Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורולה 1998 נמכרה בגיל 12.5 עם 160Mm - תיבת ההילוכים פעלה חלק כסכין בחמאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איציק למיטב ידיעתי אין אפשרות להחליף שמן גיר באסופת גלגלי השיניים שנקראת AL4,

לפי הוראת היצרן אין צורך להחליף את השמן גיר ,איך אתה החלפת ?

אומנם לא איציק, אבל זה שאין הוראת יצרן להחליף שמן גיר - לא אומר שלא ניתן להחליף.

אפשר לבצע החלפה חלקית ללא שום בעיה, התהליך אפילו הוסבר כאן בפורום כמה פעמים.

אגב, אצלינו הקנגו הגיעה ליותר מ 220.000 ללא החלפות שמן, חוץ מהחלפה שבוצעה ב 150 אלף ביחד עם החלפת שסתומים.

אבל אני מסכים עם איציק, בהחלט כדאי להחליף כל כמה שנים.

פורסם
איציק למיטב ידיעתי אין אפשרות להחליף שמן גיר באסופת גלגלי השיניים שנקראת AL4,

לפי הוראת היצרן אין צורך להחליף את השמן גיר ,איך אתה החלפת ?

"אסופת גלגלי השיניים" כדבריך, מקבילה לכל גיר פלאנטרי אחר שאתה מכיר בקופסאות פח אחרות.

ברוב הגירים יש גם פתח מילוי וגם פתח ריקון. בדגמים מסויימים של יצרנים מסויימים, יש גם פתח בדיקת מפלס. נתקלית בכאלה שלא היה להם פתח ריקון (חייבים לפרק קרטר, באמריקאיות מסויימות).

ב AL4 יש בורג ריקון, בורג מילוי ויש בורג נוסף לבדיקת מפלס (בורג בתוך מוביל) - בדגמים החדשים יותר של ה AL4 ביטלו את הרעיון הזה והכניסו מוביל פלסטיק לתוך ההברגה של הבורג ריקון (מוביל שמתפרק עם מפתח אלן - ואז השמן גיר מתרוקן).

בנוגע להוראות היצרן - אחסוך לחברי הפורום את המילים שיש לי לומר על ההמלצה שלו.

בנוגע להחלפה עצמה - בעוד כמה ימים אעלה לפורום מדריך מצולם הכולל החלפת שסתומים לגיר הזה (מתכנן לעשות על ה 307 של אחי) ושם תראה איך מרוקנים ואיך ממלאים.

דרך אגב: זה גיר דיי טוב שהיצרן עשה לו עוול עם שגרת טיפולים שלא קיימת. חבל.

התמונה לא מהרכב שלי - להלן בורג הריקון

a01.JPG

זה המוביל עצמו. בורג בתוך בורג.

כאשר פותחים את הבורג החיצוני, מתרוקן השמן מהגיר. כאשר פותחים רק את הבורג הפנימי, מתרוקנים כל העודפים מעל המפלס הרצוי (במצב תקין אמורות לטפטף כמה טיפות כאשר פותחים את הבורג הזה, סימן לכך שהשמן מגיע בדיוק עד למפלס הרצוי)

a02.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה בטח מתכוון לגיר משומש מפירוק?

אני מקווה שלקחת גיר של MK3 1.8, שנהנה מחלוקה יותר טובה של ההילוכים (5 לעומת 4 והילוך יתר).

גם מיבוא זה מפירוק, אבל מחו"ל. על גיר מפירוק בארץ לא רצו לתת אחריות. למה? לא יודע.

זה גיר 5 הילוכים למנוע 1.3, בטח יש אותו גם בפולו ובגולף דור 1?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גולף MK4 2001 אוטומט 235K ק"מ

פולו קלאסיק 99 ידני 280K ק"מ

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם
גולף MK4 2001 אוטומט 235K ק"מ

פולו קלאסיק 99 ידני 280K ק"מ

מה מצב הגיר? זה לא שירשור לרישום מס' הק"מ..

אצלי בעבר בגולף 2001 עם 180K גיר אוטומטי, החלו בעיות החלקה של ההילוך השלישי (ולפעמים גם דפיקה), ודפיקה חזקה במעבר מניוטרל לרוורס לאחר כ100K הוחלף קולר שמן ועדין הבעיות לא נפתרו, נמכר ב 180K (לא הוחלף שמן מעולם)

בעבר הרחוק (2006) מאזדה לנטיס 1998 עם 150K גיר אוטומט החלו נקישות בהעברת הילוכים פרט לכך הגיר היה תקין נמכר ב150K

הונדה 2008 הגיר תקין טפו טפו טפו.

בברכה ליאור.

פורסם

סובארו לגאסי 1800 סמ"ק ,גיר 3 הילוכים ,אוטומט , אפס תקלות ,הילוכים עברו חלק ללא תחושת העברה ,220000 ק"מ ,נמכרה לפני כ-3 חודשים ועדיין תקין למיטב ידיעתי.

במשך 7 שנים לא הוחלף שמן וצבעו היה תמיד כמו חדש .

פעם אחת בלבד הוכנס שמן גיר לאחר שהרכב נסע מספר שעות ללא שמן גיר כמעט ,עקב פיצוץ בצינור מתכתי שנהרס ,עקב חומצת מצבר שנשפכה עליו בעבר.

גיר אוטומט ,4 הילוכים בלגאסי דור ראשון מהשנים האלה מתקלקל בממוצע לאחר כ-200000 ק"מ.

בברכה

מוטי

פורסם

שלום

מאזדה לאנטיס שנמכרה עם 185K ק"מ(אני עשיתי 150K מתוכם).

הוחלף כל 50K ק" מ שמן גיר DEX3 של "דלק"

שנמכר הרכב הגיר נסע בדיוק כמו שהרכב היה חדש

לא החלקות לא מכות פשוט מושלם.

(גיר יפני חשבתם אחרת?)

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

וולבו 850 שנת 94 -גיר 4 הילוכים, ב185K ק"מ בערך הגיר החל להחליק בין 2 ל3, בוצע שיפוץ שבו הוחלף מוח הגיר.

מאז עברו 15K ק"מ בהם הגיר עבד מעולה והאוטו נמכר.

VW פאסאט 1.8T שנת 2000 - גיר 5 הילוכים טיפטרוניק של ZF, עברה טיפולים במוסך מורשה בלבד, הגיר עבד מעולה וללא דופי עם נסיעות יומיומיות מהקריות לצומת גולני וחזור (הייתי ג'ובניק ששירת בבצ"פ לצערי).

עד שבאזור ה210K ק"מ, בנסיעה חזור מת"א הרגשתי שמשהו לא קשורה, כשהגעתי הביתה הגיר החל להרעיש ולבסוף נכנס להילוך חירום תוך כדי רעשים מטרידים במיוחד, הסיבה - כנראה שבאמצע הנסיעה משהו השתחרר וכל השמן גיר פשוט יצא, כמובן אם הייתי שם לב הייתי עוצר מיד, הוחלף בגיר מפירוק.

Audi A6 3.0TDI - גיר 6 הילוכים טיפטרוניק של ZF, עברה 145K ק"מ והגיר עובד מעולה וחלק בלי עין הרע :-)

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

מאזדה 626 שנת 2002 יד שניה מק"מ 120000. כעת 350000 ק"מ.יש השהייה בין ניוטרל ל D .הייתי בבדיקה אצל ספי ונאמר לי שזה לא רציני ואפשר לנסוע כך.אני רוב הזמן נוהג ברכב.הרכב שמור וטוב בשבילי.

פורסם

מאזדה 3 שנת 2006 (של ההורים) , כרגע 208,000 ק"מ על השעון.

בערך ב160 אלף הגיר התחיל מעט להשתבש. מדי פעם ההילוך השלישי נתקע איזה 3 שניות על ס"לד קבוע עד שעובר לרביעי , ויש לעיתים השהיות קלות בהעברת הילוכים.

מלבד זאת עדיין לא נגעו בגיר ונראה שאפשר למשוך אותו עוד די הרבה קילומטרים.

• תוכן חדש...