Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי - פיאט/סיאט 133

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

התחדשתי היום בפיאט 133 חמודה.

הרכב (האם פיאט 133 זאת היא או הוא ?:shock: ) ממש יפה ומקורי, ממבט ראשון הבודי ממש נקי מחלודה (באופן די מפתיע ) וסביבת הנהג, אם ניתן לקרוא לזה סביבה:lol: מקורית ויפה.

הקווים ישרים והכל נמצא במקום, המנוע סגור עם שמן ונראה שהכל ... איך לומר... ממש סוכריה:multi::inlove: :inlove:

אני מבטיח תמונות מפורטות בהקדם אך לפני זה שאלה למומחים:

ממה שקראתי והבנתי סיאט יצרה את הרכב ברשיון עבור פיאט בעיקר לשוק הספרדי, אך משיחה עם המוכר ובגיבוי מלא של הכתוב ברשיונות הרכב הוא: פיאט איטליה ..!!??

השאלה שלי - האם הרכב הוא סיאט ספרד למרות מה שרשום ברישיון, או שמא היו כאלה גם תוצרת פיאט איטליה ?

היכן אני יכול לקבל תשובה לעניין (מספר שלדה, סימני היכר וכדומה)?

עוד חיזוק לעניין הוא שסמלי פיאט מתנוססים בגאווה ע"ג ההגה שנראה מקורי לחלוטין...

ולא שזה משנה - הרכב גורם לי לחיוך ושמחה בלב גם אם הוא טטרה שמיוצר בגיאורגיה :lol:

אורן

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שבשנים האלה לא היתה חובה לציין את מקום הייצור ולכן פיאט 128 יגוסלביות נרשמו כ"פיאט איטליה" והברזיליה שלי רשומה כ"פולקסווגן גרמניה", לא שזה באמת משנה משהו...

בכל אופן, תתחדש!

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

פורסם

ה-133 יוצרה אך ורק בספרד, עבור השוק המקומי ושווקים מפגרים כמו ישראל.

סמלי פיאט התנוססו ברשיון, גם על פיאט 128 (זאסטבה) מיוגוסלביה, סיאט/פיאט 124, סיאט/פיאט 127, פיאט 127 מברזיל, פולסקי/פיאט 126 (פולין), פיאט צי'נקווצ'נטו (פולין) וכו'.

בעקבות הקומבינות מסוג זה נולדה החובה לרשום את ארץ היצור.

:turn-l:
פורסם

סמלי פיאט התנוססו ברשיון, גם על פיאט 128 (זאסטבה) מיוגוסלביה, סיאט/פיאט 124, סיאט/פיאט 127, פיאט 127 מברזיל, פולסקי/פיאט 126 (פולין), פיאט צי'נקווצ'נטו (פולין) וכו'.

תודה!

אשמח לשמוע עוד מקורות שיובילו לווידוא מלא.

אך כמו שנאמר - רוצה מכונית או מאירופה או מספרד!

:-D

פורסם

תודה על האמון :-)

חפש את לוחית ספר השלדה. יהיה כתוב עליה בספרדית, "מיוצרת על ידי סיאט, ברשיון פיאט". ככה לפחות זה ב-124/127

קרא פה:

http://carsfromitaly.net/fiat/index.html

The 133 was a SEAT model, built in Spain, which was badged and sold as a Fiat in some markets.

ופה:

http://en.wikipedia.org/wiki/SEAT_133

The Fiat 133 was a car developed in Spain by SEAT, with which Italian company Fiat had signed an agreement of collaboration in the 1950s.

פורסם

פיאט 127 יוצרה גם באיטליה . בארץ היו גם תוצרת איטליה , ספרד . וברזיל (״147״)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
תודה על האמון :-)

חפש את לוחית מספר השלדה. יהיה כתוב עליה בספרדית, "מיוצרת על ידי סיאט, ברשיון פיאט". ככה לפחות זה ב-124/127.

לא מדוייק . לא כל ה 127 שנמכרו בישראל תוצרת ספרד.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

היי אורן,

מזל טוב על הרכישה החדשה. אין כמו מכוניות קטנות וחמודות. אני חושב שזה/זו יהיה/תהיה אח/אחות ראוי/ה לגברוש .

אפרופו גברוש, אם הוא מוגדר כגור של משאית על פי ההגדרתו של רן, מעניין לאיזה גזע שייך/ת הפיאט הזה/ו.

מה שכמובן מוביל לבקשה הבאה - אנא קבע את מין הרכש. כך נוכל להתייחס בהתאם........

תהנה מהשיפוץ ואני חושב שזה מצריך נסיעה לאיטליה. בוא נארגן קבוצת מאותגרים כמונו וניסע ביחד לחיפוש חלקים לפיאט / פנטיק / בנלי באיטליה.....

ושוב, המון מזל טוב.

שלומי

פורסם
לא מדוייק . לא כל ה 127 שנמכרו בישראל תוצרת ספרד.

סליחה על הניסוח הלא ברור. כמובן שהיו גם 127 ו-124 איטלקיות (היתה לי 127 איטלקית, ונסעתי כילד ב-124 איטלקית גם כן). התכוונתי לומר: במכוניות שנשאו סמלי פיאט אבל יוצרו בעצם על ידי סיאט היה כתוב כך בלוחית של מספר השלדה: "מיוצר על ידי סיאט ברשיון מאת פיאט".

תהנה מהשיפוץ ואני חושב שזה מצריך נסיעה לאיטליה. בוא נארגן קבוצת מאותגרים כמונו וניסע ביחד לחיפוש חלקים לפיאט

מומלץ מאוד לבקר באיטליה, אבל לא כדי למצוא חלקים ל-133 שלא יוצרה וגם לא נמכרה שם (למיטב ידיעתי). ספרד או פורטוגל יהיו אופציות טובות יותר.

פורסם

תתחדש ותהנה מהשיפוץ. רכב חמוד ביותר ולא משנה מאיזה מוצא. אולי אין לה חלודה דווקא בגלל שהיא ספרדיה?

צביקה, האם מתוכנן מפגש נוסף?

פורסם
היי אורן,

מזל טוב על הרכישה החדשה. אין כמו מכוניות קטנות וחמודות. אני חושב שזה/זו יהיה/תהיה אח/אחות ראוי/ה לגברוש .

אפרופו גברוש, אם הוא מוגדר כגור של משאית על פי ההגדרתו של רן, מעניין לאיזה גזע שייך/ת הפיאט הזה/ו.

מה שכמובן מוביל לבקשה הבאה - אנא קבע את מין הרכש. כך נוכל להתייחס בהתאם........

תהנה מהשיפוץ ואני חושב שזה מצריך נסיעה לאיטליה. בוא נארגן קבוצת מאותגרים כמונו וניסע ביחד לחיפוש חלקים לפיאט / פנטיק / בנלי באיטליה.....

ושוב, המון מזל טוב.

שלומי

הזן הוא פיאט 850 שקיבלה בראש...

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

מומלץ מאוד לבקר באיטליה, אבל לא כדי למצוא חלקים ל-133 שלא יוצרה וגם לא נמכרה שם (למיטב ידיעתי). ספרד או פורטוגל יהיו אופציות טובות יותר.

גם ספרד זה מצויין מבחינתי, אוכל לאתר חלקים לדרבי.....

רן - למה החלטת על נקבה? אולי הפיאט זה בכלל איטלקי/סיציליאני שאבא שלו הגיע מהמאפיה בספרד?

אורן, בחייך, תחליט - זכר או נקבה? רצוי גם שם ראוי עם סיפור בהתאם......

שלומי

פורסם

הפיאט 133 מעולם לא היתה ממש פיאט, אלא מכונית מפיתוח עצמאי של סיאט הספרדית.

ה 133 הוצגה בשנת 74' ולא היתה אלא פיאט 850 בלבוש חדש.

מכאנית היא היתה זהה לחלוטין ל 850, מנוע אחורי 843 סמ"ק שפיתח 34 כ"ס וכמובן הנעה אחורית.

לקראת סוף שנות ה 70' החלו פיאט למכור את המכונית במדינות, בוא נגיד בעדינות, מתפתחות, ועקב מחיר זול בהרבה מה 127 שהיתה המכונית הזולה בהיצע של פיאט, הן נמכרו לא רע.

לארץ יובאה ה 133 בשנים 79' עד תחילת 80', יחד עם ה 124 שחזרה לקאמבק קצר ולא מרשים במיוחד.

באותן שנים ארץ הייצור של המכונית לא היתה חייבת להרשם ברישיון הרכב, והחובה לכך חלה החל מ 83' לאחר שבני ברק מידיעות אחרונות גילה שה 128 שיובאה לארץ ב 82' הגיעה כלל מיוגוסלביה.

סה"כ מכונית חמודה וקלה לשיפוץ, עם זמינות חלפים טובה בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...