזור. האישום הוא על שימוש בטלפון בזמן נהיגה ולא על דיבור בטלפון.

שימוש יכול להיות הרבה דברים מלבד דיבור כמו האזנה למוזיקה, חיטוט באף עם האנטנה, הסתכלות מה השעה וכו'.

הכלל הוא- נגעת בטלפון- עברת עבירה.

ב. אין לך שום אפשרות לתבוע אישית את השוטר על זה שהוא שיקר כדבריך כל עוד הטעות היא בתום לב.

כלומר, השוטר לא מאשים אותך סתם כך, הוא משוכנע שעברת עבירה, אין בינכם היכרות קודמת והוא מוגן על פי החוק מתביעות קנטרניות שכאלה כל עוד אין עבירה פלילית במה שהוא עשה והטעות היא בתום לב.

פורסם

אבל רשום בדו"ח שהחזקתי את הטלפון ביד סמוך לאוזן ימין (אני לא מצליח להבין מהכתב שלו אם גם דיברתי...) בלי דיבורית ובלי (לא יודע מה - הכתב שלו ממש לא ברור)... אז הראה לי שהוא טוען שדיברתי בטלפון, לא?

פורסם

אתה יכול לראות בדוח שסעיף האישום הוא:

"נהגת ברכב הנ"ל ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון שלא באמצעות דיבורית".

זאת העבירה.

עכשיו הויכוח הוא האם אכן השתמשת בטלפון או לא. השוטר טוען שראה מכשיר טלפון בידך וזאת מהות העבירה ואת זה יהיה לך מאוד קשה להפריח כי זאת מילה מול מילה ובתי המשפט בדרך כלל מעדיפים את המילה של השוטר מכיוון שהם יוצאים מנקודת הנחה שהוא אובייקטיבי ולא סתם נטפל אליך.

פורסם

אז אין הצעות ? :roll:

קראתי קצת בפורומים וברשת, ומצאתי שיש כמה מקרים לא חוקיים שיכולים לבטל את הדו"ח.

מה שהיה במקרה שלי:

1-הכתב שלו לא כל כך ברור, אני מצליח לקרוא אולי 50% מהמילים שם.

2-הוא לא היה מוכן לקרוא לי את מה שרשם בדו"ח (הוא אמר שאין לו זמן ואו שאני חותם או שהוא רושם שאני מסרב לחתום).

3-הוא ביקש ממני לנסוע אחורה איזה 10-12 מטר בשוליים בכביש מהיר.

4-שהוא יצא מהרכב הוא היה בלי אפוד זוהר (זה היה בבוקר...)

5-הוא היה ברכב אזרחי והיה לבד.

האם יש מצב שאחד מהדברים האלה יכול לעזור לי?

אגב, בדקתי לגבי ההודעה מקודם, כן אפשר לתבוע! אבל לא את השוטר באופן ספיציפי,אלא אפשר לתבוע את המשטרה.

פורסם

6- הוא היה עם כובע? אם הוא היה בלי כובע הדו"ח מבוטל, לא חוקי, ואתה יכול לתבוע אותו גם על הטרדה ולהכנס להגרלה של חופשה במקסיקו.

:roll:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

SPIRE בבקשה, אני שואל ומצפה לתשובות רציניות, אם יש לך ידע אמיתי לגבי השאלה שלי אז אשמח לתגובה מפורטת.

מקרים כאלו אכן יכולים לבטל דו"ח, אתה יכול לחפש ולראות שהיתה כתבה על דו"ח שבוטל בגלל שהוא לא קריא.

גם מקרים אחרים שבהם השוטר מבקש למשל לצאת מהאוטו או לערוך חיפוש הם לא חוקיים.

פורסם
אז אין הצעות ? :roll:

קראתי קצת בפורומים וברשת, ומצאתי שיש כמה מקרים לא חוקיים שיכולים לבטל את הדו"ח.

מה שהיה במקרה שלי:

1-הכתב שלו לא כל כך ברור, אני מצליח לקרוא אולי 50% מהמילים שם. (בבית המשפט תאמין לי שהוא יצליח לקרוא את הכתב של עצמו. אם אתה לא מבין מה כתוב בדו"ח אתה יכול לפנות ליחידה של השוטר ולבקש עותק קריא בדפוס ותקבל זאת).

2-הוא לא היה מוכן לקרוא לי את מה שרשם בדו"ח (הוא אמר שאין לו זמן ואו שאני חותם או שהוא רושם שאני מסרב לחתום). (אין לו חובה כזו).

3-הוא ביקש ממני לנסוע אחורה איזה 10-12 מטר בשוליים בכביש מהיר. (אם השוטר ראה צורך בכך שתיסע אחורה בשוליים (למשל צורך בטיחותי) ההוראה חוקית לחלוטין).

4-שהוא יצא מהרכב הוא היה בלי אפוד זוהר (זה היה בבוקר...) (אתה יכול להתלונן עליו על הנושא (בהנחה שמדובר בכביש בינעירוני) אצל הקת"צ ויכול להיות שירשם לו דוח על העבירה הזאת. לדו"ח שלך אין שום קשר והעובדה הזאת לא תבטל אותו).

5-הוא היה ברכב אזרחי והיה לבד. (אין שום קשר - למשטרה יש רכבים סמויים וגם רכבים מושכרים).

האם יש מצב שאחד מהדברים האלה יכול לעזור לי?

אגב, בדקתי לגבי ההודעה מקודם, כן אפשר לתבוע! אבל לא את השוטר באופן ספיציפי,אלא אפשר לתבוע את המשטרה.

תשובותיי באדום.

הדו"ח הלא קריא שאתה אומר שבוטל, בוטל מכיוון שהשוטר בעצמו לא הצליח לקרוא את מה שהוא כתב ולכן כתב האישום בוטל.

פורסם

מקרה דומה שהיה לי בדיוק לפני שנתיים, שוטרת עצרה אותי לבדיקת רישיונות, מילה פה מילה שם, לא באתי לה טוב, ופתאום היא שולפת שדיברתי בטלפון, שב7 מטר הקודמים בכניסה לעיר היה שוטר שבדק בחן את כל מי שניכנס לצומת והוא לא אמר לי כלום.

שיטה ידועה לשוטר שבא לו לז**ן אותך כי הוא עצבני וכי אין שום גישה לבטל, כי זה מילה שלך נגד שוטר.

מה שאתה צריך לעשות זה כאב ראש לא קטן. חברת הסלולר לא תתן לך פירוט שיחות יוצאות ונכנסות רק עם מכתב מבית משפט.

תבקש להישפט, במשפט תבקש אישור להוציא דוח שיחות ותגיע איתו למשפט. מן הסתם גם השוטר יצטרך להגיע... ואת הפרצוף שלו שיראה את הפירוט שיחות ושהשופט אומר לו שהוא שיקר , את זה אהיה חייב לראות.

אני בסוף הגעתי להסדר של קנס 500שח במקום 1000 כי לא היה לי כח להיתעסק בלהפסיד ימי עבודה וכו... אז זו זכותך המלאה.

בהצלחה, תעדכן.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם
מה שאתה צריך לעשות זה כאב ראש לא קטן. חברת הסלולר לא תתן לך פירוט שיחות יוצאות ונכנסות רק עם מכתב מבית משפט.

תבקש להישפט, במשפט תבקש אישור להוציא דוח שיחות ותגיע איתו למשפט. מן הסתם גם השוטר יצטרך להגיע... ואת הפרצוף שלו שיראה את הפירוט שיחות ושהשופט אומר לו שהוא שיקר , את זה אהיה חייב לראות.

אתה אומר את זה מניסיון של מי שיצא זכאי והשוטר שדיווח נגדו פוטר בבושת פנים, או של מי שהגיע להסדר טיעון?

כי הפלט הזה לא מוכיח שלא השתמשת בטלפון ובטח שלא דיברת במכשיר אחר.

• תוכן חדש...