Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

5,000 סל"ד בניוטרל לא מייצר בלאי מיוחד למנוע למעט מה שבוקי רשם קודם - זיהום אוויר, רעש ושריפת דלק.

5,000 סל"ד בעומס זה כבר משחק אחר, זמן ההזרקה מתארך, המנוע מייצר יותר חום, העומס על המכלולים גובר משמעותית ואיתו גם הבלאי למנוע (על הבוכנה, המיסבים וגל הארכובה מופעלים עומסים גבוהים משמעותית).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה יכול לנסוע ב-5K בהילוך שלישי, כשאתה עומד במקום תוך 10 דקות (אם לא פחות) המנוע יתחיל להתחמם.

יש גבול לכמות האוויר שהמאוורר של הרדיאטור יכול לדחוף, הוא לא נועד לעומס חום שכזה.

אתה צודק לגמרי החזקת סל"ד גבוה ללא עומס המנוע יתחמם וזה בגלל שמנוע מתוכנן לעבוד עם עומס ובמצב כזה יש תערובת ענייה מידי שגורמת להתחממות לבעירה לא טובה ובלאי.

פורסם
במערכות ניהול מודרניות (לפחות בחלק מהרכבים) יש הגבלה לכ 4000 סל"ד בבנזין וכ 2500 בדיזל כשהרכב לא בתנועה.

הרכב היחיד שבו נתקלתי בהגבלה הזאת הוא סיאט לאון קופרה R. בסופו של דבר, זה די הגיוני עבור הרכב הזה: אני מעריך שנהג שירצה לפרפר ויעלה לסל"ד גבוה יותר מ-4,000 בזמן שהרכב אינו בתנועה עלול לגרום נזק רציני למצמד, תיבת ההילוכים או לאחד המכלולים שבהמשך הדרך לגלגל. בכל זאת, אנחנו מדברים על מנוע של 260 כ"ס.

אגב, בחלק מהאוטובוסים מדגם מרצדס O-404 כלל לא ניתן להעלות סל"ד בהילוך סרק (דוושה חשמלית).

מחיפוש קצר ברשת ראיתי טענה שכשאין פריקה של העומס על המכלולים כתוצאה משחרור האנרגיה על מנת להזיז את הרכב, הבלאי הוא מוגבר. אני לא מכונאי אז אין לי מושג אם זה נכון או לא. מישהו יודע?

אין לי תובנה טובה משלך, אבל איכשהו ההסבר הזה נשמע לי הגיוני. אני מנסה להקביל את המצב הזה למצב שבו אדם יושב על אופניים שבהם אין שרשרת, ומסובב את גלגל השיניים המניע בכל כוחו. נראה לי שהוא ידפוק את הברכיים שלו די מהר, ביחס למצב שבו הוא היה מסובב את גלגל השיניים כאשר כן יש שרשרת.

יש אורטופד או פיזיותרפיסט בקהל שיכול להתייחס לסוגיה הזאת? :-P

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צריך עומס ובטח בסלד גבוה אחרת מהירות סיבוב החלקים תגרום לויברציה לא מבוקרת שיכולה לגרום לנזק לחלקים נעים במנוע

מעבר לזה המנוע פשוט מתחמם

בגדול לרוב יש הגבלת סלד נגד האצה חופשית במנועי דיזל כי מאסת החלקים במנוע דיזל הגדולים יותר יחסית לבנזין מחריף את התופעה

פורסם

יש אורטופד או פיזיותרפיסט בקהל שיכול להתייחס לסוגיה הזאת?

הפוך גוטה.

אם אין לך עומס על הבירכיים אז יהיה בלאי, אבל בקטנה.

אם אתה כל הזמן נמצא במאמץ הסחוס ישחק הרבה יותר מהר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
הרכב היחיד שבו נתקלתי בהגבלה הזאת הוא סיאט לאון קופרה R. בסופו של דבר, זה די הגיוני עבור הרכב הזה: אני מעריך שנהג שירצה לפרפר ויעלה לסל"ד גבוה יותר מ-4,000 בזמן שהרכב אינו בתנועה עלול לגרום נזק רציני למצמד, תיבת ההילוכים או לאחד המכלולים שבהמשך הדרך לגלגל. בכל זאת, אנחנו מדברים על מנוע של 260 כ"ס.

יש את ההגבלה הזו גם בפולו עם 85 כ"ס, כך שההסבר שלך כנראה לא טופס :-D

פורסם

:-P

ההגבלה הזו, אגב, ניתנת לניתוק.

כשמבטלים את מע' בקרת המשיכה, TCS, ניתן לעלות סל"ד בסרק גם עד המתנק.

למרות שאני לא רואה כל סיבה לעשות כן.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...