Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי לפני יומיים פיג'ו 206 XT 1.4 ידני שנת 2001 , המוכר רוצה עליה 13 אלף,

אבל היו לה כמה תקלות.

[אני לא כל כך מבין ברכבים]

הקלץ היה מאוד גבוה ולא השתלב כמו שצריך לפי מה השהרגשתי, מה התקלה בידיוק? וכמה עולה לתקן?

חוץ מזה ההגה זז מצד לצד בזמן הנסיעה [בכל מהירות] עשיתי כמה פרסות ולא שמעתי שום רעש, מה יכולה להיות הבעיה?

אולי כיוון גלגלים?

חוץ מזה המד סל"ד מת [אנלוגי]? מכירים את התופעה? כמה עולה תיקון? יכול להיות כבל מנותק? או חיישן מת?

עדיין לא סגרתי עם המוכר מה עושים, חשבתי על שהוא יקח למוסך לטיפול , במקום שאני אוריד את המחיר.

כמו כן הודעה ראשונה ונושא ראשון בפורום.

[למנהלים: עברתי על הכללים, לא רואה כאן בעיה בהודעה]

תודה מראש לעונים

פורסם

הקלאץ' ב- 206 הוא גבוה כלשעצמו, בסופו של דבר אין בעיה להתרגל אליו אבל אם אתה בטוח שזה לא צריך להיות כך יכול להיות שהקלאץ' אכן בסוף ימיו ותצטרך להחליפו בקרוב. קלאץ' חדש במכוניות כאלה + עבודה יכול לעלות בסביבות 1200 ש"ח (הערכה אחרונה שקיבלתי).

אני לא יודע לגבי ההגה, אבל לפי מה שאתה מתאר זה לא אמור לקרות.

מד סל"ד בעיקרון לא אמור להוות בעיה רצינית, אבל פיג'ו ידועים בתחכום הצרפתי המעצבן שלהם (ע"ע סאנרוף ב206) ואין לדעת בוודאות אם התיקון יהיה פשוט או כמה הוא יעלה.

אני הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה במוסך לא משוחד שאתה סומך עליו, שהמוסכניק יעשה עליו סיבוב ויגיד מה נראה לו, על מחיר תמיד אפשר לדבר והכי חשוב שהאוטו יעבוד ויעבוד טוב.

בהצלחה!

פורסם
הקלאץ' ב- 206 הוא גבוה כלשעצמו, בסופו של דבר אין בעיה להתרגל אליו אבל אם אתה בטוח שזה לא צריך להיות כך יכול להיות שהקלאץ' אכן בסוף ימיו ותצטרך להחליפו בקרוב. קלאץ' חדש במכוניות כאלה + עבודה יכול לעלות בסביבות 1200 ש"ח (הערכה אחרונה שקיבלתי).

אני לא יודע לגבי ההגה, אבל לפי מה שאתה מתאר זה לא אמור לקרות.

בהצלחה!

תודה על התגובה.

אני רוצה להוסיף, שבזמן שהקלאץ לחוץ עד הסוף זאת אומרת מנותק כשאני מעביר הילוכים שומעים רעשים,

מה זה יכול להיות?

פורסם

מד סל"ד תקול זאת תקלה נפוצה ברכב הזה. לרוב היא נגרמת כתוצאה מבעיה במנוע החשמלי הקטן שמאחורי לוח השעונים. עלות התיקון - כ-400 עד 500 ש"ח.

לדעתי עדיף להוריד במחיר ושאתה תתקן את הליקויים. כך תדע שהתיקון מקצועי ולא בוצע באיזה מוסך "א.א. חאפר ובניו".

חוץ מזה, אם אתה לא מבין ברכבים קח את הרכב לבדיקה מקצועית אצל אחד שכן מבין, שלא תיפול עם רכב דפוק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מד סל"ד תקול זאת תקלה נפוצה ברכב הזה. לרוב היא נגרמת כתוצאה מבעיה במנוע החשמלי הקטן שמאחורי לוח השעונים. עלות התיקון - כ-400 עד 500 ש"ח.

לדעתי עדיף להוריד במחיר ושאתה תתקן את הליקויים. כך תדע שהתיקון מקצועי ולא בוצע באיזה מוסך "א.א. חאפר ובניו".

חוץ מזה, אם אתה לא מבין ברכבים קח את הרכב לבדיקה מקצועית אצל אחד שכן מבין, שלא תיפול עם רכב דפוק.

לגבי המד סל"ד כדאי לי לקחת את הרכב למכון ספידומטרים?

ולגבי המוסך, המוכר עושה טיפולים רק במוסך מורשה של פיג'ו,

ההתלבטות שלי האם שווה לי? או לקחת אני את הרכב למוסך [חבר של אבא שלי] ולתקן שם.

האם שווה ללכת על הרכב הזה?

פורסם

זאת דעתי:

קח את הרכב למוסך שיבדוק את הרכב. תהיה בטוח שיש עוד כמה וכמה דברים שלא ראית. כולל בדיקה לראות שהרכב לא עבר תאונה רצינית בעברו.

את התיקונים לדעתי עדיף לעשות בעצמך - כי לא באמת צריך לתקן כל דבר (אתה יכול לנהוג בלי מד סל"ד) ובטח שלא על ההתחלה ותוכל לבחור את המוסך בו יעשה התיקון, להתמקח על המחיר ולקבל אחריות כלפייך.

את המחיר כמובן תנסה להוריד כמה שיותר.

אבל! הרכב שווה סה"כ 13 אש"ח, כמה אתה מצפה שהוא יוריד לך?

זה רכב שחוגג בת מצווה עוד מעט, לא רכב חדש. לכן המחיר הנמוך מהתחלה ולכן יש לצפות שיהיו אי אלו תקלות.

פורסם

המוכר הלך למוסך מורשה של פיג'ו , ואמרו לו שאין בעיה לא בגיר ולא בהגה

נשמע לי לא הגיוני, כי לגבי הקלאץ עשיתי בדיקת שטח, הרמתי הרמברקס לחצי העברתי לרוורס ונתתי לו קצת כוח, האוטו עלה קצת

לאוויר ונשמע קליק כזה והוא החליק חזרה...

לגבי ההגה הוא חופשי בין שעות 1-11 מה יכולה להיות הבעיה?

הציעו למוכר לעשות טסט

פורסם

הקפצה,

הרכב הוא פיג'ו 206 XT 1.4 ידני, יד 2 בעלות פרטית, המוכר טוען שהרכב עבר תאונות ביד ראשונה, והוא תוקן לדעתו 100%,

האם בכל זאת המחיר יורד עקב תאונות ששופצו?

סגרתי איתו 13 אלף לפני בדיקה ובנוגע ויש תקלות חמורות בגיר מנוע או שילדה המחיר יורד,

במידה והתקלות סבירות המחיר נשאר, מה אתם חושבים? זה נכון לעבוד ככה? הוא טוען שהמחיר מחירון של הרכב הוא 15.5

והוא מסכים לרדת ל13 בגלל התאונות שעבר הרכב.

כמה כדאי לי ללכת על זה?

פורסם

השאלה איזה תאונות הוא עבר? זאת רק הבדיקה תראה.

לגבי המחירון אל תסתמך,תבדוק לבד ביד 2 למשל או רכבים דומים שמוצעים למכירה. קח בחשבון שזה הדגם המפואר.

סך הכול לא תקלות נדירות לרכב בן 13,הייתי בודק במוסך את ההגה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
השאלה איזה תאונות הוא עבר? זאת רק הבדיקה תראה.

לגבי המחירון אל תסתמך,תבדוק לבד ביד 2 למשל או רכבים דומים שמוצעים למכירה. קח בחשבון שזה הדגם המפואר.

סך הכול לא תקלות נדירות לרכב בן 13,הייתי בודק במוסך את ההגה.

במוסך ולא במכון בדיקה?

• תוכן חדש...