Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה 205 היו מכוניות מוצלחות. אני זוכר איך בצבא היו קורעים אותן והן היו דווקא די אמינות וחזקות.

רכב כזה הייתי שומר, פי אחת וכמה שאתה הוא היד הראשונה שלה. אם יש לך איזה חבר טוב שגר במושב או בקיבוץ ויש לו שטח איכסון אתה יכול אפילו לאחסן אותה. תקפיא את הרשיונות. רכב ישן יכול לעמוד עד שנתיים בלי לחדש את טסט. הכמה אלפי שקלים הללו לא ישנו את חייך לכאן או לכאן.

זה! זה ! זה!

רכב כזה, קל וחומר יד ראשונה, לא זורקים!

אם תוכל אחסן כמה שנים, או אפילו עד לאספנות, אשרייך!

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים

עשיתם לי את ההחלטה לקשה יותר:-( , לא חשבתי שלכל כך הרבה חברים יש סנטימנטים לרכב הזה

מספר חברים כבר הביעו התעניינות ברכב אם ארצה למכור, שוב, טרם קיבלתי החלטה

דרך אגב, אם אני מאפסן את הרכב לתקופה ארוכה (מעל שנתיים). זאת אומרת כש "אחזיר אותו לחיים" יש צורך לשלם את כל השנים שאופסן כפול מספר אגרות הרישוי, ובנוסף להעבירו סוג של תקינה במעבדה מוסמכת, האם אני צודק?

שבוע טוב

פורסם

כשאני חיפשתי את הרכב הראשון שלי לפני שנתיים התחלתי ב205 אבל לאחר שלא מצאתי אחת באמת שמורה ובסוף התפשרתי על שרייד 98 , עד כמה שלא אהבתי את המראה שלה הלכתי פשוט בעקבות ההגיון וקניתי רכב אמין וחסכוני.

ובאיזשהו מקום עד היום אני קצת מצטער על זה שלא חיפשתי והתמדתי יותר בחיפוש אחר ה205 ועכשיו כשאני נוסע בדרכים ורואה אחת שנראת טוב זה די מתסכל אותי.

בעיניין הכדאיות אם להחזיק או למכור, אני את הרכב הראשון שלי לא מוכר (כן כן השרייד כמה שהיא לא להיט) מסיבה אחת ויחידה, הערך הרגשי שיש לי אליה שווה הרבה יותר מ 7-8K

וחוץ מזה התמזל מזלי וקניתי אחת שמורה, כל מה שנותר לי לעשות זה לשמור עליה במצב הזה ולא להתקמצן על כמה מאות שקלים פה ושם.

בסופו של דבר כל הרכבים הישנים שאנו רואים על כבישי ישראל בימינו ואני מדבר על רכבים משנות ה 70/80/90 הם רכבים שלבעלים שלהם יש ערך רגשי אליהם ששווה יותר מכמה אלפים שבימינו גם לא שווים הרבה (במקרה הטוב אייפון עלוב).

שיהיה בהצלחה!

פורסם
אם אני מאפסן את הרכב לתקופה ארוכה (מעל שנתיים). זאת אומרת כש "אחזיר אותו לחיים" יש צורך לשלם את כל השנים שאופסן כפול מספר אגרות הרישוי, ובנוסף להעבירו סוג של תקינה במעבדה מוסמכת, האם אני צודק?

החוקים הללו חלים על רכבים רגילים או מיושנים. אם, למשל, תשמור את הרכב עד לגיל הגיעו לאספנות, כשתעביר את הרכב לסטטוס אספנות לא תצטרך לשלם את הטסטים והאגרות שפספסת, אאל"ט.

אתן למומחים יותר בנושא לענות באופן ברור יותר.

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

דרך אגב, אם אני מאפסן את הרכב לתקופה ארוכה (מעל שנתיים). זאת אומרת כש "אחזיר אותו לחיים" יש צורך לשלם את כל השנים שאופסן כפול מספר אגרות הרישוי, ובנוסף להעבירו סוג של תקינה במעבדה מוסמכת, האם אני צודק?

שבוע טוב

לגבי אגרות:

יש 3 אפשרויות:

1. אם תהיה דביל ולא תפקיד רשיונות אז אכן תחוייב בכל האגרות רטרואקטיבית כשתרצה להחיות אותו. (+עוד אגרה אחת מאותו יום קדימה)

2. אם תהיה חכם ותפקיד את הרשיונות ("הקפאה") במשרד הרישוי, לא תצבור חוב אגרה וכשתרצה להחיות את הרכב תשלם רק אגרה רגילה אחת מאותו יום קדימה.

3. אם הרכב יגיע לגיל אספנות ( 1.1.2028 ) אז ניתן יהיה להחיות אותו ללא תשלום חוב אגרות אפילו אם לא בוצעה הקפאה בעבר.

לגבי בדיקת מעבדה:

אני לא בטוח ב100 אחוז מה התקנות החלות.

אני רק יודע שרכב אספנות (גיל 30) פטור מכך.

ואחרי כל הדיון הזה - אם קיבלת הצעות קניה ריאליות אז לדעתי למכור את הרכב ולהמשיך הלאה.

רכב נועד לנסיעה וחבל סתם להעמיד אותו להירקב לאט לאט כי אולי יום אחד תרצה להיות אספן רכב.

הרבה יותר סביר שבעוד 5 שנים ה"חבר במושב" יצטרך את המקום ואתה לא תרצה לשלם על אחסנה בתשלום והרכב יימכר לברזל ב500 שקל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ראשית, תודה לכל המגיבים

עשיתם לי את ההחלטה לקשה יותר:-( , לא חשבתי שלכל כך הרבה חברים יש סנטימנטים לרכב הזה

מספר חברים כבר הביעו התעניינות ברכב אם ארצה למכור, שוב, טרם קיבלתי החלטה

שבוע טוב

אלה הן האופציות שלך. אם אתה מקפיא את הרשיונות הרכב יכול לעמוד ככה שנים ולא תשלם אגרה על כך שהרכב עמד ללא שימוש כל השנים.

לעומת זאת, אם תנסה להחזיר את הרכב לכביש לפני שמלאו לו 30 שנים והוא הפך לסטאטוס אספנות אתה תצטרך להעביר את הרכב בדיקת מעבדה שזה אומר עלות גרר פלוס עלות הבדיקה עצמה שהיא בין 700 ל 1000 שקל.

אם אתה רוצה להימנע מלקחת את הרכב לבדיקת מעבדה אז אתה צריך לעשות את הדבר הבא.

רכב מעל גיל 15 שנים יכול לעמוד מקסימום 2 שנים בלי שתצטרך לקחת אותו לבדיקת מעבדה. כלומר, הקפאת את הרשיונות והכל טוב ויפה. הגיע לך אגרת רישיון רכב אחת לתשלום, אתה יכול לדלג עלייה. פעם שניה שהיא תגיע אז תשלם את האגרה, סע למשרד התחבורה (כמובן ברכב אחר ולא ברכב ללא הטסט), תפשיר את הניירת ובקש אישור תנועה זמני. עשה ביטוח, לך עם הרכב לטסט. עברת? יופי. תחזיר את הרכב לאחסנה. סע למשרד הרישוי והקפא שוב את הרשיונות. הקפא את ביטוח הרכב במידה והוא נעשה לתקופה ארוכה. אתה תקבל החזר ממשרד התחבורה על אגרת רישיון הרכב עבור הימים שהרכב לא היה בשימוש. מה שהפסדת כאן זה את עלות אישור תקינות בלמים+ עלות אגרת הטסט פלוס חודש אחד מאגרת רישיון הרכב שלך. זהו, לרכב שלך יש עכשיו טסט והוא יכול לעמוד עוד שנתיים נוספות. קצת כאב ראש אבל עדיין יותר זול מלהפשיר את הרכב ולקחת אותו לבדיקת מעבדה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

יש לי שתי 205, האחת מודל 95' (FOREVER) שנקנתה מיד שלישית עם 163,000 ק"מ לפני שנתיים והיום עומד על 201,000 ק"מ עם אפס תקלות מיוחדות, הוא לא נראה טוב אבל נוסע כמו פנתר.

השניה 92' XR (שתי דל') שקניתי ממש בפוקס, נראית מדהים ומחכה לרענון שיבוא מאוד בקרוב, גם היא נסעה קרוב ל10,000 ק"מ של הנאה צרופה.

קל מאוד לתחזק אותן ומחיר החלפים אינו יקר. נקודות התורפה שלהן; מזגן, סתימות ברדיאטור ופלסטיקה לא איכותית בתא הנוסעים - אם מקפידים לשמור על הרכב אין התדרדרות ניכרת במצבו.

גרסת ה1.4 מרגישה חזקה מאוד והגיר נהדר.

בעיני, היא הסופרמיני היפה והטובה בכל הזמנים ותמיד עושה חשק לנהוג בה.

IMG_1034.JPG

IMG_1005.JPG

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
יש לי שתי 205, האחת מודל 95' (FOREVER) שנקנתה מיד שלישית עם 163,000 ק"מ לפני שנתיים והיום עומד על 201,000 ק"מ עם אפס תקלות מיוחדות, הוא לא נראה טוב אבל נוסע כמו פנתר.

השניה 92' XR (שתי דל') שקניתי ממש בפוקס, נראית מדהים ומחכה לרענון שיבוא מאוד בקרוב, גם היא נסעה קרוב ל10,000 ק"מ של הנאה צרופה.

קל מאוד לתחזק אותן ומחיר החלפים אינו יקר. נקודות התורפה שלהן; מזגן, סתימות ברדיאטור ופלסטיקה לא איכותית בתא הנוסעים - אם מקפידים לשמור על הרכב אין התדרדרות ניכרת במצבו.

גרסת ה1.4 מרגישה חזקה מאוד והגיר נהדר.

בעיני, היא הסופרמיני היפה והטובה בכל הזמנים ותמיד עושה חשק לנהוג בה.

אני חייב לציין ש205 שלך השמורה ביותר שראיתי בארץ! והפנים בכלל נראה כמו רכב שיצא מהסוכנות!

איזה רענון היא כבר צריכה? (רק את הג'אנטים הייתי מחליף למקוריים)

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
אני חייב לציין ש205 שלך השמורה ביותר שראיתי בארץ! והפנים בכלל נראה כמו רכב שיצא מהסוכנות!

איזה רענון היא כבר צריכה? (רק את הג'אנטים הייתי מחליף למקוריים)

אז לא ראית את שלי :wink:

קניתי אותה אפילו בלי בדיקה מרוב שנדהמתי כמה הרכב היה שמור ומבריק, קניתי מאישה זקנה שהיה קשה לה לנהוג על ידני.

פשוט חדש! הרכב היחיד עד היום שקניתי בלי בדיקה, פשוט הסתכלתי וסגרנו עסקה בלחיצת יד.

בהזדמנות אני אמצא תמונה ואעלה לפה.

ד"א - בקשר לג'אנטים גם אני מסכים, המקוריים יפים ומאוד מחמיאים לרכב, אלו לדעתי גם יפים אך פחות מהמקוריים.

זו אותה מידת צמיג אגב?

פורסם

1. אם האוטו כל כך שמור, אמין ועם ק"מ נמוך ויש מזגן, ואתה כמעט ולא נוסע, אז למה לעבור למכוניות מודרנית?

2. לעמיד אותה שנים זה לא פתרון! ברוב המקרים = מוות לאוטו!

הפיתרון הוא למכור אותה לחובב או למישהו שישמור עלייה יפה ועדיף מישהו שאתה מכיר! או שאם אתה ממש אוהב את האוטו ויש לך אפשרות אז תמשיך להחזיק אותו עם ביטוח וטסט כמובן!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

רכב עומד זה מתכון לצרות. בריאות הרכב נשמרת הרבה יותר טוב כאשר הוא פעיל.

בשביל להחזיר אותו לכביש תצטרך להוציא הון תועפות בחידוש כל המערכות. חבל.

באיזה צבע הרכב ? מה מצבו ?

תן פרטים (גם בהודעה פרטית זה טוב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בטוח שזה "מוות" לאוטו?

שואל ברצינות, אם בתיאוריה הוא מחזיק אותה רק עם ביטוח חובה, ונוסע עליה פעם בשבוע איזו נסיעה של כמה קילומטרים, זה לא יהיה תקין?

שואל ברצינות, כי יש לי איזה חלום להחזיק אחת כזאת לאספנות.

ואני מאמין שהוא רוצה להתחדש, לפעמים לאנשים נמאס מהרכב אחרי הרבה זמן.

פורסם

אם השרשור הזה היה נפתח בעוד כ-3 חודשים, הייתי קונה אותה ממך במחירון, אלא אם היו מתגלות רציניות בבדיקה.

כרגע עדיין אין לי צורך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
רכב עומד זה מתכון לצרות. בריאות הרכב נשמרת הרבה יותר טוב כאשר הוא פעיל.

בשביל להחזיר אותו לכביש תצטרך להוציא הון תועפות בחידוש כל המערכות. חבל.

באיזה צבע הרכב ? מה מצבו ?

תן פרטים (גם בהודעה פרטית זה טוב).

איציק

איציק אני בפני דילמה כזאת, ועדיף להעמיד.

למה?

בבקשה: הטסט של הBMW הוא 1200 שקל בשנה*10 שנים = 12000 שקל

2 טסטים בשנה + אישור רכב מיושן : 320 שקל * 10 שנים = 3200 שקל

ביטוחים? בלאי?

לא עדיף להשקיע 15 אלף שקל בשיפוץ הרכב לאחר שיעמוד 10 שנים?

כמה כבר יעלו בולמים + טיפול למנוע+מחזירי שמן +מצבר+חידוש צינורות דלק שמן + משאבת דלק וכל מיני פצפצים?

וצמיגים?

תעמיד את הרכב, תשמור כסף ותקנה חלקים חדשים לאט לאט, בבוא היום, להרכיב ולנסוע.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

• תוכן חדש...