Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני רוצה לנקות את הרדיאטור ולהחליף נוזל קירור.

ראיתי באחד הפורומים שנאמר, לאחר הריקון לשים נוזל מסיר אבנית {ללא מים} להפעיל לחמש דקות ולרוקן.

האם יש דרך טובה יותר לניקוי המערכת?

כמו כן נוזל קירור מומלץ?

הפרסטון 50/50 טוב {גלון אפור}? הגלון הצהוב עדיף? G12++ עדיף? משהו אחר עדיף?

כמו כן איך אני מנזק אוויר אחרי כן?

דברים נוספים??

בתודה וברכה

פורסם

שאלת השאלות, יש לך בעיה במערכת קרור המנוע ? אם לא, למה לחפש צרות ...

לעצם העניין,

לא רצוי להכניס שום חומר מסיר אבנית. אתה עלול לבצע סתימות ברדיאטור חימום פנימי או לתקוע את התרמוסטט.

נוזל הקירור של פריטסון מספיק טוב. אם אתה רוצה להשקיע (כסף) יותר אז ולווליין עדיפים.

רענן

פורסם

עדכון.

הוחלף נוזל קירור לפרסטון 50/50 - בצבע וורד - מיכל אפור. {הבנתי שהוא מיועד לGM - האם יכולה להיות בעיה??}

הבנתי שהוא מכיל דברים אורגניים למינהם ומיועד להחלפה כל 5 שנים וכו.

האם אמורה להיות בעיה עם החומר הזה ברכב הנ"ל ועדיף את הירוק הפשוט או שהוא טוב?

האם אפשר לשים לו G12++?

בתודה וברכה

פורסם

אני משתמש בפרסטון ירוק כבר 3 שנים,

אני נקתי את הרדיאטור שלי כשקניתי את הרכב עם חומצת לימון, פירק את כל האבנית אך פער חור

ברדיאטור שהיה צריך להלחים, (האבנית שיצאה הוציאה איתה גם חלודה) תיקנתי את החור באופן עצמי,

ועד היום ברוך ה' שקט טוטאלי,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

זה לא עונה, אני רק אומר לך מה אני עשיתי,

שמתי חומצת לימון והכל התנקה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
מה ההבדל בין הגלונים?

האפור 50/50 {שראיתי שרשום עליו שאין להוסיף ולערבב אותו עם מים? - לבין הצהוב?

האפור הוא אכן הנוזל האדום שמיועד למנועי GM. הוא הרבה יותר יקר עד כדי כך שלפעמים הוא מגיע למחיר כפול ממחירו של הנוזל הירוק במיכל הצהוב. אני חושב שאין בעיה לשים נוזל שמתאים למנועי GM במנועים שצריכים נוזל ירוק אבל בהחלט תהיה בעייה להיפך. כלומר, לשים נוזל ירוק במנוע של GM.

לגבי נוזלי ניקוי לרדיאטור. שמעתי על חברה שהשתמשו במסיר אבנית לאסלות בסגנון סנו 00. אני לא הייתי משתמש בזה, מפחיד. יש חומרים יעודיים לניקוי רדיאטורים והם נעים בכל מיני טווחים של מחירים.

אם החלפת כבר את הנוזל אז אין טעם לנקות את הרדיאטור שהרי בכדי לנקות אותו אתה צריך לרוקן את הנוזל החוצה. עקרונית, קודם מרוקנים את הנוזל קירור הישן ואז ממלאים מי ברז עד אשר כל השאיריות של הנוזל יצאו החוצה. אז ממלאים שוב מים ואז את חומר או נוזל הניקוי. נותנים לרכב לעבוד במקום ולהגיע לטמפ שבה הוונטה מתחילה לעבוד. עובדים לפי ההוראות על הבקבוק ואז מרוקנים את המים עם חומר הניקוי וממלאים שוב פעם מים. אם אינני טועה, ישנן חברות שאומרות לתת למים שוב פעם להגיע לטמפ שהוונטה מתחילה לעבוד ואז לרוקן את המים ולמלא נוזל קירור. אגב, בכדי לרוקן את המים פותחים את פקק הריקון ברדיאטור ומשם המים מתנקזים.

לגבי ניקוז אויר מה שעושים הוא ממלאים לאט את הנוזל דרך מיכל ההעיבוי ונותנים לאויר לצאת תוך כדי המילוי. לאחר שהכמות במיכל הגיעה לשלב הרצוי מתניעים את הרכב. משאירים את הפקק של מיכל העיבוי פתוח בכדי שהאויר שעדיין כלוא במערכת יצא החוצה. לפעמים כמות הנוזל תרד בגלל שהיה אויר במערכת ולאחר שזה נפלט הנוזל תפס את מקומו ולכן המפלס ירד. לכן אחרי המילוי ולמרות שאנחנו בטוחים שכל האויר יצא יש לבדוק אחרי מס ק"מ שכמות הנוזל אכן תקינה. כמובן שיש לשים לב לטמפ' המנוע בזמן הנסיעה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבנתי.

תודה.

על הגלון היה רשום ומודגש - לא להוסיף או לערבב מים. אבל במוסך הוספנו קצת {אולי שתי כוסות אולי קצת פחות}. אמורה להיות בעיה עם זה? {מי ברז רגילים}. {באתי למוסך בעיניין אחר {שקשור גם - החלפת צינור אכול שיוצא מהמשאבת מים לבלוק} אז על הדרך עשיתי את זה גם, דבר שהיה נחוץ והיה המון לכלוך ובוץ שלא נוקה המון זמן.

דבר נוסף, בחיפוש ברשת ראיתי שאומרים שאסור לערבב בין סוגים שונים של קירורים. כמו הוורד ששמתי שהוא עם תוספים אורגניים לבין הירוק שהוא עם תוספים אחרים. עד כמה הדבר קריטי?

בתודה וברכה

פורסם

אני אשקר לך אם אציג את עצמי כאן כמומחה לנוזלי קירור. לכן אני לא אמשיך לענות לך כאן כי עדיף לשתוק מאשר לרשום טעויות. קטונתי מלדעת את כל התורה עליהם. נמתין בסבלנות עד אשר גדולים וחכמים ממני כאן בפורום יענו לך כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...